söndag 15 augusti 2010

SKÖN SÖNDAG








Godmorgon Sköna Söndag!


På torget här i Småstaden finns det både blommor och grönsaker att handla a´la ett "Mini Hötorget". Det är riktigt bra priser och dessutom så mysigt att gå där och titta på alla läckra grönsaker och vackra blommor. Just nu har jag snöat in mig på blomkål - tycker det är så gott! Gärna med grädde till, helt enligt lchf, så här kommer ett lovande recept som jag hittade:



4 portioner

1 huvud blomkål, separerade och medelstora bitar
1 lök, tärnad
7,5 dl kycklingbuljong
2 dl grädde
3 salviablad
salt och peppar

Koka blomkålblommorna i kycklingbuljong tills de är mjuka. Stek löken lätt separat och lägg till i blomkålsblandningen. Tillsätt grädde, salvia salt och peppar och minska med hälften. Ta bort salviablad och tillsätt gräddblandningen samtidigt som du kör med stavmixern. Krydda med salt och peppar efter smak. Garnera med gräslök, olja och parmesan chips.

Parmesan Chips
Täck bakplåten med bakplåtspapper. Placera ut riven parmesanost och sprid ut varje hög med en sked till små platta cirklar. Grädda i en 350 gradig ugn i 5-6 minuter.

Gräslöks Olja
Blanda 2 knippen gräslök i en mixer med en kopp god olivolja. Sila genom en fin sil.

Jag har ju ännu inte testat detta recept men ska göra det ikväll tänkte jag! (Ska nog lägga till lite knaperstekt bacon i soppan, så att den blir lite lite "matigare")


Gårdagens "överhettade chef"!:) Inga grytor på spisen??? Nej, igår körde jag "the easy way" minsann i den 30 gradiga värmen och köpte hämtpizza till skatternas stora glädje. Den innehöll säkert 200 000 kcal men smarrig var den! (Klänningen är en ett par år gammal Bitte Kai Rand)


Nu ska jag baka Svärmors Danska Bröd på degen som har stått och jäst i kylskåpet över natten. (Om ni tycker att bröden "flyter ut" så är det helt i sin ordning. De ska göra det och se så där lite "charmigt rustika ut"!:)

Bjuder er till sist en härlig "dagenefterlåt" (med Jennifer Annistons ex) denna ljuva Söndagsmorgon! Tillägnad er som kanske "partajade lite hårt" till kräftorna igår;)




Njut din morgon så ses vi senare!


.
.

8 kommentarer:

signerat 71 sa...

Tack för recpetet - verkar vara smaskigt även för en som inte är lchf:are:)))
Ha en skön söndag!
Kram J

Anonym sa...

Ja blomkål e ju så gott!
Receptet på fläskfilen blev jättegott i fredags kokade lite broccoli till också super!
Igår blev det en härlig båttur efter mitt jobbpass,vi hoppade och dyk från våran båt sedan körde jag hem våran son kompis medans killarn fiskade aborrar fick upp 4 st dennna gång!Kul!
Ha en fortsatt trevlig helg!Trevligt att du gillade Lindexkläderna jättefint!!!
/Marielle

Gro sa...

Blomkål er topp! Bruker å lage mos av den også - samme måte som potetmos bare med blomkål altså. Kjempegodt til det meste, men best med revet parmesan og sprøstekt bacon til.

God søndag!

På vår udde! sa...

Låten skulle kunna vara tillägnad bland annat mig då alltså. Man har varit i bättre form liksom... Har just skickat iväg resten av familjen på fotbollsmatch, nu skall jag SOVA!

Kram

sandra sa...

Tack för alla recept, vi testade aubergine gratängen och den var riktigt mumsig!

simplicity sa...

Ahhh.. man tackar för låten ;)

kram på dig fining.

jannice

Elensar sa...

Jag har börjat testa lite LCHF och inspireras så av dina recept. Bomkål har alltid varit en favorit och det lär inte blir svårt att sluka denna variant :)

Anonym sa...

Love John Mayer!!!!!