onsdag 18 augusti 2010

SVAR KOMMER HÄR



..

 Fin bild med min favvofärg just nu..


Godkväll!

Puh, det var gaanska mycket frågor att gå igenom men här kommer det nu svar till er mina bloggvänner! Jag hoppas ni blir nöjda med dem nu!:)

Garnystantavlan i matsalen är en Roy Lichtenstein galleriaffisch som jag har köpt i en netbutik för några år sen. Minns dock inte v i l k e n tyvärr.

Angående mina 3 graviditeter…Åh det skulle verkligen kunna bli ett långt svar att berätta om dem! En heelt fantastisk resa. Men jag kan kortfattat berätta att ja jag mådde ordentligt illa i början med Trulle och Bea. Var riktigt riktigt supertrött de första månaderna med alla 3. Gick upp i genomsnitt 16 kg och hade inga jobbiga moment som foglossning eller ryggont. Cravings – inga direkta men riktigt hungrig jämt på slutetJ Bilder från graviditeterna kanske dyker upp i nåt inlägg så småningom, vem vet…

Utbildning, jobb och framtiden? Jag har ingen yrkesutbildning från högskolan men har läst kurser i bla litteraturvetenskap, konstvetenskap och ekonomi. Jag har tidigare jobbat med administrativa uppgifter i olika företag men har haft förmånen att kunnat vara hemma med mina små lääänge. Har älskat den här småbarnstiden men känner att jag nu vill göra "något eget". Har ett litet hemligt projekt på gång som ni kanske blir varse en dag!:)

Gällande vår barnvagn Urban Jungle Swift så är den liten, enkel, snygg, smidig och har utmärkta fjädrar! Vi köpte den när Bea var runt året för att vår kära Bugga började kännas lite liten. Finns ingen liggdel till den utan den är en ren sportig sittvagn för småbarn.

Två golvfrågor. Vår fiskbensparkett i ek är slipad och vaxad med vit hårdvax från Osmo. Rengörs bäst med såpa! Trägolven på övervåningen är slipade och målade med Alcros vatten baserade golvfärg.

Hallspegeln på Gotland. Mamma har köpt den och jag får inte tag på henne för att fråga var! Återkommer…

Taggtrådskronan i matsalen från Tove Adman är den stora varianten.

Angående mina barns pappors känslor och våra relationer - privat privat privat. Men jag kan berätta att Flisans och Trulles pappa är svensk för den som undrade det.

Almanackan i köket fick jag inspiration till att göra efter att jag sett något liknande i ett tidningsreportage från ett fint hem i Holland. Jag har alltså gjort den själv av en stor vit kartongskiva, utklippta kartongbokstäver, klämma från en pärm och lösa stora tjocka fotoboksark, linjal och filtpenna! Allt detta finns på bokhandeln.

Tvbänk? En vanlig enkel vit från Ikea men vi skulle också behöva en annan lösning, då den vi har känns för liten..

Fler barn? Är mycket mycket nöjd med som det är. Känner mig otroligt tacksam och lyckligt lottad över att ha fått de 3 små guldklimpar jag har nu.

Vänner? Jajamen, världens bästa! En av dem är bloggerskan "På vår Udde Helena".

Varför bröllopet i Stockholm? Vi letade restaurang och inte kyrka. Ville äta riktigt riktigt gott och lite "lyxigt" och det gör man verkligen på Ulla Winbladh där vi hade vår mottagning. (Först hade vi faktiskt bokat på Grand Hotel men deras festvåning var tyvärr inte vad vi önskade)

Hur vårt område är? Faktiskt ganska "pompöst"!J Nästan bara stoora gamla vackra villor på 4-700 kvm finns det här. Så vårt hus är väl det minsta med sina "ynka 210";) Väldigt lugnt, centralt, vackert, barnvänligt och idylliskt skulle jag vilja säga!

Kämpigt "att hålla mig fräsch" som trebarsnmamma? Nej då, jag lägger inte ner så jättemycket tid på mitt utseende. Fräsch kan man ju hålla sig även om man har tio barn!:) Däremot är det både roligt och en skön känsla att vara i bra form! Kämpigt i början av tränandet och om man slarvat med den, men får man bara upp flåset så är det underbart att motionera! Ett mycket bra sätt att få egentid och "rensa huvudet" på för en småbarnsmamma dessutomJ

Skiffergolvet i hallen behandlar vi inte alls just nu! Det kommer från Bauhaus och fogarna är mellangrå.

Norsk fråga angående mina löptigths…förstod tyvärr inte riktigt den. Hur som helst behöver jag nya själv så jag vill också ha tips!:)

Alla bilder jag tar ligger bara i datorn och samlar dammJ Borde bli bättre på att framkalla och göra riktiga album jag med!

Ljusslingorna här hemma har jag köpt i en butik i Småstaden som inte finns längre.

Bröd och kakburken i köket kommer från Bruka men är typ 8 år gamla.

Jag brukar inte köpa kläder till mig själv på Lindex eller Kappahl men gärna på HM!

Den vita väggfärgen vi harinne är ytterst lite bruten och kommer faktiskt från Bygg Max! Billig o c h snygg!

Inspiration till att inreda finner jag till största delen i fina inredningsmagasin!

Vi bor i Småstaden för att vi är uppväxta och har jobb, vänner och familj här!

Avundsjuka? Det finns ju alltid någon som har mer, bättre eller större. Sånt är livet för de allra flesta. En del kanske tycker vi "är rika", som bloggisen som ställde frågan skrev, men det är vi ju definitivt inte om man jämför med en del andra. Vi har det jättebra tillsammans och är lyckliga! Det är det viktigaste. Men att missunna andra att vara glada och nöjda med livet är bara så tråkigt tycker jag.

Vår Howardsoffa kommer från Mio och jag har inte behövt tvätta den linneklädseln. Skatterna är så duktiga och vet att de inte ska sitta där och tex äta glass. Det får de istället göra i Ikeasofforna och de överdragen tvättar jag minst en gång i månaden!

Om folk kommer fram till mig? Inte särskilt ofta alls. Kom gärna fram och säg Hej om vi möts!J

Fastna i surfandet på nätet? Åååh, jag kan verkligen också fastna ibland och då kan det lätt bli för mycket "sitta med lapen i knät".

Silverkulan i trädgården är köpt i en "shabby-chicbutik" som heter Country House i Västerås.

Vårt kök är ganska stort men hur stort? Vet inte exakt. Vi har en till matsplats i matsalen.

Planlösningen kommer jag nog inte visa, tyvärr.

Till middagarna här hemma är det nästan aldrig  halvfabrikat och det är bara av den anledningen att vi inte tycker det är gott! Barnen gillar iofs köpköttbullar mycket bättre än mina hemmagjorda så det brukar de få iställetJ

Trulles Ramones tisha kommer från HM.

Jag har köpt min Lovekudde från Day Home på Mathilde i Stockholm för över 1 1/2 år sen
.
Ralph Laurens sjökortstapet kom aldrig upp i Trulles rum. Det blev så fint med råspontväggarna så det behövdes inget mer därJ

Day Home mattan i vardagsrummet har inte blivit blekt än. men jag tror inte de tunna gardinerna skärmar av solen så mycket faktiskt.

Fattigmanssilverljusstakarna kommer från lite olika ställen som jag inte riktigt minns var men de är inte från Day.

Gaah, nu måste jag ta ett break och mysa med lite thé i tvsoffan framför Livvakterna istället!!!

Resterande svar kommer imorgon! Hoppas det är ok!?


Ha en mysig kväll!



KRAM

.

17 kommentarer:

Anonym sa...

TACK för att du tar dig tid att svara och ha frågestunder!!
Roligt att läsa svaret om dina graviditeter. Hoppas det blir ett inlägg senare... : )

Njut av din kväll!
Kramar / Emma

Anonym sa...

Hej P!
TACK för ditt svar!
Ska till Småstaden i september och bara mysa med en vän...då kanske vi ses:))
Kram Annsofie

Anonym sa...

Du svarade på ALLA mina frågor, det trodde jag inte.

Cred till dig!

Anonym sa...

Hei!
Takk for at du tar deg tid til å svare på alle spørsmålene! Blir gøy å se hva slags regntøy du valgte til barna!!

Milla sa...

Philia jag måste få säga att du är så himla proffsig på att svara på en hel del frågor som jag nog tyckte var ganska så påträngande eller hur man ska säga, lite knasiga i alla fall... Du bjuder på så mycket men håller en privat sfär trots allt och det känns som en del vill veta lite för mycket... Jag tycker dina frågestunder är härliga för att svaren är så härliga! Jag kom på en fråga som du kanske kan fundera på nån gång, det är om du testat hudserien Wise? Jag vet att du skrivit om Dermalogica, men jag är nyfiken på serien Wise men inte hört så mycket från personer som använder den.
Kram Milla

Anonym sa...

Håller helt med Milla ovan! Lite privat måste man allt få vara även om man har blogg, tycker jag. (fast jag måste erkänna att det är lite mysigt att få läsa dina svar :-))
Tack för en superduper underhållande och glädjande blogg//Pernilla

Anna sa...

Vad GLAD jag blir när jag läser din blogg! Kul att du väljer att dela med dej så mkt till oss läsare :) Tycker att det är bra att du håller vissa saker privata, bloggvärlden har ju även en baksida ibland ;(
Keep up the good work!!
Kram//Anna

Brunkullan sa...

Roligt med alla svar:)
Ska kolla efter Ramones t-shirten på HM då:)

Susanne

Linda sa...

jag vill bara sticka in näsan och meddela att Swift:en har en liggkorg! så nu kan man köra den från bebis till större barn!
tack för en fin blogg!

Lindis sa...

Nu menar jag inget illa men det är nog så att du verkar vara en sån tjej som har fått allt och det sticker i ögonen på andra. Jag reagerade en del på frågan/påståendet att du/ni var rika. Det har väl ingen annan med att göra??? Själv är jag lite avundsjuk på att du ser ut att ha en sån där smal kropp men det bjuder jag på men det är ju bara för mig att leva nyttigare så kanske jag skulle tappa några kilon .....

Kram och ha en underbar dag.

Anonym sa...

Hej!

Tack för svar, det var rolig läsning!

Sofia

Prinsessan sa...

Hej P!
Jag måste säga att jag tycker du är fantastisk som svara så snabbt, proffsigt och vänligt på en del ganska "nosiga" frågor. Men jag tror att anledningen till varför att folk vill veta allt om dig är för att du verkar vara en fin person, ödmjuk med ett fint hem och fina barn.. Vi vill väl bara veta receptet på lycka :)
En fråga om du vill/hinner svara på, vilka shoppingsidor gillar du att surfa och handla på?
Hälsningar Caroline

Anonym sa...

Hej,

Kul med alla svar. Lovar att hälsa om vi ses. Hur går det föresten med resultatet av träning och lchf? Själv blev jag ju så inspirerad när du startade.Så jag säger tack, tack för här går det åt rätt håll.

Hälsningar från Maria i småstaden, 3,5 kg lättare : )

Anonym sa...

Lite trist när andra läsare ska avgöra vad som är ok att fråga på en frågestund i en blogg som inte ens er deras! ;)

Mina frågor var personliga, men det är ju upp till P om hon vill svara. Hon avböjde att svara på en del av frågan på ett trevligt sätt, som jag givetvis respekterar fullt ut! =)

Jag lever i liknande livs situation som P, det var därför jag undrade.

Jag är iaf jätteglad i din blogg, all inspiration, glädje. Fina tips om både recept, inredning o kläder. Allt passar mig så himla bra!

Ska bli spännande att se vad för projekt du ska dra igång framöver. Hoppas du delar med ig av det!

Kram/Greta

Anonym sa...

Tänkte bara säga, ifall någon där ute är sugen på att veta, att Roy Lichtensteins "Ball of Twine" finns att klicka hem på allposters.se. Två olika format - både den snygga galleriplanschen och en mindre variant utan text - finns den i.
: ) /Frida

Anonym sa...

Såg först nu att du har haft frågestund, vilket jag tyvärr missade....eftersom du verkar har så bra inställning till livet i stort, så hade jag ju varit nyfiken på om du har läst boken The Secret?
/Siv

Anonym sa...

Jag är inte smal om man jämför med andra, jag är inte fattig om man jämför med andra.... så kan man ju säga om praktist taget allt. Du borde inte svarat på rik-frågan alls om du inte kan ge ett vettigt svar. Den som frågar fattar ju att ni har det gott ställt ändå så varför fråga? Avskyr verkligen när någon frågar om andras ekonomi!