torsdag 2 september 2010

BE HAPPY

,.
.
Ja, vi girls har då mycket att tänka på så därför är det bästa sättet att låta alla negativa tankar försvinna så det finns plats för många fler positiva sådana!!! Be happy!:) Underbar bild från Adam & Eve.


Tjingeling!


Solen stråålar och himmlen är alldeles knallblå över Småstaden idag! Underbart vackert septemberväder är det och jag ska nu strax lämna lilla Beabus hos sin mormor och morfar och sticka iväg på en del "måsten" som jag har att göra idag!



Så snygg sessa! Madeleine är just nu i Kapstaden och här ovan är hon på ett Childhoodevent och är helt stunning tycker jag! Håret, klänningen och örhängena är ju så himla fint och coolt tillsammans! (Jag hade faktiskt väldigt liknande, fast mycket mycket mindre, örhängen när jag gifte mig i våras :)


Idag lyssnar jag på denna underbara låt med bästa Oscar Linnros som gör mig glad! (Han vann faktiskt inte mindre än två välförtjäntarockbjörnar igår - grattis Oscar!:)



CARPE DIEM!


.

32 kommentarer:

Unknown sa...

Yes, I´m gonna be happy! Tack härliga du för din feelgood-blogg, och du, SKIT i alla dumma människor som skriver taskiga kommentarer. En fråga till dem är ju, VAD GÖR NI HÄR?????
Fattar ingenting..

Kraaam!

Ps. Glöm nu unte att kika in på Pomp De Luxe!

HOUSE of ADELA sa...

Jag måste säga att jag blir irriterad över alla trista kommentarer till dig Philia...DU är en stor inspiration och jag förstår inte heller varför man läser en blogg man irriterar sig på?!
Och ni alla kära läsare om ni läser olika bloggar så finns det många kan jag lova som shoppar betydligt mer än vad P verkar göra...om nu någon annan egentligen har med det att göra. P, Var den DU är och fortsätt din väg.

Kram
Adela

Annika sa...

Toppenmysig blogg!

Men är inte så imponerad av vår "sessa" Madde längre, hon är inte alls lika stunning som før något år sedan. Victoria däremot stårlar det av och vilken sjukt snygg vältränad kropp. Att hon hinner med och orkar med hennes agenda?!? Cred till henne =)

Anonym sa...

Hej P
Idag rörde jag på mig 1 tim IGEN!
När griniga vindar blåser, så orkar vi som rör på oss springa i motvind??De Ni!
Jag blir i allafall så Happy av din Glamour blogg, så kul att titta in annars skulle jag låta bli!
Tusen kramar till världens bästa BLOGG!!!
Ha en fin dag !

Designing good life - Sarah sa...

Alla trista tankar är nu bortrensade! Bra där!

Anonym sa...

Lite kritik får man väl tåla utan att vara grinig och negativ, eller?

chatarina sa...

Hej! Men varför ska man hela tiden kritisera?? Var och en gör väl vad dom vill..alla har väl olika intressen och tur är väl det!! tänk om alla skulle vara lika??
kram o fortsätt som du gör P.
Kram

Anonym sa...

Men kära damer! Jag vänder på frågan? Varför får man INTE kritisera? Så fort nån har en ANINGENS avvikande åsikt från Philias så gapar alla AVUNDSJUK! AVUNDSJUK! i kör, det är ju det som är grejen, ingen FÅR ju tycka olika! Chatarina, du säger ju emot dig själv här! ;-) VÄLKOMNA en öppen debatt istället för att bara posta så himla sockersött och medhårs och dissa de som väljer att uttrycka en annan åsikt! Jag både hoppas och tror att P inte bara är snygg som fan utan dessutom smart och uppskattar en fri dialog! Är det inte roligare? Då får man ju verkligen ett kvitto på att man berör med sin blogg! Ibland håller läsaren med, ibland inte.

Keep it up Philia och alla andra ladies!

Anonym sa...

Håller helt och hållet med senaste talaren! Är smått beroende av denna blogg som jag tycker är superbra, men man kan ju inte tycka om ALLT som postas. Förstår inte varför de som skriver något annat än en superglättig och uppmuntrande kommentar till Philia anses vara avundsjuka. Om P tycker om Madonna men jag inte gör det, är jag avundsjuk på henne då?!

Och rik eller inte rik, förstår inte folk att P får det mesta skickat till sig. Hört talas om affiliate marketing?? Det är ju fortfarande inspirerande saker som visas upp så mig stör inte det minsta.

Ja lite tankar bara... Men fortsätt som du gör Philia! (Fast den här Be Happy-stilen som du skriver om i tid och otid undrar jag om. Är det du som inte alltid är glad eller varför måste det nämnas hela tiden.)

chatarina sa...

Ja, du anonym..klart att man får tycka olika..men det behöver inte ligga en underton av elakhet..den kan lysa igenom ibland..tyvärr..att ha egna åsikter om saker o ting är bra..då för man ju en dialog..men att kritisera för att vara elak..är så onödigt..sen så är ju en blogg en sida man visar..hela livet finns ju inte i bloggen..vill man ha en feelgood blogg så ska den vara lite "Happy"..
Kram till alla

Anonym sa...

Så här det: om man går till en kiosk och köper tex tidningen Mama så kan man kanske ha små krav på att tidningen ska vara som man är van vid eller tycker den bör vara. En blogg är ju något som bloggskaparen gör gratis och högst frivilligt och enbart så länge den personen tycker att det är roligt. Alltså kan man verkligen inte ställa några som helst krav på hur den eller blogginnehavaren ska vara. Det är ju nästan löjligt att tro det. Tröttnar blogginnehavaren så finns det ju inget längre att roa sig med/eller tycka illa om. Ett tips är ju är att uppmuntra istället, om ni nu finner denna sida underhållande på något sätt. För att göra ner den för mycket resulterar kanske i att det inte finns någon House of Philia att kritisera längre. Vad då? Börja kritisera någon annan blogginnehavare som också sen lägger ner osv osv. Vad är meningen med det? Jag tycker inte man ska komma med massa negativa åsikter, detta är väl ingen debatt eller åsikts sida heller. Skriv inget som ni inte kan stå för i verkliga livet. Skulle ni kunna gå fram till blogginnehavaren och säga dessa åsikter till henne direkt? Blogginnehavaren gör väl som blogginnehavaren vill med sin egen blogg, eller hur? Denna sida är ju både välbesökt och underhållande, annars får man inte över 6000 besökare/dag.

Unknown sa...

Oj vad bra skrivet av föregående talare, tänk om alla kunde ta det till sig.
En sak till, ni som är taskiga, eller som tycker att "lite kritik får man väl tåla", hade ni själva uppskattat att få den kritiken ni ger Philia ? Vänd på det och tänk efter. Hade jag fått den kritiken skulle jag få lite ont i magen och bli ledsen.
Förresten är det väl bra att hon Philia är en positiv människa (även om hon säkert oxå har sina dåliga dagar), jag menar det kanske smittar av sig och det är väl bra? Ni som verkar bli provocerade av det kan ägna sig åt andra bloggar.

Kram på dig Philia och alla andra snälla människor!

Monica sa...

Håller med föregående. Har länge förundrats över kritiska röster och kommentarer som säger att man minsann som blogginnehavare ska tåla kritik. Men varför? Detta är inget debattforum, då får man väl söka sig till andra forum om det är en debatt man är ute efter. Detta är ju en så liiiiiten del av P:s liv. Ingens liv är sockersött och perfekt hela tiden...men detta är ju en "feelgood" blogg. Det är ju måbra feeling Petra vill sprida...och hon lyckas ju alldeles förträffligt. Bloggen är ju ljuvlig och orsaken till att jag läser varje dag är att jag mår fantastiskt bra av det. Känner man sig provocerad eller inte tycker om den behöver man ju inte läsa...är det inte väldigt enkelt????

Kramar i massor till P och alla underbara ladies//Monica

Anonym sa...

Men jösses, man kan ibland tro att Petra är nån form av prinsessa så som hon höjs till skyarna!! Hon är en helt vanlig tjej som bor i V-ås men tre barn och bloggar som tusen andra tjejer också gör i vårt avlänga land. Hallå, vad är det som är så speciellt undrar jag. Fin blogg, javisst, men det finns det många många andra som också har, hon är inte unik på nått sätt!!

Anonym sa...

Hejsan P
Mår gott och får inspiration i massor av att titta in till dig.
De kritiska kommentarerna kan du bortse från tyvärr lyser avundsjukan igenom dessa i mängder.

Anonym sa...

Men oj så mycket känslor
det här får igång då!
Jag tror att de är ni som
blir mest upprörda."Philia"
verkar alldeles för clever
för att låta sig bli nedslagen
av någon kommentar.
Att bli så upprörd över något
ang.en som ni väl knappast känner
personligen är ju lite lustigt.
Då kan man undra vem som verkar
ha för lite att bry sig om.
Men jag får väl skit för att
jag skrev det här oxå!

Solen skiner och fåglarna sjunger-
åh vad jag är glad!!!!!

Pia

sandra sa...

hoppas du haft en bra dag och fått dina ärenden gjorda! kram

Anonym sa...

Hej P
Jag är oxå övertygad om att du inte längre kan bry dig om en massa kvitter från kreti o pleti!!
Vi ser faktiskt upp till Dig för din blogg gör oss så Glada, och vi trivs på din BLOGG!
Nu tycker jag detta kan få bli ett avslut!
Ha en fin kväll alla brudar i Sverige Norge Finland m.m....

Anonym sa...

Hallå Philia! Vill bara säga att din blogg är helt underbar och mycket inspirerande att läsa! Gillar mixen av inredning, mode, familjeliv etc. Och så tycker jag du har en så positiv och sund inställning till livet.
Kram från Ulrika som läser (och inspireras)av din blogg varje dag!

B LIVING sa...

P,
på vägen hem från jobbet passerade jag fina inredningsbutiken "Gertrude" vid Norrmalmstorg (Sthlm) och de har tapetserat väggen som syns i skylten med tapeten du funerat på till sovrummet. (I svart-vitt) och min första association när jag såg mönstret gick till dig! Snacka om blogg-skadad! :-)

Hoppas att du fick en bra dag i solen (här öste regnet plötsligt ner i en timme för att sedan försvinna igen...)

Kramar C

Anonym sa...

Lustigt att ordet avundsjuka dyker upp här titt som tätt. Avundsjuka på VAD? Ni känner INTE Philia och kommer ALDRIG att göra det. Hon visar inte sitt LIV för oss, bara BILDER ifrån det!

Tänk om hon har en man som slår henne, barn som är mer vilda än tama, kronofogden efter sig, mögel i källaren och en galen exman! Tror ni att hon skulle berätta det då?

Skärpning tjejer! Njut av de vackra bilderna och de roliga texterna. Håll inte på att fundera över om hon har råd att köpa sina kläder själv eller om hon är sponsrad, spelar väl ingen roll! Den här bloggen är ju till för att vi skall underhållas och inspireras, vilket vi gör!

Blir nästan lite full i skratt (eller sorgsen förresten) att ni håller på och kritiserar en människa som ni inte överhuvud taget känner! Hur tänker ni när ni gör så???

Hella

Anonym sa...

Jeg syns det er helt rått, at du fortsetter å gjøre din greie, uavhengig av hva det måtte komme for negative kommentarer. Du har tydeligvis "rygg til å bære" om visse andre slenger litt med leppa.
Du fenger de fleste, tror jeg. For de som skriver at de ikke liker måten du blogger på, liker det tydelig så pass godt, at de må innom på hvert eneste innlegg å servere sine negative kommentarer.Vær du sikker på at de suger til seg inspirasjon som bare det, så det kribler langt ned i tåspissene;D

Jovisst, det er lov å ha sine egne meninger. Men at enkelte har så stort behov for å ytre dem, at de må "rakke" ned på hvert eneste innlegg, viser bare at det er noen som ikke har det så bra med seg selv, og klarer ikke å se at andre har det toppers.

STÅ PÅ P;D

Anonym sa...

Jag tycker att det som förstör stämningen på en blogg som denna INTE är de fåtal negativa kommentarer som dyker upp. Utan de märkliga läsare som direkt måste hoppa på och spinna vidare i långa försvarstal å "P":s räkning.

P tar de negativa kommenterarena med sådan ro, bemöter dom vänligt o respektfullt, på egen hand utan alla dessa "heja påares" hjälp!

Detta kan fortsätta vara en toppenblogg, om vi låter alla komma till tals. Ibland ifrågasätter någon på mer eller mindre trevligt sätt. Låt det vara!

Låt P sätta stämningen, med sina fina bilder och glada sätt!

Kram/Greta

Anonym sa...

Varken ni som hissar eller dissar den tjej som ligger bakom HoP, vet ju ett endaste dugg om vem hon är eller hur hon är! Hon är snygg, har ett fint hem, fina barn och mycket dyra kläder. Thats about it. Vi vet inte om hon är lycklig/olycklig, äter kolhydrater eller inte, är stark eller svag, possitivt eller negativt lagd, skrattar eller gråter åt våra kommentarer, är sund eller osund, är trevlig eller otrevlig, en bra mamma eller inte, smart eller mindre smart. Vi vet faktisk ingenting om henne, bara att hon driver en jäkla bra feelgoodblogg. Men allt det där har ni väl redan tänkt på när ni började kommentera "hur Phili är"?!

K A T A R I N A sa...

Du har en award att hämta på min blogg:-)


Kramar
Katarina

Anonym sa...

Har precis hittat till din blogg, så inspirerande!! Keep up the good work girl, och strunta i dom som är avundsjuka. Kram Carina

Anonym sa...

Ett tips:
Gör som en del andra bloggare gjort,
ta bort möjligheten att kommentera.
Det har ju spårat ur och blivit mest
tjafs mellan läsarna.Låg nivå!

Anonym sa...

Jag undrar ibland varför man överhuvudtaget bloggar?? Man "lämnar ut" sig själv, bilder på sin familj, på sitt hem, sina vänner, sitt liv mm. För vems skull gör man det? Fast det gör väl gott för självkänslan att få en massa kommentarer från okända människor som avgudar en... Förr skrev man dagbok och satte lås på den, idag skriver man för hela världen... Märklig värld vi lever i!!!!
Susanne

Anonym sa...

Håller med Greta, låt alla tycka, men strunta att kommentera det negativa.

Anna

Unknown sa...

Ok, du heter Petra och inte Philia? Sorry..så bra "känner" jag dig, fniss.

Anonym sa...

Tack för en jättehärlig blogg. Jag följer den dagligen.

Anonym sa...

Du får oss att må bra...
Du ger oss en stunds underbar avkoppling...
Du ger oss inspiration om inredning, mat, mode på ett sätt som sker med genuin glädje.
Du är modig som vågar delge oss dina fina barn...
Samtidigt visar du din familj respekt genom att hålla en distans till det mest privata...
Hur många klarar av att glädja, inspirera och få okända människor att känna sig välkomna till sin blogg om och om igen...

Philia... du ska verkligen veta att du ger mig oerhört mycket av det som du själv uttrycker med... FEELGOOD! TACK FÖR DET!