lördag 25 september 2010

FÖR VARM ELLER FÖR KALL

.


För er som eventuellt är lite nyfikna på vilka jackor som inhandlades på Tullhuset här omdagen så kan jag berätta att detta är den ena! Skön, go och rufsig från Odd Molly (sjalen är också därifrån).


Bonjour Samedi!



Denna lördagsmorgon har inletts med att packa lilla weekendbagen för hela familjen, för idag drar vi med våra roliga och goda vänner upp till Dalarna för lite kräftätande och höstmys! Baddräkten är också packad, för det vankas tydligen bastubadande vid sjön. Fast det är ju inte såå troligt att den blir använd, eftersom jag (världens värsta badkruka) knappt badar på sommaren haha!:)


Höst just nu på vår uteplats! Här har vi ju inte suttit och ätit på flera veckor faktiskt. Kanske dags att plocka undan sommarmöblerna? (Gah, nu känner jag faktiskt liiite vinterångest!!)
.

Testade jackan igår tillsammans med min OM klänning från Country Dreams. Men den åkte av illa kvickt för oh my, vad hett det blev!!! Ullklänningar är inget svalt plagg direkt - puh. Men visst är det svårt att klä sig rätt denna mellanperiod? Varannan dag är jag alldeles för tunt klädd och går och småfryser och nästa är jag för påpälsad och blir istället tokvarm!:)


Nu ska jag ta och samla ihop alla mina små skatter här och sätta dem i bilen, för nu draaar vi!


Ha en riktigt härlig Lördag så ses vi!



KRAM


.

52 kommentarer:

clas sa...

elsker både kjolen og jakken -
kos dere idag =)

Sofie sa...

Den jackan har jag med men i svart, så fin och mysig!!!

Hoppas att ni får en härlig "weekend" =)

Kram

Anonym sa...

Reklam,reklam,reklam.....Tråkig läsning när det bara handlar om att visa olika märken.Men det är ju bra betalt.
Nu blir det väl liv......sluta läs,avundsjuk,surpuppa,negativ.Ja nu har jag redan skrivit det så ni inte behöver.
Läser många andra bloggar och dom flesta gillar att fota men det är roligare när man inte fotar sig själv mest.Ytligt!
Patricia

Unknown sa...

Ingen fråga om Kallt eller varmt.... svaret är SNYGG!

Trist & onödig kommentar ovan, men men, den anonyma (fegt) har ju redan svarat på sin fråga med avundsjuk osv så det behöver ju ingen annan göra, det enda jag kan uppmana till, sluta läs denna bloggen om det retar dig!

Jag tänker fortsätta då jag få så många sköna tips och inspiration här ifrån!

Kram!

Anonym sa...

Jag tycker det är mer personligt att fota och bjuda på själv! Definitivt inte ytligt iaf och det är därför jag älskar den här bloggen:)

Ha det sååå mysigt i Dalarna kära goa bloggerska!
Kram, Helén

chatarina sa...

Hej!! Ja, den jackan är fin..jag har förra årets och det har ju du också..vill jag minnas :) men jag får lust att köpa en till :) jag köpte min rätt sent, så den känns ny fortfarande..så jag får nog nöja mig med den.
Ha det så bra i Dalarna..
kram

Karin - AlicesMamma sa...

Välkomna upp till Dalom får man väl säga då :) Hoppas att ni får en lyckad weekend, och att det visst blir ett dopp i det blå. Om det är bastubad brukar det ju vara uppvärmt!

Ha en härlig kväll, hoppas det smakar :). Och du, kom ihåg att det är kräftorna man blir dålig av - inte snapsen ;)

Kram ♥

Anonym sa...

Hej vi är några vänner som följer och gillar din blogg. Alltid lika fint hemma och snygga kläder! :) Vad vi undrar över är vem som tar alla bilder på dej? Anlitar du ett proffs el vad är hemligheten?

Anonym sa...

Superfin jacka!!! Ja välkommen till Dalarna hoppas ni får det riktigt toppen trots det ruskiga vädret vi har här. Kram Jennifer

LOPPISLIV sa...

Ja nu är det en knepig utekläder tid, det samma gäller skor tycker jag, tygskor typ converse eller skinnstövlar, det känns så vintrigt ibland med stövlar ännu men funkar helt ok vissa dagar, knepigt som sagt :-) Superfin jacka, ser svagt rosa ut i färgen...ljuvlig!! Kram Paula

Anonym sa...

Har fått tips om din blogg för bara några dagar sen, nu är jag fast..
Den känns riktigt bra!!
Att du och ditt hem har stil och koll på läget är det ingen tvekan om.
Så kul med någon härifrån som lägger ner lite extra på kläder till både sig själv och de söta barnen.
Jag gör detsamma.. kan aldrig bli för mycket..

Anonym sa...

Men är inte den jackan förra årets modell? Dom ÄR fina men jag tycker de lite uttjatade! Hoppas på att hitta en mysig, lite mer orginell jacka som inte så många har!

Undrar nyfiket vilken den andra jackan är du köpt! Och här är en som ÄR avundsjuk att du kan köpa två fina jackor på en gång. Men jag är inte missunsam för det =)

Ha det så mysigt i Dalarna!
Kramiz/Greta

Anonym sa...

Jackan är jättefin, har själv funderat på att köpa den. Vilken storlek har du på din? Har du samma storlek på den som du har på dina andra plagg från OM. Har fått för mig att den är lite kort i ärmarna. Hur som helst så har du en jättefin och inspirerande blogg.

Kram Jessica

Anonym sa...

fröken bekräftelsebehov...

Anonym sa...

Hej P
Löpning imorse jipi..härligt att vara igång!
Härliga höstdagar med klar o fin luft, hoppas folket tar till vara på dagarna även om det duggar de är så mysigt att komma in i värmen då.
OM jackan har fin färg men jag har lite svårt med fodret lite väl mycke av de pälsiga! men annars fin modell..
Ha en fin Lördag alla

Anonym sa...

Tycker också att denna blogg börjar mer likna en opersonlig reklamsida, men förstår att många finner nöje i detta. Nej, jag tror nog att jag tappat lite av intresset för en stund. Tänker hålla upp ett tag och sedan återkomma, och kanske har bloggerskan fått tillbaka sin ursprungliga stil utan "reklamandet" för uttjatade varumärken! Kram

Anonym sa...

Hej!
Tack för en underbar blogg! :) Idag fyller två av mina fina vänner år och jag skulle behöva lite tips. Hur ska jag fota dom i firandet för att få lika fina, naturliga och avslappnade bilder som du har på din blogg? Ställa en skål med ostkrokar framför dom el?
Tack på förhand
Kramiz

Anonym sa...

Ha Ha,den var bra!!!

Pia

A House With A View sa...

Kul med trädgårdsinslag, det gillar jag, gärna mer av sådant!!

Trevlig lördag!

Tjing aka

Anonym sa...

Näe, det verkar inte riktigt klokt! Lever du i en bubbla? Jag lämnar nu denna blogg som inte verkar ha något uns av ödmjukhet. Mitt liv går inte ut på att shoppa järnet med dyra kläder och yta. Om du spenderar tusentals kronor på Odd Molly, Chill Norway etc. har du ens någon tanke över på att skänka vad EN Odd Molly tunika kostar eller vad en Chill Norway plagg kostar till välgörenhet?? d v s Om du har ett sånt stort hjärta som du påstår varför inte göra reklam för att du har ett fadderbarn? Du har ju uppenbarligen råd med det!!!! Jag har inte sett ett enda inlägg som handlar om att hjälpa!!!!
Hoppas du inser vad du håller på med! tack för mig.

ANNAANNA sa...

Superfin jacka... varm å go och snygg dessutom.

Jo, det är jobblans i mellantiden nu, ena dagen är det linne, shorts och solglasögon som gäler å nästa tjocka tröjor å halsdukar, rejäla kängor och vindtät jacka som ska på... *suck*

Jag har lite svårt att förlika mej med att mina spralliga tår som trivts så bra i "toespreaders" heeeeela varma sommaren ska knycklas in i tjocksockar å ner i klumpiga skor... varje dag utan sockar nu i höst är ett poäng till sommaren som var ;)

Anonym sa...

Här är en till som är trött på denna självgoda blogg.... och jag är inte avis, för jag har det gott ställt... bara så irriterande tjej som har denna blogg.... paus får det helt klart bli härifrån!

En Örebroare

Anonym sa...

Hoppsan,nu blir det fart på fansen i klubben för inbördes beundran :)

Anonym sa...

Kjempefin jakke med søt bloggerske inni! Ønsker dere en koselig helg!
Jeg har ingen forståelse for alle de anonyme gråtekonene, hvis dere ikke liker bloggens innhold, hvorfor leser dere den da?? Dere truer med " dette er siste gang jeg er innom denne blogg", og Ja, hvilken befrielse det blir å slippe deres negative kommentarer. Vi er mange som leser Philias blogg, og setter stor pris på hennes positive livsglede, og estetiske sans.Takk for all inspirasjon og feelgood Philia!
Hilsen Benedicte

Anonym sa...

Hoppas de avundsjuka försvinner från bloggen, skönt att slippa de trista kommentarerna, stackare vilket tråkigt liv ni måste ha som läser bloggar som ni inte ens "gillar". En stor kram till dig Philia
/jessica s

Anonym sa...

Man kan inte ha så speciellt kul liv om dagens höjdpunkt är att se vad "Philia" har på sig heller!Och varför måste man vara avunsjuk bara för man har en annan åsikt?Avundsjuk på vadå?

Patricia

Anonym sa...

Man måste förstå att man kommer så mycket längre i livet genom att vara positiv och inte genom att klanka ner på andra männinskor. Du måste vara väldigt nyfiken, eftersom du fortsätter att kommentera inläggen....varför bry sig om man nu tycker att det är såååå dåligt! Bloggen är BÄST!

Anonym sa...

Hej, OJ ännu ett Odd Molly plagg?! HUR har du råd?? Varför köper du aldrig något fint på Kapp Ahl eller Lindex (vet att du handlar lite basicplagg ibland på HM)? Finns ju jätte fina koftor å tunikor för under 300kr som är så sköna OCH snygga. Måste allt komma från OD å Ch.N? Sen tycker jag att dina barns kläder börjar se väldigt stylade ut å inte alltför lekvänliga. Ser ut som reklambilder. Dock snygga bilder å fina kläder men är ni liksom aldrig vanligt klädda? Måste faktiskt säga att jag gillar din gamla stil bättre på bloggen även om jag fortf. följer den å gillar en del. //J

Anonym sa...

Att hon gillar att visa upp sig är lätt att förstå!!
Visa gärna mer inredning så det blir en mix och då gärna från dig själv och vänner,tror det är vad vi vill ha..

Unknown sa...

Oj vad man blir besviken på dess människor som inte verkar ha något liv utan får energi av att klanka ner på andra människor som mår bra och njuter av livet...sluta vara missunsamma!!! Börjar nästan tro att det är en och samma person som skriver anonyma inlägg, vill iaf tro det, för att man hoppas ju att det inte finns så många bittra damer runtom i landet?! ; )
Jag finner massor av glädje och inspiration från de här bloggen även om jag långt ifrån har den ekonomin att shoppa hela tiden, så tycker jag om att se vackra bilder och få lite att drömma om osv...och hör och häpnad, jag blir FAKTISKT glad av att andra har det bra...har aldrig förstått det där resonemanget att man inte skulle kunna bli glad för andras skull...
What ever, egentligen är det galet att man sitter och lägger energi på folk som är elaka och missunsamma, men antar att jag troligtvis ha,mnar i någon form av försvarställning för Philia som bjuder så mkt på sig själv och sin tid och får MASSOR av folk att må bra och bli glada av hennes blogg och NI som INTE mår bra av det...SLUTA följa bloggen och PLEASE...skriv inget..verka i det tysta, för att vi har ingen lust, ork eller tid att få en massa NEGATIV energi.
Tack PHILIA för att du BJUDER på vackra bilder från ditt hem, liv, dina barn och på dig. DU är supersnygg och verkar vara en mysig och positiv tjej, det är inte alltid helt lätt för att det kan svida hos en del. take care och fortsätt som du gör, jag GILLAR din BLOGG och kommer att fortsätta att läsa den!! take care och njut av helgen. Carpe Diem!
kram Vivi

Anonym sa...

Köpte också jackan fast i militärgrönt. Den åkte dock tillbaka lika fort. Själva OM-lappen på utsidan hamnar ju på helt fel ställe (nästan på baksidan!). Nej. Förra årets jacka är så MYCKET finare och den har du redan i militärgrönt.

// M

Anonym sa...

Go morron!
Slog upp ordet AVUNDSJUKA på Wikipedia och följande förklaring finns: Avundsjuka är en (varaktig) känsla av avund och missunnsamhet. Se även svartsjuka. Normalt rör det sig om områden som innefattar något av följande: pengar, utseende, relationer, talanger och livsstilar. Men jag tror inte att man är avundsjuk på Petra, varför skulle man vara det? Vad är man avundsjuk på? Ärligt! Berätta för mig vad man är avundsjuk på? Jag tycker att det är intressant med att folk tycker olika, det är mera stimmulerande med att läsa vad folk tycker och tänker, mera levande.

Önskar alla en fin söndag. Det ser ut att bli en fin dag här i Västerås.

Ha det gott!

Anonym sa...

Ja, du har då problem du! Varmt eller kallt, det är frågan. Just nu är det väldigt varmt iallfall hos oss och ytterkläder känns långt, långt borta! Har iallafall inhandlat snygga sockar och matchande sjalar i grått att ha på kvällen inför vinterns mys.

Anonym sa...

Hei
Mistenker vel at alle de negative kommentarene ovenfor kommer fra samme person!!! he he
Jeg ELSKER din blogg. Grunnen til at dette er min favoritt blogg er akkurat fordi den er så personlig. Håper ikke du forandrer på noen ting pga den ENE personen over!
Heidi

Anonym sa...

Jag undrar samma sak? Vad är man avundsjuk på? Mån som hela tiden söker bekräftelse och verkar vara väldigt liten som person innerst inne..

Janne sa...

Nydelig jakke:)

Kos deg på høstbesøk, hørtes ut som det blir en fin tur,

*Janne*

Anonym sa...

Hej där,
Jag kikar ofta in här och hör till dem som även klickar mig vidare till några av dina bloggfavoriter. Tänkte bara informera om att när jag nu klickar på länken till din vän Hs blogg hamnar man inte längre på hennes På vår udde utan på någon annans sida (verkar det som).

Ha en bra dag!
/Maria

Anonym sa...

Hej P,
Fin jacka du köpt på tullhuset. Var förbi där i fredags och kikade lite, blev dock inget inhandlat då barnen hellre ville gå till hamnens fik och äta glass :)
Tänkte bara fråga vilket märke du har på dina boots från Scorett, de är super snygga och verkar användbara både till klänning/ kjol och byxor.
Hoppas ni haft en fin helg i dalarna
Mvh A

Anonym sa...

Jag är en finländare och tycker så väldigt mycket om din blog, speciellt mode pics. Bry inte om de avundsjuka kommentarer, go girl - this is YOUR blog and you decide how and what you tell/show!
Cannot understand how everything should be so mediocre (mellan svenska?) and pleasing to every single person. We are not alike, our lives are not alike etc.
Love your style, and come to see it daily if possible! Thank you for being there.
- Eeva

Anonym sa...

Philia,i love you blog.The point is :i like your style and want to see pictures from new OM and CN,and decoration of your home etc.
I feel always good when I am reading your blog,I dont understand these people ,if they dont like your life -why they should to read it!!!
Keep going! :)
-Siri-

Anonym sa...

Takk for herlig inspirasjon!

Siv

Anonym sa...

Ja, jisses vilken bekräftelse hon söker, madame.. måste betyda "liten människa".

Själv "håller jag igen" för att inte verka märkvärdig, stroppig och för att inte få andra att känna sig "mindre".

Fram för lite mer genuina, ödmjuka inlägg.

/Malou

Anonym sa...

Tack för härlig inspiration!
Det är en liten glädjekick att kika in här
alltid snygga bilder.

Anonym sa...

Tycker bloggerskan själv inte verkar behöva det minsta bekräftelse från oss som läser här (och tycker det är fantastiskt på alla sätt). Hon verkar ha tillräckligt med självförtroende och riktiga vänner för det!!!

Det är många som tycker det är jätteroligt att se vad andra gör eller köper.
Själv tycker jag att det är väldigt generöst av P att tipsa oss läsare om vad just hon tycker är fint! Och ibland är det även väldigt bekvämt att hitta saker + inköpsställen på saker man kanske själv vill ha!

Nä, låt var och en ha sin blogg som den vill, utan att behöva bli uppläxade hela tiden!!! Skärpning!

Med kärlek till dig Philia,
Helén

Anonym sa...

Jag gillar bloggen!! Men jag kan hålla med om att det blir liiite för mycket poserande av bloggerskan ibland, kan i och för sig bero på att jag helst vill se hennes fina INREDNINGSBILDER:)Mvh Linda

Anonym sa...

tack för en fantastisk blogg! jag läser varje dag och inspireras av vackra bilder och trevlig läsning! allt gott till dig och familjen! mvh lina

MM sa...

Jösses amalia, vad är det här?! Jag tror du får spännande läsning när du kollar ip adresserna på de 'anonyma' kommentarerna, P!

Själv bläddrar jag in på din blogg just för inspirationens skull, så för egen del skulle jag gärna ser mer av konstruktioner, inredning, ideér till hemmet o trädgård då jag själv renoverar o fixar trädgård för tillfället.

För mig är din blogg bland andra en stund för mig själv med laptoppen & en kopp the, inspiration o glädje som jag numera kan få mig en dos av oftare än tidigare, då jag snällt fick vänta på Sköna Hem, Allt i Hemmet, Hus & Hem etc.

Keep up the great work girl, and hang in there! <3

Höstkramar,
M

(å ni som retar er så på bloggen, VAAARFÖR läser ni? Det är ju lättare att låta bli o spara på energin som ni gör av med genom att bli så upprörda!)

Anonym sa...

Oj Oj Oj, vad krångliga tjejer är! Jag älskar din blogg och om jag inte skulle göra det hade jag ju läst något annat i stället, valet är ju mitt!
Fortsätt att inspirera oss andra som är positivt inställda till livet så kan de andra klicka sig vidare till något som passar dom, vad det nu kan vara... Massor av kramar och tack för att du finns! Patricia

Anonym sa...

Snälla anonym..... om du går in en gång på den här bloggen och inte gillar den.... VARFÖR återvänder du då ?????????

Drömmen om ett hus på landet sa...

Jag förstår mig verkligen inte på människor..
Har man verkligen så tråkigt att man måste tugga på andra.. till dig som sade att hon skulle skänka till välgörenhet.. om det är sådana sidor du är ute efter så finns det säkert de som bloggar om det och de som bloggar om att anv så liiiite pengar som möjligt.. Men då kan man ju läsa dessa sidor och låta oss som vill läsa denna blogg ifred. Den svenska jantelagen i ett nötskal... kom inte här och tro... H o P Nä stå på dig.. fortsätt med din stil.. Det är därför JAG läser... =D
Jeanette

Anonym sa...

Gillar att kolla in dina fina stil tips och klädköp men tycker du är fruktansvärt retlig i ditt sätt att framställa dig och att uttrycka dig.tyvärr vet jag att du tappat fler tjejer som slutat gå in på din blogg pga av ovan anledning.Synd.

Ida sa...

Hej! jag ville bara säga att jag tycker du har den bästa bloggen i hela Sverige...hela världen. Den har allt en blogg ska ha. När jag hittade din blogg i sommras satt jag en hel lördag från morgon till kväll och lästa igenom hela arkivet. Det var typ för bra för att vara sant. Nån som hade exakt samma stil på allting. Det är verkligen som att titta in i min egen framtid(sdröm) när jag läser din blogg. Jag är 21 år och min sambo 28 så vi har några år till på oss att nå den. Så snälla ändra inte på nånting för mig är du och bloggen är så inspererande och ett konkret mål. Det är klart att inte allt är guld och gröna skogar precis hela tiden men det vet ju alla om. Det skulle ju inte vara lika roligt att komma hem och slå upp datorn och läsa massa sorgliga saker. Missunsamhet är bara ett väldigt ocharmigt drag så jag tycker inte att du ska lägga någon energi på det. Det som inspererar de allra flera sticker i ögonen på några få och det är tyvärr sånt man får räkna med. Tänk på att du är min största förebild om du får en dum kommentar någon gång så kanske du inte bli lika ledsen :) KRAM