torsdag 9 september 2010

HEJ SOLIGA HÖSTDAG

.
.


Högblankt svartlackat bord och "sölv" - me like!


Heeej Torsdag!


Nu ska jag idag inte tråka ut er med fortsatta detaljer om den "farsot" som drabbat oss här hemma! Kan bara nämna att läget är faktiskt något bättre:) Istället så ska jag fokusera på något mycket trevligare, nämligen dansk dejlig inredning! Dessa bilder älskar jag och jag blir bara såå sugen på att åka till färgaffären, köpa kolsvart färg och måla alla gamla vita möbler vi har! Visst är det ursnyggt?!

Luta dig tillbaks, lyssna på den här musiken, se på bilderna och njut lite av vad det härliga, coola grannlandet i söder kan erbjuda:) (Fast det är ju något väldigt bekant med denna låt eller? Får riktigt sköna tonårsvibbar från 80-talet...)


Jag  v i l l  v ä l  o c k s å  ha en en Tine K Lampa hemma i vardagsrummet! Fast fick jag önska fritt så skulle det vara XL modellen..

Svart/ vitt, Tolix och randiga mattor - funkar alltid. Det behövs ju inte så mycket mer, eller?;)

Snyggelisnyggt.

Ska jag också måla matsalmöblerna svarta - eller inte - dessa svåra val...

Psst, detta är nog egentligen ett ganska så "fult och tråkigt skåp" som blivit helt rätt - just tack vare den svarta färgen!


Mer Tine K...

Härligt kök...

Japp - fint som bara den!:)

Ljusa golv funkar verkligen alltid! Tänk dig denna vy med furu eller ekgolv istället- hm...

Lila accenter - jag gillar!! (som ni nog vet redan;)

Enkelt = snyggt

Man behöver inte bara sätta upp tavlor på väggarna faktiskt!:)

Mmmm Bestlite

Såklart hänger det matchande kläder i hallen - något annat är ju helt otänkbart!:)

Ordning och reda i toksnygga garderoben (så här ser det verkligen inte ut i mina egna garderober, kan jag lova. Där är det nämligen kaos!:)

Svart/vitt/lila även i sovrummet.

Fin knaaagerakk:)

Här bor en tjej som gillar Maileg minsann!

Fint, enkelt, snyggt barnrum! Tror nog att många barn vill ha fina mysiga rum och kanske inte för grälla, hysteriska, plastiga och plottriga sådana. Varför måste alla barn gilla sånt, om inte föräldrarna gör det? När Flisan och jag tittade på ev. ny tapet till hennes rum så ville hon ha en jättefin vit tapet med ett mönster med svarta prickar på! (Personligen tycker jag faktiskt att det räcker  med att nästan alla leksaker är tokfärgade, tokfula och syntetiska... )


Nu ska jag lägga mig vågrätt i soffan och läsa senaste Mama medans Bea sover napen!



Ha en riktigt fin och sooolig dag vänner!


KRAM


.

27 kommentarer:

Anonym sa...

Mumma, så här på morgonkvisten...Tack för all härlig inspiration och livsglädje du sprider!! Har också snöat in på lila som accent till vitt, svart & lite träfärgat...
Må så gott!
Anna I.

lilla Tildes hem sa...

Finfina bilder! Krya på dig!

Sofia

Kakans mamma sa...

Svart i all ära men det drar ju till sig så mycket damm! :/
Godmorgon!

Room of karma sa...

Hej. Vi är också sjuka här hemma i vår familj med det är sådant hösten hör till antar jag...
Riktigt härlig låt! Tack för tippset den skall spelas hemma hos oss idag!
Krya på er!

Trude sa...

Åh for en herlig repotasje...helt enig i alt du sier...særlig ang. barnerom...må da være mye mer avslappende å sove i slike deilige rolige omgivelser?
Fikk svar på om jeg skal male noen bord svarte eller hvite...nå blir det svart:)
Noen ganger er det estetiske viktigere enn det praktiske...særlig hvis det estetiske gjør deg lykkelig:)

Ha en fin høst dag:)

Michelle och GirlZen + bebis i magen sa...

Blir verkligen inspirerad!!!
Nu ska jag övertala sambon att vi måste fixa iordning garderoberna här hemma... Har lika med sluttande tak... Och kanske måla om lite!!! hmmm undrar vad han kommer tycka om de? :D

Härlig torsdag på dej

Love

Kari sa...

Lekre bilder!
Enig med deg når det gjelder barnerom.
Ønsker dere god bedring!

Kari :-)

tjej sa...

Härliga bilder!Håller med dig om att det räcker med alla färger på leksaker i ett rum.

Ha en bra dag!

sara sa...

Hej!
Jag har läst din blogg i ett år ca och tycker verkligen att det är som ett nytt, härligt magasin man kryper upp med i soffan (som du beskrev det häromdagen)! Jag har sällan eller aldrig kommenterat (minns inte!) men just idag när du skrev att du ska läsa senaste MAMA måste jag ju berätta för dig att jag & min familj är med på sid 46 i det numret! ;D Vi är familjen "på landet". Lite kul att få vara med! Min storasyster bor i din hemstad, så det är lite kul att läsa då oxå. Fortsätt med din toppenblogg, jag tröttnar ALDRIG! ;D / Sara

Anonym sa...

Hejsan! Underbara bilder och fin inspiration - som vanligt. Undrar om du möjligen vet var de snygga, stilrena fåtöljerna i reportaget är ifrån? Är ute efter just sådana, så jag skulle bli tacksam för svar. Ha en fortsatt trevlig dag. Kram
//M//

Unknown sa...

Såå snyggt men svarta småmobler och detaljer men en hel matgrupp Nej tack de blir nog för mycke.
Skönt att ni börgar kvickna till, kramizar I-B

Anonym sa...

Härliga inspirationsbilder, danskarna kan dom!;)

Bra att ni börjar piggna till så här inför stundande helg, hoppas ni får en mysig dag!

Lisa sa...

Hej
Gud så snyggt!!!! Jag förstår att du blir sugen på att måla, det har varit länge hemma hos mig också. Som för övrigt också äääälskar den danska inredningsstilen. Min dotter har svart möbler i sitt rum men jag kan hålla med ovanstående att det blir hemskt dammigt. Men visst är det snyggt. Jag tycker att du har ett vackert och ljust hem så det är nästan synd att måla allt svart, kanske prova med enstaka möbel först. Gå gärna in på styleroom och kolla mitt hem som jag faktiskt är lite stolt över=)))) Albumet heter: aliciacassandra Krya på er. Lisa

Tulipa sa...

Konsekvent var väl ordet för detta hemmet när det gäller färgval!

Otroligt fint!

Men de svarta möberna behöver dammas oftare än vita..*ler*...trist tänkande men det är ju fakta, och jag är själv inte världens bästa dammare...finns så mycket annat man vill hinna med...

Och som du skriver, det enkla ÄR det det fina!

Kram Mariette

Anonym sa...

Gillar också. Men kanske man kan bryta av med någon enstaka svart möbel, tror nog att det är lätt att tröttna annars... Känner igen bilderna jättemycket, var har du hittat dem? Skönt att ni mår liite bättre! Kram Sara

Line fra huset på landet sa...

Hei P:)Jeg ønsker meg akkurat den samme lampen. Den er jo heeelt spesiell! Synes Tine K har så fine skåler også, de svart/hvite..så det blir nok en samling av dem her også kjenner jeg;) Når det kommer til barnerom er jeg såå enig!! Jeg er så glad for at min eldste datter sier " mamma, jeg synes vi har det så fint jeg. Lyst, hvitt og herlig". Så når hun får nytt rom neste år, skal hun ha det lyst og vil ikke ha noen av de sterke fargene. To-åringen min er i en litt annen fase. Hun elsker sterke farger. Men jeg synes det holder at endel leker bare kommer i sterke farger. Rommet hennes blir i duse og lyse farger. Heller pastell rosa enn mørke-rosa synes jeg;)
Ha en fin dag.
Klem, Line

Jannicke sa...

Lekkert lekkert!:) Kjempefine bilder, skulle gjerne klart å hatt det sånn hjemme:) Ha en fin dag!

Anonym sa...

Hej tjejen!!

Åhh vad snyggt :)) Vilken tidning eller nätsida har du hittat dem??

Love Love Love :)

Ha det fint! Kram Linda

Anonym sa...

Kjempefine bilder ....ja...eneste er at det blir jo mye likt. Svart/hvitt, Tolix stoler, Bestlite lamper, div Tine K, Day puter og Maileg....alt er trofaste gjengangere i disse hjem - men så er det vel også det som gjør denne stilen. Jeg personlig savner kanskje et hjem som ikke følger massene.

P

Anonym sa...

Oh vad härliga bilder,har själv en gammal rakspegel på ben med lite mahognystuk över,har ärvt den efter min mormor, den är på ben ca 1.70 hög, har funderat fram och tillbaka om jag skulle måla den vit, men nu vet jag inte alls! Vad tror du ?? Blanksvart el. mattsvart, det är frågan??
Ställer frågan till er där ute också! Vitt är bas hemma hos oss, även golv!!! Tack all inspiration du ger oss alla!!!
Mvh. Mia i Småland

Anonym sa...

Hei :-)
Hjertelig takk for barneromsinspirasjonen! Ja, et rom i hvitt eller beige farger er mye lettere å innrede, samt at guttene vokser fort og det de evnt liker akkurat nå (Star Wars, Pokemon...)kanskje ikke er så gøy om 2 år. Har man da tapet, sengetøy, gardiner, tepper osv. i det tema, må man pusse opp helt på nytt. Liker lyse nyanser med innslag av dongeri/jeansstoff på et gutterom, og leker liker jeg aller helst i kurver og skap. Ser fra jobben som pedagog i barnehage at barna leker mye bedre når bare noen få ting står fremme, og når vi bytter de tingene en gang i blandt :-).
Ha en fin og forhåpentligvis avslappende torsdag!
Go`klem Y

LOPPISLIV sa...

Underbara inspirations bilder du bjuder på idag, ett sånt vackert hem. Blir ju bara så himla sugen på svarta möbler nu..hihi....Har några svarta möbler bl.a i dotterns tonårs rum, det är väldigt snyggt och bryter av fint mot det vita, men oj vad allt damm syns tydligt på det.... Men jag tror nog jag ska till och måla ytterligare ett bord och en stol i svart här hemma snart. Tackar förresten den goda middagen vi åt här hemma idag, gjorde din blomkålsgratäng du gav receptet på, mycket uppskattat av hela familjen kan jag meddela. Yummie som sagt var!! Kraaaam P

sandra sa...

Så underbara bilder!! Hoppas ni fick en bra dag!!

B LIVING sa...

Hej,
Jag håller helt med vad gäller hemska grälla barnrum. Vem finner ro med så mycket grälla färger när leksakerna i sig är grälla i ALLA möjliga färger. Storasyster har en ljusbeige/rosa färg i sitt rum och lillebror en mellangrå färg. Jag tror att de, liksom vi föräldrar, känner mer harmoni och lugn i det. De ska ju inte bara leka i rummet utan även finna ro och vila.

Tack för all inspiration. Kollade in fina mys-plyschen från Odd Molly idag på Mathilde men kunde inte välja färg. Det lutar åt den i beige.

Imorgon bitti åker vi till Gotland för lite miljöombyte! Ska bli sååå skönt!

Kram C

Anonym sa...

Hej P, tack för en inspirerande blogg. Mycket fina bilder du lagt upp - vilken tidning är dom från?
Ha en trevlig kväll!
Kicki

Anonym sa...

så mycket vitt... berättar inget mer om människornas personlighet än att de följer den vita trenden mycket slaviskt. Lite tråkigt faktiskt.

Cecilia sa...

Burhan G har gjort en "egen version" av en gammal Milli Vanilli-låt. Kanske därför den är så bekant? Men Burhans version är ju trettiotusen gånger bättre än originalet ... :)