fredag 17 september 2010

HURRA FÖR VECKANS BÄSTA DAG






Åhh, det är säkert såå smaskigt med körbärs och plommonsmulpaj! I vår trädgård så dingnar verkligen plommonträdet av frukt just nu och jag är så sugen på att göra något gott av några av dessa ida.! På Tartlette (där jag fann denna underbara bild) finns ett recept som verkar lovande men då behöver jag hitta körsbär också... Det kanske någon av er söta bloggisar har något bra och gott (och liite enklare) plommontips??



Godmorgon alla Solstrålar!!!

.
Men jisses vad dagarna går fort; idag är det ju faktiskt veckans bästa dag igen! Jiiiippie:) Just nu dansar Bea för fullt till denna sköna dansmusik här hemma i köket så jag tror nog hon också känner på sig att det snart är helg

Jag har ju lovat att jag ska dra vinnaren i min och Creative Lounges lilla tävling idag och det ska jag göra lite senare , så hålla ögonen öppna alla tävlande tjejerSuperroligt att ni är så fantastiskt många, 844 st, som vill vinna och jag önskar så klart att jag hade lika många klockor att dela ut till er alla.


Superbusiga Beabus är på sitt allra bästa humör denna septemberfredag!  Söta tunikan kommer från Lindex och byxor från Pop



Finns det något gulligare än små skatter som "dansar"??? (eller snarare trampar, hoppar, snurrar och viftar med sina små armar i total otakt;) Jag älskar att titta på när de gör det - helt oslagbar och underbar underhållning!:)



Nej nu fångar vi denna mysiga fredag, eller hur!?!


KRAM


.

15 kommentarer:

Jannicke sa...

Så søt liten danserinne!:) Ha en fin fredag!

Anonym sa...

Söta Bea:)

Milla sa...

Vi har jättegoda plommon på vårt träd i år (gulp måste ut och plocka, de förgås så snabbt!) och jag har på min blogg ett recept på plommonsylt som funkar som marmelad med. Jättegott att ha på rostmackan (sånt äter kanske du bara på helgen...) i yoghurten, på glass osv. Eller ge bort!
Kram Milla

LOPPISLIV sa...

Hejs svejs! Mia (Lilla Blanka) hade ett gott recept på inlagda plommon i sockerlag att ha till efterätt med vispad grädde till...Mums!! Kika in där (www.lillablanka. blogspot.com)

Supersöt tunika på lika söta Bea :-)
Håller alla tummar och tår inför dragningen idag. Kraaaam Paula

Anna Charlott sa...

Hej fina du..
önskar att jag också hade full gården i plommon..
Men ett tips är att baka Briocher och göra plommonfyllning i dom.
Sen gör sig ju plommon väldigt fint ihop med likörer, muscatel, konjac.. så koka ihop lite enkla marmelader och smaksätt dem med nått gott!!

Du har en härlig glädje, kram Charlott

Gro sa...

Hei,
En Smuldrepai med bare plummer er også veldig godt.
Ellers anbefaler jeg en "upside-down plum tart" - fantastisk godt med mascarponekrem eller vaniljeis til.. Ha en mysig (elsker dette svenske ordet ) fredag!

Helen sa...

hoppas på att turen är med mig :

Vilka fina bilder du tar, alltid lika roligt att titta in här
Ha en skön helg

Marit sa...

Nydelige Bea! Enig, helt herlig når de hopper og danser til musikk, bare sjarmerende at det er i litt utakt!!

Gooooood fredag til deg og dine!

Maritklem

Anonym sa...

Hej! tack för en superblogg! Verkligen inspirerande! Har en fråga till dig och visste inte riktigt var jag skulle skriva den så jag hoppas du läser här:)
Undrar vad du äter till frukost enligt LCHF för jag följer också den i veckorna men saknar verkligen inspiration! Och om du gör nyttig smoothie, hur gör du den då och med vad i?

Ha en underbar fredag!!! Kram sofie

Anonym sa...

Så söt hon är!
Jag körde lite Zumba tidigare i dag och min 3-åriga dotter hakade på, det var en underbar syn. :o)

Hoppas ni har en toppendag och får en härlig helg!

HannasHörna sa...

Ha en bra helg!

Anonym sa...

Så söt hon är, jag håller med dig, visst är det underbart att se de små när de dansar, man blir så glad av det! Ha en fortsatt skön fredag! /Jennifer

IKT i min vardag sa...

Du bara måste göra denna plommonkaka!!! SÅ enkelt, snabbt och gott (och onyttigt, men va tusan...)

175 gram smält smör
3 dl mjöl (gärna siktat dinkel)
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Blanda de torra ingredienserna först och rör sedan ihop med smöret till en deg. Tryck ut den i pajformen och täck med halverade plommon. Pudra lite potatismjöl och socker över. 200 grader i ca 25 minuter och servera med glass eller vaniljvisp. MUMMA!


Kram Linda

eva sa...

HÄRLIGA BEA.VAD SÖT HON ÄR.HA EN TREVLIG HELG.
EVA

Två Trappor sa...

Ååh vad söt hon är, din lilla dansös! :) Underbar! Din blogg är kanon! Ha en superskön helg.
Kram Madeleine