torsdag 9 september 2010

MIDDAG FÖR TVÅ

.
.


Kvällsmaten hos oss:  färska räkor, limeaioli, lite sallad och supergoda ostar. Till det: var sin pytte-pytteliten piccoloflaska bubbel. Vad vi firar? Att det är fredag imorgon så  klart!;)



Godkväll sköningar!



Här har vi precis ätit riktigt god och härlig "vuxenmiddag" med liten Bea sovandes i spjälsängen och med Trulle och Flisan på Dansshow. Bara älskar all form av skaldjur -  det är ju bara så gott och nyttigt! 

Jag är så glad just nu, för jag fick ett riktigt trevligt telefonsamtal tidigare ikväll. Jag ska nämligen få ett helt nytt, mycket mer avancerat objektiv till kameran i present:) Nu ställer jag en fråga till er, alla ni duktiga fotande bloggisar;  vilket objektiv rekommenderar ni till en "glad amatör" med en Nikon? Har kollat på ett Tokina 11-16 mm. Vad tror ni om det?



Alltid kul med ballonger!!! Skatterna har fått några i jumbostorlek och tycker det är jätteroligt att bolla med dem här hemma. (Kvällens Bea: Jeans Fix, tunika och kofta Lindex.)


Mina stora fina skatter klara att gå på teater! (Flisan i jeans HM, skor Ecco, t-shirt Lindex och nya Mini a Ture-kappa från Babyshop. Trulles kvällens är ny cool vaxjacka från Zara, jeans Tommy Hilfiger, t-shirt HM och sneakers från Burberry.) 


Nu blir det minsann Idol på tv:n här! Idol är väl verligen ett program som står sig, eller hur??? Jag har i alla fall inte tröttnat på att se alla auditions runt om i Sverige. Jisses, vilka fantastiska unga talanger (och icketalanger;) det göms ute i vårt avlånga land!!!


Ha en fin kväll!


KRAM

.

.

19 kommentarer:

B LIVING sa...

Kollar också på Idol, auditions-biten är faktiskt min favorit. Håller helt med vad gäller talangerna och icke-varianterna.

sandra sa...

Kikar också på Idol! Alltid roligt! Fina dina barn är! Kram

Unna dig alltid sa...

Hej!
Jag läser din blogg men har inte kommenterat tidigare. Älskar alla fina bilder som du tar och nu ser jag att du är ute efter ett objektiv. Är det ett makro som du vill ha eller zoom?

Måste också få säga att du har ett helt fantastiskt hem...vi söker hus just nu och ett likadant som ert skulle inte vara dumt i 08-området :-)

mvh//Lina

anna sa...

Jag håller med dig, älskar skaldjur! (å bubbel)

kram anna

HOUSE OF SVEA sa...

Hejsan svejsan!

Skäldjur och bubbel är ju så gott och speciellt på en torsdag!

Angående objektiv så är det du tittar på nu ett vidvinkelobjektiv, vilket du kanske är ute efter?! Men det är kanske inte det mest användbara. Jag skulle rekommender ett fast och ljusstrakt objektiv typ 50mm med bländare 1,4 -2,8, då kommer du kunna ta riktigt effektfulla bilder med extremt kort skärpedjup...

Kram Anna

Karin - AlicesMamma sa...

Åh gudars så gott med skaldjur! Det får det bli imorron tror jag, då fiskbilen kommer.

Skönt att ni mår bättre!

Anna sa...

Hej!Hur får du dina bilder så ljusa och skarpa nu? Jag har en Canon Rebel, men lyckas inte alls. Din blogg är kalasfin!
Tack o kram!

Anonym sa...

Ungefär så där såg det ut hemma hos oss igår också (fast utan bubbel då vi inte ville öppna en stor flaska champagne) för vi beslutade oss för att köpa med oss skaldjur (räkor och kräftor) på vägen hem från jobbet! Kram Linda

Unknown sa...

Jag som är ifrån en ö är uppvuxen på skaldjur men helt ärligt, det går ju bara INTE att tröttna på! Mums vad gott, och fräscht.
Ser att barnens ballonger även passar inredningen fint, lila som du gillar =)

Kram Catta

Anonym sa...

Hej P,

Jag har också lila accenter på hjärnan. :) Själv har jag tänkt blanda upp mina Bungalows med dessa kuddar från Åhléns. Blir nog supersnyggt i kökssoffan hemma hos mig. http://kolbullarochchampagne.wordpress.com/

Angående objektiv så skulle jag säga som Anna/House of Svea; dvs 50mm med bländare 1,4 -2,8. Jag ligger själv dock på latsidan vad det gäller snygga bilder just nu, använder mest min Iphone.

Tack för en inspirerande blogg!

M

Anonym sa...

Hei! Reker er knallgodt! Hvilke oster og salat bruker du til??? Ha en superduper dag!

Klem

Att ha det gott sa...

nu vart jag riktigt sugen på räkor
Mysigt med lite lyx i vardagen
Hoppas att ni får en fin Fredag

Anonym sa...

Åh det där såg ju riktigt gott ut, härligt att kunna lyxa till det lite trots att det är vardag, det behövs ibland. Hoppas ni får en underbar fredag! /Jennifer

Anonym sa...

Så härliga bilder du bjuder på,alltid kul att läsa din blogg :)

Ett tips på fina barnkläder www.pompdelux.se
har precis skickat efter till min lilla prinsessa,älskar dessa kläder!

Kram

A

Brunkullan sa...

Mycket fina bilder från det danska hemmet!
Hade lila i köket förra hösten, och har köpt nya gardiner dit som snart ska upp.

För snart 4 veckor sedan startade jag med LCHF, efter inspiration hos dig, och har hittills gått ner 5,7 kg!!:D Använder ibland något av dina recept också.

Ha en trevlig fredag:)
Kram Susanne

Anonym sa...

Hej P ! din blogg e såååå fin,har även en liten fråga ang dina insektstavlor ,har nämligen alla planscher som du har med fjärilar,trollslända mm men vad har du fixat ramarna?? känns som man måste lämna in och få fixat el har du köpt dom med ram ?? vore kanon om du hade tid att svar!
Tack till en kanon blogg! kramar Å en inredningstokig mamma i storstaden.

MOKKASIN sa...

Hejhej!

Mitt absoluta favoritobjektiv är ett Canon EF 50mm 1,8 II. Det är ett fast objektiv och hur bra som helst, kostar inte alls mycket (drygt 1000-lappen). Det har så stort ljusinsläpp att du kan fota i mörker utan blixt och det blir ju mycket finare. Den enda nackdelen är att du får backa... och backa... Men det som är bra väger helt klart upp det. Jag har inget speciellt kamerahus, en Canon EOS 350 men när jag fick det här objektivet så blev det enorm skillnad på bilderna. Det är lätt att experimentera och helt plötsligt märktes att man ändrade inställningar på kameran. Innan gjorde det knappast någon skillnad trots att man ändrade.

Lycka till och tack för en fin blogg!
Sofia

Anonym sa...

Hej!
Är du hemmafru? eller har du ett jobb att gå tillbaka till?,vad jobbade du med i så fall?

A

Anonym sa...

Kul med nytt objektiv och just Tokina 11-16 är ett jättebra objektiv! Rekommenderas varmt!
Ha en fortsatt skön fredagskväll!
/Kajsa