tisdag 28 september 2010

NYTT OBJEKTIV & NY DEKORATION I MATSALEN

.



Det var en av er söta bloggisar som undrar vad jag kallar min inredningsstil. Ja, vad kallar man detta mån tro? Någon som vet? Salig blandning i svart vitt kanske hihi!:)



Heeej Tisdag!


Strålande solsken har vi småstaden idag och jag känner mig full av energi denna höstdag! Vissa dagar vaknar man bara på helt rätt sida och allt är bara helt enkelt mycket roligare än dagen innan eller hur!? Dessutom bestämde H och jag att vi ska göra en liten liten "get away" till Hufvudstaden på fredag och bo på hotell i city och mysa. Ska nog ta och boka bord på någon riktigt bra restaurang också förresten! (Tipsa tipsa kära bloggisar!!!:)

Igår fick jag som tur var byta mitt nyinköpta objektiv men det nya som jag fick med mig hem är tyvärr inte heller riktigt som jag vill att det ska vara heller. Hmmm. Tur att de är så schyssta på kameraafffären att man har hela 30 dagars prövotid på objektiven. Oturen är att det verkar ju bara bli dyrare och dyrare varje gång man byter.. Frågar nu (åter igen) om det är någon bloggis som har ett bra tips på ett zoomobjektiv för främst interiörbilder till en Nikon?!? Jag behöver verkligen era tips!!!



På spiselkransen just nu: klassiska ekollonglaset från Svenskt Tenn (men med murgröna) och ett favvofoto på lilla söta mamsen som en "twenty-something"!


Dagens Beabus i Noa Noa! (men hjälp, hur ser lilla vänsterarmen ut på denna bild egentligen?:S) Bea älskar att rita och då helst på väggarna faktiskt (hmprf) Griffeltavlan är ju heelt okej ritställe men igår var det matsalsväggen som blev tjusigt dekorerad svart tuschpenna! Inte okej. Tur att vi har mest vitmålade väggar här hemma som går att fixa fort...


Nu raringar ska jag ta en skön powerwalk i solskenet med Beabus i vagnen. Efter den går vi till skolan och hämtar skatterna och efter det blir det nog bullbak tror jag (frysen är nämligen helt tömd på sådana upptäckte jag igår)



Ha en strålande fin dag!



KRAM



.

44 kommentarer:

Sandra sa...

Jag föreslår att ni först tar en drink i Cadierbaren på Grand Hotel. Det bästa stället att dricka något gott i hela stan - atmosfären är helt underbar och drinkarna mästerliga! Sedan äter ni middag antingen på Verandan eller Mathias Dahlgren på samma hotell. Urfint, jättegod mat och fantastisk service. Maken och jag firade bröllopsdag på Grand i mars i år och då bodde vi på hotellet också (då passar man på och badar på deras Spa som ingår i rumspriset). Klappat och klart! Sen känner du dig som en princessa, promise!

Ha det gott!

Anonym sa...

Hej!

Håller helt med om Cadierbaren på Grand Hotel men fortsätt annars på närbelägna B.A.R. (Blasieholmens Akvarium och restaurang)Här väljer du din fisk/skaldjur själv och äter i trevlig miljö! Bra mix av människor!
Välommen till Storstaden!
Åsa

Anonym sa...

Så lik du är din mamma!Du har nog ärvt både utseende och intresse för inredning!

Hälsningar från ett blåsigt Uppland

Anonym sa...

Hej P!
En av mina favvorestauranger i stan är Den gamle och havet - ett måste för den som gillar italiensk mat! Mysig å romantisk är den också, men se till att boka bord!! Samma familj äger även Döden i grytan, ljuvlig italiensk mat där också givetvis men med mer kött än fisk och skaldjur som är den förstnämndas specialitet. Båda ligger i Vasastan.

Annars älskar jag Lydmars, underbar mat och härlig stämning! Men samma där - boka bord såklart...

Ha en UNDERBAR helg! Vet inte om du minns mig, skrev till dig för ungefär två månader sen i samband med min jobbiga separation, och fick massor av gensvar och stöd av både dig och dina läsare. Kan bara säga så här - ödet tar märkliga vägar ibland för att göra en lycklig. Jag lyssnade på era råd, och ni kan inte ana vad som hände. Återkommer framöver och berättar! Tack igen!

Stor kram!!
/G.

Anonym sa...

Tack för en alltid lika inspirerande blogg. Vad heter mattan från DAY? Köpte du den här i Sverige?
/Anna

Karin L sa...

Vad mysigt att åka iväg så där! Mina tips är Lydmar,
Le Rouge,
East (bra mat men inte "mysigt"),
Grill (bra mat, men inte heller "mysigt", mer wild and crazy),
Riche.

Boka bord dock. Idag!

Ha det så trevligt!!!!

mina finaste. sa...

Oj, vad lik du är din mamma!
Så himla kul när man ser sådana likheter.
Riktigt snyggt foto!

Kram

Unknown sa...

Matbaren på Grand!
Klart bästa stället!
Sitt i baren och njut av god mat, dryck och service!
// u.

Anonym sa...

http://www.vassaeggen.com/

Annie sa...

Hej påre!

Jag rekommenderar Pontus!, Vassa Eggen eller Deville. Mathias Dahlgren och Wedholm fisk är ju också jättebra men lite dyrt.

Kram från familjen i Frankrike

Milla sa...

Ett härligt Philia-inlägg :=) man blir sugen på att baka bullar! Och sen får man tips på matställen i Sthlm i kommentarerna dessutom. Jag och maken ska åka på Birka Paradise kryss om ca 2 veckor, de har just nu Skaldjursbuffé som är stora anledningen till att åka!
Jag bara älskar den livslyckliga kommentaren här ovan från G. Man kan inte låta bli att bli nyfiken och le stort då det andas härligt hopp. Kram Milla ***

jenny ~ mammanochkidzenpunktse sa...

OJ! Som hennes arm ser ut. Helt vriden...hehehe

Tyvärr kan jag inte hjälpa med tips i Sthlm, men jag ser att du redan fått många förslag. Kul!

Puss!

Anonym sa...

Tuschpenna på väggen brukar gå bort med, tro det eller ej, tandkräm!

Anette sa...

Hei du, kjøpte du sommerfuglen din innrammet? Jeg har akkurat kjøpt en plakat som er 70x100 cm og lurer på hvor jeg kan finne ramme! Og tusen takk for en inspirerende blogg! Klem fra Norge

Linda sa...

Gå till B.A.R! Förstklassig mat till riktigt bra priser och i en underbar atmosfär!

Anonym sa...

Jag skulle bo på Berns Hotel eller Story. Annars är ett hett tips för restaurang:
Papa Riddargatan 9, italienskt
Teatergrillen
Sture Hof
Supper
Urban Deli på nytorget soft ställe...

Ha det så underbart på mini sem..

Johanna sa...

Härligt inlägg!! Tavlan har fått byta vägg också,v? :-D
Min lilla är också en riktig liten "ligist" när det kommer till att rita. Hela vår hall är fullklottrad. tur att vi är på g med att renovera den ;-)

Anonym sa...

Restaurang Gotland passar kanske i och med att ni gillar Gotland! :) www.restauranggotland.se på Brunnsgatan 6 på Östermalm :)Ska vara en höjdare! Höst hälsningar från Moskva /Sofia

Solid Frog sa...

Fint är det i alla fall :)
Ha en härlig dag du också!

Anonym sa...

Härligt med en avstickare till Sthlm!! Shoppa för mej också!!
Italiensk säger jag:)) Minns inte i skrivande stund vad den heter? Vapiano? eller nåt? Vad är det för objektiv du testat nu då?

KRAM

Camillasnyahem sa...

Men nu känner jag mig lite värdelös, har inget tips alls! Bra restaurang i Göteborg och zoomobjektiv till en Canon, duger det kanske? Haha! :)

Hoppas du får en fin dag, solen här är underbar!

Ps. Bea och Lea verkar ha en del gemensamt, men vi har INTE vitmålade väggar utan tapeter. Det var ju lagom kul när hon ritade på tapeten TVÅ dagar innan vår visning i somras, panik! Hihi. :)

Angelica sa...

Det ser finfint ut med allt det vita och svarta! Jag bara måste ha vitt men snart blir det svart och vitt också, fast i pojkarnas rum!

Har inget tips alls att ge dig, det var alldeles för längesen jag var i Stockholm, mer än 10 år sedan... Men ska du ner till Palma så kan jag hjälpa till betydligt bättre :D

Det där med ritandet på väggarna - man vänjer sig, hahahaha! Med 3 busbarn som alla tror att de är blivande konstnärer! Den 4:e är för liten, som tur är...

Kraaaaaaaaaaaaam och hoppas att du får en ljuvlig tisdag!

Anonym sa...

Hej, undrar bara vad som hänt med din Vän H som har bloggen på min udde? Förut länkade du till henne.. Nu borttaget. Varför?

Anonym sa...

Tänkt på dig G =) Härligt att allt ordnat sig. Jag var en av läsarna som skrev till dig här =) All lycka!! //J

Anonym sa...

Hej P
Hurtigt, med powerwalk! hoppas alla tar efter mer utomhus rörelse är bäst! man får ju frisk luft på köpet! inte illa!!!
Vi har planer till Västkusten en Helg då vi kan äta skaldjursbuffe som vi älskar...
Ha en alldeles underbar Tisdag alla!!!

Anonym sa...

Hej !

Håller fullkomligt med om att börja med drinken på Grand Hotels Cadierbar.
Sen tycker jag att det är mycket god mat och mycket romantiskt på Le Rouge.
Kan verkligen rekommenderas !!!

Anna Lena

Frida H sa...

En gång målade min bror mina morföräldrar heltäckningsmatta lite sådär vackert. Han har också dragit en penna i hans axelhöjd genom hela hallen, vardagsrummet och ett sovrum när han var liten. Ett streck, genom alla rum.. han släppte inte pennan från väggen alltså.

Vad bakar du helst? Får barnen vara med och baka? Hur tidigt introducerade du de äldsta i bakningen isf? :)

kram

Anonym sa...

Hej!
Gå på B.A.R, gott,trevligt och prisvärt
Helena

Anonym sa...

Hej!

Tack för en supermysig blogg!

Restaurangtips: Restaurangen!

Synggt, bra och gott!

/lina

Anonym sa...

Restaurangtips: Italiano eller papas

Men då ska ni gilla italienskt=)
Du har ett vackert hem!
Hälsa huvudstaden från en ö i havet=)

Aratorps Lena sa...

Hej hej!

Sist vi var i Sthlm var vi på B.A.R. Jättetrevligt. Vi åt skaldjursplatå, men vi är ju bortskämda med det i Gbg... Tror det kräver en bokning, bara.

Annars är ju Zink Grill (på Biblioteksgatan), PA & co, Le Rouge eller Riche bra. Nästa gång vi åker upp får det bli Matbaren...

Ha en mysig kväll! Här bakas det paj och laddas inför tjejkvällen på torsdag med ett glas rött!

Kramis!

Aratorps Lena sa...

Hej igen!

Jag har ett hyffsat objektiv till min Nikon. Det ligger på jobbet nu, så jag får berätta vad det heter i morgon... :)

/L

Anonym sa...

Hon länkar fortfarande till henne men under namnet Helena....

Petra sa...

Hejsan!!
Var själv på en get away med min man förra helgen i Stockholm. Vi bodde på Lydmar, supermysigt och så himla god frukost. Vi åt på B.A.R (fisk och skaldjur) ena kvällen och på Teatergrillen den andra kvällen. Hoppas ni får det mysigt.
/Petra

Unknown sa...

Vilken vacker mamma du har!

Sofia sa...

Håller med ovanstående om Cardierbaren som start. Mat på Lydmar, Verandan eller Matbaren. = Toppenkväll. Men BOKA snarast, mycket folk nu efter löning.
Hmm....nu blev jag ruskigt sugen på att själv testa B.A.R., har inte varit där ännu. Älskar skaldjur!

Blir lite avis nu... Men det är ju inte svårare än att pallra sig ner på stan. :)

G! -Jag var också med och stöttade och har undrat hur det gick. Vill veta meeer!

Kram

Anonym sa...

Åh, det finns MÅNGA härliga restauranger, men det jag tycker slår allt är en avsmakningsmeny på LUX. Fyra timmar "pure" njutning... Ha en underbar helg!
/Ag

Anonym sa...

Var nyligen på Zink Grill Biblioteksgatan. Blev rekommenderad kalv, och den var supergod! Roligt sätt att själv sätta ihop sin meny, kul att se köket, ligger bra, kunnig personal, och mycket gott. Var dessutom på brunch på Clarion Sign Hotel, också väldigt bra om ni letar efter lunch/brunch ställe, ligger dock lite avigt till. Ha en underbar helg i storstan!
/Johanna

Line fra huset på landet sa...

Hmm...tips på restauranter der du bor er jeg nok ikke den rette til å gi. Hihi..Oslo derimot?! ;)
Elsker bildene dine med sommerfugler og insekter P!! Jeg tenker jeg skal ha en hel vegg( ja..en liten vegg da) til slike bilder her hjemme. Virkelig både dekorativt, annerledes og morsomt å se på...
Bildet av mamsen din...å joda..ser du ligner. Du har helt klart munn-og hakepartiet hennes. To vakre damer;)
Gode klemmer fra Line

Anonym sa...

Hej!

Härligt med helg i vår fina huvudstad! Som för övrigt är otroligt vacker nu i höstskrud -jag njuter varje morgon på min promenad genom stan till jobbet. Jag håller med Johanna ovan -Zink Grill! (ska själv dit nästa fredag) B.A.R som många rekommenderar är också supermysigt, har dessvärre haft otur med lite dålig service där ett par ggr...

Men Zink Grill -grymt!

Ha det gott, tack för fin blogg!

Mvh /Ida

LOPPISLIV sa...

Så många bra tips man får här bland kommentarerna. Såg anonyma G:s kommentar där i början och jag minns henne så väl, tänk att man kan känna med någon som bara skrivit en kommentar. Ser ut som livet vänt för henne till det bättre, hoppas vi får ta del av hur det gått. Ett gästinlägg på din blogg kanske??

Ditt hem är helt fantastiskt vackert, jag slutar aldrig att förvånas över det och kan inte se mig mätt på dina bilder :-)) Vacker svartvit närbild på din mamma, Ser varifrån du fått din skönhet ifrån, och goda inredningsmak...deras lya är så smakfullt inredd, ja gotlandshuset också. Så fint att ha en sån bild framme, tror jag ska rota fram en bild på min lilla mamis också och rama in och ha framme som en hyllning till henne. Bra idé!! Kram Paula

LOPPISLIV sa...

bara jag igen...glömde alldeles bort. Hörde häromdagen att din stil kallas för Modernchic, inte Shabbychic alltså utan Modern istället :-))

Anonym sa...

Jag tycker Du ska kalla den Moder Chic! istället! :-)

Stämmer bra på snygga mamman i huset..:-)

Caroline sa...

Varför inte Stockholms enda fondue restaurang?
Choklad fondue till efterätt INTE helt fel..restaurangen är som en kvarterskrog.(enkel)
Grand visst men varför inte ngt annorlunda!?


Eller Restaurang Lux på lilla Essingen...

STOR kram