onsdag 8 september 2010

TVÅ X KRASSLIG

.
.

Två krassliga som håller sig hemma även idag! Jag myser i skönaste Odd Mollydressen, hemklickad från Redhe of Sweden, och Bea har Moloklänning från Babyshop (Babyshop har förresten såå mycket mer coolt och gulligt från Molo i sitt sortiment just nu!)


Todelooo Onsdag!



Tack söta ni för era "krya på dig hälsningar"!!! Ni är såå snälla och jag är så glad att jag har er, mina kära kära bloggisar! Skickar också tillbaka "kryapåer kramar" till alla er som är förkylda nu, för vi verkar ju vara måånga som "går runt och snörvlar för tillfället"!:) Personligen är jag fortfarande rejält förkyld idag, men har som tur är ingen feber denna morgon - skönt! Tyvärr har dock lilla Bea blivit snuvig och hostig inatt, men jag hoppas verkligen hon inte blir lika krasslig som jag har varit senaste dagarna. Liten skatt kan ju inte prata ordentligt än och då självklart inte heller berätta hur hon egentligen mår!:( 


 
Gårdagens middag var kassler med en lchf-gratäng som jag gärna gör om och om igen, för den är bara såå god! Du gör så här: klipp bacon och lägg i en form i en 225 grader het ugn. Under tiden baconet fräser kokar du ett blomkålshuvud i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Lägg sen blomkålen bland baconet och rör runt. Efter det gör du en röra med ett ägg, ett paket fet creme fraiche, 3 dl grädde, Kvibille ädelost, lite salt, peppar och klippt bladpersilja som du sen häller över. Toppa med riven ost och låt det gratängen stå i ugnen tills den får fin färg! Yummie!:)

Oj nu ropar en liten Bea, som precis har vaknat från sin förmiddagslur, på mig där uppe på övervåningen! Hurry hurry!


Vi ses senare raringar!


KRAM


.

26 kommentarer:

Hemma hos Katta sa...

Mmm, blomkålsgratängen låter supergod! Brukar göra en snarlik variant som även inkluderar pasta men det går ju inte med LCHF ;)

Stackars lilla Bea! Bävar för första gången Philip blir sjuk. Vi har klarat oss riktigt bra hittills men det kommer säkert som ett brev på posten nu när höstens alla aktiviteter drar igång på allvar...

Krya på er!!

Kraam /Katta

Anonym sa...

Mums, det lät verkligen GOTT! Ska prova när jag orkar laga mat igen. Just nu skämmer maken bort mig med middagar, men det är ju inte tandvärk jag har utan bihåleinflammation :( Jag som ska "plocka ut" bebisen på tisdag. Hoppas vara frisk tills dess... Hade gärna varit sjuk i en så fin dress istället för oformliga gravidkläder som inte längre passar. Nu är magen stoooooor! Kram Sara

Creative Lounge sa...

Hungrig på lunch blev man nu! ;)

Odd molly dressen är FAB ni lika så! ;)

Största kramen från Evelina CL

Anonym sa...

Hej P
Åh! Hoppas ni kryar på Er snart!
Det blev löpning idag på morgonen, härligt!
Håller tummarna att du är ute i spåret snart!
De är så fin luft nu, att springa i .
Ta hand om varandra!!
Och ha en fin dag!!!

Stämningsfullt sa...

Hej!
Jag gjorde en liknade gratäng fast med skinka när jag precis påbörjat min lchf-diet. Mumsigt!
Hoppas att ni får må bättre snart och att det inte är någon långdragen histora. Det är ju så trist att vara förkyld och hängig :(
Ha det gott!
Kram Vanja.

Anonym sa...

Hej P. Det där lät verkligen gott - måste provas! Hoppas ni snart mår bättre båda två.
Undrar om du eller någon annan här inne vet var man kan köpa tinek på nätet. Svårt att hitta någon som har lite större stortiment, tycker jag. Funkar det bra att köpa från danska webshops? Någon som vet?? Krya på er.

Cina sa...

Du ser väldigt fräsch ut, för att vara sjuk!
Hoppas ni snart blir friska.
Krya på er!

Anonym sa...

Tinek K finns på www.Kung Karusell och inreda.com, Mathilde i Sthlm vid NK-passagen har lite med om Du vill klämma och känna....:-)

Gnistrande snö sa...

Mmmm blomkål är mums.
Första gången jag kikar in här, mycket spännande och fint att kika på.

Anonym sa...

Hallå där..
Ja du ser inte så värst krasslig ut, ser ungefär ut som jag när jag stylat till mig!!! Men så är det väl med bloggmammorna, alltid lika fräscha, ser väl ut som små nyponrosor när ni fött barn oxå?
Bea ser ju däremot lite hängig ut...men det är ju ett barn! Svårt att piffa till eller hur!
Nä välkommen till the real world...var lite mörk under ögonen och inte tramsa runt i nån flashig Odd molly dress för 4000 spänn!!!
Och till alla er perfekta små mammor som nu kommer att gå in och försvara P som alltid...lägg ingen energi på det hon klarar sig, troligtvis har hon riktiga vänner!

Anna sa...

Hoppas ni kryar på er! Själv har man också blivit sjuk nu, men har inte tid med det eftersom vi ska döpa vår lille son på lördag. Så håller alla tummar jag har att tempen ska gå ner och proppar mig full med vitaminer och alvedon;)

Anonym sa...

Tyckte den där dressen var riktigt härlig och var tvungen att kika in på hemsidan. Den kostar ju för 17 nästan 3000 kr...? För en mysdress! Hjälp.

Vet att du har många Odd Molly-plagg och undrar bara hur du har råd? Jag får fortsätta drömma...trodde inte att de var SÅ dyra!

"M" sa...

Låter supergott! Har kassler hemma så detta får jag nog prova inom kort!/M

Millas hem sa...

Önskar att jag såg ut sådär när jag är sjuk!=)
Ni är väldigt fina!

Kryapådig hälsningar till dig och lilla söta Bea!

Kram Camilla

Anonym sa...

Ja du ser riktigt fräsch ut, som vanligt :). Krya på er och ha en skön kväll! /Jennifer

Anonym sa...

Den blomkålgratengen skal stå på vårt middagsbord i morgen!!!!!

Ha en fin kveld!

Klem Siv

Johanna sa...

Som många skriver ser du oförskämt snygg ut, trots feber mm:-)Godd for you!;-)OM-dressen är bara SÅ snygg!Om är för dyr för mig...
Krya på er!!
Kram
Johanna

Anonym sa...

Hei :-)
Nå er det høst, og med denne årstiden følger rennende neser og forkjølelser. Spesielt om de små går i barnehage :-(. Ønsker dere rask og god bedring!
Ps! Du er så god på å finne flotte interiørbilder, og lurte på om du vet om noen gode innredningsblogger/sider for gutterom i 5-10 års alderen. Vi er på husjakt, og guttene skal for aller første gang få egne rom. Da må jeg jo gjøre de ekstra fine og spesielle!
På forhånd tusen takk!
Go`klem Yvonne

Anonym sa...

Nämner man hela tiden samma märken är man troligen sponsrad.Det är ju andra populära bloggar
så varför inte den här.

Pia

Linruz sa...

Ja fy för dessa skolstartsförkylningar.
Här har lillebror varit hemma i tredagar men ska åter till skolan i morgon.
Hoppas att ert inte är ngt längvarigt utan ni blir krya till helgen.
Kram kram Lina

Anonym sa...

Hallååå! Letar efter dina veckomatsedlar med lchf-mat som du delade med dig av men nu hittar jag dom inte. HELP

Anonym sa...

Snyggos!!! Fortsätt mys och ta det lugnt nu!

Massor av kramar,
Helén

Anonym sa...

Hej! Vet du om den fina OM-dressen finns i fler färger; typ nude eller svart? Bra att du och lilltjejen håller fanan uppe trots förkylning.

Bästa hälsningar,

Maria

MITT VITA HUS sa...

Tack P för fina middags tips:)

Kram M

Anonym sa...

Alltid lika kul å titta in hos dig här - man får verkligen positiv energi av din blogg!

Jag funderar lite på om du använder fjärrutlösare när du tar bilderna där du själv är med och vad du i såfall har för modell på den
/Kajsa

Gottegrisen sa...

Låter gott! Måste testas!

//Linda