lördag 9 oktober 2010

GRÖNT ÄR SKÖNT

.
.Nytt grönt och skönt i tvrumsdelen av vardagsrummet nämligen en krispig ormbunke i hamrad plåtkruka från PB Home!Todeloooo!


Vad roligt att ni är såå många som är med i min lila hotelltävling och önskar att få ta med er kärlek iväg på en romantisk natt på tu man hand! Ni är såna gulliga och just romantiska girls!:) (Era män ska minsanna vara glada över att ha så goa tjejer och fruar) Som alltid vill jag ju ge en vinst till er allihopa men kan ju självklart inte det:(

Här i Småstaden strålar just nu solen och jag ska strax åka till färg/tapethandeln för idag står diverse hemmafix på schemat! Får se om jag är modig eller fegar ur...Nånting är nytt med Flisan också idag! Hmmm, vad kan det vara... Det är det lilla örhänget så klart! Flisan tog hål i sina små öron igår och det gjorde nog mest ont i mammahjärtat:( Tycker nog att hon är lite för liten men "alla andra flickor har ju". Har svårt att stå emot just det argumentet faktiskt. Hur gör ni med såna val förresten? Ska man stå på sig och lilla skatten ska vara "ensam att vara utan" eller ska man försöka "go with the flow"?


Pysseltjejen igen!:) Tidigare imorse var det små söta filtväskor som tillverkades.


Mer grönt och skönt! Är det fler än Bea och jag som är förkylda haha? Nej det är ju bara Flisan som leker med den fantastiskt roliga leksaken Sliiiime:) (Bomullsblus HM och nya mörka höstjeans Lucky Ellen)


Nej nu väntar tapetböckerna och färgproverna på mig!


Ha en riktigt härlig Lördag!


KRAM


.

18 kommentarer:

Johi sa...

Ler när jag läser ditt inlägg. Här har vi också fixardag...här har vi också en tjej som har dekorerat filtväskor...och här finns också en tjej som vill ha hål i öronen. Hon är bara 5 år...jag har sagt att man måste vara 10 ;-) Och att det gör jäääätteont! Får se hur länge jag står emot. hon har jämnåriga vänner som fått hål i öronen nu och då är det alltid mkt svårare att stå emot. Det är lättare om mammorna är enade *haha* Ha en härlig lördag!

Sofia sa...

Jag tror många mammor idag är motståndare bara för att man själv bev så uppskrämd som liten (70-80 talet) då man fick höra att precis ALLA som tog hål i öronen automatiskt utvecklade nickelallergi.
Men utvecklingen går ju framåt och nickel är ju ovanligt även i de billigaste smyckena. Däremot ska man ju fortfarande vara mycet aktsam mot infektioner och där är det viktigt att barnet är stor nog att förstå att de inte får fingra på öronen och att man måste vara ytterst renlig de första veckorna, t.ex. är det bäst att ta p våren innan mössäsongen drar igång och man stänger in öronen etc. Har jag hört. :)
Kram och tack (igen, jag har sagt det förr) härlig blogg!

Anonym sa...

Hej Petra!

Har en fråga ang dina hunters. JAg har nämligen ett par svarta "matta" som blir så himla grådaskiga och fula fort i finishen. Det är tydligen "naturligt" eftersom vaxet i gummit tränger ut vid varmt och fuktigt väder (hello, det är ju när det är fuktigt man använder dem!!) De blir så även om jag putsar dem med hunters boot buffer ett par ggr i veckan. TRIST! Man orkar ju inte putsa dem varje dag..

Iallafall. Undrar om dina blanka har visat några tendeser att bli fläckiga? Eller är de som nya fortfarande?

Bästa hälsningar
Emmy

Loppisliv sa...

Så söt lilla Flisan i nya öronhängen!! Ja visst är det svårt att stå emot när de vill ha så mycket de små, och säger att alla andra har...fniss...min erfarenhet är att "alla" brukar vara typ 3 av 10 :-) Jag brukar dock hålla hårt på vissa saker och inte ge mig, som känns viktigt för oss att inte rucka på, men ger vi oss ofta för mindre saker som det inte känns värt att bråka om, men visst är det en balans gång hela tiden. Ge och ta....Vänta bara tills de blir tonåringar :-)) Så fin ny tunika i förra inlägget, och lampan kommer att bli superfin där i ditt fina kök, pampig!! Kraaam P, fin solig lördag önskar jag dig

Anonym sa...

Jag tycker att man ska stå emot om man verkligen tycker det är värt det. Min åsikt är att vi måste våga vara vuxna och att när de säger att "alla andra har det" så är det oftast den närmaste kretsen som har det och man kan inte utgå från det bara för att de vill det. Ett vanligt exempel är tonåringar som påstår hemma att alla andra kompisar får vara ute till mitt i natten på helgen, men om man gör efterforskningar på det så är det EN kompis som får det. Det gäller som förälder att inte falla för just det argumentet. Snarare får man tänka efter om man själv känner att man kan stå för sitt beslut oavsett vilket det är. Då spelar det ingen roll vad "alla andra gör" för det är de och deras familj, och det har vi inget med att göra...
När det gäller örhängen tycker jag nog att Flisan är på gränsen i ålder, men hon verkar vara en förnuftig tjej med skinn på näsan, så det där är individuellt. Fick nog själv när jag var sju faktiskt, och jag har ju inga men av det ;)
Ha en fortsatt skön helg! Kramar Sara

Marlene sa...

Jag tycker din flicka ser tillräckligt gammal ut för örhängen,har inte följt din blogg så länge men tycker den är jättefin.Själv tog jag hål i öronen eller rättare sagt min mor-mor gick med mig till klockaffären när jag var typ 6år jag hade nog inget val,bodde hos dem nämligen och var nog hennes lilla prinsessa.Det är ung 45år sedan och de sitter där än.

Hälsningar Marlene

Linruz sa...

Jag var i Flisans ålder när jag tog mina första hål.
Som tjejerna skriver ovan här så har ju produkterna utvecklats så pass till det bättre så risken för nickelallergi tror jag är mycket mindre.
Håll bara koll att det håller sig rent och läker bra så är det nog ingen fara.
Klart att din skatt ha fina bling bling i öronen...passar perfekt till en liten tjej i hennes ålder.
Kram och ha en fin lördag.
Lina

Frida- trendenser.se sa...

Håller med dig om att grötn är skönt och just ormbunkar skall vara väldigt bra för en bättre luft i hemmet. Vad kul men en skön pysseldag! Så du har tapetseringsprojekt på gång? Jag har just nu en tävling på min blogg http://trendenser.se om tapetrullar från Boråstapeter, kanske kan vara ngt? :) Ha en skön lördag! Kram Frida

Anonym sa...

Stå på dig när det handlar om starka egna värderingar och kompromissa om saker du känner dig mer flexibel med. Barnen behöver ju föräldrar som som kan stå för normer och värderingar.Argumentet "alla andra har/får ju" är ofta dåligt överensstämmande med verkligheten. När barnen blir äldre får saker helt andra propotioner... Stärk barnen i att vara unika, inte som alla andra. Den roligaste resan är den med barnen!! Gillar din blogg alla dagar i veckan! Maria

Anonym sa...

Hej hej! Jag har INTE att stå emot "men alla andra har". Säger alltid till barnen: men hos oss gör vi så här eller hos oss gör vi inte så". Eller: "vi bestämmer att så här är det.." Fast jag tycker ju inte att din dotter är för liten för att ta hål i öronen. Fick ta hål då jag var 6 år, minns det så tydligt. Gick med pappa som ville göra mig så glad :) Haha.. 30 år sen ;) Nyfiken på din goda 3 rätters middag igår. Vore kul med ett dukningsinlägg :) Sen undrar jag verkligen: HUR hinner du med allt?? Jag har två barn men får välja på att vara fin själv eller hemmet rent för jag har absolut inte tid för ens hälften av vad du lyckas med under dagen. Planerar du allt noga å grejar in på småtimmarna? Vad är hemligheten? Vill också vara så där fin som du är å ha hemmet städat, göra goda middagar å baka men det är helt omöjligt i min värd. Om jag försöker riktigt noga då har jag blivit helt slut innan middan är klar... Allt ser så fint ut hos er! :) //J

Anonym sa...

svårt ska det stå

Anonym sa...

Säger som flera ovan, jag har INTE svårt att säga nej, om det är något jag känner starkt för. Att alla andra gör det, gör det inte ett dugg bättre, tycker folk ofta låter barn göra så olämpliga saker rent generellt! :( Känns ofta som föräldrar bryr sig så lite, sätter inga gränser och tar dåligt ansvar...

Men i detta fall tycker jag väl inte Flisan känns för liten, å andra sidan ser hon ut/verkar äldre än sina 6 år! Det är nog ingen fara där!

Älskar den krukan, men missade den, när jag väl hittade den på nätet. Slutsåld, synd. Men har hittat fint alternativ på Bloominghome!

/Greta

Anonym sa...

Hej P
Löpning igår PowerPromenad idag gäller att inte tappa taget går fort utför annars.
Flisan ser så klok o förståndig ut så hon fixar detta, alldeles lagom ålder eller hur Flisan???
Ha en fin Lördag gott folk!

Anonym sa...

Hei Philia
Kan jeg få spørre om hvilken hvit farge du har på veggene? Den er så ren i fargen!
Heidi

Anonym sa...

jeg skal ikke si noe - vesla mi fikk hull i ørene da hun kun var 24 timer gammel - men slik er det jo her...
Gudskjelov var ikke eldstemann ei jente - for da hadde hun ikke fått hull i ørene, som mamma sa da vi viste vesla var ei jente og jeg lurte på om jeg skulle ta hull i ørene hennes som alle andre eller ikke - "det er nå veldig søtt da"....og det er det!!
Jeg husker uttrolig godt at JEG fikk hull i ørene og det var litt av det jeg tvilte på - å gjøre det da hun ikke kunne velge selv...Jeg fikk hull i ørene i 1. klasse og det var UTTROLIG stort!!!

Josefine sa...

Kan tycka att det känns lite konstigt att "falla" för det argumentet, själv känner jag att man ska visa sina barn att de är unika och alldeles underbara som de är, inte som "alla" andra är. Men sedan kan jag tänka mig att när det handlar om en sådan "liten" sak som att ta hål i öronen kan man rucka på det, man får välja sina duster såklart. Så får hon känna att hon blivit lite stor också:) Jag utgår från att du är en sådan person som aldrig skulle "falla" för det argumentet om det kändes totalt fel. Och att du lär dina barn om självvärde, jag upplever dig som en fantastisk mamma, så jag tycker du gjorde rätt!
Hoppas Ni har en fin lördagkväll!

Anonym sa...

Min dotter tog hål i öronen när hon var 6 år. Det var inte för att alla andra hade det, jag tror att det bara var en annan flicka i klassen då. Hon ville så gärna ha hål och vi pratade om det under en längre tid och bestämde tillsammans att det få blir till 6-årsdagen. Hon var så lycklig när det äntligen blev av! Nu är hon 7 år, och fick hon bestämma själv så skulle det bli hängande örhängen med massvis av blingbling i alla lägen... Där ligger svårigheten nu - att få henne att förstå att man inte kan springa runt i skolan eller t ex på gympanträningen med stora ringar i öronen eller andra hängande örhängen. Suck.

/Lotta

Design Elements sa...

lovely images!