torsdag 21 oktober 2010

LJUS I VÅRT HUS

.

.
På soffbordet just nu! Min nya grafitgrå vägg i bakgrunden är verkligen så maffig tycker jag. Vardagsrummet blev så himla annorlunda och jag är jättenöjd!:) Rummet som var förebild för denna idé och färgval hittar ni här. (Bricka Plantagen, ljusstakar Ikea, La Redoute, PB Home och liten ekollonvas Svenst Tenn)


Good Afternoon!
.

Åh, idag har jag gjort något jag längtat efter såå länge! Jag har beställt ex antal "finingar" som kommer hem till mig på måndag. Såå spännande. Kan ni gissa vad det är kanske hihi?;)

Som ni kanske märker så har jag full fokus på inredningsfix här hemma just nu. Är som jag berättat tidigare  en "periodare" som bloggis, så ni får ju följa med på det som intresserar mig mest just för tillfället! Som sagt, nu pimpas hemmet lite och det är jättekul. Tycker nog att hösten är allra bästa inspirationstiden när det gäller just piffande hemmafix.  Bästa myyystiden är ju den ju självklart också! Jag säger bara; thé, scones, sköna koftor, brasor, gosiga plädar, sällskapsspel, lövens färger, promenader, massa kärlek och tända ljus....


Höstmys med mer tända ljus här hemma till eftermiddagskaffet! Till det: senaste Allt i hemmet (som jag vanligtvis aldrig brukar köpa men som just nu har ett reportage från ett riktigt fint svart/vitt danskt hem. Inspirerande!) Finfina nya ljusstaken från Höganäs (designad av Front) med kastanjer som Flisan plockat på skolgården, pryder just nu köksbordet och skapar riktigt skön höstfeeling!


Nu ska jag tydligen ta en svängom med Bea, för hon står och gungar och rycker i mig och vill att jag släpper lapen pronto!:) Dansmusiken som spelas här just och som skatterna tokgillar nu är denna sköning:)


Ha en fin eftermiddag och mys på raringar!


KRAM



.

17 kommentarer:

HOUSE OF SVEA sa...

Vackra bilder! Ja din vägg blev verkligen supersnygg, det är nästan så att jag börjar leta efter lämplig vägg här hemma som skulle kunna målas.

Ha en fin höstkväll!

Kram Anna

Blogg by Maliin Stoor sa...

Fint stilleben, verkligen härligt!


Maliin

Ica sa...

Jag tror att det kommer hem ett antal Eamesstolar till dig...De står på min lista oxå, det är verkligen stolen med stort S :-)
Mina barn har fyllt ljusstakarna här hemma med kastanjer oxå. Det är så fint och hör hösten till tycker jag :-)
Kram Ulrica

Caroline sa...

Riktigt fint och mysigt har du fått det. Ja, det var det såklart innan också men lite extra nu :)

FruSofie sa...

Vilka vackra bilder.
Klart att hösten är den mysigaste årstiden, det behöver vi nu när det börjar bli kallt!
Jag älskar att elda för fullt i öppna spisen nu=)

Nyfiken på vad du beställt!

Kram

Anonym sa...

Hej P!
Måste bara ventilera mig lite...Jag har läst din blogg i snart 1 år och jag läser den varje dag! Har genom din blogg hittat massor av roliga och intressanta hemsidor och märken som jag aldrig någonsin hört talas om eller brytt mig om förut, typ Ester eleonora (fick en underbar schal på posten idag), Svenskt tenn, Creative lounge, Norrgavel,Branting, Lucky Ellen, Odd molly osv. Har varit en som alltid sprungit på H&M och handlat, men nu har jag liksom vänt och känner att..hellre lägga lite extra pengar på det jag vill ha än att sringa o köpa massa billigt kraffs "istället"! Köpte ett Humanity förra veckan vilket jag aldrig skulle ha gjort förut, men det är ju för en god sak oxå! Just nu känner jag mig bara lycklig och tillfreds..TACK P!!!
Många kramar

Anonym sa...

Hej igen..
Brukar skriva mitt namn men det glömde jag i mitt inlägg..
Annsofie

Stämningsfullt sa...

Ååå har du beställt Eames stolarna nu??? Blir gröööön av avund isf :)
Ha en bra kväll!
Kram Vanja.

Anna-Panna sa...

Åh va fint det är!!! Det grå/svarta fyllde verkligen en funktion, som du säger!

Ska bli kul att se sovrummet sen, med nya tapeten. En fråga när ni har den sänggavel ni har. Har ni problem att det blir som feta fläckar på tapeten vid huvudändan? Jag har vart med om det när vi har tapet, målade väggar är då bättre. Vi hade en sänggavel tidigare med spjälor sådär, och tapetserad vägg (det va typ 10 år sen så färgen på tapeten var terracotta...uuuäk!) Men det blev hur som helst jättefula fläckar. Trist!!

Camillasnyahem sa...

Vilka fina bilder du bjuder på!

Blir nyfiken på tidningen också, det är inte min favorit men ett svartvitt danskt hem - ja tack! :)

Line fra huset på landet sa...

Jeg er så enig. Høsten er den beste inspirasjonstiden. Jeg simpelthen eelsker denne årstiden!!
Har kastanjetre i hagen, så her har jeg også dekorert med det. Det er såå koselig:))
Ha en fin kveld.
Klem fra Line

Unknown sa...

Mysigt,

Frida- trendenser.se sa...

Visst är det helt fantastiskt mysigt med alla levande ljus man tänder nu i höstmörkret?

Emma från Kastberga sa...

De bästa med hösten/vintern är alla levande ljus! Hög mysfaktor :)

Barn & Inredning sa...

Hej hej....ljuvligt med alla ljus vi kan tända i höst mörkret :)

Jag tycker du tar fantastiska bilder, riktigt levande.
Får man fråga vad du använder dig utav för kamera? Jag är nämligen på jagt efter en ny, du kanske kan tipsa mig :)

Ha en riktigt skön fredag
Må så gott/Malin

Josefine sa...

Kan inte annat än att hålla med dig! Hösten är så fantastiskt fylld med inspiration. Jag önskar så jag kunde vara hemma och piffa i vårt nya hem. Ligger på sjukhus pga risk för förtidig förlossning, då är det tur att jag kan gå in och kika på andra som gör lite det jag just nu drömmer om!
Hoppas Ni får en underbar helg!

Anonym sa...

Vart kan ja hitta den svarta ljusstaken? :-) finste jag sett!! Tack för att du ger mig inspo till mitt hem!