torsdag 14 oktober 2010

NY FÄRG PÅ VÄGGEN

.
.


Från favvomärket Day Home kommer min nya fina lilla lykta som jag hittade hos Västeråsbutiken Atelje Fåtöljen (som har fått in mycket nytt och fint från Day)!



Halloj Snäckor!



Oj oj oj, vilket sent inlägg det blev idag! Blogspot har vägrat låta mig lasta ner bilder igen idag:( Så surt med detta återkommande datorstrul! Men nu har min nya datorhjälte - älskade och underbara H - fixat detta tror jag för nu funkar det ju igen! Taaack honey H! (H sitter i fåtöljen mitt emot mig med sin egen lap och vet inte att jag skriver om honom just nu!. Han kommer att tycka att jag är jääättepinsam haha:)

Här hemma har det i alla fal varit full rulle idag med med hemmafix som äntligen blivit av! Fick ett litet ryck och åkte till färghandeln och köpte en supersnygg helmatt grafitgrå väggfärg som jag sen målade upp på en vägg i vardagsrummet. Det kommer att bli riktigt bra när denna nya mörka vägg är klar. Vårt stora vardagsrum som är ca 80 kvm behövde nämligen "lite tyngd" nånstans!





Kreativt kaos tidigare idag!:) Nu ska halvmåneborden som står efter väggarna också bli svarta  och sen vill jag ha en svart eller grå stor plisserad taklampa från Tine K över matsalbordet! Taggtrådskronan som hängde där tidigare har nämligen fått flytta bort till Howardgruppen. (Jag ska ta bättre bilder och visa när allt är klart och "piffat":)


Svart eller grå, svart eller grå????


Jag hoppas att du haft en fin dag och har en mysig kväll!:)

Här blir det strax tända ljus, en stor skål cashewnötter och Hellenius Hörna på tv:n.


Vi ses imorgon!


KRAM


36 kommentarer:

Stina sa...

Det blir snyggt med en sådan vägg. Vi målade en vägg med en granitgrå färg i allrummet för en månad sedan och det ångrar vi inte.:-)
Stina

Hemma hos Katta sa...

Vad SNYGGT det blev med den nya färgen i vardagsrummet! Trodde inte att det kunde bli finare hemma hos er men nu kommer det ultimata finliret. Coolt med ytterligare kontraster!

Hm, svart eller grå? Båda är snygga men jag röstar nog för en grå lampskärm. Tycker att den är jättefin i färgen!

Här blir det också Hellenius alldeles strax! Känns lite som en blandning mellan "Sen kväll med Luuk" och "Hey Baberiba"! =)

Kraam kraam

Anonym sa...

Guuuuuud vilken fin vägg!

Anonym sa...

Läser och bara nickar för mig själv...SVART!
Det blir sååå snyggt att blanda in svart i hemmet. All ära åt vita trenden, men jag själv har inte riktigt anammat(hmm,stavas det så?) detta, utan valt en blandning av svart, grå, beige och liiite vitt!
Lycka till tjejen med fortsatt fix....
kRaaaM/ Åsa

Anonym sa...

Duktiga duktiga DUKTIGA du! Härligt med lite "nytändning" i huset och speciellt i ett rum, som vardagsrummet, som man använder ganska mycket.

Har du något tips till mig som har en svart divan soffa i vardagsrummet. Matmöblerna jag har är vita Carl Malmsten

Kram och TACK för inspirerade blogg <3

/I (Småstads granne)

jenny ~ mammanochkidzenpunktse sa...

Blir riktigt snyggt med den mörka väggen. MAn får något att fästa ögat på. Och jag tycker def. du ska välja den svarta lampan!

Puss!

Anonym sa...

Det ser jättefint ut!!!!!

När det gäller lampan så är både den grå och den svarta fina men den grå får min röst! Kram Linda

Anonym sa...

Jag tycker den grå lampan helt klart blir bäst - det blir för stor kontrast med den svarta. Konstiga svarta klumpar som stör helhetsbilden. Den grå däremot passar bra på ett sobert vis. Snygg grafitgrå väggfärg.
Anna J

Anonym sa...

Röstar på grå. Det skulle vara fint för att mjuka upp kontrasterna mellan det vita och svarta tycker jag!
/Marie

Caroline sa...

Så fint det blev med den grå väggen! Tipptopp :) http://heybaberiba.blogg.se

Thelma Louise sa...

Gråååååååååååååååååååååååååå :-)

Unknown sa...

Läckert!

Jag är inne på samma spår....en mörk vägg ska även få pryda en av väggarna i mitt vardagsrum!
Men än så länge har bara den vita färgen börjat komma på plats ;)

Tine K lampan är sååå snygg, den står på min inköpslista också ;) För mig lutar det nog åt den grå, men jag håller med....svårt beslut.

Ha en fortsatt trevlig kväll

Kram Fia

A House With A View sa...

Nej nej, grååå ska det vara!! Det blir alltför stylat annars! Lite motvikt är viktigt och grå går i samma färgskala som svart så det kommer att bli superbra balans!

Kraamiz aka

Anonym sa...

Hej!
Fint med väggen!! Men en grå lampa tycker jag, annars blir det för platt med bara svart/vitt! Ska bli kuuul att se när det är färdigt!
Kram Anna B

AC Home sa...

Hei på deg. Måtte bare advare deg om at de sorte lampene går ut av produksjon nå.
Bildet du viser fra Tine K viser en grå skjerm men hvis det er den lyseste på bildet du mener så heter den kitt eller silver.Den mørke grå går også ut, desverre.
Så vet du iallefall det:))

Masse hilsen
AC

Mia sa...

Va fint det blev. Jag ska också måla svart i köket. Vad tog du för färg matt/blank ....

Johanna sa...

Röstar också på grå. Det finns ju två¨olika nyanser, vad jag har förstått. En silvergrå som går lite år champagnefärgat och en mörkare som går mer åt lila.

Brunkullan sa...

Det blir fin-fint med mörka väggen. Och jag tycker du ska ta den svarta lampan!

Susanne

Brunkullan sa...

Om du ska ta den grå lampan, så välj en nyans som är ren i färgen (inte går mot lila). Då är det lättare att hålla gråskalan i textilier till:)

Susanne

LOPPISLIV sa...

Hej Petra! Ohhh så fint det blev med den graffitgråa fondväggen, tyckte ditt hem redan var så fint det bara kunde bli, men oj vilken härlig kontrast mot det vita detta blev, och ska du sen måla borden svarta också...Uj uj det kommer att bli sååå fint. Spännande att se det färdiga reslutatet sen. Oj svårt val med lampan, svart är ju alltid snyggt, klassiskt, tufft medan den gråa kanske ger ett mjukare intryck, svårt som sagt, det blir nog bra vilket som. Kraaaam Paula

Unknown sa...

Så jäkla snyggt det blev! I like it a lot!! Grå lampskärm tycker jag.

Kram Catta

sanne sa...

Skrattar högt, målade en vägg i måndags i grafitgrå, supermatt färg.
Är du sugen på Tine K Home lampa så ge dig ut på jakt, vi har 6 mån. leverans då de är handsydda. Återförsäljarna har lååånga listor på beställda taklampor. Lamporna på bilden tror jag är i silver men de finns i KIT (ljusgrå) som är superfin.
Sanne/Tine K Home

Anonym sa...

FINT FINT FINT hoppas vi få se mer av detta idag när det är fredag å allt SNÄLLA =)

Anna-Panna sa...

Haha, jag har oxå lite dille på grått just nu. Målade som sagt ett litet kapprum efter inspiration av dig, men mitt blev just grått, en ny grå färg från Alcro :) Och så köpte jag mer färg o har planer på en fondvägg i hallen ELLER i vardagsrummet...men - mitt vardagsrum är inte så jättestort o rätt fyrkantigt så jag är rädd att det liksom tar över där inne.

Det blev verkligen skitsnyggt hos dig! MY GOD - du är sån jäkla inspiration o I JUST LÖÖÖÖV din blogg, SLUTA ALDRIG BLOGGA!!!! :)

Och förresten, tjejerna här har ju rätt ang din Flisan o hennes lool-a-like, shit asså! Superfina bägge två!

Ha en uuuunderbar dag, och du - det är FREDAAAAG!!

KRam.

Frida H sa...

GRÅ GRÅ GRÅ! Får inte väggen lite mer blickfång då? Och gör mer nytta tänkte jag..
Supercoolt och fräsht med den nya väggfärgen! Jag längtar så till jag ska få flytta in i min nya lya och göra om! Fastän det är en hyresrätt ska jag ändå kladda lite på väggarna!

Kram

Anonym sa...

Håller med de flesta, välj grå skärm, mer sobert och snyggt mot svart och vitt.

Anonym sa...

Underbart snyggt!!!!!!!! Trodde inte det kunde bli bättre än vad det redan är. Jag ska måla en vägg här hemma i grafitgrå jag också. Vilken kulör valde du och vilken leverantör? Jag velar nämligen mellan två stycken kulörer.

Kram Nina (trogen läsare)

Älskar din blogg så du vet! *hjärta*

Sandra sa...

Åh så fint det blev, riktigt bra med en lite mörkare vägg! Trevlig fredag!

Anonym sa...

Jättebra! Har tyckt att det var lite väl vitt, och hur fint det än sett ut, har jag själv aldrig haft den önskan att ha bara så vitt, vitt! Jag blandar en vit bas med beige/grått och mörka träslag. Blir mysigare och varmare.

Blir säkert svårt att hitta lampan, men röstar på grå. Annars har ju Watt & Veke massor med snygga, plisserade sidenlampor!

/Greta

clas sa...

Det kommer til å bli super lekkert ;)
Jeg hadde valgt grå ;)

// Clas

Anonym sa...

Superfint som alltid - du har fingertoppskänsla! Jag röstar på svart, tycker det blir snyggast att ta upp den kontrasten i det andra rummet också, speciellt när borden också blir svart. Grått etc kan man ha i duk, kuddar och annat "mjukt".

Önskar dig och de dina en superhelg - Marie från Skåne

Anonym sa...

Hej Philia!

Jag ska måla om hemma och vitt ska det bli. Frågan är bara vilken vit?? Lite panikkänsla, fär målarna är redan bokade. Vad heter den vita du har på dina väggar? Är det samma som på tak och golv? Är du nöjd med den? Jag vill ha en vit som inte är för "kall"/isig och inte heller för beige. Det lutar åt antikvit/bruten vit, men jag vet inte. Tack för en superblogg med härlig inspiration!

Sofia

Jessie sa...

Alltså,det blir ju bara så himla fint!!Duktig och jätteinspirerande är du verkligen!!Trevlig helg!
Kram Jessie

Anonym sa...

Till Sofia!

Du ska välja Nordjövit tycker jag. Den har vi i hela huset. Den är precis lagom vit - inte gul. Finns en gråton i den - fast det syns inte om du förstår vad jag menar. Alla frågar nämligen oss vilken vit vi har på väggarna när det är dags för ommålning hos vänner :-)

Hoppas du inte tar åt dig Philia att jag svarade i din blogg. Isåfall ber jag om ursäkt.

Och Philia...Du ska ha den gråa lampan tycker jag! ;-)

Kram Nina

Philia sa...

Hej raringar och tack för alla "lampfärgsåsikter"!!!

Nu blev det en svart lampa fast flest röstade grå... Ska ta kort och visa sen att det blev faktiskt riktigt bra ändå!

Sofia - Vi har köpt färgen på Byggmax och den är jättebra! Både billig och fin. Det är inte helt råvit, även om det är en sk "obruten vit färg". Prova den!

Ha en mysig fredag!

Kram

P

Anonym sa...

Såg att Sanne som är agent för Tine K svarat. Om Du ser detta, så undrar jag vad Kung Karusell heter nu? Försökte shoppa där idag men sidan kommer ej upp, de skulle ju byta namn men till vad? svara gärna om ngn vet...:-)

Tine K forever!