söndag 31 oktober 2010

SKÖN SÖNDAGSMORGON I FIXADE MATSALEN

.
.


Lugn mysig Söndagsfrukost, med alldeles nybakt bröd och sprakande brasa, hade vi  imorse (Bea låg fortfarande och sov, lilla sömntutan min)


Heeej sköna Söndag!


Nå, har ni ställt om klockan nu kära bloggisar??? Denna dag brukar ju vara lite smått förvirrande med tiden varje år  tycker jag, men nu tror jag att jag nog fixat precis alla klockor vi har här hemma! (Dessutom går alla våra klockor minst 10 min före, eftersom att jag är grav "tidsdyslektiker" och har såå svårt att passa tider! :)


Världens bästa enklaste recept på nyttiga och goda frukostbröd hittar du här! Ny lykta på bordet från Tine K, shoppad på härliga Tullhuset Västerås. (Tack förresten för din finfina inspiration till bla just nya lyktan och lampan i matsalen + hjälp med redigeringsprogram rara Helt Enkelt! Tack också söta Stil Inredning & Design för inspiration till nya stolar och att måla soffan svart! Såå duktiga inspirerande bloggtjejer som förtjänar cred :) 



Nu ska vi ta en skön Söndagspromenad här!


Ha en alldeles looovely söndag!


KRAM


P


Psst, Jag har fått många frågor från er bloggisar, både bland kommentarer och i mail, om var man kan finna min Chill Norwayjacka och Beas Chill Norwayklänning i Sverige. Dessa kommer från Oslo, men det finns fler och fler butiker som har Chill tex Unica & Co , Millami, Olgas Oldeboern, och Nantucket som ni kan kolla upp!:)

.

27 kommentarer:

FruSofie sa...

Vilken mysig frukost!!
Ska kika in brödet nu, är med sugen på att baka eget.

Hoppas resten av dagen med blir bra!

KRAM

LIse-Lotte Nydahl sa...

Hej!
Riktigt fint har det blivit borden kom mer till sin rätt när du målade dem svarta & sen taklampan som är superfin,Tinek har så fina saker & säker stil och smak.Har en del av hennes saker i min butik & det är alltid lika inspirerande att packa upp.
Ha en härlig söndag!
Lise-Lotte Nydahl

StrandviksVillan sa...

Din blogg och just dom två du nämner är mina favvos!!

Nu har jag också fått hem och upp en stor svart lampa (inte TineK dock) i taket, jättenöjd!

Ha en skön söndag!

Wunderbares Chaos sa...

Just beautiful!
Have a lovely Sunday.

Familjen A. sa...

Hej! Kikar in en sväng igen. =)

Du har ett underbart vackert hem, du har verkligen en känsla för stil!

Ha en fortsatt trevlig söndag!

Mvh Anna

Anonym sa...

Tack vare min kära bloggSis' (villa grönskog) så hittade jag till dej:)
Tusen tack för alla sköna tips!
Flänger omkring som en gnu och målar vitt överallt, så inspirerad blev jag!!
Ha en underbar söndag
mvh Cherstin

jja sa...

My wall clocks are set my themselfs, I had today really long sleep and was suprised how early it still is ;-)) then I checked my watch and there it was - the old time and mistery was solved. I also put my watches 10 minutes ahead for the same reason ;-). Have a nice Sunday :-)

Hm let's try google translator

Mina väggur finns min själva hade jag idag verkligen lång sömn och blev förvånad över hur tidigt det fortfarande är ;-)) så kollade jag min klocka och där var det - den gamla tiden och mysteriet var löst. Jag satte också mina klockor 10 minuter framåt av samma anledning ;-). Ha en trevlig söndag :-)

Bo med Lena sa...

Så herlig frokost!

Du, jeg bare undrar en sak. Har så lyst til å prøve frukostbrødet ditt, men fattar ikke helt hva Dinkel er? Er det hvetemjøl?

Ha en skjøn søndag!

beate sa...

hei.
så stilig spiseplass!!! super-gjennomført!

nyt dagen

klem beate

Emma sa...

Åh vad härligt med nybakt bröd till frukost, så gott! Och tidsomställningen märkte vi inte av så mycket här hemma men det var ändå skönt att titta på klockan och inse att man hade mer tid på sig att göra något av dagen :)

Tänkte passa på att tipsa om en sida som jag tror att du skulle gilla: http://www.ramsign.se
Riktigt fina skyltar har de!

www.palindgarden.blogspot.com sa...

Perfekt söndagsstart, ser himla härligt ut! Härliga häxor på besök oxå :) ha en fortsatt skön söndag.

Anonym sa...

Så där ja, ett tillkännagivande om att det är andra bloggar som inspirerar även denna dam!
Minna

Anonym sa...

Hej P!
Men vad är det för roliga slingriga gröna växter du har på bordet????
Annsofie

Anonym sa...

finns det tulpaner att köpa så här års????
är bilden "fejkad" eller gammal???

Philia sa...

Åh Tack alla positiva glada härliga bloggisar för era sköna hälsningar idag!!!:)

Minna - självklart är det massor med saker, bla just bloggar, som inspirerar mig!

Annsofie - Visst är de balla!:) Vet dock inte vad de heter men jag fann dem bland "sånt där grönt" som floristen har att fylla ut buketter med.

Anonym - Nope, inget fejk här inte!:) På vårt torg i Småstaden finns det faktiskt massor med finfina tulpaner till salu just nu.

Ha en skön Söndagskväll!

KRAM

P

Philia sa...

Förlåt, jag glömde svar dig Lena - Dinkel är en "dinkevetemjölsort" och kallas också spelt eller urvete!

www.missfixtrix.com sa...

Vilken fantastisk blogg du har och vilket underbart hus. Lägger in som favorit tills den dagen vi hittar vår tomt och äntligen kan bygga vårt egna drömhus.

LOPPISLIV sa...

Hej hopp Petra!! Visst är de mysigt med härliga söndagsfrukostar, med nybakat bröd och så kan man sitta länge länge och njuta av maten...härligt!! Ja det är så himla snyggt i ditt nystajlade vardagsrum. Är så sugen på att måla svart här hemma nu men är allt lite feg att röra om för mycket i min vita värld :-) Men i dotterns rum kör vi med en hel del svart målat nu, hon vill ha modernt och enkelt (inte mammas lantliga stil..hihii) så kanske snart jag tar mod till mig och inför det i övriga huset också :-) Köksklockan har jag alltid 10 minuter fram också för att slippa stressa om morgnarna när det är dags att gå till jobbet, och det funkar, för jag går på det varje morgon :-)) Fin söndagskväll önskar jag dig. Kraaam Paula

Anonym sa...

Hej där. Underbar blogg! Bor själv i fina huvudstaden men hade vägarna förbi V-ås för ng vecka sedan. Kan tipsa om en nyöppnad, fantastisk butik i Igor-gallerian som heter Store - dom har också Chill of Norway! Må gott därute! Kram Mrs. K :)

Wunderbares Chaos sa...

You have such a lovely blog! Hope you don`t mind for adding you within my Blogroll. If so, I´ll change it of course...
Susanne

Anonym sa...

Läser du alla kommentarer? Nu frågar jag 3:e gången (OCH HOPPAS PÅ ETT SVAR) att varifrån du har köpt ChillNorway parkasjackan?

Philia sa...

Anonym - Titta längst ner på inlägget ovan!:)

STILinredningochdesign.blogspot.com sa...

hej!

Vilken fin komplimang! Tack rara du. Ditt vardagsrum e helt outstanding:) LOVELY!

Här hemma packar vi varor för fulla muggar . Känns som julafton!

hoppas ni får en fin kväll
kram madde

Anonym sa...

Så snyggt! Fråga ang. bordet i matsalen - visst är det IKEA? Om så, har du köpt den vita varianten, eller målat en av de "träfärgade" själv? Jag har själv sneglat på det bordet, men då funderat på att måla en av de träfärgade varianterna eftersom det kändes som om det vita var ganska ömtåligt. Men å andra sidan, uppställt på IKEA håller det sig väl kanske inte snyggt så länge. Tack för en härligt inspirerande blogg! Jag tittar in varje dag!
/Sofia

Anonym sa...

Ingen av dem ovannämnda butikerna har parkasjackan fr ChillNorway. Så jag antar att ni fick kläderna fr dem, fr Oslo?

Anonym sa...

I den nyöppnade gallerian Igor i Västerås finns en fantastisk butik som heter Store. Där säljer dom kläder från ChillNorway,Line of Oslo samt Lexington. Samt mycket annat. Klart värt ett besök!

Anonym sa...

Åååå vad fint du har:)