onsdag 27 oktober 2010

SÖTT LITET & ROSA

.



Dagens krassliga Beabus är inte alls lika sprallig som hon brukar:( Sitter just nu och tittar stilla på Karlsson på taket i mysigaste barnklänningen i supermjuk plysch från fantastiska märket Chill Norway.


Tjingeling!

Tack för alla snälla för era kommentarer gällande förkylning, målning, tapetsering och fotograferingen och annat! Så glad jag är att jag har er!!!:) (Speciellt en sån här dag då vi är sjuka och inte gör så mycket mer än är ute på nätet och tittar på barnfilmer...)


Förkyld liten Beabus, som bara får vara inne idag, försöker i alla fall titta ut!

 Tråkigt tråkigt att tjata om förkylningen igen på en feelgood blogg men ja, läget kunde vara lite bättre idag om man säger så. Ligger just nu utslagen i soffan med ett huvud som fortfarande dunkar.... Segt!


Liite piggare blev jag ändå när jag kikade i brevlådan idag, för där fanns nämligen ett sött rosa paket från Creative Lounge! (Vad kan göra en lite gladare än små rosa paket?;) I det låg bla detta nya underbara armband från Humanity. Dessa armband är såå snygga och passar verkligen till allt. Min nya variant (jag har två andra sen tidigare) heter Double Bucked Bracelet och är i färgen Midnight.


Nu ska Bea sova sin förmiddagsnap och jag ska bara vila vila viiiiila....


Hoppas att er dag är mycket piggare än min kära bloggisar!


KRAM


.Psst, Jag blir jätteglad om ni delar med er av era braiga husmorstips, att ta till när man är så tokförkyld som jag är nu och vill bli frisk igen pronto!


.

25 kommentarer:

Hanna sa...

Mitt bästa tips är att försöka stärka immunförsvaret redan innan man blir sjuk, genom att äta bra med mycket c-vitamin, röra på sig och så. När man väl någon gång blir sjuk är nog te med honung och mycket vila de bästa knepen. Inte så husmorligt men mycket effektivt tycker jag också paracetamol brukar vara! Hoppas ni snart mår bättre! Kramar

Unknown sa...

Så söt Bea är i sin plyschklänning =)Tror tyvärr inte jag har några andra tips än de 'gamla vanliga' dvs. c-vitamin o te med honung. Glass är ju gott när man har ont i halsen men kan med fördel bytas mot en iskall smoothie med en massa nyttigheter som gojibär, blodapelsin, acerola ( finns fysta på ICA numera)...Krya på er!!

Anonym sa...

Hej i sjukstugan, krya på er ordentligt, finns inget värre (nästan) än bihåleinflammation, usch usch .... Var hittar ni alla fina chill norway plagg, vet var du beställer dina men till barnen tänkte jag, dom är ju sååå FAB. Kramar Anna

Unknown sa...

Krya på er

Kram!

Fjasevas Huset sa...

masse god bedring til dere! sånn er det med små barn, da er det en evig kjede med forkjølesler...vi er mange i samme båt:)

Ble forresten kjempe fint med eames stolene din:) Det er mine favoritter også!!
Nydelig kjole fra chill:) me like!

Klem fra meg

Mia sa...

Krya på er !! Tänkte också fråga vad det är för matbord ni har där ni har Eams stolarna. Letar just efter ett sådant , jag ska köpa några svart Eams stolar och ha lite blandade stolar till. Jättetacksam för svar.

Susanne sa...

Hej House of Philia! Tack för en jättestilig o intressant blogg:) du har så himla fin stil! Tänkte tipsa om ett väldigt bra naturläkemedel som hjälpt mig många gånger när jag har haft problem med bihålesinflammation. Man köper det på hälsokosten o det heter Enchinaforce o det är droppar man blandar ut i vatten. Superäckligt men det hjälper verkligen! Lycka till o pigga på dig:) kram

Anonym sa...

Hej Petra,
jag är ny läsare hos dig och har inte kommenterat tidigare, kommer nog överlag vara dålig på det är jag rädd då jag ofta bara kikar in och tittar på lite inspirerande bilder. Men i dag läste jag och eftersom jag har ett bra tips på att bli av med bihåleinflammation. SINOVA! Världens bästa, du hittar det på Apoteket och i hälsokostaffärerna. Lycka till och krya på dig/Er.
Kram L.

Dr Molly sa...

Hej tjejen! Usch vad trist det är att va sjuk. Fast jag är infektionsläkare har jag inga bra tips mot förkylning. Vår minsting är förkyld jämt. Bra mat, mycket sömn, träning och såklart att inte röka är mina bästa tips. Massor med honungsvatten, frukt och vila när det brutit ut. För små barn är näsdroppar och näsfrida som suger rent näsan guld värt!

Krya på er!

KRAMAR

ps. älskar också humanity for all. Går att beställa väldigt billigt via deras egen hemsida i USA! Billigare än sverige även inräknat tull och moms!

Unknown sa...

har hittat din blogg nu och gud vad vackra bilder du tar! sagolika! keep up the good work!


mvh emily
http://myperfectbabyjulian.blogspot.com/

Anonym sa...

Hej där! Du skrev att Bea ska få vara inne idag. Jag tror ju att frisk luft är bra trots att man är sjuk. Tänk vad skönt att få sitta i vagnen å andas in klar höstluft å kanske sova gott också. Brukar göra svart té med honung å pressad citron till mig själv vid förkylning. Tack o lov så är vi nästan aldrig sjuka här hemma :) Ca 1-2ggr/år. Men vi är också ute jämt ;) Krya på er!! //J

Jessica Ringdahl sa...

Hoppas att Ni kryar på er snart :)

Du får göra som Hippokrates (även kallad läkekonstens fader) sa: Låt maten vara din medicin och medicinen din mat. I hans sju verk så talas det om att kroppen måste vara i balans, det som skulle vara i balans var blod, svart galla, gul galla och slem. Vid för mycket slem så användes citrus och husmödrarna i grekland gör det fortfarande. Ett klassisk tips som jag lärde mig av en städerska på ett hotell på Rhodos i Grekland. Hon berättade att det klassiska i grekland som man använder vid förkylning och andra klassiska öron-, näsa- och halsbesvär som då är förorsakade av överproduktion av slem är att koka en kopp med vatten söta rikligt med honung (minst 1 matsked) och sedan pressa i en halv citron.

Förutom detta tips så håller jag med föregående talare. Det är alltid bra att vistas ute i friska luften och under tiden man är ute vädra bort bacillerna ur huset. Har man inte möjlighet att vara ute eller inte orkar vara ute så bör man "byta" rum lite då och då och under tiden vädra ut bacillerna.

Krya på er och många varma höstkramar //J

Jessica Ringdahl sa...

Ett tillägg...

Jag såg att jag hade glömt att nämna houngens effekt enligt Hippokrates. Honungen anses ha en bakteriedödande effekt i halsen. Därför är även honungen viktig. Många andra anser att honungen förlorar sin effekt när den läggs i kokande vatten därför är det bättre att vara på den säkra sidan och ha i den när vattnet har svalnat lite. Lycka till// Kram J

Unknown sa...

Snyggt armband... fick själv hem den lilla "rosa" igår med en överraskning... ljuvligt!

Kram på dig

Hemma hos Kristin sa...

Hej har precis hittat till din blogg. Du har ett helt underbart hem helt i min stil så jag kommer nog gå in ofta för lite inspiration. Jag undrar över dina mattor hur du hittat dom och vad dom kostar. Vill själv ha randigt eller något mönstrat svartvitt men har svårt att hitta riktigt rätt.

Krya på dig Mvh Kristin

Daniela sa...

Usch, inte roligt att vara sjuk! :( Jag tycker att det bästa knepet är att bara sova och vila, så mycket man kan. Tror att det är det som kroppen behöver!

Vad fint armbandet är!

Ps. Roligt med fotograferingen!

Anonym sa...

I heart Beas klänning! Supersöt - och lilla prinsessan också! Hoppas ni båda fick en bra tupplur :)
Krya på er!
Tiina

Anonym sa...

Ert hem har verkligen genomgått en härlig liten make-over. Det var såå fint innan men nu lite coolare och varmare inför den mörkare säsongen. Lite förvånad att du valde Eames med stålben, jag trodde du skulle ta de med träben..kul! Jag funderar, precis som du gjort,ang dessa klassiska coola stolar. Du får meddela om du blir nöjd med dem! Det roliga är att jag kikar runt på toiletapeter också, har du satt i hela rummet,blev det bra?
Förkylning: echinagard, honung-citronvatten och koksaltlösning för snuva och Ipren en masse. håller med en föregående att Sinova är bra, recfritt och studerat att hjälpa mot bihåleinflammation./lis

Jennie sa...

Det är aldrig roligt att vara förkyld så du får gärna klaga tycker jag! Hoppas ni kryar på er snart och vila så mycket ni kan...

Väldigt snygga armband förresten...

Ha det bra, Jennie

niinaslycka sa...

Hej,
Har varit sjukstuga här hemma också. Krya på er! Kul med fotograferingen!

Emma från Kastberga sa...

Underbart söt klänning! Det märket, är lite av en favorit hos mig:)

Anonym sa...

Nyfiken bara på Beas fina kläder. Såg att en till känd bloggerska fått hem fina likadan kläder till sin lilla tjej. Jätte kul ju om ni får gåvor som vi andra bara drömmer om att kunna köpa. Jo jag vet att det är många också här som KAN köpa, but not me :) //J

Anonym sa...

Hej!
Du kanske skulle äta lite mer kolydrater, du är tillräckligt fin i kroppen.

Krya på er / Anneli

Anonym sa...

Hej
Hittade till din blogg av en ren slump (vilket jag är glad för) och nu är jag fast. Dina projekt är mycket inspirerande och jag är tycker din stil är helt outstandning. Till dig Philia eller någon av er alla "bloggisar", vart hittar man fina hissgardiner som passar i ett 20-talskök med fönsterbredd på 150 cm. Gärna i 1700-tals stil med breda knytband. Jag bor i centrala stockholm men hinner sällan springa runt och leta Dessutom brukar internetbutikerna vara mer spännande. Alla tips är välkomna. :-)

Philia sa...

Tack söta rara ni för era tips och krya på dig hälsningar!!!

Anonym - Min vän Helena syr såna gardiner på beställning! Hennes mail är: helena_kohl@hotmail.com

Ha en mysig kväll!

KRAM

P