onsdag 17 november 2010

BACK TO WHITE

.
.
Mina små skatter tidigare ikväll framför favoriten Buskul på SVT! (Ser ni förresten vad jag gjort idag?:)


Godkväll söta bloggisar!


Liten Beabus har varit lite krasslig ikväll och mått illa liten stackare. Hoppas hoppas hoppas att det inte är någon jobbig maginfluensa som hamnat hemma hos oss nu:S

Idag har jag bla målat den antracitgråa väggen vit igen... Det var snyggt med mörkgrått men jag tyckte att det blev lite för dystert med allt det mörka och  tröttnade ganska fort... Tur att man har målade väggar, det går ju faktiskt så fort att ändra om man inte blir riktigt nöjd! Kanske blir den tomteröd om en vecka?;)

(Lite smått och gott och superfint fick flytta in iag i samma veva som vitfärgen, men jag lovar att jag ska fota och visa det i annat inlägg!)


Nu ska vi faktiskt titta på den gamla 80-talsklassikern Wall Street här!

Jag önskar dig en riktigt mysig kväll!


KRAM


.

32 kommentarer:

Sandra sa...

Jag tycker det var fint med grått men måste säga att det vita vinner nog! Hoppas ni får en mysig kväll! Kram

Anonym sa...

Där borde du ha en fondvägg.
Tänk på att ställa dina saker rätt med rutan i fönstret, har sett det på fler av dina bilder. I lyktan rätt fram står den alldeles för mycket till vänster. Ett störande moment!
Något man lär sig vid utbildning.
Lycka till!

eva sa...

HÅLLER MED ATT DET VITA ÄR SNYGGARE.HA DET SÅ BRA.
EVA

Anonym sa...

Till ovanstående:
Tyvärr har du nog helt fel där. Du tänker som en pensionär:) Intryck ska inte vara givna och perfekta utan lite stökiga i inredning. Då blir det intressant. Uppradade prylar med förutsagd placering är både tråkigt och platt. Kolla http://www.tinekhome.dk/www/images/inspiration_flash/inspirations.htm! Fondvägg = 90-tal.

Anonym sa...

Hej!
Vill bara göra ett litet inlägg ang diskussionen som varit om Botox men också plastikoperationer delvis. Jag är kirurg, dock ej plastikirurg, och jag skulle ALDRIG operera en frisk person utan medicinskt behov av operationen. Riskerna idag med operation är förvisso små men de finns och det händer ändå tråkiga komplikationer vid plastikkirurgiska operationer precis som vid andra operationer. Ibland är komplikationerna "små" (infektioner och dylikt, ibland med behov av reoperation och tömning av varhärdar etc) men ibland mycket, mycket tragiska. Jag har själv mött unga småbarnsmammor som genomgått bröstförstoringar där det gått väldigt fel, tex som det aktuella fall med kvinnan som operarats i Polen och nu ligger i koma. Det är ovanligt - men vem vill vara den småbarnsmamma som detta drabbar??!! ACCEPTERA ERT UTSEENDE, är ni friska så utsätt er inte för den risk det ändå innebär, jag skulle ALDRIG göra det själv. Denna sida av verksamheten diskuteras alltför sällan i media!
I övrigt tycker jag din blogg är toppen, och de negativa kommentarer som dyker upp då och då hoppas jag du struntar i!

Mariette sa...

Hej Petra!

Vad kul att se att du också ändrar dig...*ler*... man måste ju prova och hur lätt är det inte att måla om?! Jag tyckte det var supersnyggt med det mörka, men visst denna möörka årstid kanske ljust gör det lite lättsammmare.

Läste ditt förra inlägg nu också och de där små kråksparkarna runt ögonen kommer onekligen när man leer och skrattar, (samma ålder som du) men det vill man väl här i livet...(dvs le och vara glad!) jag har upptäckt att jag har många rynkor rumt ögonen, men så tycker jag absolut att man ska le åt folk!

Ha det bäst!

Kram Mariette

Fjasevas Huset sa...

ble kjempe fint med hvit, selv om det også var fint med grå:) skjønner at du maler, for man blir aldri lei av hvitt:))))

What u do, do it YOUR way and noone else's:)

Klem fra norge

Jennie E sa...

Du gjorde helt rätt som ändrade tillbaka till vitt! Passa bättre in...

Caroline sa...

Åh, den gråa väggen var ju så fin! :)

LOPPISLIV sa...

Hej du rara!! Det var fint med den mörka väggen men ohhhh så jag gillar detta vita bättre :-)) Jag älskar ju vitt som bas, så i mitt tycke gjorde du helt rätt som ändrade tillbaka. Sååå snyggt!!!

Härlig bild på dig i morgon stressen, naturlig och söt, men oj vilken diskussion det blev ang skönhet och botox. Själv skulle jag aldrig våga, det skrämmer mig, både skapeller och nervgift :-)) Och effekten av det vet vi inget om ännu. Men jag tycker det är upp till var och en. Ha nu en toppendag, och jag tokgillar din blogg det vet du, har skrivit det innan. Just för den blandar inredning, mode, familj och mat. Allt som gör livet kul....Me like :-)) KRAAAAAM P

Anonym sa...

Synd, tycker den grå väggen gav lite liv till rummet. Men vitt funkar ju alltid hos alla.

Kramar

Martha sa...

Hei :)
kul og fin blogg du har :)
Jeg legger meg til som følger ...

Ha en nydelig dag
Klem fra meg :)

Anonym sa...

Hej vill bara tipsa om lite lila julpynt som jag såg hos slottsträdgården ulriksdals webshop. Såg ut att vara vackra dova färger. Själv skulle jag inte få ha en lila jul,, det skulle protesteras vilt här hemma. Ang botox disk. så håller jag helt med kirurgen ovan. Har en syster som har opererat sig av medicinska själ och att utsätta sig för risker i onödan skulle jag aldrig göra.

emma sa...

Vitt är alltid vitt :D det grå var lite mörkt men snyggt för det! Ska bli spännande att se reportaget med mörka väggar iallafall. Har du börjat jobba nu när Bea går på förskolan?

T ack för svaren om sköhetsknepen. Ska kika efter sunspray på åhlens behöver verkligen lite färg... Ser ut som ett vinterspöke hihi

Kram
EMMA

Anonym sa...

Hej!

Min första kommentar någonsin...
Ang Botox, utseendefixering, åldersnoja och faan och hans moster tycker jag att vi kan ta den här debatten ett steg längre. Varför ser idealen ut som de gör? Vad är det som gör att man mår dåligt psykiskt för att man har fått en helt mänsklig naturlig rynka?
Det är nästan så man tror att det behövs ett världskrig snart för att folk ska få sina prioriteringar rätt. Snacka om välfärdsproblem!
Man får ju vara glad över att man inte bor i ett tältläger i Afganistan tex. Nyttigt att lyfta blicken ibland. Alla har ett ansvar, ska vi ta ställning eller ska vi späda på det omänskliga idealen. Just nu på radion pratar en modefotograf som berättar att hon oftare får göra modellerna tjockare än smalare när hon redigerar sina bilder, det säger en hel del!
"Var snälla mot varandra tjejer", eller hur var det? Kanske dax att börja uppskatta varandra som vi är! Sedan kan vi ju tänka på vad vi skickar för signaler till våra döttrat när vi ändå håller på.

Jessica

Therese sa...

Haha..jag hade det på känn, när du skrev att du skulle ut och köpa färg.
Tycker att det är så befriande att du andrar och ändrar om. Jag är själv likadan. Men folk i min omgivning ger mig alltid kommentarer om det. Men jag tänker som du. Det är ju så enkelt att måla om, eller möblera om. Förändring ger en kick i vardagen.
Fortsätt så.

På vår udde! sa...

Jessica, ett riktigt bra bra inlägg tycker jag. Jag har också funderat mycket kring vart västvärldens skönhetsidéal kommer ifrån. Hur kunde det bli såhär?? För några månader sedan var jag, i mitt yrke, inblandad i ett dödsfall direkt orsakat av en skönhetsoperation. Det skulle inte hända, det kunde inte hända men ändå hände det!!! En ung frisk kvinna, som ännu inte fyllt 30 år, dog i sin strävan efter att passa in i en värld där yttre skönhet och förnekande av åldrandet, som en del av livet, blir allt vanligare. Är det värt det??

Helena

Maria sa...

Vilket fint hem du har och inspirerande blogg.
Går själv i ommålningstankar och undrar vilken vit färg du har målat ditt hem med, det finns ju såå många vitfärger. Tack på förhand. Maria

Anonym sa...

Vad du hinner Philia, en annan går bara och funderar och funderar och inget blir gjort h: Malin

Anonym sa...

Hej!
Oj,vad glad jag blev när du målat om!
Snyggt! Vit bas och svarta detaljer,suuuper!

Kram,Petra från finland

Inredningsgalen sa...

Jag gillade det grå, men kan väl hålla med om att det lätt blir dystert. Snyggt har ni hemma i alla fall, kvittar nog vad du gör- kan inte bli fel!!!
Tack för att du bloggar!!

kram
Maria

Anonym sa...

Fondväggar är ute...

Måla inte tomterött, måla lila eller en bred silverrand om du ska ha en julfärg..

Så mycket bättre....:-)

Philia sa...

Tack för era kommentarer tjejer! Japp man blir gladare av vitt -ljusterapi!!!

Hahaha anonym - det var menat som ett skämt!:)

KRAM

P

Anonym sa...

Jag som trodde att det ända som är ute, är att bry sig om vad som är ute och inne.
Viktigare att göra sitt hem persoligt.

Anonym sa...

Jag undrar varför du är så dålig att svara på frågor du får härinne???
Men du är snabb på att kommentera när du får "påhopp" eller negativa kommentarer, då kommer det långa förklaringar och försvarstal..
Men jag ser så många frågor som undrande tjejer vill ha svar på, men sällan kommer det något svar.
Bättre att prioritera de "snälla" tjejerna än de "sura" som du kallar dom.

Johanna

Madeleine sa...

Hehe, här går det undan minsann! :) Det gråa var jättesnyggt men det kanske blev lite FÖR mörk kontrast ändå. Det vita gör allt så härligt ljust, luftigt, öppet och fräscht! De mörka detaljerna du har i inredningen här och där gör ju ändå att ögat får små "viloplatser" i allt det vita. Kanonsnyggt! :)
Kram Madeleine

Anonym sa...

Hej!
Måste kommentera lite.. Johanna unrdar varför P inte svarar på frågor så ofta. Själv har jag märkt att samma frågor upprepas hela tiden och har besvarats redan i tidigare inlägg. D.v.s svar till en stor del av frågorna hittar man redan i P's texter.. :)

Ha en fin Dag!

Anna i Helsingfors

Anonym sa...

Nää....mycket fräckare med den grå väggen! Är så TRÖTT på allt fegande med vitt vitt.Men huvudsaken är ju att man själv är nöjd såklart.
Läser din blogg dagligen. Fattar ej att du hinner skriva så mycket, men fortsätt bara, kommer att sakna den om du slutar!

Mina finaste... sa...

Vad roligt att du bytte tillbaka till vitt :)

Jag håller med om att målade väggar är skönt om man ändrar sig. Jag målade mörkt chokladbrunt i köket i nya huset och undrar om jag inte ska byta tillbaka till vitt.... ska låta det gå en tid och ändra om jag sen fortfarande är tveksam.

http://minafinastesaker.blogspot.com/2010/11/sneak-peak-pa-huset-innifran.html

Kram Marie

Anonym sa...

Söta Petra! Vart köpte du jackan från chill Norway, du har sagt från Oslo men hur och vart?? Hittar den ingenstans....? Vad kostar den? Jätte fin tycker jag
och den får gärna bo hos mig! ;-)
Tack för en fantastiskt fin blogg och härlig inspiration. Trevlig Torsdag!

Anonym sa...

Jessica, det var så bra skrivet det där här ovan, att tänka ett steg längre. Jag tycker det är alltför mycket ytlighet nuförtiden. Och hur skall det kunna vända om man inte börjar med sig själv och sina barn ?
Stina

Anonym sa...

Håller med Jessica här ovan.... lyft blicken liiiitte längre - det klarar vi alla av!
Hur ska annars världen se ut tillslut... får gåshud när jag tänker på att mina barn och barnbarn ska ta över i detta kalla klimat.
Även du som bloggare har också ett ansvar!

Johanna