onsdag 17 november 2010

NATURLIG I FARTEN

.

.
Tittut raringar!:) Morgonmosig 38 åring i farten på väg till dagis kan se ut så här. En väldigt oglamorös mamma med ganska otvättat stripigt hår och lite  concealer och läppglans,  "naturlig och ophotoshoppad":) Leende och glad är jag dock på bilden och det är jag faktiskt nästan alltid. Dock har denna "glada uppsyn" resulterat i dessa förargliga "kråksparkar" runt ögon och mun... Men Botox - nej tack, det vågar jag inte (inte just nu i alla fall;)



Hej Onsdag!


Oj oj oj vilken diskussion det blev angående gårdagens lilla inlägg! Både kul och såå intressant att läsa allas åsikter om små skönhetsingrepp och oss tjejers åldersnojjor. Är man runt 40 så har nog många många av oss  just såna utseendetankar! 

Jag förstår dock inte riktigt de damer som skriver kommentarer om att bara "äkta skönhet" kommer inifrån och att det tex är bara olyckliga tjejer som fixar till sig (och onödiga elaka påhopp på Helena Seger). Alla får väl göra det som gör just dem lite nöjdare? Jag kan känna mig glad över olika små ting i vardagen som tex en dansande ljuvlig liten skatt men även över tex en ny snygg frisyr eller tjusiga skor! Jag tror nog de allra flesta tjejer mår som allra bäst om de känner sig nöjda med sig själva, b å d e på in o c h utsidan. Att någon tjej får vara missnöjd med något i sitt utseende, även om ingen annan ser felet, måste accepteras av oss andra tycker jag. Man behöver nog inte alls vara olycklig för att man vill "piffa till sig lite". Alla vill väl vara så snygga som de kan bli, med eller utan "hjälp"! Helt upp till var och en tycker jag.


Var snälla mot varandra tjejer!


KRAM


.

42 kommentarer:

Angelica sa...

Hej
Ja fin bild på en ung 38 åring...
Ja vad snabba vi är på att dömma och tycka.
Upp till var och en och jag tycker att Helena är vacker men trist att vi är så fixerade vid åldern,när blir man gammal???
Ha en fin dag och tack för fin blogg och visa gärna lite mera av din vackra inredning den ger mig mycket inspiration.
kram

Familjen A. sa...

Helt rätt!

Var snäll. =)

//Anna

Mimmi sa...

Nu har jag inte läst gårdagens diskussion, man jag erkänner att jag "hajade till" och insåg att din fråga skulle vara grund för en härlig diskussion. :-)

Tidigare så har jag nog inte kommit på tanken med några kirurgiska eller kemiska ingrepp för att förbättra mitt utseende. Men för något år sedan så fick jag hjälp av Akademikliniken för att ta bort en illasittande basiliom (hudcancer) och efter några besök och ingrepp där (endast borttagning av cancer och förbättring av ärrbildning) så är jag inte lika främmande för mer kosmetiska ingrepp. Vem vet? Inga inplanerade men mår man riktigt dåligt så varför inte.

Anonym sa...

Hej P!
Jag diggar det naturliga, tycker att det är charmigt med rynkor! Är det snyggt att se ut som Åsa Vesterlund i New york med ballongläppar o stram panna??? Men jag förstår att det finns de som vill testa och det är ju upp till var och en. Men titta på bilden på dig själv i morse Petra....naturligt, ruffsigt och toksnyggt!
Kram Annsofie

Anonym sa...

Hej snygga du !
Ja, det blev då en reaktion på förra inlägget måste jag säga :-)

Tänk så missnöjd man var med sitt utseende vid 20, och nu vid 40 tittar man på gamla kort och tänker "Gud ,vad snygg och tajt jag var!"
Vänta bara, vid 60 kommer man att säga samma sak om fotona från 40 års åldern, hahahaha!

Kråksparkarna tycker jag man ska vara rädd om, de visar att vi har haft ett härligt, glatt liv!
Värre tycker jag det är med att allt har ramlat ner en våning eller två...ansiktet precis som tuttar och rumpa! Skoja bara....lite... ;-)

Låt oss bära våra kråkisar och allt annat "häng" med stolthet istället, de visar bara på att vi har fött och närt våra barn och levt ett fantastiskt och innehållsrikt liv :-)

(Dock tycker jag att man ska fixa sådant man mår dåligt av, finns ingen anledning att gå runt i livet och lida, men det ska inte bero på omgivningens krav!)

Kramar
Petra i Storstan

Anonym sa...

Hej!

Har kikat på en likadan jacka som du har från Chill N (den svarta med nitar) men eftersom det är på nätet och jag inte har möjighet att prova först så skulle jag bli jätteglad om du kan skriva om du är nöjd med din? Är den lika snygg i verkligheten som den ser ut på bild?? Är rädd att man känner sig som ett hus i den nämligen... älskar annars deras fina kläder. Tack för en härlig blogg. ♥ Mvh Malin

Anonym sa...

Härlig bild på dig! Och åh, du har så rätt i allt du säger. Jag kan tycka att just för att jag ÄR lycklig i livet, med underbar man och barn, bra jobb, fint hem osv så är det en extra bonus för mig att desutom ha möjlighet att se fin o fräsch ut!

Du är ju "bara" 38 år ännu, så ge det lite tid. Jag funderade över Botox, men ville inte i några år. Till sist när jag nu är lite 40+ mognade tanken, och jag slog till. Har inte ångrat det en sekund!

Kram! Greta

Anonym sa...

AnnSofie: Men New York o Hollywoodfruar är ju inget bra exempel att ta till. Vissa av dem (som Åsa) gör det ju så självklart till överdrift. Det går att göra såååå mycket mer diskret. Jag lovar!

Vem vill inte se fräsch och tivilad ut! ;)

Anonym sa...

Men Petra, det syns klart och tydligt att du photoshoppat bilden ovan i pannan! Lite dubbelmoral där va...?!

Anonym sa...

Förstår inte, hur mycket du än ler på dina bilder så är det något spänt i din blick.. du ser rädd ut, osäker ut.. något.. synd.. men huvudsaken du säger själv att du mår bra!!
Amelie

Anonym sa...

Inte speciellt naturlig!
Gillade dig och din blogg mycket mer tidigare. tycker du har blivit alldeles for inriktad pa ditt utseende och tappat fokus pa inredningen. Nagot hande runt brollopet....Du posar rejalt pa lla bilder, sa naturlig...jag vet inte det jag!

Anonym sa...

Håller fullständigt med Amelie och båda anonyma, för mig framstår du som lite onaturlig på dina bilder. Tyckte bloggen var mycket bättre förr när den bara handlade om inredning, vilket du är mycket duktig på.
/ Inger

Anonym sa...

Jag älskar kråksparkar både på mig själv och andra :) De är så vackra för de talar om att det är en människa som älskar livet och skrattar mycket. Njut och var glad. Kram Netten (40 år och njuter av livet)

Anonym sa...

Du vackra, härliga, glada kvinna,
din man + barn och hela din familj är så lyckligt lottade som har dig i sin närhet!!!
Titta bara på oss, dina cyberkompisar, vad glada vi blir av dig och dina inlägg (ja, dom flesta iaf ;))

puss&kram på dig snygging!
Helén
ps.tycker för övrigt att det är helt naturligt att bloggar förändras, INGENTING är ju som bekant för evigt! Huvudsaken är väl att man fortfarande tycker om att läsa, annars är det väl enklast att låta bli och kanske läsa något annat!

Thelma Louise sa...

Hej.:-) Syntes det er gøy å se både deg "dagens" også :-) Gøy å se personen "bak " de flotte interiørbildene , du byr jo på deg selv, og det er det få av interiørbloggerne som gjør. De som ikke liker bloggen din, kan jo bare la være å klikke seg inn på den..Jeg liker den, og klikker meg ofte innom deg.:-) en fin dag til deg.:-)

Anonym sa...

Petra,
Nej, nu måste jag bara lägga in ett inlägg :-).

Jag känner igen mig så mycket i dig. Jag är själv i samma ålder och har barn i samma åldrar, bor också i en småstad, älskar inredning och mode och fulkomligen älskar din stil, både hem och kläder och din underbara insprierande blogg.

Höjdpunkten på dagen är, att efter lunch, sätta sig med en kopp kaffe och titta igenom dagens inlägg och fina foton :-).

Jag är, precis som du, nästan alltid glad och positiv till det mesta. Ser lyckan i det lilla som mina fina friska barn, min underbara man, ett bra program på TV, att solen skiner, ett nytt härligt klädesplagg, en höstpromenad med klar luft och krispiga löv under fötterna, eller att få inreda sitt hem såsom man vill ha det. :-)

MEN nu blir jag uppriktigt förbannad över hur taskiga vissa kommentarer kan vara till dig. Vi skulle vara snälla mot varandra = en självklarhet!! Varför då kommentarer om photoshop eller ev osäkerhet?

Petra, du är otroligt vacker, duktig och proffsig!! Ta inte åt dig!! De som skriver dessa kommentarer är bara avundsjuka på dig!!

Ett inlägg till Botox-kommentarerna: Jag har själv testat botox mellan ögonbrynen för att bli av med "arga rynkan" och jag blev supernöjd!! Botox i Sverige går inte att jämföra med Botox i USA, där man går in för att se "plastig ut". I Sverige behåller du ditt naturliga vackra jag, bara tar bort det som gör att du ser arg eller trött ut, när du inte är det. "Arga rynkan" kostar ca 2000kr och detta håller ett halvår, sen är botoxen ute ur kroppen. Vad lägger ni på dyra anti-age krämer varje år?? :-)

Och ni som säger att bara "naturlig skönhet" är ok - I alla tider har människan gjort saker för att förbättra sitt "naturliga utseende": vi tränar, använder krämer och smink mm. Det är ju inte heller naturligt egentligen?! Nej, bort med dubbelmoralen - Stå på er VACKRA kvinnor botoxade eller inte!! Vad spelar det för roll?? Man lever bara ett liv! :-)
♥Petra = du är bäst!!♥
♥♥♥ Massa kramar/H ♥♥♥

Line fra huset på landet sa...

Puhh..jeg skjønner ikke at folk vil omgi seg med så mye negativitet jeg. Bare fatter det ikke. Og hvorfor spre negativitet videre?? Hvilken nytte gjør det liksom?!
Her stilte bloggeieren et enkelt spørsmål..hva folk foretrakk.. botox og kirurgi eller ikke. Er det så vanskelig å BARE svare ja eller nei på det ?? MÅÅ noen av dere gi personlig kritikk til bloggeier fordi hun stiller et interessant spørsmål?
Hva bloggeieren foretrekker spiller vel egentlig ingen rolle..eller?

Mitt svar på P sitt spørsmål på forrige innlegg er: gjør som DU vil..altså alle som en! Om man vil fikse på seg eller ikke. Det er mangfoldet i verden som gjør den spennende. Hvis alle var like...
Selv vet jeg ikke. Er ikke spesielt misfornøyd med noe på meg selv egentlig, helt ærlig. Joda, har noen kilo som bør av, men. Selv tyr jeg da til sunt kosthold og trening..faktisk akkurat som bloggeieren her. IKKE kirurgi.
Men jeg er svært, svært enig med P her. Alle vil vel se ut som det beste "jeg" ?? Noe annet er jo nesten merkelig, synes jeg. Alle vil vel "ta seg ut" ..eller??
Synes mange her kanskje det er det beste i livet å gå utstelt på håret, neditte negler, umoderne klær?? Nei, ikke alle har råd til å fikse opp sitt utseende på alle måter, som kanskje P har. Men helt ærlig.. foretrekker leserne som er så negative her det jeg nevner ovenfor, eller ville de har foretrukket å se fresh ut ??!
Vær glad for at andre er glade og fornøyde...det sprer glede. Smil, og verden vil smile til deg. Hvis alle kunne leve litt mer etter det!!!
Jeg orker ivertfall ikke å gå sur hver dag fordi jeg ser noen som er penere enn meg. For det vil det alltid være!! Men jeg er fornøyd med meg!!

Det var nå mitt synspunkt. Take it or leave it.
Klemmer fra en kjempefornøyd firebarns mor:))

Once in a Lifetime sa...

Din blogg är enormt inspirerande och dina inlägg vackra men alltid med glimten i ögat! En blogg förändras så klart, precis som människan bakom den. Man har perioder med intressen, det är det som är charmen med livet! Tänk om man hade samma fokus livet igenom?!
Sedan förstår jag inte riktigt varför man lägger tid på att läsa bloggar som man inte gillar! Gör något som ni blir glada av ist:)
Philia fortsätt inspirera oss som njuter av att läsa din blogg varje dag!
Kram/C.

Milla sa...

Jag tycker du är modig som lägger ut bilder på dig "i farten" och faktiskt tar den här diskussionen, tankar som jag tror många av oss i den här "solsidan" åldern funderar på men tydligen är lite för magstark att diskutera, utan att göra lite småtaskiga påhopp. Jag tror det är väldigt få av oss som kan helt försona oss med oss själva och att vi förändras, vi är ju del att nåt slags stor kollekiv åldersfixering som finns liksom i alla åldrar. Visst är det lite knasigt att man hela tiden ska snegla 10 år bakåt, att man ska hänvisa till att jag "känner mig 10 år yngre". Vem vet hur man ska känna sig när man är 35 eller 45? Nu har jag upplevt båda åldrarna, inte var det någon stor skillnad precis och jag tycker det är taskigt mot mig själv att säga "jag är 45 men jag känner mig som 25 eller 35" det är ju att förneka det man upplevt på vägen och lärt sig nåt av... Eller är det så att vi enbart tänker på utseende när vi talar om ålder... jo kanske. Jag erkänner glatt att jag ofta gör en egen bedömning när jag ser andra i tex tidningen och tänker "aha, verkar hon äldre eller yngre än mig" och gör en slags egen värdering av mig själv. Ganska fånigt måste jag säga, haha.
Jag tycker en del som kommenterar hos dig Philia har ganska lite humor-eller vad det nu är-med tanke på vilka konstiga kommentarer man hasplar ur sig, för att ge dig egenskaper utifrån en bild tagen av dig själv i morgonrasket. Som sagt, varför inte vara lite snälla mot varann.... Kram Milla

Le azeri sa...

Helt rätt tycker jag - skönhet kommer inifrån, men känner man sig vacker och nöjd till utseendet, kroppen och klädstilen så speglar det sig även på ens personlighet, attityd och humör :). Tycker det förövrigt är onödiga påhpp på vissa av kommentarerna i Helena-inlägget, det är mycket negativitet tyvärr bland tejjer..

ÅsaS sa...

Helt rätt inställning tjejen! Själv får jag en hel del kritik för att jag är smal. Men det är f*n inte kul när man inte går upp minsta lilla hekto, när man själv verkligen VILL det. Förutom vikten är jag ganska nöjd med mig själv och livet. Har också levt 38 år på denna jord och har äntligen hittat mig själv. Om jag känner mig som 38? Nä, inte en dag äldre än 25... ;)

Ha det gott, sträck på ryggen och var stolt över kråksparkarna,

Åsa (som f ö också bor i småstaden)

Hemma hos Katta sa...

Vilket härligt inlägg Philia! =)

Håller helt klart med dig! Man mår som absolut bäst när man känner sig nöjd med både det som finns på insidan och det som finns på utsidan...

Vet hur jag känner inför exempelvis botox idag men vem vet hur jag ställer mig inför detsamma om 5-10 år. Who knows?

Ha en fortsatt bra onsdag där borta i småstaden!

Kraam kraaam

17 Cherry Tree Lane sa...

Du är underbar P! Håller med dig helt och hållet :).
Kram C

Anonym sa...

ja visst är tjejer väldigt kritiska och negativa ibland. Det är trist. men samtidigt så la du ju ut frågan fritt och då får ju folk säga som de tänker ;)

Många är nog avundsjuka på dig (även jag) Du är snygg, har en fantastisk kropp för att ha fött 3 barn, du har en snygg man, ett fantastiskt hem, schysst ekonomi som tillåter dig shoppa det mesta och "verkar" vara hur lycklig som helst. Vem fan skulle inte vilja ha det?
Du får bara ta det som komplimanger.

Men alla tjejer där ute måste ju också inse att du inte skriver vad som försiggår bakom fasaderna. Jag tror inte ditt liv heller ALLTID är en dans på rosorna, men som sagt du väljer ju att spegla det lyckliga, lyxiga glamourösa osv i din blogg, vilket jag uppskattar. Det är därför jag läser den! Gnällbloggar finns det gott om iallafall :P

hur som helst..
Jag undrar fortfarande vad du har för skönhetsknep? Vad har du för läppglans? Hur ser du så fräsch och solbränd ut fast det är november? Vad använder du för produkter i ansiktet?

Tell us all :)

Kram
Emma i Stockholm

Hemma hos Märtha sa...

Hej Petra!
Har läst din blogg i snart 2 år men aldrig kommenterat tidigare. Det är inte klokt vilka diskussioner dina inlägg resulterar i....är nästan lika intressant att läsa alla kommentarer som själva inlägget....men bara nästan...:-)! Håller med det de flesta skriver....att det är upp till var och en om man vill "fixa sig" på något sätt....bara man gör det för sin egen skull!!
PS! Älskar din blogg!!

Önskar dig en mysig kväll!
kram
Anne-Lie

Philia sa...

Tack alla rara rara tjejer och bloggisar för era fantastiskt vänliga hälsningar!! Det är inte alltid helt lätt att vara bloggerska med, alla surkommentarer och påhopp som ständigt dyker upp. En tröst är dock att oftast är det samma personer som kastar elekheter här inne...

Sen till dig otrevliga anonym som anklagar mig för dubbemoral och osanning. Jag kan ju först berätta för dig att jag inte ens har ett Photoshop. Dessutom, varför skulle jag photoshoppa pannan när det är ett ställe där jag INTE har några rynkor?

och sen till dig som analyserar mina foton och tycker att jag både ser rädd, spänd och osäker ut och troligtvis inte mår bra!? My god. Kan hända är det så enkelt att det är lite halvknepigt att snabbt ta kort på sig själv med en stor systemkamera i ena handen?

Emma - Klart att även jag har mina dåliga dagar och problem PRECIS som alla andra!!! Men jag väljer att se livet från den ljusa sidan och det har jag lärt mig. Jag har ju, som så många av er bloggisar förstått, tex gått igenom en skilsmässa så nej mitt liv har inte alltid varit en dans på rosor. Men, denna blogg handlar främst om allt det roliga, inspirerande sköna, härliga, vackra, lyxiga och mysiga som finns i livet! I våra småbarnsmammeliv finns et så otroligt många guldkorn och det gälller bara att försöka se dem, även när man ex är jättetrött efter störd nattsömn, stressar mellan hämtningar och lämningar eller att få ihop vardagspusslet. Det kan vara så enkla ting som en ljuvlig stund med pepparkakebak med sina barn en onsdagskväll. Jag vill glädja och inspirera alla er fina tjejer där ute, det är därför House of Philia finns!

När det gäller skönhetsknep så är mitt bästa tips sömn, bra mat, motion och vatten - originellt va? Annars kan man fuska till sig lite fräschör med ex bus. Det gör jag och är nog lite beroende av spraybus! Har just nu ett som heter Spraysun från Åhlens. Som ansiktsvård har jag produkter från Dermalogica; skrubb, mask och ansiktskräm. Ögonkrämen jag använder är super och heter Hylexin. Rengöring MD formulation (också jättebra). Läppglanset jag har just nu kommer från Face men det är välanvänt och lappen sudig så jag ser faktiskt inte vad det heter...Återkommer med det!

Ha en mysig kväll!

KRAM

P

Anonym sa...

Hej P
Jag håller med motion är NR 1 sedan frisk luft bra mat, och en positiv livssyn!!
Du är en fin donna på alla sätt, så skit i att fundera över rynkor ännu!
Hall å..tjejer lev livet ha kul och var snälla mot varandra... v har nog alla ganska mkt. att vara tacksamma för även om vi gillar att se bra ut för det vill vi nog alla" blink" men inte till vilket pris som helst....

Inredningsfrun sa...

Som Liza Marklund så fint uttryckte sig i boken med titeln "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra" passar ju in i denna diskussionen, tycker jag!!

Förstår inte hur snygga kvinnor kan provocera andra!! De borde inspirera istället!! Å dessutom så ligger ju skönhet i betraktarens ögonen och vad som är naturlig skönhet för någon behöver ju inte vara det för någon annan.

Så klart att vi ska vara snälla mot varandra!!

KRAM

// Inredningsfrun :)

Anonym sa...

Jag tycker du e fin som du är! =)

/Anna

chatarina sa...

Hej! Jag håller med om att var och en gör som den vill!! Alla människor är vackra på sitt sätt och det är väl bara naturligt att vilja vara hyfsad fräsch..eller? Tror inte det finns någon som inte vill det..sen så har varje ålder sin charm..själv är jag 51 och trivs med mig själv..har aldrig gjort något ingrepp..och det syns kanske..men so what??
Kramar tjejer!!

Anonym sa...

Du är så vacker!

Anonym sa...

Hejsvejs!
P du är allra snyggast, tycker jag.Hur du än ser ut, ostylad som stylad. Naturlig skönhet, eller hur!
Tack för att du tar upp lite ämnen av livets goda!Jag älskar livet som mamma och kvinna och vill vara så fin jag kan såklart både "inne och ute", så att säga. Jag har småfixat mig lite för min egen skull och har man råd och kan så varför inte:) :)Go girls och var som ni vill för er egen skull!
MVH KLaramilla

Anonym sa...

Hej Petra!

Helena är vacker som bara den! Och alla är ju naturligt vackra... och då kan man hjälpa naturen på traven... tycker jag!

KRAM Fröken M

Unknown sa...

En sak bara, när det kommer till botox alltså, det är ca 300000 möss som dör varje år i fruktansvärt plågsamma djurtester pga framställning av detta nervgift, och det kan ju ingen människa tycka är rätt.
Våra egon får ta ett steg tillbaka tycker jag..

Em - Svenska Blomsterbloggar sa...

#1 Man ska vara snalla mot varandra. Tycka kan man ju men varfor maste man saga taskiga saker o klanka ner pa varandra?

#2 Om man nu maste saga nagot sa sta for det! Tycker att "anonym" kan sluta vara anonym o istallet sta for det hon sager.

Haller med alla ovriga att huvudsaken ar att man sjalv ar nojd! Gora botox/ingrepp eller icke gora... upp till var o en!

/Em

Anonym sa...

du är så bra på att kapsla in härlig feel good i din blogg - med fantastiska bilder, härlig text och god smak - och en massa schysst musik! jag tror att många med mig får den där lilla extra skjutsen positiv energi när vi läser dina daganteckningar. så jag vill bara säga: gör det du vill och känner för. och tack för att du delar med dig av dina tankar och funderingar. jag tycker att du är modig som vågar lyfta på locket till ett så brännande hett diskussionsämne som skönhetsingrepp. och go for it om du känner att det är rätt för dig.
och tack ännu en gång för bästa bloggen!!
// gwendoline :)

Anonym sa...

Du är sååå cool! Tack för en jättebra blogg!

/Helena

Anonym sa...

Du har helt rätt Petra!! Du skriver så bra...
kramar jessica s

Madeleine sa...

Jag håller helt med dig, Petra! Bra skrivet. Vi får alla tycka och tänka vad vi vill om detta men vi måste vara snälla mot varandra och inte komma med elaka påhopp. Vi vill väl alla vara så fina som möjligt och mår bra när vi känner oss fina, men sedan tycker vi väl olika vad gäller hur långt man är beredd att gå i den strävan. Jag tycker att du är både vacker, snygg och fräsch på alla sätt och har en positiv, snäll och härlig personlighet, vilket ju är det allra viktigaste hos en människa, tycker jag. :)
Kram och ha en fin dag, alla!
Madeleine <3

Anonym sa...

Ja her kommer avundsjukan fram, vi kvinner sammenlikner oss alt for mye med andre. En klok kvinne sa at det blir helt feil når man sammenligner seg med det beste av ca 15 andre kvinner... ingen har alt, alle har noe!

Sessan ☆ sa...

Du rockar gumsan !! Stå På & var dig själv & skriv bloggen just som du vill, det blir bäst.

Bitter F***** avslöjar sig själva i sina kommentarer.

Puss & Njut kvällen

Anonym sa...

Synes bloggen din er proff jeg, det synes at du har holdt på en stund, du tar bra bilder er blitt flinkere til å posere og vise klær osv. Ikke noe galt med det. Tror ikke det finnes så mange innredningsblogger/livstilsblogger der man viser "allt". En blogg skal jo vise det man er fornøyd med og som kan inspirere andre.