måndag 1 november 2010

NOVEMBERBEA

.


Beabus står och pratar med mig (ja pratar och pratar,hmmm, Bea har ju sitt alldeles egna lilla "språk" som nästan bara hon förstår tror jag ;)  utanför hennes och Flisans söta lilla lekstuga tidigare idag!


Heeej November!


Hur känns det att November redan är här??? Jag tycker faktiskt att det känns riktigt bra och har  redan bokat ett julbord idag minsann:) Åh, jag älskar ju julen och precis allt som hör till. Snart är den ju här!:)

 Vi kommer bara vara hemma i år, som vi alltid är, i jul och köra absolut traditionsenligt. Suupermysigt....
.


Många varianter av dagens Bea!:) Idag lekte hon ute på vår höstiga gård i sin nya supersöta duvblå höstjacka från Benetton. (Tightsen kommer också därifrån, mössan från Reima och stövlar Viking). Är du förresten sugen på att tävla om att vinna nya barnkläder, så kan du göra det På vår Udde just nu!


Nu ska jag ta och gå ner en sväng i vår inte alls så speciellt "glamourösa tvättstuga"! (Hur bara kan det bli såå mycket tvätt hela tiden??? Tvätt är nog mitt absolut "värsta" hemmafix. Städa är ju en fröjd jämfört med ex strykning, eller vad tycker du?)


Vi ses!


KRAM


.

33 kommentarer:

Lise-Lotte Nydahl sa...

Härliga bilder på en söt liten tjej.
Tycker också att november känns bra.
Planering för fullt med julen.
Idag har vi haft en härlig höstdag alldeles vindstilla & härligt.
Ha det så bra
Lise-Lotte

Anonym sa...

Hej P
Morgonlöpning idag så länge vädret håller i sig, utan halka får man passa på.
Helt OK med November, instämmer med att Julmyset närmar sig!!!
Har du bra tips på Julbordställen???
Ha en fin kväll

Livet är Underbart sa...

Hej! Jag passade också på att boka julbord idag, men jag tog en julbrunch i år. Vi var på Elite förra året och åt deras julbrunch- kanon när man har mindre barn med sig. Ha en fab måndag! kramkram

Linruz sa...

Så söt hon är i sin jacka.
Nej jag föredrar nog tvätten före städet..
Här komer julen firas i hemmets vrå i lugn och ro med.
Ha en fortsatt skön kväll
Lina

Malin L sa...

Vad fina lilla Bea är! Den fina kappan är ursöt!

Enkla Ting sa...

Så söt hon är i sin jacka....
Jag är ofta inne hos dig och läser och blir alltid lika inspirerad....
Idag inspirerade du mig att ta tvätten.....
Ha en skön vecka....
Kajsa

eva sa...

HÄRLIGT SÖT ÄR HON BEA.GULLIG KAPPA.HÅLLER FULLSTÄNDIGT MED DIG OM TVÄTTEN.STÄDAR MYCKET HELLRE.
EVA

Bokcaféet i byn sa...

Hej där!
Härliga höstbilder på din lilla tjej!
November känns helt ok och jag längtar efter jul! En resa ska vi dock hinna med först, tycker annars att vintern är väl lång i kära Sverige.
Just nu badar södra Skåne i gula färger. Så vackert -jag njuter! Jag tvättar nog hellre än städar men städar hellre än stryker....! En av födelarna med semester i fjärran land är att man får glömma allt vad tvätt, städ och strykning heter för ett tag iaf!!
Ha en fin novemberlovs-vecka!
önskar Anna T

Ica sa...

Så fin hon är Beabus :-)
Ja, tvättstugan är ett ständigt gissel...jag har som du tre barn och då blir strykhögen lätt ohanterlig på kort tid ;-)
Jag städade nyss min och det är nu riktigt själsro att kliva in där nu...hoppas det håller i några dagar till ;-)
Lycka till med din dag i tvättstugan.
Kram Ulrica

Kicki sa...

Vilka mysiga höstbilder på en söt liten tjej =) Ser att ni har en sån där stor gunga som jag varit ute efter. Var har du köpt den? Skulle verkligen vilja få tag i en sådan!

Caroline sa...

Vilka underbara barn du har :)

Unknown sa...

Sötnos!

Sandra sa...

Vad fin hon är i jackan! Kram

Anonym sa...

Läste först novemberrea ;D

Samma jacka som Anna-Stinas Johanna har! www.gizmolina.com

:D

jja sa...

What a lovely girl!
With 3 kids there is for sure much laundry to do! It is great that you manage all this alone.

Anonym sa...

Nja. Jag har inget emot att tvätta faktiskt. Och stryker det gör jag nästan aldrig. Det funkar ändå! Testa! :) Några små skrynklor kan man allt stå ut med. Och det finns ju så mycket roligare saker att göra. :)
Kram! /S

Line fra huset på landet sa...

Hihihi..fiine Bea:) Så fin jakke! De har veldig mye fint på Benetton.
Når det gjelder husarbeidet så synes jeg faktisk at det å vaske klær er det absolutt beste jeg da. Ikke glad i å vaske gulv og slikt, men gjør det likevel en til to ganger i uka. Men å stryke klær derimot..det er kjedelig!
Jeg har ikke vaskerom i det hele tatt her jeg da. Det er blant annet det vi skal bygge på til våren. Det blir kjempegodt må jeg innrømme. På vaskerommet skal jeg også ha en litt større grovbod..hvor barn kan henge fra seg skolesekker og bager og møkkete sko kan stå. Det blir veldig godt å ha det "ut av veien" i gangen, og at gangen faktisk også kan bare bli et vakkert rom istedet.
Gleder meg masse til det vaskerommet skjønner du sikkert;)
Ha en fin uke P
Klemmer fra Line

tessan sa...

aLLTID LIKA FINA BILDER PÅ DINA FINA BARN, DU VAR SÅ RUGGIT LIK FLISAN PÅ BILDEN MED NYA JACKAN. OFTAST ÄR JU BARNEN LIKA MAMMA MEN DÄR SÅG DU SÅ UNG(SOM I BARN)UT. PÅ ETT FINT SÄTT ALLTSÅ! FÖLJER DIN BLOGG SLAVISKT, UNDERBAR! SER FRAM EMOT LITE JULINSPIRATION NU. KRAM

Ann Johansson sa...

Vilka vackra bilder!

Jag undrar, hur får du Bea att se så ren och härlig ut en grå november dag då hon är ute och röjer i trädgården? Jag gjorde samma sak med min dotter idag, men hon ålade omkring i leriga galonisar och smutsiga stövlar, våta tjocka vantar, mössan på sned och sand i halva ansiktet. jag lyckas då aldrig få min 1 åring att hålla sig ren, och allra minst vore det möjligt för henne att leka ute i så där fina tights, 1 sekund skulle det ta innan det var totalt förstörda. HUR gör du? Snälla berätta för mig!
Ha en bra dag med dina skatter, kram Ann

Anonym sa...

Så uppstajlat och stelt... ett litet barn som ser ut som om hon skall gå bort på finmiddag...
Handlar mycket om att "visa upp".. inte en fläck eller smuts så långt ögat kan nå... hoppas barnen får leka och vara barn och inte bara vara modeller.

Elin

Anonym sa...

Jag håller med Elin, läser ofta bloggen och gillar Philias stil men barn är barn, på en skön overall och ut i busa! En feelgood-blogg ska även kunna visa upp negativa sidor, vi kvinnor behöver stöd och pepp och inte bara vackra ytor!

Anonym sa...

Ursäkta, men var i bloggen står det att inte Bea får smutsa ner sig. Tycker hon ser ut att "jätte"roligt i det fina höstvädret. Ha en bra dag.

mina finaste. sa...

Håller absolut med om att strykning är det tråkigaste man kan göra hemma!

Städning går ju förhållandevis fort och ger ett så tydligt resultat. Jag älskar när man både städat, tvättat och bytt på sängarna och allt luktar sådär fräscht :)

Ha en fin dag!
Kram Marie

Ingrid sa...

Angående "smuts eller icke" diskussionen ovan;

Rätta mig om jag har fel Philia, men visst är det väl så att efter att du fotograferat Bea åker galonisarna på precis som på alla andra småbarn som röjer runt ute i höstrusket? Visst måste det ju vara så eller hur?

Jätte söt är hon i vilket fall som helst, underbart matchande kläder!

Anonym sa...

Jag börjar sakna "dagens bilder" av bloggerskan själv. Tycker Bea ser ut att ha jättekul i sina nya kläder. Jättefin jacka !!! :o)

Kram Linda

Anonym sa...

Heisann! Nydelig blogg -og barn! :-) Har et spørsmål vedrørende din sorte benk ved spisebordet; hvilken farge har du malt med? kode..glansgrad? Likte den veldig godt. Du har fin stilsans. Ha en superfin dag! Ingrid

Anonym sa...

Slik ville jeg kledd mitt barn om det skulle i fødselsdag....

Anonym sa...

Ser också fram emot julen, ska bli såå mysigt :)

Nu kommer du nog bli avis men min man sköter all tvätt hemma JÄMT, vi har delat upp det så ;) Så som du förstår känner jag samma sak ang tvättningen, tycker det är trist så jag vill helst slippa.

Bea är jättesöt på alla bilder. Urgullig liten vinterkappa.

Sofia

Emma från Kastberga sa...

Så fin barnjacka!!

Anonym sa...

Vilken liten sötnos, hon är lilla Bea!
Jackan är perfekt till henne.

Camilla

M sa...

Skulle vilja se/veta mer om gungan som Bea sitter i. Ser supermysig ut !

Passar oxå på att tacka för en underbar blogg.

Philia sa...

Tack för era hälsningar raringar!!!

Anonym - Hmmm, tips på julbordsställen. Vet inte riktigt om du menar i Småstaden då? Har ingen superbra erfarenhet från stadens julbord, det jag bokade nu är på Gripsholms värdshus! (Älskar Mariefred - en supermysig stad)

Angående barnkläder och åsikter och hur mina barn bör vara klädda osv:

Jag tar, som så många med mig, gärna kort på mina skatter när de ser fina, söta, härliga, snytna och rena ut. Visst kan det vara charmigt med kort på ex kladdiga barnmunnar och tokleriga kläder men det är inget jag brukar visa på bloggen. Därmed inte sagt att det inte förekommer hos oss! Jag hoppas ni förstår att ett foto bara tar ett par sek. att ta. Det speglar inte mina skatters 24/7. Dessutom tycker jag visst att barn kan leka ute i andra kläder en otympliga plastiga galonisar (hur gjorde innan 70-talet tex?)så länge de inte fryser och blir blöta. Bea gillar inte direkt att rulla sig i smuts och ex klättra överallt utan är en liten försiktig sessa som helst tex pysslar i lekstugan och sitter och gräver i sandlådan när hon är ute. Den jackan hon har på bilderna är en vanlig täckjacka, fast med Princess-skärning, och till det har hon toppluva, tights gummistövlar! Inte direkt en "festoutfit" om ni frågar mig!

M - gungarn kommer från Toys R Us och är köpt i somras. Kostade runt tusen kr.

Ha en fin kväll!

KRAM

P

Anonym sa...

Hei. Nydelige barn du har:)Alltid artig å se hva de har på seg. Synes det er flott at de er fine og vellstelte i klærne;) At noen komenterer dette negativt tror jeg kun handler om sjalusi;)
Ha en nydelig kveld!
Karoline