måndag 29 november 2010

PÅ LISTAN & FLER SVAR

.

.
Eftermiddag i mitt "sekelskifteskök" i Småstaden!:) Nu ska här strax fixas en mumsig dragonkyckling i ugnen. Min kofta (och tunika under ) kommer från uuunderbara märket Chill Norway.



Välkommen första veckan i december!

Jisses jisses jisses vad det är kallt ute nu! Stack ut näsan nyss, för första gången idag faktiskt. Brrrr. Beas dagis har stängt denna måndag så vi har världens mysigaste innedag idag, bara hon och jag, med mycket lek och gos:)

Något annat jag har roat mig med idag är att leta julklappar till mig själv på nätet...


...och denna finns på min önskelista from idag! Är inte toppen bara för söt? Som en sjuttiotalsplyschmorgonrock ungefär...(Kommer från Odd Mollys vårkollektion)


Har ju faktiskt lovat er att fortsätta med svaren på era frågor, så de kommer här:


Färgen på den ommålade kökssoffan heter Pekingsvart och kommer från Alcro.

Weimaranen Ralph fick exet vårdnaden över (han är en mycket tuff jakthund).

Jag tycker inte det känns integritetskränkande med era frågor. Jag väljer själv att svara och är det någon fråga som jag inte vill, eller kan, svara på så hoppar jag den helt enkelt!:)

Jag har inte varit så flitig med att laga egen barnmat till barnen alla ggr (är nog mer som "Mickan i Solsidan" som också serverade färdiglagad barnmat, om ni minns:)

H har varit pappaledig med Bea i 3 månader.

Jag väger 59 kilo (Vill väga 57. Har fuskat med både det ena och det andra den senaste månaden vilket inte alls känns bra. Måste börja träna igen nuuuu!)

Jag är dålig dålig på att svara på alla frågor och mail jag vet!(det är därför jag kör frågestund) Jag får så mycket frågor och de flesta har jag faktiskt svarat på flera flera ggr. Försöker dock ge er feedback både i inläggen och i kommentarfältet! Jag läser alltid alla kommentarer, jag lovar. Det är jättekul läsning och jag är så tacksam över att ni är såå söta och vill skicka hälsningar till mig:)

XMAS ljusstaken är köpt hos favoritsaker.se.

Jag har ett "prylförråd", det stämmer hihi! Hela vinden är full av kuddar, lyktor och "piff":)

Åh jag önskade att jag kunde tipsa er om goda viner men jag är så usel på att komma ihåg namnen på de som är bäst! Det är såå irriterande när jag själv ska shoppa viner...

När vi gifte oss så hade vi bara en solosång och det var Av längtan till dig. I askarna på borden under bröllopslunchen låg godis:)

Jag tror inte att plasten på Eamesstolarna är känslig. (Det har varken mina föräldrar eller jag märkt något av i alla fall.)

Jag är född, och bodde som riktigt liten, i Stockholm. Sen flyttade mina föräldrar till en gård utanför Småstaden, så jag är uppvuxen på landet. (Mina föräldrar var dock inte lantbrukare) Som tonåring var jag nog en "late bloomer" och väldigt snäll och ordentlig ridtjej fram till gymnasiet. Sen blev det ju fokus på lite andra, typiska "tjejintressen", om man säger så;) 

Vi besöker gärna vår gård i Normandie så ofta vi får chansen!

Tine K-lampan i matsalen är den största varianten.

Barnen har sina böcker på deras rum, så klart, men mina ligger nerpackade i kartonger på vinden. Jag har ganska många böcker men dock ingen bokhylla!

Korgen på trappen är kanske 40 cm i diameter.

Overskudd! Är det överskottsenergi? Jag är väldigt väldigt "ihärdig" och har massor med energi när det gäller att hålla på med sånt som jag är intresserad av!:) och ja, jag tar vitaminer av alla möjliga slag. Nu senast köpte jag Optimalis på hälsokosten och den är toppen!:)

(Om nu någon inte finner svaret på sin fråga här så betyder det att jag svarat på dessa frågor tidigare, så titta i arkivet!)

Ha en riktigt mysig måndagskväll - nu blir här middagsfix!


KRAM


P

.

24 kommentarer:

Thelma Louise sa...

koselig å se søte deg i ditt flotte kjøkken. Et tips til deg når du skal huske vinen . Får du servert en du syntes er god, som du gjerne vil huske til du selv skal kjøpe inn vin, ta bilde med mobilen, så har du det lagret,gjør min kjære.:-) en fin uke til deg.:-) hilsen fra Oslo.:-.)

Anonym sa...

Hej P!
Det var jag som ställde frågan om varför du inte svarar på frågor o mail så mycket! TACK för ditt svar. Håller med om att du ger oss masor av feedback verkligen...din blogg är en riktig feel good blogg! Må du fortsätta blogga länge till!
Kramar Annsofie

Anonym sa...

Hej hej!
Missade du min fråga om vart er svarta hallspegel är ifrån? Märke?
Kram.

Anonym sa...

Den svarta hallspegeln kan nog jag svara på vart den är köpt. IKEA och är målad i svart. Jag har nämligen precis en likadan, fast guld.
Tror P har svarat på den frågan i en tidigare Frågor & Svar. ;o)

Hoppas att det var ok att jag tog mig platsen att svara på denna fråga.

Kram
Isabel T

Anonym sa...

Hei, jeg har fulgt bloggen din en stund, men aldri komentert før. Syntes du har en inspirerende blogg! Så du svarte på endel spørsmål, håper du kan svare på et til!? Kjøkkenstolene dine, de i grått, hvor kommer de fra? Syntes de var så lekre! Mvh Margrethe

Anonym sa...

Din blogg är så söt. Men det är tråkigt att Thomas Houge sponsrar din blogg så mycket med Chill Norway. Din blogg blir så opersonlig då.
Jag hoppas att du kan vara stark och stå i mot alla sponsorer. Jag har tackat nej till det eftersom det leder till en reklam blogg och inte en feelgood blogg som du har lyckats bra med! Se upp för fällan. (reklam bloggar finns det fullt av)
Kram från en erfaren i branschen.
/Ninna

Helene- Carpe Diem sa...

Hej i småstaden!
Jag blir så inspirerad av din blogg,snyggt och fräscht!
Men jag har en liten undran vilket fotoprogram använder du?
ha en fin kväll/ Helene i förorten

Unna dig alltid sa...

Hej!
Jag blir så glad av att läsa din blogg, en av de allra första jag klickar in på i listan faktiskt :-) Älskar allt i ditt hem. Vi letar hus just nu och jag hoppas att det en gång i framtiden ska likan ditt. Tyvärr är priserna i Stockholm inte roliga att leva med...

Hur stort är erat hus? Känns knäppt att fråga men jag tycker alltid det ser perfekt ut hemma hos dig och förstår inte hur du hinner hålla ordning med 3 barn. Vi har 2 barn och här är det alltid kaos.

KRAM

Anonym sa...

Tack för svar på frågorna! Tycker dessa frågestunder är bra!

Inredningsfrun sa...

Ni har helt fantastiskt kök!! Man blir helt salig!! Fler bilder därifrån ,tack :D

En fortsatt härlig måndag önskar jag dig!!

// Inredningsfrun

En av två systrar sa...

Hej, jag är liksom du väldigt intresserad av inredning och gärna vitt och lantligt=) och tycker din blogg är jättetrevlig!!! och har ju blivit väldigt populär. Jag undrar hur det var för dig i början med läsare och vad du har gjort/gör för att utveckla din blogg allteftersom?

Det vita dårhuset sa...

OTusan bruden var fräsch du är !!
Precis som systrar ovan skulle jag också vilja veta hur du gjort?! OM du gjort något ;)
Kramar

Anonym sa...

Takk for fin blogg -og at du tar deg tid til å svare på alle spørsmålene. :-) Jeg MÅ innom bloggen din hver dag å se...
Et tilleggsspørsmål vedrørende din kökssoffa; hvilken glans har du brukt? Har du en fargekode? Håper du svarer. :-) Randi

LOPPISLIV sa...

Alltid lika kul när du har frågestund, blir sån härlig och rolig läsning. Den där röda OM omlott tunikan var ju för söt, men de är ju så jäkla dyra bara OddMolly, synd tycker jag. Fin tisdag. Kraaaam P

Anonym sa...

Hallå där! Gillar att du har frågestund men gillar inte att vissa frågor bara ignoreras, trots att dom inte är "farliga" att besvara tex, frågan om vad du jobbar med? Är det hemligt? Sen så tycker jag att det är lite konstigt att du skriver ut priset på en dyr produkt som tex Eamesstolarna är köpta hos Miljögården och en stol kostar 2185 kr, men utelämnar andra ting som tex kommer från IKEA där man kan hitta vettiga och normala priser. Det är inte alla som köper en stol för 2185:-

Det pratas och frågas oxså om din sponsorer, varför är det hemligt, jag är intresserad utav att vet hur man går tillväga själv att få till en lönsam blogg, är det något att skämmas över eller varför bara ignorerar du det hela?

Anonym sa...

Takk for en fantastisk fin blogg og alle svar! You make my day!!

Klem Siv

Husbysjutolfts sa...

ett litet tips bara. Kolla under rubriken frågor och svar till höger. där hittar man tidigare frågestunder och där finns tex vilken bil, golvet, utbildning osv osv.

Även P har sagt det. så kolla där ni som inte fått svar på era frågor nu.

kram på er

Hanna sa...

hej! Jag blev väldigt sugen på den där kycklingen som du skulle laga. Du har inte möjlighet att lägga upp receptet? :)
Måste tillägga att du har verkligen lyckats skapa ett drömhus! Riktigt snyggt och mysigt.
/hanna

Philia sa...

Tack för era kommentarer girls!!!

En av två systrar - Jag hade så klart också väldigt lite läsare på bloggen i början. Jag tror sen att HofP har växte ganska snabbt faktiskt! Det är nog främst för att att ganska många bloggar har varit gulliga att ha haft med min blogg på deras länklista. (Tack för det rara ni:)Sen tror jag att många marknadsför sina egna bloggar genom att lämna kommentarer på många andras. Då får man ju ganska mycket spridning och återkoppling! Prova det:) Jag tycker nog att bloggen utvecklats ganska mycket genom att jag bla blivit bättre på att ta bilder, redigera dem och skriva. Man lär sig massa nytt hela tiden och hittar sin egen "stajl". Det är ju så himla kul att blogga!:)

Anonym - Jag har faktiskt inte ignorerat en enda fråga. Allt detta som du tar upp har jag svarat på och förklarat tidigare. Angående Eamesstolarna så fick jag en FRÅGA om vad de kostade.

Ha en riktigt fin dag!

P

jja sa...

Oh no, I miss again question session. O.k. for next time maybe ;-)
1. does your husband or your family read your blog?
2. who is taking daily photos of you?
3. how old is your husband?

And, I am really impressed that he took "Elternzeit" for 3 month!

Many greetings from Germany

Anonym sa...

Tack för tipset när det gäller att leta i arkivet på gamla frågor och svar. Hitta en del som jag har funderat över, men en sak är inte sant det du skriver om dig själv, du skriver följande: Om folk kommer fram till mig? Inte särskilt ofta alls. Kom gärna fram och säg Hej om vi möts! Det stämmer inte.

Anonym sa...

Synes det virker som mange er misunnelige/avundsjuka på deg, fordi du har lykkes å få flere lesere. Man lærer seg hva som trekker folk, noen av disse tingene er å ha proffe og lyse bilder, ren layout, oppdatere daglig/regelmessig, klær og interiør er noe særlig kvinner vil se og man vil se nye plagg og produkter (dette kan bli dyrt for en blogger, derfor finnes det mange som lar seg sponse av merker de selv liker, hvem ville ikke gjort det?)

Arianna sa...

Bella casa! Io amo il colore bianco! Ciao dall'Italia! Ari

Anonym sa...

Riktar mig till "Anonym" här ovan som inte verkar ha något vettigare för sig:

"Människor
har en förmåga att använda förstoringsglas för att se andras fel och
brister...-Istället för att använda en spegel för att upptäcka sina
egna."

Bara lägg ner din tråkiga attityd!

Isabelle T