söndag 28 februari 2010

ME, MYSELF & I

.

Flisan bygger snögubbe på vår gård!

Halloj sköna Söndag!

Idag är vi friska - allihopa! Jippie!! (Knack, knack ta i trä...:)

Såg ni Melodifestivalen igår vänner? Lilla Anna sjöng ju hur fint som helst! Gillade absolut hennes låt mest, men är det en schlager? Hmmm...

Snögubbar! Trulle har jacka från Peak Performance & lilla systers jacka kommer från Napapijri. Bådas byxor är från Reima och skor Timberland. 

Skatterna har byggt så söta snögubbar ute i kramsnön. Verkar kanske som om det är på gång? Hoppas hoppas det! Jag vill ha vår och imorgon är det ju faktiskt mars!!!
-
Me, myself and I! ;) Dagens friska "kockjag" i kofta OM, linne Malene Birger och jeans från Acne.

Tänkte lämna en liten tanke angående min blogg! Den är ju som sagt min och handlar om mig och mitt liv, min familj och mina intressen. Den måste vara så. Jag finner så mycket nöje i att blogga! Jag utformar den helt efter hur jag själv tycker att en blogg ska vara! Jag har många bloggfavoriter och en del av dem syns i min blogglista. Dessa damer, Malenami, Jannice, Anna- Stina, Anita osv osv, inspirerar mig väldigt mycket på olika sätt och min blogg får gärna vara en  mix med inspiration av dem alla!:)
Jag vet ju, tack vare er söta respons, att den roar en hel del av er läsare.
Det är jättejätte kul och ett stort Tack för det!

Nu - tacolunch!

Ha en skön Söndag!



lördag 27 februari 2010

PIGGELIN

.

Beabus - Pigg som en liten mört idag!

Hallå!

Sjukstuga är det fortfarande här hemma - såå trist! Nu är stackars H sjuk också. Trulle och Flisan, som är friska, kan ju leka ute men lilla Beabus är ju tvungen att bara vara inne med oss stackarn. Piggare är någonsin busar hon runt och undersöker precis allt!!!


Fart och fläkt hela tiden - Här bankas det med full kraft på klossarna!

Syns det att min lilla älskade skatt är lite full i sjutton?:) Tror det va..
  Beas dagens: body från Lindex och jeans från Mexx.


Bea botaniserar bland sina nallar.

Nu ska jag, trots mitt ynkliga tillstånd, laga en sen lunch. Vad det blir? Porterstek med gräddsås och potatisgratäng! (Trodde nog jag skulle vara liite piggare när jag bestämde vad skulle bli för mat idag...)

Hoppas din Lördag är mycket kryare än vår!!!

Kram!


fredag 26 februari 2010

DRÖMSKOR & SMÅGODIS

.
.

Rosa bröllopstema är fin-fint! Det vill jag att vi också har (vad häftigt det var med den korta klänningen och rosa pumpsen förresten!) 
Moodboard: Snippet & Ink.

Hej Fredag!

Fortfarande sjuk och ömklig, men jag har bra hjälp idag med skatterna för H är hemma och sköter "markservicen". Själv tar jag det lungt och ligger just nu och planerar inför bröllopet. Nu börjar det ju nästan närma sig, drygt två månader kvar och jag har idag fått reda på att inbjudningskorten är på gång! Vi har beställt dem från duktiga Calligraphen, som även gjorde inbjudningskorten till Beas dop.(Lovar att visa bröllopsinbjudningskorten, så småningom, i ett annat inlägg!)


Snart ska jag lägga mig under täcket på soffan och sätta på Sex and the city filmen, för att bla studera alla de tjusiga bröllopsblåsor Carrie provar. Har inte sett på den "feelgoodfilmen" på riktigt länge, så en repris passar bra både i dessa "bröllopstider" och när man ligger sjuk. (Är det förresten någon som har koll på när tvåan kommer? Såg nån bild från den, där Samantha hade en brudklänning på sig, spännande...)


Fick en tidning av mamma igår och i den fanns de ju! Drömskorna till bröllopet!!! Vita Blossom från Louis Vuitton med underbara rosor i mjukaste läder. Om ni klickar på bilden ser ni dock det lilla lilla "hindret"... Hmmm. (Tror nästan jag ska köpa brudskor först och sen välja klänning efter dem.)

Nu ska H och flickorna gå ner på stan och köpa godsaker till ikväll. Jag har beställt en stor påse med mina smågodisfavoriter - massa mjuka surisar, hårda saltisar och mumsig choklad. Sånt kan man passa på och unna sig när man är sjuk! (Åh,vad jag blev godissugen känner jag:)

Nu blir det filmtajm!

Njut er fredag vänner!


torsdag 25 februari 2010

KRASSLIG - IGEN

.
.
Hmm, napparna är ju "so not me"  känner jag, nu vill jag nog prova mammas Juicy Tube från Lancome istället!"

Godkväll alla fina!

Här är det en "inte särskilt pigg bloggerska" ikväll. Var en tur till doktorn idag och hon trodde jag fått en inflamtion i kroppen. Så segt att känna sig dålig, vi får se vad proverna visar men till dess får jag nog ta det lungt.

57-8 blev resultatet i "the blouse contest" och Voltaire Shirt vann alltså stort över Bronte shirt! Det är ju helt fantastiskt hur snälla ni var och hjälpte mig med mitt blusval!!! Nu får ettan stanna, helt och hållet tack vare er!:)

"Hur tråkigt kan ett läppglans vara? Napparna är ju såå mycket mer jag! Denna kan du faktiskt behålla mamma:)"

Nu ska jag bädda ner små trötta skatter i renbäddade sängar. Sen blir det en lungn stund  i tvsoffan med sällskap av en stor kopp thé. Hoppas verkligen på en friskare dag imorgon!

En skön kväll önskar jag dig!


onsdag 24 februari 2010

LILLA ROSA

.




Detta är nr 1 med lång ärm, små söta volanger och svarta detaljer i tunn bomull. Jag har storlek 1 på mig.

Godkväll alla!

Äntligen fungerar min lilla laptop! Blogger har strejkat hela dagen här och jag har inte kunnat göra något inlägg förrän nu,( Dessutom så har jag fått någon knepig värk i armar och ben under dagen, kan det vara influensa?) Så snart blir det mysiga sängen för mig och läsning av nya Sköna Hem.

Fick med mig hem 2 nya vårblusar från OM:s vårkollektion idag, i samma härliga rosa bomullstyg, men bara en får stanna! Nu ber jag åter allra ödmjukast om ert säkra tycke och smak! :) (Det är ju så fantastiskt lyxigt och praktiskt om ni vill lämna råd på detta sätt!) Vilken ska stanna???


Nr 2. Kortärmade varianten med fina broderier, puffärmar och skön vidd! Detta är en storlek 2Om ni undrar varför jag skrattar så kanske ni ser ett litet rufs längst ner i högra hörnet. Det är Beabus som står  och säger ajjå ajjå. Hon trodde nämligen att kameran var en telefon och vill leka med den, lilla skruttan.

Nej, jag är verkligen inte helt frisk känner jag - bums i säng blir det nu!


Ha en mysig lill-lördag:)




 

tisdag 23 februari 2010

EN HÄRLIG DAG

.
.

I matsalen har en stor rund spegel från Ikea kommit upp på väggen. Fantastiskt vad en spegel kan göra med djupet i ett rum! Dagens jag i en ett par år gammal tunika från Odd Molly.

God eftermiddag härliga dag!

Idag är humöret åter på topp och jag har haft bästa vänninorna här för lite McD-lunch och girltalk!

Jag är riktigt lyckligt lottad som har så bra väninnor som man prata om precis a l l t med. Jag är också lyckligt lottad som har så otroligt många (ca 3000 per dag) bloggbesökare som också lämnar så fantastiskt snälla kommentarer efter sig ibland! Tack för att NI finns!:) 



McDonaldskaos hihi! (Tack för en fantastiskt trevlig eftermiddag tjejer och tack för alla goda råd!!!)

Ni vill säkert veta hur jag ställer mig till den "uppståndelse" som blivit efter gårdagens inlägg. Det var onödigt att skriva om detta  "IRL-problem" här på bloggen. (Men jag var riktigt arg och ville försvara en tredje part som anklagades för lögner.) Ni vet ju faktiskt inte alls vad det rör sig om, så jag lovar att jag ska inte nämna något mer om denna "incident" här inne!

Nu ska Flisan och jag åka iväg och hämta Trulle hos sin pappa, Trulle som kom bort igår!!! Den incidenten ska jag däremot  berätta mer om i ett inlägg senare. En mammas värsta mardröm...


Tjing!



måndag 22 februari 2010

HÄXAN SURTANT BLIR PERSONLIG


Hej nya vecka!

Idag skickar jag en känga åt alla  elaka  skitsnackande kvinnor som finns. Har ni inget bättre att göra kan man undra? Den värsta sorten är de som inte ens kan stå för sitt garbage och försöker skylla på andra. Nej FY för er! Ni är ju  v u x n a,  bete er inte som ni var småbarn "med hemlisar"! Ägna ert liv åt något positivt istället!!! (och nej T, jag tror i n t e att jag är Paris Hilton. Jag är fullt medveten om att det saknas tex. några miljarder, en modellkropp som var typ 10 år yngre utan 3 snuviga små skatter i släptåg, en chiuaua, och inte minst ett
j e t s e t l i v!!!)

Hoppas jag inte gör er fina bloggisar på dåligt humör, men jag är minst sagt s u r idag och jag var tvungen att få ur mig lite!  



Nu ska jag snart träna och glömma bort dessa damer, jag ska aldrig nånsin mer skriva om dem!!! 

Jag kommer tillbaka gladare, jag lovar!


Uppdatering: Det var inte till några av de elaka kommentarer jag fått på bloggen, jag refererade till i detta inlägg. Även om de är riktigt tråkiga också!


.

söndag 21 februari 2010

ETT LITET SHOPPINGTIPS

.

För liten än för att bestämma själv!:) Bea i pappas famn i klänning från Burberry.


Halloj!
Var förbi H&M igår och tittade in på småbarnsavdelningen. Den var smockad av alldeles pinfärska vårnyheter och så förvånad jag blev för så mycket fint det fanns! Tycker personligen inte om 70-tals stilen på Bea, som har varit så poppis ett tag. Jättefint på andra barn men jag vill liksom se Bea när jag tittar på henne och inte stora äpplen, stora gröna krokodiler eller psykadeliskt mönster i brun-orange. Nej sött som socker (tänk Lotta på Bråkmakargatan)får det gärna vara i Beas bebisgarderob:)

Kläderna på bilderna nedan var en del av det som fick följa med oss hem från H&M. Såå söta lite gammeldags bomullskläder. (Gäller att passa på med söta kläder nu när lilla Beabus är liten för att ha andra åsikter;)



Broderad blus med rätta kragen,  stickade lilla koftan med blomapplikationer (fanns i rosa också) + en liten kappa.  En jättefin kombo till våren! Kommer sen att ytterligare kompletteras med ett par puffiga byxor, gummistövlar och en liten basker:)


Nej nu ska jag duscha och sen åka och hyra en riktigt rolig komedi till ikväll. Känner för att skratta så där mycket så att tårarna sprutar!!! Är det någon som har ett bra filmtips???


Hoppas du får en riktigt mysig Söndagskväll!

Kram!



INSNÖAD

.


Lilla fröken Michelin i bästa vinteroverallen från Reima. 

Godmorgon Snöiga Söndag!

Här hemma håller vi ,bokstavligt talat, på att snöa in!




Vi har fått naturliga insynsskydd i alla fönster i natt! Jösses, när ska det ta stop på allt detta eviga snöande? Det räcker liksom nu!!!


Gårdagens stora vinnare i schlager - tjejgruppen Timoteij!

Såg ni gårdagens schlager??? Det gjorde jag och nu kommer det minsann gå bra i Grand Prix, om Tjejgruppen Timoteij får åka dit dvs! Sanna mina ord, för nu är det nämligen någon som tänkt på de som röstar i Europa!!! En perfekt schlagergrupp med 1. Supersnygga väldigt typiskt nordiska tjejer - funkar alltid 2. De spelar (eller låtsas;) på instrument = supercharmigt!. 3 De har en fartig låt som hookar fast - så klart myyycket bra i konkurrensen 4. De spelar folkmusikaktig musik - Funkat flera ggr i Eurovision senast med Alexander Rybak! 5. Trummorna! Trummor har också funkat bra tidigare, för visst var det nån ryska som slog allt vad tyget höll på trummor som vann, eller tänker jag fel? Nej jag säger bara; Nu skickar vi snyggingarna till Norge så vinner vi hela rasket!:)

(Darin var bäst, så otroligt duktig, men det är ju sällan den b ä s t a låten som vinner eller hur!?:)

Nu ska här städas, gnos och fejjas till huset skiner!

Vi ses!




lördag 20 februari 2010

SCHLAGERRYSARE

.
.

Farlig Förbindelse - Kaninkokerskan Jessica Andersson.


Hej Lördag!


Vaknade nu på morgonen full av energi, så idag blir det bla. fysisk aktivering på schemat! 

Visst är det kul när man har barn och det är schlagertider som det är nu??? Man får tillbaka lite av känslan man hade själv som liten då jag tyckte denna festival var hur viktig som helst och satt och bandade av tvljudet med kasettspelaren för att kunna höra låtarna om och om igen. (oj nu låter jag som hundra år, jag vet!:)  Skatterna är också väldigt insatta i tävlingarna  och går och gnolar på favoriterna hela tiden. Såå sött!

Hittade så kul skräckis-stylade bilder hos Expressen på några av de tävlande kändisarna i årets Melodifestival!


Pernilla Wahlgren - Halloween.
Petra Jöback - American Psycho

The Shinig - Andreas Lundstedt och Jenny Hedlund.

The Grudge - Philia! Hahahaha
(Kanske skulle tänka om angående att bli brunett hm...)



Ha en riktigt mysig schlagerlördag!!!





fredag 19 februari 2010

VIGSELRINGAR & PASTA

.


God Eftermiddag!


Idag har vi varit hos juvelerarn och tittat ut vigselringar. En helt okej sysselsättning faktiskt!;) De vi valde ut kommer nog att bli riktigt riktigt bra tror jag. (Viktigt som bara den att det blir helt rätt - förhoppningen och tanken är ju att den ska sitta där på fingret f o r e v e r!)


Ljuvlig! Snyggaste bröllopsmoodboarden hittar man hos Snippet & Ink.

Det är ju riktigt riktigt roligt att planera ett bröllop. Nu blir det inget jättekalas, som vi var inne på först, med lång middag, manliga gäster i frack (been there done that...) och dans hela natten. Det blir ett mer intimt citybröllop mitt på dagen istället, vilket passar oss helt perfekt. (och det är ju också  själva poängen faktiskt:)

Letar runt just nu bland brudklänningar  på nätet och det är ju ett helt kapitel för sig.  Jag skulle kunna leta i evigheter efter "the one" känner jag! Mina krav på klänningen är att den ska vara elegant, enkel och gärna modern. Ingen marängswiss mao (been there done that,igen).  Gärna vintage från 60-70talet från något av de stora modehusen. Vore så kul att hitta något eget & annorlunda!



Now we talking! Ovan en absolut FAB brudklänning från en av de bästa på just moderna klänningar, Jenny Packham.

Snart är det dags för lite härlig middagslagning. Älskar verkligen att laga mat på helgerna! Sätta på bra musik, korka upp en flaska rött och bara njuta av fixandet i köket. Det var någon som undrade vad jag skulle laga för mat ikväll och det blir, som så ofta på helgerna, italienskt! Vi har en riktigt bra Italiensk Delibutik här i Småstaden som någon av oss besöker nästan varje fredag. Färsk pasta, ljuvlig olivolja, breasola, mozzarella, pecorino osv. Mmmmums. Dessutom har de världens godaste Panna Cotta, som bara råkade slinka ner i påsen sisådär idag!



Ett tips om du gillar italiensk mat är Paolo Robertos kokböcker. Flera jättemysiga och lättlagade recept finns det i dem. Det jag visar ovan blir det ikväll!

Nej nu väntar verkligen köket! Fram med en flaska rött och på med Duffy på stereon,  för nu ska här bakas focaccia och lagas mat med massor med kärlek och vitlök!!!

Obs - missa inte bästa serien, Solsidan, på 4:an efter första delen Let´s Dance ikväll!


Njut  fredagskvällen alla!!!


.

torsdag 18 februari 2010

I HAVE A DREAM

.


Welcome to my little home...

Tjingeling!


Ibland så har nog de flesta drömmar och fantasier om hur ett annorlunda liv på en annan plats eller i ett annat land skulle vara...

Jag har alltid varit svag för England och har ofta fantiserat om att jag skulle ta med mig flyttlasset och bosätta mig där.  Bo i ett litet sött cottagehouse i en typisk idyllisk engelsk by med stenbroar och bara en liten pub på huvudgatan "där alla är". Byn skulle ligga i en grönskande dal på lagom långt bilavstånd utanför London. Jag skulle köra en charmigt sliten grön Range Rover med en söt dregglande labrador  i baksätet, bära vaxjacka och vara "typ veterinär".

Nu har dessa fantasier ändrats lite med åren. Jag har ju numera 3 skatter och vill hellre bo i centrala London i mina drömmar. Skatterna skulle gå i en finfin skola och bära söta likadana skoluniformer. Vara tvåspråkiga och jättejätteartiga och säga "yes please" och "pardon me" mest hela tiden!:)

Jag själv är numera framgångsrik stylist, journalist + fotograf och bor i Notting Hill i ett superläckert Town House! Detta skulle se ut precis som på följande  bilder!



Nämen välkommen till oss dear! Kommer ni och hälsar på här i London!? Här har ni vår sobra entré...


vardagsrumsbordet står en liten blomma som vår suveräna blomarrangör från den lovely blomsterhandeln kommit med. Han kommer och byter ut alla orkideér så fort de börjar se lite trötta ut. Soo convenient!!!


Slå dig ner Honey H i vår Eilersen så  trippar jag iväg och blandar en liten "Drya" åt dig . This is our loovely livingroom!


Skatten Trulle kommer snart hem och spelar ett väl inövat stycke Chopin på vår flygel, innan han börjar med latinläxan...



Här i kontoret brukar jag sitta och skriva små krönikor och redigera bilder till Living Etc bla!

"The kitchen" där hushållerskan "Martha" brukar fixa måltider i sann Nigellaanda. Jag själv lagar också gärna något ibland av alla de härliga råvaraorna jag hittar på det mysiga torget precis runt hörnet. (Skatterna älskar numera alla grönsaker som finns i hela världen.)



Nej, det hänger inte Odd Molly tunikor i detta dressingroom! No, no, no - Oscar de la Renta, Hermés och Diorklänningar är nya favvisar!


Matsalen där vi i familjen  sitter ner i total harmoni och ingen skatt kladdar med maten eller tycker någonsin att den smakar konstigt...


Till sist en liten peak från sovrummet som har en vit, härlig, ett par centimeter tjock heltäckningsmatta som alltid är flawless! (Thank you Martha)

Japp det var det. Tillbaka till verkligheten.  Huset tillhör familjen Van Roost och ligger i Holland Park, London. Alla bilderna, som satte tokfart på mina fantasier, kommer från Bo Bedre.  

Nu ska jag ta Bea i vagnen och försöka ta mig genom snömodden till affären för lite blöjköp!

Ha en härlig dag!!!



Psst, Jag skulle självklart aldrig i hela universum vilja på riktigt att mina skatter var på något annat sätt än just de små busiga underbara gryn de är!:)


.

LE SOLEIL

.


Flisan i full fart igår!

Halloj soliga torsdag!

Tusen Tack alla söta för hårtips! Jag är lyckligt lottad som har så snälla besökare som delar med sig så generöst av sina erferenheter och tips. Här lärt mig att; Blondette heter färgen, hade jag ingen aning om. Flera bra trevliga tips om salonger har jag fått och det var super med netadresser till  kändisarbilder med snygga hår! Nu har jag något att visa upp för frissan!!!



Nu på morgonen: Åh, vad jag älskar när solen skiner in genom gamla spröjsade fönster! 


Igår:  Flisan hade sin rara kompis över och de önskade bla en hemmagjord sockerkaka till mellis och det fick de! (Snäll mamma va;) Här sitter de och mumsar varm oboy och kaka efter en egenkoreograferad "let´s danceuppvisning"!

Nu ska Bea och jag ta en långpromenad nere vid sjön i det vackra vädret - Vi ses!



.

onsdag 17 februari 2010

BAD HAIRDAY

-.



Styling & Foto: Flisan
Piggare myser jag runt i skönaste Odd Molly velourisen och har en dålig hårdag.
(Tapeten bakom mig är  fondtapet i gästrummet från Ralph Lauren men har utgått ur deras sortiment)

Hej nya dag!

Skönt, jag mår mycket bättre idag! Fick till slut min efterlängtade  semla igår, som H så snällt köpte med sig när han gick hem efter jobbet.  M e n.... älsklingen begick ett stort misstag! Han köpte wienersemlor!!! Helt galna wienerbrödbullar med massa grädde på. Kan berätta att det smakade inte som en semla ska göra och är inget jag rekommenderar. (Men gulligt var det:)



Nu har jag åter igen ett litet "aber" som jag behöver hjälp med! Ska jag färga håret och "go dark"??? Ja, inte kolsvart utan fint Claudia Galli brunt! Tycker att den damen är hur fräsch som helst! Är det "Let´s dance dansen" kanske?

Vad kallas denna färg??? Så här skulle jag vilja se ut i håret på pricken! Superfint. Så vad säger ni, skulle det passa kanske? (Jag är ju egentligen inte blond men har låtsats vara det vääldigt länge!)



Snygga foton med dansmode: Expressen 

Vill ju helst inte göra något för galet så här ett par månader före bröllopet. Tänk om det blir helfel färg! Askigt och grått,  håret går av eller nåt liknade! Hu...

Som sagt, det blir en del bröllopssvammel inne på denna blogg framöver.

Jag hoppas ni står ut!!!

Psst, Är det någon som har tips om en proffsig frisör i Centrala Stockholm som gör snygga exstensions så tipsa görna!!!



.