onsdag 31 mars 2010

HERE WE GO!

..

.
Drömstolarna...

Halloj!

Tack alla för söta kommentarer och svar på några av era frågor kommer här!
("Del två" kör jag imorgon)

Angående inredning:

Vårat kök kommer från Kvänum.

Insekts och fjärilstavlorna som sitter i vardagsrummet kommer från Hagedornhagen.

Vår kökslampa kommer från Ikea och lampan över soffbordet från Mio.

Halllampan har jag fått av mamma och pappa (har två den andra sitter i Beas rum) De är flera år gamla och jag vet tyvärr inte var de är köpta.

Den stora Marockanska lyktan i plåt är köpt på Åsby Hem & Trädgård.

Angående påskpynt så visst kör jag med gult!:) Ingen favvisfärg i vanliga fall men man blir glad av den och det enklaste bästa påskpyntet är ju faktiskt gula vårblommor. Annat påskpynt här hemma är  påskriset, blommande lökar, fjädrar ute i busken vid entrén, Mailegkaniner,  hönor och målade ägg.

Vi har målat våra golv med Alcros nya vattenbaserade golvfärg och den är jättebra men det går åt måånga strykningar!

Våra sängbord kommer från Allinwood.

Vi har ca 2,70 i takhöjd.

Jag vet tyvärr inte var ljusslingorna vi har kommer ifrån.

Svar på frågor om mig:

Vad som finns i min sminkväska är följande ( i ordningen först det viktigaste:): Concealer, Solpuder, Varmt rosa Läppglans, mörkbrun ögonpenna, foundation, rosig rouge, svart mascara, brun ögonskugga och en ljus lite glittrig highlighter. De märken jag använder är Face Stockholm. Make up store och Smashbox.

Jag jobbar inte med kläder och inte med inredning men skulle hemskt gärna vilja! Håller just nu på med ett "hemligt projekt" som innehåller de krativa bitar jag älskar och helst av allt vill syssla med. Bea börjar dagis nån gång i höst och då är min tanke att jag ska satsa helhjärtat på att få vara verksam inom mina stora intressen inredning/styling/illustration. Tidigare har jag studerat och jabbat med administrativa uppgifter på olika företag. Har haft möjligheten och förmånen att vara hemma och mammaledig läänge med mina små skatter och det är verkligen något jag älskat och uppskattat! När det gäller H:s yrke så har han en chefposition inom banksektorn.

Jag är 37 år och 169,5 cm lång(viktigt med den där halva centimetern;).

Jag hinner i n t e med allt! Att pyssla hemma och i trädgården är ett rent nöje så det går av bara farten. Ha kul med barnen och baka + laga mat är något jag älskar! När det gäller mode så  finns det massa bra modebutiker på nätet tex Redhe of Sweden och Milk and Honey där det går snabbt att klicka hem snygga plagg (hatar faktiskt att springa ut och in i  provhytter). Men... det som stryks i kalendern är det som inte syns hemma hos oss;) Dvs i skåp, lådor och garderober är det fullständigt kaos! Vi har gott om förvaringsutrymmen tex två "Walk in" i sovrummet men det hjälps inte. Gillar verkligen inte att stryka, vika tvätt osv och vår tvättstuga i källaren är stor men i behov av renovering och det gör ju inte saken roligare.
Så - nu vet ni min akilleshäl när det gäller ordning!:)

Högst på min önskelista just nu gällande inredning står 6 st Eames Plastic Chair från Vitra till matsalen.

Min kamera är en Nikon D60.

Mina nya örhängen fån Creative Lounge är ca 12 mm.

"Bodyblingen" har jag köpt i netbutiken Vivamondo och den kostade ca 400kr.

Mitt drömbadrum är stort, ljust med vita väggar av fasat vitt kakel, marmorgolv och bänk, stoora speglar med svarta Bestlite lampor på sidorna, Vita stora blanka lådor för förvaring med svarta läderhandtag från Tine K. Ett stort modernt badkar och en stor dubbeldusch med glasörr skulle finnas. Blanka moderna blandare och kromade detaljer. Lite "gammaldags läkarmottagning blandat med lyxhotel blandat med kolonialkänsla":)

Det var det! Som sagt de resterande svaren kommer imorgon.

Sov så sött!



.

tisdag 30 mars 2010

P TESTAR "BODY BLING"


.


Snart är det påsk - Jiihaa! Älskar påsken, den bästa högtiden av alla tycker jag. Massor med gott godis får man äta och heeela härliga våren och sommaren ligger framför oss!!!:)

Hello shining people!

Blogspot fungerar idag! Vilken tur. Jag har sett att jag fått många trevliga frågor i förra inlägget och jag ska sätta mig och svara på dem ikväll då skatterna har somnat. Är det någon mer som vill fråga något så passa på innan 22.00;)


Läste i en artikel i Aftonbladet här  om dagen, där skönhetsexperten Sofie Fahrman skrev om en "mirakelkräm" som heter Body Bling. Den är tydligen väldigt populär i Hollywood och sades göra huden alldeles gyllende och glittrig! J. Lo´s berömda "glow" är fixad med just Body Bling1

Ett "must have" tänkte jag och beställde ett exemplar av denna produkt! Vad tycker jag då? Jättefin -Verkligen! Man blir både riktigt fint gyllene och brun och den kommer bli perfekt i sommar när man fått  naturlig färg. Just nu är man ju minst sagt lite vinterblek...

(Lovar att visa resultatet på mig någon gång då jag är
 "blingad")



 VI ses!


måndag 29 mars 2010

TILLFÄLLIGT UR FUNKTION

-
.
.

Godkväll Vänner!

Hoppas att ni mår bra!? Tyvärr så har det blivit nåt knas med datorn idag (eller är det blogspot?) så jag kan inte ladda ner några bilder på bloggen just nu...Så irriterande. Jag som hade något riktigt fint att visa er!;)

Får nog försöka igen imorgon istället. (Hoppas hoppas det funkar då!) Därför bjuder jag på en riktigt mysig låt ikväll och har en frågestund istället!

Är det något Du undrar så passa på och fråga! Jag lovar att jag svarar på de frågor jag får.

Här blir det nu måndagsmys!

KRAM

.

söndag 28 mars 2010

TACK SNÄLLA "PAPSEN"

..
,
Ett tips om du som jag gillar lite "varma dofter" - parfymen Ambrée från PRADA!

Igår kom min lilla pappa förbi med en lite "godsaker" han köpt till mig i Paris. Bla annat "några flaskor bubbel" och den underbara "nya" parfymen Ambrée från Prada(kom i höstas). Den doftar helt himmelskt gott kan jag berätta! Tidigare har jag haft Amber från Prada (varför döper de dem till så lika namn?) men denna är nog strået vassare tycker jag:)

När jag var yngre och bodde hemma så köpte min pappa ofta nya parfymer till mig. (Han var egenföretagare och reste jättemycket i jobbet, så det var alltid så spännande att se vad som följde med hem i "flygpåsarna":) Jag minns att hela mitt sminkbord var fullt av olika ljuvliga dofter!

Snygg PRADA reklam!

(Pappa, du är en av de snällaste och mest omtänksamma pappor som finns och jag och barnen älskar dig och mamma!)

TACK för att ni finns!

SOMMARTIDER HEJ HEJ

.



Påskfeeling på vardagsrumsbordet! Ägget från Åhlens ska snart fyllas med härligt goda chokladpraliner...

Hej Sommartider!

Har ni ställt om klockan??? Det har jag och som alltid ställt den tio minuter före, så att jag ska hinna mina "to dos" i tid. (Är  en obotlig "tidsdysletiker" och vi har ju så svårt att passa tider..)
.
Hur som helst, nu vänder det! Kvällarna blir ljusare och våren är på väg, underbart!!! (Tänk att man blir så GLAD varje år vid den här tidpunkten:)


.Det är vår - in med lite glada färger! Vårt stora påskris blev härligt knallturkost i år med ägg från Åhlens, som Flisan och jag köpte på stan igår.

Pricken! (som är det vi för tillfället kallar lilla vattkoppsprickiga BabyB) Bea mår dock mycket bättre nu och är snart tillbaka i samma gammla härliga tokbusiga form.
.
Tack så otroligt mycket för er träningspeppning och tips! Preciis vad jag behövde:)
Jag blir såå glad över alla hälsningar som ni finingar lämnar.

Återigen - tusen tack!!!
.

Ha en skön söndag!

Psst, Har fått några frågor angående ljusslingan i sovrummet. Den är j riktigt fin för det finns både lampknapp +lamporna går att byta om de går sönder. Det är samma sort på den som den som hänger nere i hallen, men jag vet tyvärr inte vad märket heter. Köpte dem för flera år sen i en numera nerlagd butik i Småstaden. Om det är någon som vet vad de heter så lämna gärna en kommentar!!

lördag 27 mars 2010

PERSONLIG TRÄNARE SÖKES

..


Trebarnsmamma som vill bli mer tränad nu!


Tjingeling!

Utvilad mamma är jag idag! Bea fick Tavegyl igår mot klådan och lillan sov heela natten inatt. Superbra medicin.

Igår var jag ju ute och sprang, vilket var hur skönt som helst. Fixade faktiskt ett gymkort för ett par månader sen, men ärligt talat så har jag inte varit där särskilt flitigt...
Så blir det ofta med gymmet för mig tyvärr. Tar liksom emot att passa tider för olika pass och fixa med barnvakt. De har barnpassning på själva gymmet iofs men där tar det också emot! Lämna Bea till en helt främmande person... jag vet inte jag. Fast hon inte är längre bort det än i rummet brevid gymsalen, så känns det  lite konstigt.


The dreambody! Vilken Pingla hon är Jennifer Aniston.  Här är hon på premiären för nya filmen The Bounty Hunter i förra veckan. Outfiten hon bar är bland de snyggaste jag sett. Håret, klänningen från Donna Karan, armabanden, ja allt är verkligen helt perfekt!


Löpning  kör jag dock flera ggr i veckan. Så skönt och enkelt!
På med löparskorna bara och sen sticka ut och springa när H har kommit hem. Så kondisen är faktiskt okej men som sagt mer muskler önskas!

Hur gör ni med träningen? Vad kör ni för typ av pass etc? Jag behöver nog egentligen en PT som kom och tog med mig gymmet och gav mig instruktioner hela tiden. Någon som anmäler sig?;)




fredag 26 mars 2010

TVÅ PAKET MED SÖTSAKER SOM KOM IDAG

.

-Här i sovrummet har Flisan och jag packat upp ljuvliga paket på morgonen!

Hallå Fredag!

Åter veckans bästa dag har vi ju idag!!!

Efter  en stökig natt med en liten kinikig tjej så var det riktigt festligt att få inte mindre än två bud som plingade på dörren nu i morse och kom med paket...

Två paket med de mest underbara små och stora sötsaker till det stundade bröllopet... Ett paket var från fantastiska modebutiken  Net a Porter och ett från engelska barnbutiken  Childrensalon. (Den absolut bästa butiken om man ska köpa riktigt fina märkeskläder till barnen.)

Flisan tyckte det var såå spännande och kul med alla kartonger och kläder:)

Ja, en riktigt härligt ovanligt lyxig morgon blev det!
(Vem älskar inte känslan av att öppna vackra paket med massor av silkespapper innehållande de sötaste klänningar man kan tänka sig?:)

Här kommer några små "Sneak Peeks" på innehållet:)


Det som kom var bla klänningar...

...och fina detaljer..

Till lite större skatt...


En liten liten klänning till en liten liten näbb...

Till Bruden!
(Vill ju visa er vilken det blev som får värma över klänningen, om det blir dåligt väder dvs. Tack alla snälla för smakråden förresten!)
Fuskkaninen från Juicy Couture är köpt på Net a Porter.

Den är så fin! Blir  lagom varm tror jag och mycket gooosig!

Tuffa skor till en "tuff kille" med klassiskt mönster.


Kan som sagt verkligen rekommendera netbutiken Childrensalon! Trulles lilla fina kostym kom tex i denna minivariant av resegarderob. Det är de små lite lyxiga detaljerna som gör att man verkligen uppskattar en netbutik! (Om man inte är ute efter nåt specifikt till barnen så tipsar jag ändå om att gå in på Childresalon och bara surfa runt bland allt det otroligt söta som finns där:)
Dagens Flisan i ny "lite preppy" vårskjorta från Ralph Lauren.

Sen till sist - glöm inte det här fantastiska gänget ikväll kl 21.00 på 4:an!

Nu ska jag snöra på mig löparskorna och stick ut i spåret och springa!
Det ska bli så skönt!:)

Ha  en riktigt härlig Fredag alla fina!


KRAM


torsdag 25 mars 2010

HAR DU FIRAT VÅFFLAN?

.

Våfflor med granatäpple åt vi då inte dag, utan med hallonsylt och barnens favorit "sprutgrädde" istället. 
Foto från Allt om Mat.

Här har det precis mumsats våfflor så det stått härliga till ikväll. Så otroligt gott det var! ( Ni har väl inte glömt att det faktiskt är stora våffeldagen idag?:)
 Nu sover alla mina tre små skatter och jag ska krypa upp i soffan och titta på Marie Wernserien på 4:an, inspelad på min absoluta favoritö nämligen Gotland! 


"Våffelfeast" hos oss ikväll i matsalen! Mycket uppskattat av alla skatterna:)


Jag önskar dig en mysig kväll!


.

I BEHOV AV UPPIGGANDE

..
.
Gårdagens Flisan i Popklänning och tights.
Hon fick ett litet frisörset när hon hade kalas, som hon tycker är jättekul!  Ett litet bälte med sax etc + långa flätor. Flisan tycker hon är jättecool och kallar sig "Frisören Linnéa"(om det är nån som vill komma och bli frissad?;)


Godmorgon på er!

Jobbig, jobbig natt för liten stackars liten BabyB har det varit (även för en orolig mamma).Vi somnade inte förrän Kl 3:30 och då var skatten helt slut efter att haft såna besvär med alla vattkopporna...Dumma jobbiga prickar!

Så det är en riktigt trött bloggerska som tittar in och önskar er alla en fin dag! Ska ju tydligen bli vår nu äntligen? 15 grader i söder hörde jag nyhetsmorgon, låter helt underbart!!

Min äldsta tjej är som vanligt hur pigg som helst!:)
( Lampan på månbordet kommer från Mio och heter Hampton)
.
Nedan så syns en härlig strandbild som faktiskt piggar upp mig!.


.
Jag var inne på Laila Bagges blogg och såg att hon och nyblivna maken Niklas Wahlgren är på Aruba just nu och njuter sin Honeymoon. Visst ser det mysigt ut där de sitter på hotellets strand och äter romantisk middag tillsammans? Det bästa av allt - vi ska dit om ett par månader! (De bor på tydligen på samma hotel som vi ska bo, på vår kommade smekmånad. Längtar:)

Nu -en balja kaffe!

Vi ses senare!

.

onsdag 24 mars 2010

ÄNNU ETT UNDERBART DANSKT HEM!

.
.

.Ä l s k a r såna här typiska urtjusiga danska Patriciervillor! Som helt underbara "tårtor" är de! Kolla bara sovrummet med alla vackra spegeldörrarna och det rundade fönsterpartiet. Ställer dansken då en massa blommor och hänger gardiner i de fina fönstrerna? Svar: ikke!:)


Hej Onsdag!

Liten Bea är ännu prickigare idag! Hon ser inte klok ut stackars liten, som en liten prickig jättesmal korv:( Verkar dock inte ha några direkta besvär av kopporna än, som tur är...

 Så det blir alltså ännu en innedag och när skruttan nu sover eftermiddag så passar jag på att spana in div. inspirerande interiörbilder på nätet, som dessa från Bo Bedre!

Här är fina danska familjen som bor i det finfina huset!
(Vem det är som är optiker i familjen kan man ju faktiskt se;)

Ett helt enkelt lovely kök finns i hemmet! Så enkelt, så danskt! Riktig Pizzaugn har de också lyllossarna, så otroligt finurligt!

Snyggt, snyggt, snyggt med jalusier.

Japp, ett helt underbart kök är det. Det är ju så snyggt när gammalt och nytt möter varann på rätt sätt. Se bara det fina gamla vitmålade vitrinskåpet, brevid den tuffa anslagstavlan, bakom den moderna köksön... 

Rutigt hallgolv, ännu mer fint...

Hur gör de, våra grannar i söder, för att få det så "rätt"?
Här står en helt vanlig ordinär Ikea hörnsoffa med ett ganska tråkigt soffbord i lyxvillan. Ingen matta, inga gardiner, inga blommor.. Bara en jättejättestor lampa i taket och simsalabim - typisk "Danish homestyle"!
(Sen bidrar ju så klart de enorma spröjsade fönstrerna, den höga takhöjden, de breda listerna och det snygga plankgolvet...)
.
Rent, snyggt och enkelt badevarelse! Foton: Bo Bedre

Och här är dagens "nyduschadehemmamedsjuktbarnjag" i skönaste "favvohemmatunikan" från OM!:)

Nu är jag hungrig som en varg känner jag! Kör just nu GI metoden på vardagarna, så det får bli omelett med skinka och sallad till lunch. Gott:)

Ha en riktigt bra dag!

.

tisdag 23 mars 2010

NYA ROSA ACCESSOARER

.

Finfina smycken som låg i brevlådan idag! Från snygga netbutiken Creative Lounge.


Hej Tisdag!

Imorse upptäckte jag att hela min minsta skatt var full med prickar!! Upphöjda rosa saker = troligtvis vattkoppor. Hoppas bara ett det blir en lindrig variant nu:(

Imorse hittade jag också något mycket trevligare nämligen ett paket från Creative lounge i brevlådan innehållande ett nytt fint armband från Humanity for all! Så sött, rosa och glittrigt, med nyheten små fastnitade strass-stenar. Känns väldigt vårigt och fräscht.( Har ett plommonfärgat Humanityarmband sen tidigare) Till det kom också  ett par ljusrosa pärlörhängen från Oxxo. (Älskar pärlörhängen, det är så klassiskt och fint!)
.
    
Nytt läckert Humanityarmband med strass!
(Hade jag varit en "bride to be" som bodde i norra halvan av landet hade jag definitivt använt mig av Creative Lounge, för de är tydligen riktigt duktiga bröllopsfixare!:)


Nu ska jag ta hand om min lilla sjukling som precis har vaknat!

Vi ses!

  

måndag 22 mars 2010

FULL RULLE

.


Busiga busiga Beabus!

Halloj nya vecka!

Gud vad tiden flyger, snart är det april!!! Det gäller verkligen att fånga dagarna nu för tiden! Bea växer så det knakar och det känns ibland som om jag liksom inte hinner med i utvecklingen. Helt plötsligt kan hon ju göra saker så fort, saker som inte alltid är så särskilt lämpliga tex stoppa saker i dvd:n, välta stolar, krypa upp för trappen, plocka ur batterier ur fjärrisen för att tugga på osv osv. Puh, jag är ju helt slut efter en dag i lilla Babys tempo...

Bea vet exakt vad hon inte får göra, därför skyndar hon sig att göra det, innan jag hinner ifatt!!!:) Ett hett temperament har min lilla skatt och en hel del humor faktiskt. (Tänk att man kan märka det så tidigt?)
BabyB:s dagens är mjukisklänning i glada vårfärger från Pop, sockisar från H&M och velourtights från Fix. Hon växer fort ur sin kläder lilla Bea och är längre än genomsnittet och så smal så vi skulle nästan behöva hängslen på hennes strumpbyxor!:)

Visst syns det att det är något skumt på gång...


...Busted haha! Ja, just det. Du glömde visst igen att du inte får vara uppe i kökssoffan?

Idag har jag tillbringat alldeles för mycket tid framför lapen. Har försökt få till 3 kolumner här i bloggen i evigheter, men lyckas inte:( Såå irriterande! Någon söt som har något tips om nån sida som kan hjälpa till med sådant?

Nej, nu ska vi inte sitta inne en sekund till- Ut i solen blir det nu!!!

Ha en fin start på veckan vänner!


, 

söndag 21 mars 2010

KALASPINGLA

.
...
Fredagens inköp i Stockholm som packades upp idag = Nya härliga make up produkter från Face Stockholm!


Godkväll!

Stort Tack för era tips angående jacka vs stickat till bröllopet! Jag är så glad över att jag har er  att rådfråga i diverse små modefrågor. Mycket mycket lyxigt, snabbt och praktiskt att få era åsikter om sådana "viktiga detaljer"!!!:)

Dagens "Kalaspingla" i kläder från Mexx från topp till tå!

 Kalaset idag var jätteroligt tyckte Flisan!:) Här i Småstaden finns ett enormt jättehäftigt lekland för barn och det är helt suveränt att ha kalas där. Både Trulle och Flisan har varit där många ggr på födelsedagskalas och roat sig med sina kompisar.  (Det är Flisans bästis föräldrar, och vänner till oss, som äger stället så det gör saken ännu roligare att gå dit. Tack för idag M&J!:)

Ikväll har vi spisat pizza och nu blir det snart spännande serien Johan Falck på tv4.

Njut söndagskvällen så ses vi imorgon!


EN KALL BRÖLLOPSDAG?

.-

Snippet & Inkboard, jag verkligen gillar, med färgerna vitt, puder, svart och guld.
(Kan det vara Våra bröllopsfärger?:)


Godmorgon Snöiga Söndag!

Uff -idag snöar det ju - igen... Ursäkta mitt tjat om vädret men vad är detta liksom??? Det är ju snart april - vill inte pulsa runt med jobbiga vinterkläder längre.

Om det fortsätter så här så är ju risken överhängande att det inte hinner tina ordentligt i mark och skog, att havet är iskallt och att vi får en riktigt kylig 8:e maj! Det innebär ju i så fall att jag som brud inte kan nöja mig med en tunn enkel brudklänning och en liten sjal om axlarna, som jag först tänkt, på vår bröllopsdag.
.

Ännu en fin board med guld, svart och vitt. Visst är Cate Blanchett fab, där upp till höger, med sin guldiga klänning och utsläppta hår? Me like...

Jag måste alltså hitta en cardigan eller jacka att ha till min fina klänning, ifall vädret nu sviker. En kappa går bort tror jag. En tunn snygg sommarkappa som matchar en festklänning är det nog svårt att finna. Det funkar nog inte så bra med en bomullstrench eller liknande...


Det som återstår är kanske en liten fin kavaj i  Chanelstil, som denna från Oscar de la Renta, med snygga detaljer...  
(Alla bilderna är från  Net a Porters mycket exklusiva Weddingbutik))...

eller en liten fin tunn fuskpäls som denna underbara "kaninpäls" från Juicy Couture!(Varför slängde du farmors vita mink mamma??;)

Eller ska jag ha en lite längre lösare cardigan i blankt  material,  liknande denna från Camilla and Mark...


eller en kortare i bolerovariant? Den ovan är supersnygg och kommer från supertjusiga Lanvin (Lanvin=dyrast!)
Vad tycker ni är finast till en lång brudklänning?

Älskar bilden på det här äkta brudparet, taget på en bakgata i New York. Den utstrålar glädje och en slags "exklusiv enkelhet" som jag gillar! Hon är så vacker i sin moderna klänning och han är superstilig i svart tuxedo med ett riktigt skönt "smile"! (Tyvärr kan jag inte hänvisa bilden, vet inte var den kommer ifrån!)

Idag har Flisan födelsedagskalas med sina kompisar  på ett stort lekland här i Småstaden. Hoppas småtjejerna får en riktigt rolig eftermiddag tillsammans:)

Hoppas även att din dag blir fin och att det inte snöar där du är!

KRAM

.