tisdag 31 augusti 2010

DAGENS LILLA UTFLYKT

.
.

Mmm så mycket gott det fanns på vårt utflyktsmål idag, men det blev inget av detta för mig dock:(


Godkväll kära bloggisar!


Här hemma har jag precis lagt små skatter och nu är det soft skön stund i soffan med lilla lapen som gäller!:)


Lilla Beabus med "snuttis" på Herrgårdsrunda!

 Idag hade vi en sån trevlig liten utflykt till en ståtlig herrgård här utanför Småstaden. Där fanns det både en butik med inredning (kanske inte direkt min smak men myysig ändå) och ett superhärligt café med helt underbara hembakta kakor och  ljuvliga räksmörgåsar. Synd bara att jag råkar köra en så stenhård kalorifattig diet på vardagarna...



 Jag och mina girls hittade senare lite annan typ av "godsaker" på ett ställe utanför Småstaden. I en pytteliten "butik" på en rar bondgård köpte vi bla superfin blomkål, persilja och broccoli och la för det några slantar i en mjölkkanna. Såå mysigt och såå genuint! (Några av er känner säkert igen min söta väninna "På vår udde H" bakom persiljan!) Min dagens var: topp Odd Molly, kofta Hunky Dory, jeans Acne och stövar Hunter.

Nu ska jag återgå till underhållande Ja, vi elsker Hollywood på 5:an!


Ha en mysig kväll!



KRAM

.

SVENSKT TENNGODIS

.
.


Älskar Svenskt Tenn och vill ju ha allt på denna härliga bild!!!



Tjingeling!


Hoppas ni har sovit gott alla kära bloggisar!!! (Ni är ju så många just nu! Hade besöksrekord igår igen - såå kul!:)

Igår var jag ute och sprang och det gick hyfsat bra så nu är jag superladdad med träningen! LCHF kör vi ju på veckodagarna och middagen igår bestod av örtkryddad grillad fläskfilé, hemgjord bearnaise och tomatsallad - alltså heelt okej dietmat!:)


Mer inspiration från Svenskt Tenn. Har sån lust just nu att klicka hem 5 av dessa underlägg från deras webshopp, gissa vilka???;) 


Snart vankas det utflykt med söta vänninorna!


Nu lyssnar vi på den här sköna låten och gör det bästa av dagen eller hur!?!



VI SES SENARE!

.

måndag 30 augusti 2010

NY TAVLA & NY FRISSA





Nytt i vardagsrummet - en till fin fjärilstavla från Haagedornhagen (den vita fjärilen har vi haft i nästan 3 år) Mer nytt - nytvättade fönster! Ääälskar nytvättade fönster!!!:)


Halloj söta!



Nu är ni lite nyfikna va?;) Vad kan P gjort för spännande med håret hos frisören? Inte så jättestor skillnad med nya frissan måste jag erkänna men lite ljusare i botten och lite mörkare på längderna och mer uppklippt har det blivit och det känns såå fräscht! Aldrig ska jag vänta såå länge med ett frisörbesök igen...



Nu är lite slappare kläder(Chill Norwaytunika och Acnejeans) och förkläde på, för här gräddas det plättar för fullt till skatterna och deras vänner! :)


Ha en riktigt mysig måndagskväll kära ni!


.

SOON TO BE FIXED

.
.


Riktigt close up idag på en "nearly 40". Nåväl, än så länge är jag baara 38;) Nu ska snart den fula irriterande utväxten bort, så skönt! (Pärlörhängen från Creative Lounge)



Välkommen soliga nya vecka!


Efter en god natts sömn har det varit full rulle här på morgonen med små skatter som ska iväg till skolan med matsäck och fruktstund och inneskor och fritidslappar och regnkläder och gud vet vad som skulle med!:)

Snart blir det dock skön egomammatid hos frissan för mig. Äntligen! Jag ska ta med mig nytt glossigt magasin och sitta och bläddra i det och bara njuta av att bli lite ompysslad ett tag:) Kom på att jag inte varit hos fisören sen i slutet av april, så ni kan ju förstå det ska bli skönt att äntligen bli fixad i håret igen!



Dagens allt: chinos Tommy Hilfiger, topp Sisters, klocka Tag Heur, väska By Marlene Birger (finns hos Redhe of Sweden), kamera Nikon D 60, favvokudde i bakgrunden Svenskt Tenn och skor (som inte syns på denna bild) är Trulles Burberry sneakers som jag lånat av honom idag...

Vi har ju båda 37:or nu min lilla son och jag!



Ha en riktigt fin dag vänner!


KRAM


.

söndag 29 augusti 2010

MMMMMUFFINS

.

.
Leilas Äppel och kanelmuffins jag gjorde här om dagen blev såå goda så jag gjorde en till sats igår! Mums :) (De söta formarna kommer från Rice och du hittar receptet här.)




Tjingeling Söndag!


Gårdagens utflykt blev lite senare än beräknat för jag var ju bara tvungen att göra en ny omgång smarriga muffins som kunde ha med oss ut! Men åh så skönt det var när vi äntligen kom ut i naturen!!! Varje gång vi gör utflykter ut i skogen på det här sättet så undrar jag: varför gör vi inte detta oftare? Skatterna älskar ju att springa runt i skogen och leka bland buskar och träd. Jag skulle förresten lätt kunna flytta ut på landet. Är ju uppvuxen bland hästar och små lamm, i värsta Bullerbyidyllen...



Fikadags på bryggan för vår lilla "coola katt" och hennes storebror! (Ne,j det blev då ingen kantarellplockning igår heller...)


 
Ut på tur - aldrig sur som ni säger så bra i Norge!:) (Hihi, mamman var den enda som hade "rätt sorts skor" för en svamputflykt på fötterna! Har nämligen beställt likadana matchande stövlar till skatterna, men de har inte hunnit komma än...)


 
Vi tycker att det är såå mysigt på landet!


Idag står det bla leksaksshopping, målning, ett kalas, bio och middagsbjudning på schemat. Så nu måste jag sätta lite fart här mao!


Ha en skön och en alldeles lovely Söndag!



KRAM


.

lördag 28 augusti 2010

NYTT & SMÅTT & GOTT

.
.

Jag har klickat hem en riktigt tuff och praktisk Coolhang från By Malene Birger! Superbra miniväska, för en småbarnsmamma som jag, att ha bara mobilen, nycklarna och kreditkortet i. Kommer att matchas med nya gummistövlarna och mysig stickad kofta i höst (Finns hos Redhe of Sweden)



Glad Lördag på er!:)


Här i Småstaden strålar solen idag och jag är såå sugen på att plocka svamp! Finns det några kantareller kvar i skogarna fortfarande? Jag brukar aldrig hitta några iofs men det är ju så mysigt att bara packa en härlig picknik och sitta där i skogen och mumsa i sig den tillsammans:)



Det var en söt bloggis som ville se vår nya lilla inneboende så får jag presentera: Linda the Dvärghamster!:)

Det var ett par nya snygga svarta Hunterstövlar jag hämtade på posten häromdagen (inhandlade hos Zoovillage) Förresten, en liten fråga som nån av er raringar kanske kan besvara: de är ju så himla blanka och fina när de är nya men hur behåller man dem så?


Hihi, Bea har hittat mitt älsklingsläppstift från Guerlain och försöker göra som mamma gör:) Hallå, du missar visst munnen något lilla skatten! Beas dagens: Ny supersöt Moloklänning med rådjursmotiv från Babyshop, strumpbyxor och mockasiner PoP.



Nu väntar skogen!


KRAM


.

fredag 27 augusti 2010

FABULOUS FREDAGS FLISAN

.
.
.
Åh vad jag älskar alla mina tre små skatter! Flisan är, som jag berättat tidigare, vår lilla (tandlösa) tokroliga clown och teatertjej i familjen här hemma!:)



Hej och Hallå!


Nu har jag precis gått den 4 minuter korta vägen till skolan och hämtat hem Flisan och Trulle. Strax går vi vidare ner på Småstaden och besöker "Karamellaffären" och den ljuvliga Italienska delikatess butiken, för nu är det minsann Fredagsmyyys på gång och vi får gäster ikväll! Love it!:)



Discotjejen! (ja vi har en discokula i tvrummet till våra "små dansaftnar"  här hemma haha )Flisans dagens: nya toppen från superdupercoola Molo är hemklickad från den fina nettbutiken Babyshop (som har såå mycket fint till barnen) och tightsen kommer från Lindex.

Showtime!:) En väldigt liten skatt som vill vara tuff ändå! Flisan fick igår en ny gosig höst/viterkappa, som är precis så cool som hon vill att den ska vara.(Dock får hon nog vänta med den några veckor, tills det blir liite kallare;)

 Visst är kappan snygg? Mamma tar en också!:) Märket är en riktig barnfavorit här hemma med superkvalitet nämligen danska Mini a Ture och den går också att klicka hem hos Babyshop.


Nu är skatterna riktigt på gång här, så nu draar vi!


Ha en riktigt härlig fredagseftermiddag och kväll nu girls!



KRAM


.

WELCOME WEEKEND

.

.
Välkommen Fredag - kaloridag!!!:) Idag ska det lagas mumsig mat kan jag lova men först-  skön löpning i skogen! (Det underbara brudfotot kommer från den fantastiska fotografen  Heather Waraksa)



Tjingeling Freedag!


T.G.I.F! Mår ni bra så här på veckans absolut trevligaste dag? Här är vi på bästa humör idag, trots att Linda höll mig vaken en hel del inatt. Vem Linda är? Hon är en ny pytteliten supersöt dvärghamster som flyttade in hos Flisan för några dagar sedan. Linda hade dock nåt typ av "race" inatt och sprang runt runt som en tok i sin lilla gnissliga bur. Flisan märkte ingeting av detta stök utan sov som en liten sessa, medans en minst sagt yrvaken mamma fick ställa in den tokiga lilla hamstern i garderoben till slut...


Nu ska jag ta Bea i vagnen och går till posten och hämta ut ett paket med ett par nya stövlar - kul!


Jag önskar dig en riktigt glad och rolig Fredag!!!




Psst, Kolla in dessa photoshoppade bilder från vårt sovrum med Mimoutapeterna jag krev om i ett tidigare inlägg. Coolt va? Dessa har denna gulliga och duktiga inredningsarkitekt gjort så att jag kan se skillnaden "på riktigt"! (Tack snälla "Småstads K" och det är klart jag känner igen dig!)  

torsdag 26 augusti 2010

KVÄLL HOS OSS

..
.


.Just nu hos oss: Flisan och jag har tänt många ljus i köket och sitter vid köksbordet och myser och pysslar "med vårt"(dvs jag bloggar detta inlägg och Flisan klipper smycken av aluminiumkartonger!:)



Todeloo bloggisar!


Verkligen full rulle i "småbarnsmammalivet" har det varit idag!  Bla har min fina lillebror och hans söta sambo varit här på besök en sväng. Men jag har ju saknat er heela dagen så nu är det verkligen dags för ett litet inlägg!:) Det är förresten så kul att ni ger så mycket positiv feedback på det jag skriver! Fortsätt så snälla, så fortsätter jag!!! För jag tycker verkligen att det är såå roligt att blogga och inspirera alla er som vill inspireras här!:)




Flisan i pysslartagen! Just nu kör vi den här sköna lugna musiken i köket genom fenomenala spotify (kan det var ett av de bästa "spelamusikpåhitten" någonsin? Nästan allt finns ju där!)


Nu blir det snart lite "härlig Ernst" på tv:n!


Ha en mysig kväll så ses vi imorgon!



KRAM

.


onsdag 25 augusti 2010

MYSIGASTE PLYSCHMYSEN



Ikväll visar jag mig från min bästa sida!:)


Godkväll raringar!


Kikar in för att önska er en mysig kväll! Själv smyger jag runt och myser här hemma i min nya och den absolut finaste hemma-outfiten ever; Mah-Jong från Odd Molly. Kolla bara in rosetten på rumpan med små fastnitade strass-stenar, kan det bli rarare?:) Love it! (Samma söta strassrosett sitter även bak på byxorna) Finns att klicka hem hos Redhe of Sweden.

Nu blir det en kopp gott thé och en deckare på tv:n!


Vi ses imorgon!


KRAM

.

GOODMORGON ONSDAG

,
.
.

Äpplen finns det i massor i vår trädgård just nu! Om någon vill "palla lite" så "go ahead"!:)



Hallå Sweeties!

Oj, vad man verkligen är beroende av att få sova gott!!! I alla fall när man inte längre är mitt uppe i bebbetiden, då man bara måste gå upp flera ggr per natt och amma osv. Nu när nätterna är riktigt stökiga ibland, så blir man ju helt slut dagen efter! Men som tur är har alla små skatter här hemma sovit så sött hela natten och jag är därmed en utvilad och happy mamma idag! (Dock fortfarande med "bad hair day";)



Har precis varit ute i trädgården en liten sväng (underbart att vara där ute tiidigt på morgonen, det är så himla tyst och mysigt då) och plockat ner ännu mer äpplen, innan allt hinner falla ner och blir äppelmos på gräsmattan!


Japp, här står jag nu med en korg med trädgårdens äpplen och vet inte vad jag ska göra med dem! Mos, kompott, kaka eller paj kanske?


Igår ikväll var det förresten föräldramöten för både Trulle och Flisans klasser. De har så fina fröknar och jättebra klasskompisar i sin lilla skola. Fast det är något så otroligt vuxet med att gå på just föräldramöten. Hur gick det här till liksom, nyss var ju skatterna små goa bebisar? Tiden går så galet fort ibland! Så det är bäst att fånga dagarna och inte grubbla över småsaker som ev hopplös frissa!;)


 Nu ska jag göra något jag älskar, nämligen baka! Det får bli Leilas smaskiga Äppel och kanelmuffins till skatterna när de kommer hem från skolan:)



Ha en mysig Onsdag!


.

tisdag 24 augusti 2010

HELLO SUPERWOMAN

.

.
Jag är inte rädd - jag kan bli fin i håret igen!;) Efter att ha haft en bokad frisörtid så ringer frissan och säger att det blivit dubbelbokat och jag måste nu vänta till efter helgen innan jag äntligen får komma dit! Gaah, är så trött nu på min "ickefrisyr"!  I-landsproblem javisst, men vilka damer ogillar inte att vara riktigt missnöjda med håret??? Härlig bild från Adam & Eve.


Heeej Tisdag!


Stort tack för alla era tapetråd! Jag visste väl att jag kunde lita på er mina söta och snälla bloggisar:) Jag tror faktiskt att jag har de absolut gulligaste besökarna här inne på House of Philia, för ni skriver så mycket snällt och fint i kommentarsfältet och det är jag så glad och väldigt tacksam över ska ni veta! You make me happy!

Idag är det dock en "sån där dag" då håret är helfel, ett par kilo skulle poff - bara försvinna och jag har bara sovit typ 3 timmar inatt för att Bea fick för sig att det inte var något kul med sömn! Dagens trevliga lunchdate har precis ställts in och ja det är helt enkelt "den tiden i månaden" för mig, då vi kvinnor inte är "top notch" om man säger så!


Pinfärsk bild från den 21 augusti på söta Katie Holmes och ännu sötare Suri 4 år. Skönt att se att även "de vackraste" har dagar då de har lite dålig hållning, är kanske trötta efter sömnlösa nätter, jeansen sitter "så där" och deras barn ser ut som barn! (Fast de stackarna har ju papparazzis efter sig och blir förevigade - det slipper i alla fall "vi vanliga"!)  Foto: Just jared


Idag vill jag tillägna den här låten till alla er mammor, systrar, girls, ensamstående, glada, ledsna, underbara kvinnor där ute! Puss och kram på er - ni är bäst!




Nu fångar vi tisdagen!


.

måndag 23 augusti 2010

BLACK VS FUCHSIA

.
.


Här är den - min favorit från Mimous nya tapetkollektion! Den heter toile mesdames, en modern version av toile de jouy och är heelt underbar tycker jag! Svart är ju alltid snyggt och klassiskt och vi har ju nästan bara svarta accenter hos oss.



Bonsoir!


Japp, här är de ju mina nya favvisar! En i black pearl och en i fuchsia. Det bästa är att till dessa finfina tapeter finns det matchande supersnygga kuddar att slänga på sängen (den med texten är ju bara såå lovely!). Dessutom finns ju även samma mönster i tyg, om man vill tex ha en supersnygg likadan hissgardin till (som jag vill) Me like!


Tror ni inte att man blir glad av att ha denna färgklick hemma? (Ni ska komma ihåg att precis allt annat i sovrummet är vitt hos oss, från golv till tak) Den här tapeten påminner ju dessutom lite grann om Beas söta rosa "kanintoile" som finns i rummet brevid! (Hihi, nu låter ju nästan som jag försvarar denna tokrosa tapet!:)



Så, söta rara goa, vad tycker Ni jag ska välja??? Blir såå glad om ni vill hjälpa mig med detta för jag kan verkligen inte bestämma mig!!!



.

I LEKSTUGAN

.
.

Skål och välkomna till mig!:) Bea har kul ute i lekstugan tidigare idag.



Hallå solstrålar!

Här sitter jag och är i valet och kvalet om jag ska tapetsera om sovrummet och gästrummet eller bara gästrummet eller sovrumme!?!. Har hittat en supersnygg tapet som jag tror det får bli och nu kommer andra frågeställningen; ska den då vara rosa eller svart??Många jobbiga val blir det ibland!;)

 
Bea gillar verkligen att pyssla inne i sin och Flisans lilla stuga. Här har hon dukat fram fejk-jordgubbar på sitt lilla bord,  som jag skulle smaka... (Beas dagens: kofta Mexx, tröja och jeans PoP)


Jag återkommer lite senare med pics på den fina tapeten jag hittat så kanske ni, snäälla sööta bloggisar, kan hjälpa mig med färgvalet sen!:) 


Soo long vänner!


.Psst, Jag letar efter en stoor, svart eller vit, fransk spegel (alltså en så som är rundad upptill). Är det någon som kanske vet var man kan hitta en sån!?!


.

söndag 22 augusti 2010

CHILISÅS & RUMPÅKA

.

.

.
Jag försökte lära Bea idag att man måste åka på rumpan när man är liten och ska ner för en trapp! Gick så där kan jag säga, då Bea vägrade släppa bokmärksboken som bara skulle med ner:) Dagens: blus Odd Molly (kommer från ROS), clogs Gul & Blå och jeans Acne. Bea har jeans från Pop, tröja från Fix och sandaler från Ecco.



Tjingeling!


Hoppas ni har ni haft en bra Söndag tjejer!?!

 Här har vi nu precis ätit en supergod middag med teriyakimarinerade kyckling spett, ris och hemgjord chilisås. Chilisåsen måste jag bara ge er receptet på, för den var jätteenkel att fixa och såå god! Varsågoda:)

Fräs 2 hackade vitlökar, en bit riven ingefära och 1 tsk chiliflakes alt en hackad färsk chili i en kastrull. Häll sen på 2 dl vatten och 1 dl socker som sen får lösas upp i vattnet när det kokar. I med någon tsk kycklingfond och 2 dl vatten till, 1 tsk ättika och en halv pressad lime. Låt alt stå och puttra så att det reduceras till ca 2,5 dl vätska och ha i lite lite maizena så att den tjocknar något bara. Voila! Passar super till både fisk,kyckling och fläsk. Dock inget för lchf:are pga sockret. Imorgon är dock det vardag igen = inga kolhydrater för mig heller!





Nu ska vi kolla på den romantisk komedin "Har ni hört ryktet om Morgans?" med Hugh Grant och Jessica Paker!



Ha en riktigt mysig Söndagskväll!


.

SÖNDAGENS DANSKA







Uj vilket fint enkelt kök! Foton: Mikkel Strange



Godmorgon Sköna Söndag!




Jag var uppe tidigt som bara den idag och gick en låång powerwalk i en timme - såå skönt! Vädret är så där lite sensommaraktigt, krispigt, klart och luften frisk!

Bjuder er denna morgon åter igen lite ögongodis från Tina och Mads fina hus i grannlandet. Ni vet väl alla numera att jag såå svag för den här danska stilen...


Sjuan stolar är så fint i sån här miljö!

Läckert trappräcke och fina ljusa golv...

I detta vardagsrum är det inget överflöd av prylar direkt. Men fint i sin ekelhet!

Lovely lila!:)

Nej, har fortfarande inga Eames stolar här hemma:( Vill ha!

Sån där maffig spis är såå läckert.

Ljust och finfint med glasade gamla innedörrar!

Lager har jag också här hemma numera. Fast min är ett stammat träd.


Nu ska Bea och jag" jazza loss" till lite samba i vardagsrummet!:) Jag har nämligen märkt att hon verkar älska brasiliansk musik och blir helt tokig när jag sätter på det på Spotify. Hon dansar som en tok, på ett myycket eget och myycket speciellt sätt kan jag berätta...Personligen föredrar jag den lite lugnare bossa novan som den här underbara låten som jag aldrig tröttnar på och som alltid gör mig på bästa humör:)



Njut din Söndag fina bloggis!



KRAM


.