torsdag 27 januari 2011

DUKTIGA AMANDA PÅ SALONG UNIK

.
.




Det blev ett kitt med nya styling och vårdande produkter från Redken idag och det behövs verkligen för jag har slarvat ordentligt med mitt hår den sista tiden! I den vita lilla Maria Nila flaskan så finns ett superbra stylingpulver som gör att håret både får volym om man har det i botten + en lite cool matt"beachlook" om man har det på längderna.




Hello mes amis!




Har ju glömt att berätta att jag i förra veckan var hos en ny frisör och fixade utväxten (äntligen)! Det blev jättebra och jag är såå nöjd!(Ni som följer bloggen vet ju att jag haft mina turer till lite olika frisörer;). 

Det bästa av allt var att när jag kom in i UNIK:S fräscha salong så såg jag direkt att min nya frisör hade mitt drömhår!  Preciiis rätt nyans, lite "kola-blondette-aktigt",  frisyr och längd som jag själv vill ha. Det är ju såå svårt att förklara för frisörer hur man vill att det ska se ut eller hur? Sitter där och svamlar om färger och om någon kändis som "man tycker har en supersnygg frisyr", och frissorna brukar inte förstå alls vad man yrar om!:) Men nu så var det ju bara att säga att frisören skulle göra ungefär likadan frisyr på mig som hon själv hade. Toppen!!!

Nu har jag inte alls lika fint, tjockt och långt hår som supersöta Amanda men vet ni vad - det är faktiskt extensions. Åh vad jag är sugen på att sätta i sådana också nu! De som Amanda har är mer mjuka och fina och inte alls lika sträva och hårda som de jag satte in förra våren( och som jag tröttnade på nästan direkt) Kanske blir det en ny omgång löshår när jag tar nästa tripp till UNIK, för nu vill jag ha låångt hår igen!




 Idag var jag tillbaka till salongen för att handla nya fräscha hårvårdsprodukter och passade på att knipsa ett kort på mig och min nya frisör! (Dagens: Chill Norwayjacka, Gina Tricottights och Uggs. Obs! det är inte Amanda som har stylat "mitt rufs" på detta kort!)


Så kära bloggisar, jag måste bara hylla min nya söta frisörska idag. Bor ni någonstans i Mälardalen så gå till Amanda på Salong UNIK på Stora Gatan i Västerås och bli ompysslade, det är dagens tips:)

Nu ska vi åka och fixa lite födelsedagspresenter för det är ju inte mindre än två små skatter som fyller år nästa vecka! (Trulle blir tio på söndag och Bea blir två på tisdag, så det blir mycket mysigt kalasande framöver:)


Vi ses vänner!


KRAM


.
Uppdatering! Jag har fått ett par frågor angående min lösfläta som jag har visat på en del bilder. Den är gjord av riktigt hår som kommer från de extensions som jag satte in förra våren. Om du själv vill köpa löshår att leka med (det är ju faktiskt lite festligt att kunna få ha riktigt lååångt hår ibland:) så kan du göra det bland annat i den HÄR netshopen! När det gäller min frisyr så har jag en mörkblondfärg i botten (är råttfärgad egentligen;) och ljusa och kolafärgade slingor i hela håret. Överhåret är uppklippt och luggen är markerad (men inte för kort). Önskar bara att underhåret ville växa fortare!:) KRAM



.

22 kommentarer:

Det vita dårhuset sa...

Heej P !
Hoppas du har en trevlig eftermiddag :)
Redken har jag använt till mina peruker i många år. Dom med riktigt hår dvs.Det fanns en med en underbart somrig doft för ett par år sedan, vet inte om den finns kvar.
har inte provat det på riktigt hår men det sägs vara riktigt bra!

Trevlig kväll!
Kram Erika

Fröken Vit i Madickenhuset sa...

Visst är det härligt när man hittar en favoritfrisör till slut...
För det kan ju ta tid, vill jag lova.
Känner igen mig i dina turer,
men sedan 10 år tillbaka går jag hos Marvellous Meduza
inne i city.
Mimmi som äger salongen är en riktig kändisfrisör.
Folk tar flyget från Paris och Finland bla,
för att komma just till henne.
Britt Ekland, Annika Falkengren,
Cayo och Linda Lampenius bla går där.

Bara ett Stockholmstips från mig! :-)

Anonym sa...

Gokväll!
En fråga angående svärmors brödet du nämnde i ett tidigare inlägg.Skall jästen aktiveras i ljummet vatten eller allt blandas utan omständigheter.Min man gjorde brödet men det bara rann ut till platta kakor;)

Anonym sa...

Frågade tidigare men fick aldrig ngt svar.. om hur ditt hår är klippt. lite mer i detalj. :) Tycker din frisyr är så snygg!

Sen undrar jag om du hade lösfläta eller liknande innan när du har haft sån sned fläta senaste månaden/derna eller hade du hunnit få så långt hår?

KRAM

BelovedbyLinda sa...

Har också en förkärlek till Redken produkterna :) Vet inte om du har Redkens antisnap men den är riktigt bra om du ska spara ut till längre hår!
Ja hennes hårfärg var riktigt fin!

Ha en go kväll :)

Kram Linda

Unknown sa...

Du har en himla mysig blogg. Är inne och läser varje dag. Tänkte bara lämna ett avtryck!

Anonym sa...

Tycker allt att söta Amanda är blond, inte blondette!?

Vad hade du för slags extensions sist, och vilken sort gör Amanda? Jag har haft keratinslingor 3 ggr, tog ut nyligen. Varje gång har en ansenlig mängd hår gått av/skadats, inte kul. Ev. provar jag microringar till sommaren, men det blir sista försöket, hoppas det är snällare mot håret.

Vore roligt om du svarade!

BLONDETTY sa...

Hej FINA!

Du är ju bara superFAB i håret!
Riktigt BLONDETTY-stylish, ha, ha ;)

Ha en mysig kväll!

Kramar från
BLONDETTY

SessanOchPrinsessan.Com ☆ sa...

Sketans snygg färg!! Faktiskt sådan som jag alltid jobba emot ;)

Jag använder bara Redken sedan 1,5 år (tidigare Kerastase) & mitt hår mår så himla bra av produkterna.
Hoppas du blir lika nöjd.

Ha en kanon kväll

Anonym sa...

Hei! Hvor har du gjort av blogglisten din? Har scannet siden din etter de andre bloggene. Hoppas de ikke er fjernet for godt?

mammaxtre sa...

Vad gullig du är som skriver så fint om din frisörska.

Ha det gott

Hemma hos Katta sa...

Härligt när man hittar en ny salong och ny frisör som det klickar med! Min superduktiga frissa på Unikt (fast i min stad) har precis gått på föräldraledighet så nu gäller det att hitta en lika duktig, suck...

Redken gör underbara produkter! Den blå serien är en favvo!

Kraam kraam /Katta

Federica sa...

proprio oggi pensavo quanto sono fortunata ad aver trovato una parrucchiera che mi soddisfi ormai sono affezionata a lei da ben venti anni e non a mai sbagliato un taglio
ciao federica

Tree sa...

Glad you found a hairdresser you like!

Can I make a general comment about hair extensions that may sound a little negative, but is not meant to be?

I think we women need to really think clearly about having someone's hair in your life. It is the hair of another person, someone you don't know about and may not want to have anything from them into your life. Often women think it is a win-win, that buying hair extensions support poor women in India who sell their hair to support their families. That would be an honorable way to think, but the larger way to think may be whether you want to have another person's energy - their happy, sad, bad, characteristics etc. - literally woven into your life by being woven into your own hair.

Just a comment.

Anonym sa...

Kan du inte skriva med lite større text under bilderna..
Bloggen din är bara så bra!
Trevlig helg!!

Anonym sa...

Synes du heller skal beholde lengden du har eller klippe page -passer bedre for dem med høye kinnben. Extensions ser ikke bra ut på "voksne" kvinner...etter min mening.
Synes å ha lest at du liker Cameron Diaz, hun passer best i halvlangt og page.

Anonym sa...

Can I ask what have you done to your forehead and cheeks? Botox or filler or both? I think you looked much better without any of those "corrections" though... :)

-Nancy-

TIDSOPTIMISTEN sa...

Redken är verkligen det bästa, köpte massor i NY där en flaska kostar runt 50-lappen. Tyvärr måste man begränsa sig då blir det lite tugnt i bagage, man vill ju ha en massa annat med sig hem också. Duktig och söt frisör du hittat.

Kram F

Anonym sa...

Hej Petra! Har du något smaskigt middagstips till fredagskvällen? :) Jag behöver verkligen inspiration.... Kram och tack för härlig blogg

Malin Andersson sa...

Inte "bara" Amanda är bra på salong unik. Jag klipper mig hos Anki, som äger salongen, och hon är den första som begriper sig på mitt självlockiga hår och klipper och behandlar så att jag blir nöjd.
Dessutom var jag med två väninnor på salong unik i lördags på sminkkurs. Caroline sminkade och pysslade om oss i flera timmar; proffsigt, trevligt och med bra produkter.

Anonym sa...

Ett litet tips, köp redken billigast på www.lookfantastic.com Där köper jag alla frisörprodukter själv och det fungerar utmärkt.
Hälsningar Caroline

JoieLaVie en France, Carolien sa...

Heyyy..

I just visit yr blog for the first time. It's also the first time for me with my own blog..

And yeahhhh a good hairdresser is very precious..

nice day..

Regards from La Douce France

Carolien