måndag 10 januari 2011

JULLOVET - CÉST FINI

.

.
Beabus uppe på övervåningen hos mamsen och papsen! Så här gör hon alltid i deras Corbusier, älskar att åka rutchkana ner på dynan samtidigt som hon tittar på barnfilm:) (Gårdagens Bea bar Noa Noa)



Hello nya vecka!


Jullovet är redan slut, buhuuu! Vad fort det gick eller hur???

Små skatter var dock både glada och lite spända när de återvända till skolan nu imorse. Känner mig  lycklig lottad att vi bor så nära deras skola att det bara är en gångväg som tar 5 min. Slipper ju att skjutsa och grejja (Annat var det när jag var liten och vi bodde på landet)

Igår hade vi också julgransplundring och städade ut allt vad julen heter. Skönt

Idag börjar förresten mitt nya sunda liv! Slut helt med kolhydrater mao och nu ska jag hitta bästa träningen också. Känner mig både superladdad och motiverad:)


Önskar er en fin start på veckan!



KRAM


.



32 kommentarer:

Marie sa...

Jag kan verkligen rekommendera Ritmos Latinos / Zumba. Det är jätteroligt och man tränar HELA kroppen! Testa att skaka lite rumpa vet ja...

Anonym sa...

Tack det samma kan jag bara konstatera. Slut med kolisar, definitivt, jag mår så dåligt just nu av att ha ätit alldeles fel och för mycket. Urk. Jag ska fortsätta med BodyBalance, indoor walking och lite promenader på helgerna, skridskoåkning med barnen - inlines på sommaren - och varva det med zumba- och/eller yogatimmar ibland.

Eva

mina finaste. sa...

Härligt att göra avspark för det nya! Jag ska också kickstarta mitt nya sundare liv ;-) No more borwnies!!

Jag vet att du tidigare lagt ut mumsiga, nyttiga recept och det hade varit jättetacksamt om du gjorde det nu med när du äter mindre kolhydrater!

Stor kram!
Maire

Emma från kastberga sa...

Tycker också tiden över jul och nyår gått mycket snabbt. Satte precis upp julgranen ju... Och nu är den nere igen!
Hoppas du får en bra start på veckan:)

BelovedbyLinda sa...

Usch ja idag är det jobb som gäller igen!! Vad söt hon är lilla Bea :))

Måste ju bara säga att sovrummet blev supersnyggt!!

Kolla gärna in min nya blogg ;)

Kramis Linda

Anonym sa...

Ja! Håller med "Mina finaste" - tipsa gärna om hur du äter/recept! : )

Tänkte även höra om du har ngt bra tips på något fint matsalsbord/grupp. Inte de lättaste att hitta.

/C

Mammasegen.com sa...

Hej! Ja, jag är också redo nu!! Vill också gärna ha lite bra recept/mat-tips + om du har lite nyttiga "snacks-tips" om man faller dit..;) Ska också försöka med träning, men kan bara bli promenader nu ett tag till pga LÅÅÅNG influensa...Vi får peppa varandra!

jenny ~ mammanochkidzenpunktse sa...

JAg önskar er oxå en fin start på veckan! Lite skönt är det att återgå till vanliga vardagsrutiner...

Puss!

Thelma Louise sa...

Dere har så lang juleferie dere.:-) Her var skolen i gang igjen tirsdag forrige uke..vi var i sverige og møtte svenske venner fredag, da hadde de fridag..:-)) skolen var ikke startet...:-)) men dagene deres er lengre...så også ferien.:-)

en fin dag til deg..så ut som en snasen leilighet dine foreldre har...

lurer på en ting, forstår du ALT vi Norske skriver ?

Att vara någons fru sa...

Visst har det gått för fort?! Hoppas du landar i en träning du trivs med.

Millas hem sa...

Ska också ta tag i mitt nya liv idag...tror
jag =) Det är inte det lättaste att känna sig motiverad när man är sjuk, men man får ju försöka börja någongång. Så det är lika bra att ta tjuren vid hornen på direkten! )

Lycka till!

Kram Camilla

Anonym sa...

Det tar nok ikke lang tid, og Petra er raskt gang!!! Vi venter spent, for denne jenta er kreativ :-) Skulle dessuten gjerne sett litt mere til dine foreldres leilighet, jeg. Hva med en liten "omvisning" Den ser utrolig flott ut.
Ellers er det din blogg som er favoritten! Du formidler en herlig stemning.
Klem far Birgit

Anonym sa...

Hej,
jag börjar med LCHF idag, tycker man känner sig så bra i magen bla.
Lycka till med nya livet.

Sara sa...

Åh, haha! Kanske bara jag som tycker det är lite skönt att lovet är slut så man kommer tillbaka till rutinerna igen :) Min tjej längtar också efter sina kompisar på förskolan.
Heja heja med hälsolivet. Själv tänker jag mig bli lite sundare nästa vecka, det är för mycket med dop och annat att tänka på denna veckan. Har ca 10 bebbekilon som ska bort (i sakta mak eftersom jag fortfarande ammar). Men kolhydraterna kommer jag inte skippa helt, det är nog inte min grej. Fast jag är nyfiken på lchf så skriv gärna mer om det när du ändå är i farten :)

Anonym sa...

Hej P
Idag vilodag från gymmet där jag förra veckan sprang 3 mil och 2 dagar powerwalking utomhus ca 3 tim,blir några mil.
Men nu när de är halt så är löpbandet inga fel alls, och inte tidsbundet på något sätt.
Kör också LCHF och gjort emellan Helgerna men lite extra av de onyttiga vill gärna lämna spår efter sig , mer eller mindre!!!
Ha en fin vecka!!!

Camilla sa...

*S* Vi är nog ganska många i det avlånga landet som kickstartar med nya vanor idag. Körde LCHF i sex veckor innan jul, tappade knappt 5 kilo men har återfått två av dem under de här ledighetsveckorna. Jag vet att du kört LCHF tidigare, för mig var det första gången och jag tyckte att man kände sig så uppsvälld i magen hela tiden!? Därför anmälde jag mig idag till Viktklubb.se istället så får vi se hur det känns. Jag har ju lite mer att tappa än du, har tänkt bli av med 16 kilo så nu blir det till att jobba på. Dvs *genast lämna datorn och hoppa upp på crosstrainern*.
Ha en fantastisk vecka!
Camilla

Miriam Lilliana Sundsrud Jensen sa...

Lykke til med det nye året:) Vi har hatt jobb i en uke alt her:)

Klem fra meg

Anonym sa...

Äntligen! Har sett fram emot mer Lchf här igen! :) Jag kör kondition och yoga som träning. Funkar fint! Har inte gått ner i vikt, men kroppen är snyggare och mer tonad nu. Vikten har liksom flyttat sig från fett till muskler och mindre vatten! Precis som jag ville! :)

Cecilia sa...

Lycka till med kosthållningen (även om jag inte tycker du ser ut att behöva det så känns det ju bra inombords att äta hälsosamt!). Det är så trevligt att läsa din blogg, både ditt och dina föräldrars hem är så inspirerande! Och dina fina barn gör att jag längtar tills min 5-månaders är lite större!

:o) Cecilia

Anonym sa...

Underbart ljuvligt blev det i sovrummet!!!!
Så härliga och inspirerande bilder...

Undrar var du köpt den svarta lampan med "ovala" lampskärmen som står vid Tv:n i sovrummet? Den är sååå fin!!

Lycka till med "dieten"!! Behöver gå ner de fem kilona som jag lagt på mig under hösten och julen... Det blir med Vikt Väktarna och träning 3 ggr i veckan.
Imorgon börjar vår vardag med skatter som ska börja på dagis och i skolan... Ledigheten gick sååå fort och det känns alltid lite vemodigt när den är över... Men det är snart vår...

Var rädd om Dig!

Kram Anna.S i Uppsala

Viktoria-Pinkpastry sa...

Ja det gick för fort..Men det går lika fort så är det sommar igen = )

The Bunny Attic sa...

Hei:) Jeg elsker elsker bloggen din, men jeg snakker ikke norsk (jeg bruker google translate til å skrive dette). Kan du legge til en gadget som gjør bloggen til å bli oversatt til engelsk? Det ville være deilig for meg å kunne lese bloggen din, ikke bare se på de vakre bildene:)
Tusen takk
Nikola

Anonym sa...

Vilken härlig bild. Så skall man närma sig en designikon :)

Anonym sa...

Hej P!
Körde igång med LCHF idag...får vi se om det händer nåt..
Kram Annsofie

Isa sa...

Hej.
Jag skulle bli väldigt glad om du kan förklara för mig som är en total novis med detta med webb foton. Hur lägger du på den fina texten som du gör på dina fina bilder.
Tack för en underbar och underhållande blogg!

Sophie sa...

Gott nytt år!

Mina sötnosar hade studiedag idag, så skolan börjar inte förrän i morgon...Härligt med en extra ledig dag med grynen.

Dina föräldrar verkar ha en toppentjusig våning, och ert "nya" sovrum blev verkligen fräscht. Snyggt!!

Kram,
Sophie från Hammarö, Värmland

Anonym sa...

Vem apar vem!?! men när man ser på hur länge det har bloggats så vet man nog svaret..ho ho!!

http://mittvitahus.blogspot.com/2010_10_01_archive.html

Anonym sa...

Har kollat på bloggen mitt vita hus.
Bilderna från vardagsrummet ser ut att vara
hos dig.Väldigt lika.....
Men vem som var "först"?
Ni kanske blir inspirerade av varann eller har samma smak kanske.
Lustigt att det var så lika iaf:)

Nettan

Andreas sa...

Hej,

kollar in din blogg titt som tätt och kan meddela att även en kille kan gilla ditt fina hem, även om du oftast bara hälsar till alla tjejer som läser! ;-)

Mvh

Andreas

www.europarapport.blogspot.com

Anonym sa...

Heja Andreas!
Ja, visst är det en helt fantastisk blogg. Jag bloggar inte själv, men märker att vi har fantastisk lika smak när det gäller det mesta! Allt ifrån klädsmak, inredning, mat, livsstil - rubbet! Ibland får jag bara en bekräftelse på mina egna tankar i din blogg och det gör den så spännande att följa. <3 Nästa inredningsprojekt...? Ni är ju så himla effektiva och hinner hur mycket som helst. Gör ni det mesta själva eller anlitar ni hantverkare? Vad säger Flisan om sitt rum? Trivs hon med det? Jag tycker att det är så fint! Men jag minns när min tjej började i skolan hur mycket hon förändrades och ville ändra stil i sitt rum, men det var nog när hon började ettan. Sedan undrar jag om ni är nöjda med Trulles inbygda säng?

Anonym sa...

Hei:)
Jeg blei nysjerrig på om du kanskje visste hvor dine foreldrene har kjøpt "howard" stolen i bakgrunnen på bildet? Syntes stoffet så nydelig ut:)

Lina Gardelid sa...

Hej!!
Vilken fantastiskt fin och inspirerande blogg! :D Jag är väldigt imponerad av dina bilder och är jättenyfiken på vad du använder för utrustning? Såg en Nikon på en bild.. vilken modell? Och framförallt... vilket objektiv använder du dig av? Bilden i detta inlägg tycker jag är fantastisk! Har du extra lampor eller speciell blixt?
Tusen frågor!
Hälsningar
/Lina