lördag 29 januari 2011

LITEN MATTUPPDATERING

.
.
Visst blev det väl ganska bra så här!? Lite mer sk harmoni tror jag( Ja jag vet, jag borde nog ha jordelement med också kära Jannice, men hur då??? Hjälp! Bilden är förresten klickbar, för er som gillar att titta nära nära:)



Todelooo Lördag!


Mår ni bra vänner!?

Här är det toppen denna lördag och jag kom nyss på att jag inte visat hur det blev när jag flyttade mattor och lampor ett extra varv! (Ni kanske är ett litet gäng som undrar hur jag gjorde)

Ni var så många som tyckte till och det var så kul att läsa alla era synpunkter:) Svarta mattan är kvar och yes, jag är riktigt sugen på en vit lampa...



Jajamensan, den randiga mattan finns kvar men förgyller nu tvhörnan.


Nu ska vi ut och "finåka" en sväng!:)


Happy lördag alla!


KRAM


.

35 kommentarer:

mina finaste. sa...

Det blev jättefint!

Ha en fab saturday.
Kram Marie

Sjöbris o vita ting sa...

Att en matta kan ställa till så mycket funderingar, ha, ha... Det blev verkligen jätte fint och det är väl helt perfekt att du sedan kan byta mellan de underbart fina mattorna som du har. Ombyte förnöjer. Super fint verkligen! Ha en fortsatt trevlig helg!

Emmie sa...

Hej Petra! Stort tack för all glädje och inspiration du ger. Jag följer din blogg med stort nöje, men är lite dålig på att lämna kommentarer. Jag vill bara säga att du verkligen lyckas fantastiskt bra med att skapa just en feelgood-blogg: Jag blir alltid så glad och full av energi av att titta in här! Angående träelement tror jag redan att du har det, eftersom "dött" eller icke-växande trä (golven) räknas till jordelementet om jag minns rätt. Ha en fin lördagkväll!

Anonym sa...

Hej!
Det där blev verkligen superfint. Helt perfekt att flytta den svarta lampan till matsalen, blev lite väl svart vid soffhörnan annars. Nu - mycket harmoniskt och vackert tycker jag.
Ha en trevlig lördag!
/Jenny

Anonym sa...

Snyggt! Dessutom tycker jag att du gjorde rätt i att ta bort mattan vid matbordet, med barn och med en hel del middagar med vänner känns det renare utan matta under bordet. Tänk alla smulor och utvälta saftglas (eller rödvin...) som kan hamna på mattan...

Hälsningar från Connecticut

eastcoastmom
grrringo.blogspot.com

Anonym sa...

Jättefint blev det! =)
Malin

Tree sa...

Great look! Always so interesting to see how your home design evolves and matures along with you and your family. It is like your home IS a member of your family!

Anonym sa...

Mycket smakfullt!
Annsofie

Anonym sa...

Så fint det ble! Flott med den stripete matten i TV hjørnet også! Hva om du flyttet den sorte benken tilbake til matsalen...smiler..! Ønsker dere en super helg! Klem Benedicte

Anonym sa...

Jättefint men jag skulle definitivt satsa på en vit likadan lampa (som den svarta) i vardagsrummet.

BelovedbyLinda sa...

Ja nu slog du huvudet på spiken, det blev jättebra!! Den randiga mattan passade ju även perfekt den i tv hörnan :)

Ha en supermysig Lördag!

Kram Linda

Kajsa sa...

Hej!!
Jag tyckte det var bättre som det var... ;)
Det var fint när mattan och lampan vägde upp varandra, nu blev lampan lite "ensam".
Tycker att det låter som en bra ide med en vit eller kanske grå likadan över matsalsbordet istället.
Men det är klart att det är jättesvårt att se på en "platt" bild, du upplever ju allt ur ett helt annat perspektiv!
Jag tycker ialla fall att du har en mycket inspirerande och glädjefylld blogg! Och ett fantastiskt vackert hem!
Tack för att du delar med dig så öppenhjärtligt!
Kram Kajsa

Ms. Kidelin sa...

Superfint som alltid. GIllar att "stjärnlampan" går ihop bra med kudden i soffan:) Det är det lilla som gör det:) Hoppas ni har en lovely lördag. Kram kram

Anonym sa...

Hej! Blev supersnyggt! En vit lampa skulle bli pricken över i:et! Önskar dig en trevlig lördagkväll! Kramiz Nina

Stina sa...

Fint! Det andra sättet var också fint.:-)
Stina

Anonym sa...

Hei, ser den stripete matten i tvrommet ligger "feil" vei i forhold til møbleringen;)nå ser det ut som stolene blir våte på beina og litt for mye tomrom i front av teppet. Snu det rundt, la møblene komme på "tørt land" og du har spikret det rommet! Helene

mammaxtre sa...

Ni har det väldigt fint. Att välja matta är inte lätt. Ha det gott

AC Home sa...

Hei på deg, Du har en superfin blogg Imponerende faktisk!:)
Jeg MÅ bare kommentere at den grå trebunnen i TineK lykten din ligger feil vei..
Masse hilsen
AC

Lucie Living sa...

Hallo, I am from abroad so it is more dificult to folow in your leanguage. At first...your blog is grate...very nice house, home, kids, and you with your man.
As I am last days folowing pictures of black carpet..I put two pictures under each other and I must say that when black lamp is in living room and also kids picture and light lamp in dining room it make more family feeling to me... but I am also for not having carpet under eating table :-))).

Thanks for your blog and have nice evening.

Lucie

Design Elements sa...

lovely images in black & white!

Anonym sa...

Hej! Det blev verkligen jätte fint! Har samma matta själv o jag vill passa på att säga att den svarta varianten färgar av sig ganska mycket, så är man rädd om sina golv rekomenderar jag ett skydd under så att inte golvet missfärgas av mattan... Ha det gott o trevlig helg!
Maria.

Anonym sa...

Hej!
Ett bra sätt att få in värme - jordelement tycker jag är olika sorters naturfärgade korgar. Känns genast lite mjukare då och inte så grafiskt.
Ha det gott, o tack för en inspirerande blogg.
Maria.

Mammasegen.com sa...

Superfint!!! Skulle nog kanske också satsa på en lika lampa som den svarta fast vit, men svårt att säga...jag gillade när du hade den svarta där i och för sig! Ha en trevlig kväll!

Anonym sa...

Tog du bort de rosa/lila kuddarna och rosa ljusstakarna??

Line fra huset på landet sa...

Det så mye bedre ut. De to mattene var for nære hverandre tidligere. Dette ble jo kjempefint. Hmm..jordelementer. Hva med å slenge noen brune pelspledd eller saueskinn(fårskinn ??) over stolryggene, og kanskje et stort fat med store kongler og noen kvister du fint kan plukke selv? ..eller i en kurv du kan sette på gulvet i en krok.
Fortsatt god helg:)
Klemmer fra Line

ansku sa...

Hej,
Precis så kände jag när jag såg ditt tidigare inlägg ang mattor - att byta plats med lamporna i stället :) ! Det blev ju kanon! Och den randiga mattan passar ju riktigt fint vid tvhörnan!!! Snyggt jobbat :D !!!
Ha en härlig söndag!
Kram Ansku

Anonym sa...

Stiligt. Men som Maria skrev, nånting med naturfärgad korg skulle balansera upp och få mer känsla. Ser lite VÄL stelt ut (men det kanske bara är på bild?).

Att vara någons fru sa...

Det blev skitsnyggt! Mer balanserat. Heja dig!

Elina sa...

Randiga mattor är så fint! Ha en fin Söndag.
/Elina

Emelie sa...

Jättefint! Men jag skulle nog byta ut den svarta taklampan mot en vit eller grå?

Anonym sa...

Hej!

Jordelementet har du redan, det finns i alla fyrkantiga former, bland annat. Eld däremot tycker jag är det som saknas mest.

Ha det så gott!

MVH

Jenny, Feng shui konsulten

Anonym sa...

Hi, happy birthday to your boy. Quick question, I absolutely LOVE LOVE LOVE the glass lamp. Where did you buy it? I just need to know. It is soooooooooo gorgeous and I have been looking for one FOREVER. Thank you again and happy birthday to your little ones.

simplicity sa...

Hej snäckan! Nu har du svaret på HUR du ska få in jordelementet? Här http://blogg.addsimplicity.se/tips-pa-jordelement-hos-philia/

Hoppas det är ok! Kramis på dig fining!

Anonym sa...

Hejsan! Jag bara måste fråga Igen, varifrån är din underbara stjärnlampa du har i taket? Har själv letat ett bra tag men hittar inte.. Tack på förhand!

Anonym sa...

Hej!

Jag har en liten fråga ang er Hagendornhagen tavla.
Vilken storlek är det på den?

Tack för ett underbar blogg!