torsdag 6 januari 2011

NÅGOT ATT SE FRAM EMOT

.
.
%22Kr%C3%A4ftpannacotta%20%C3%A4r%20ju%20alltid%20kr%C3%A4ftpannacotta%22


God Kväll tjejer!


Här har vi en bloggerska som haft riktigt jobbig och mkt ihållande huvudvärk idag, aj aj aj. Försöker numera att undvika Treo, som nog är det enda som jag tycker hjälper när jag har huvudvärk, men som jag förstått är ett preparat som kan framkalla både pillerberoende + huvudvärk!

Kanske ni, kära bloggisar, har något bra tips när det gäller bot mot huvudvärk och som dessutom är helt ofarligt?

Nu mår jag i alla fall bättre och blev  just så glad när jag såg att helt fantastiska Solsidan snart är tillbaka! Om bara tio dagar! Jippie!

Nu ska jag smaska cahewnötter och se på en thriller med H här.


Vi ses imorgon!


KRAM

P

.

39 kommentarer:

Unna dig alltid sa...

Ja äntligen!! Älskar också Solsidan.
Ett tips för att få bort huvudvärken är att ta en tablett Alvedon ihop med en tablett Voltaren. Båda 500 mg. Det ger mycket bra effekt och är helt ofarligt.

KRAM och krya på dig

www.palindgarden.blogspot.com sa...

En udda grej som ska hjälpa är jordnötter ( iaf mot migrän) hoppas du känner dig bättre snart!

Hälsningar från ett snöigt Dalarna!

Anonym sa...

Hejsan!
Jag har ett bra tips mot Din migrän, tabletten
heter Maxalt Rapitab 10 mg som är superbra när man drabbets av migrän.Be Din läkare skriva
ut ett recept till Dig. Lycka till!

kram Lisa

Anonym sa...

Hej, nja, äter du 500 mg Voltaren lovar jag dig att du ser rosa elefanter! Och kanske får ett magsår dessutom. 50 mg är nog vad Linapina menar, eller hur? En god idé som dock inte är helt ofarligt. Pröva med 25 mg om du tror att din huvudvärk är relaterad till spänningar i nacke och axlar. 1g Alvedon är brukligt att ta för att uppnå verksam effekt.
Passar samtidigt på att tacka för din JÄTTEFINA blogg som jag läser VARJE dag.

KRAM/MarathonLisa

Anonym sa...

Hej ! Jag har haft mycket migrän när jag var yngre, det finns så mycket bra medicin mot migrän. Tabletter är inte så bra om man kräks. Fråga på Apoteket det finns många som receptfria. Lycka till. anneli

Tree sa...

Hello P. Hope your headache is gone soon. I know alot about health, and as a daily reader, it seems you report headaches regularly - not uncommon for women in 20-40yrs. I don't have any medicine remedy to offer except to check again with your doctors and look at migraine websites for information, as these kinds of headaches are often kicked off by hormone levels, type of wine, decreases in caffeine, sleeping later than ususal, etc. Good luck!

Anonym sa...

Så snart du känner att värken kommer smygande: 1 Ipren tills. m 2 Panodil. En kanonkombo som kan bromsa de flesta attacker.
Hoppas det ger med sig oavsett vad du knaprar i dig/gör.

Kram

Anonym sa...

Hei!
Min bror har hatt mye migrene gjennom fler år!
Etter at han begynte å drikke 1 glass Biola hver dag så har han ikke hatt vondt på ca 6 måneder! Kanskje verdt et forsøk.
Heidi

Anonym sa...

Min läkare ordinerade kaffe el coca-cola. Koffeinet gör att blodkärlen drar ihop sej och kan därmed funka för viss typ av huvudvärk.

Anonym sa...

Hm, nog viktigt att du försöker hitta orsaken till din regelbundna huvudvärk.

Anonym sa...

Om du har huvudvärk ofta - försök ta reda på orsaken. För mig var det glasögon när jag sitter mycket vid datorn... Har egentligen bra syn, men kan behöva det vid mycket läsning och datoranvändning. Misströstade först, såg det som ålderstecken, men fann snart att det fanns mycket snyggt hos optikern :) Hälsningar från Maria i småstaden.

studio karin sa...

Hej, tack för kommentaren idag, respekt tillbaka :)

Synd att du mår dåligt, jag hade själv migrän förut och det pga flera vanliga saker som förekommer hos mammor i din o min ålder... Lågt blodtryck, gnisslade tänder :/ Det mesta går ju att styra upp, tabletterna gav mig bara mer huvudvärk. Hetaste tipset är alltså att gå till doktorn och eller tandis ;)

Kram o krya på dig
K

Mammasegen.com sa...

När en migrän attack kommer så hjälper oftast bara migränmedicin för mig (Migraleave, men bor i England, vet inte om den finns i Sverige), MEN jag försöker förebygga så gott det går och försöker leta orsaker. Jag sitter mycket framför datorn med laptop i knät och böjt huvud nedåt (därmed stel nacke..), jag får migrän av avgaser och städkemikalier, målarfärg (ni som tapetserar just nu!), vissa vita viner och stress...Extra mycket C-vitamin och grönt te och SPIKMATTA brukar hjälpa mig i allafalll. KAn inte ta kombinationer med ibuprofen blandat med paracetamol tyvärr..ger en sån reaktion i min kropp att jag inte kan sova på ett dygn...

Hoppas du känner dig bättre snart! KRAM

Pearls in a row sa...

Hej Philia

Kan det vara så att du drack rött vin på italienska restaurangen i går?

Du kanske är överkänslig mot en speciell druva?
Därav huvudvärken?


Tack för din härliga feelgood blogg, jag följer dig varje dag.


Hoppas att du känner dig bättre snart.

//P

Livet är Underbart sa...

Hej! Jag fick migrän i samband med min 2.a graviditet. Jag började att behandla med alvedon men det dröjde ett dygn innan jag var återställd. Nu köper jag Eeze på apoteket. Kanon bra, och det finns även som nässpray och då tar kroppen upp det mycket fortare. Rekommenderar varmt! kram kram

Milla sa...

Jag tror inte en och annan Treo då och då framkallar beroende när man väl har huvudvärk, men det känner man nog själv. Annars kan jag också säga som många andra att hitta orsaken, och att köra avslappning frekvent. Spikmattan är toppen för blodcirkulationen i kroppen och sen; prova en sådan där huvudmassagegrej som ser ut som antenner man masserar på huvudet, gudomligt ....
kram Milla

Helena sa...

Hej Philia! Brukar aldrig kommentera (är lite lat ;)) men måste tipsa dig, som någon annan också gjorde,om SPIKMATTA! Såå skönt eftersom kroppen då "tvingas" slappna av. Först är det lite obehagligt (men gör ej ont!) men sen, åhh så skönt! Lägger mig alltid på min spikis när jag har huvudvärk eller är stressad och it works like a charm!

mammaxtre sa...

Har du provat spikmatta mot huvudvärken?

Solsidan är bara underbart!

hannapj sa...

Yes!!!! Solsidan är bara såå bra! Jag gav min make boxen med hela förra säsongen i julklapp, mycket uppskatat!!

Mormorsglamour- pyssel och inredning sa...

Om man har huvudvärk kan man trycka hårt med tummen på en punkt mellan tumme och pekfinger. Det brukar minska spänningarna. Vet dock ej om det fungerar mot migrän för det har inte jag själv. Försöker själv att undvika piller överhuvudtaget. Oftast finns det en anledning till varför man har huvudvärk.
Lycka till nu
Kram
Helena

Linruz sa...

Trist med den återkommande huvudvärken.
Men du verkatr fått många bra tips här från andra bloggisar.
Hoppas nu att du känner dig piggare i dag.
Stor krya kram
Lina

Jenny sa...

Jag har oxå haft jättemycket huvudvärk och precis som du endast tyckt att Treo hjälpt, vilket gjorde att min mage fick sig en törn. Men sedan Eeze kommit tar jag en tablett så fort jag känner minsta tendens och sedan ytterligare en efter ett tag om det inte släpper, funkar alltid. Eeze finns ju dessutom i flera olika sorter. Fråga på apoteket. Hoppas det hjälper dig. Huvudvärk är så onödigt jobbigt.
Tack för underbar blogg! Kram till dig!

Dr Molly sa...

Usch vad jobbigt! Jag håller med dom andra om att det kan va bra att försöka hitta orsaken. Många p-piller kan t ex öka migrän. Dricker du kaffe på vardagar men inte helgen? Relation till menscykel osv. Dessutom kan alternativa behandlingar som akupunktur, avslappningsövningar och akupressur hjälpa.

Medicinskt är oftast första steget panodil+ipren och om inte det är tillräckligt panodil+voltaren(dock inte samtidigt som ipren). Om inte det hjälper finns det otroligt bra migränmedicin som din läkare kan hjälpa dig prova ut. Oavsett är det viktigt att man tar medicinen tidigt vid första symtom. I extremfall kan man behöva stå på förebyggande behandling kontinuerligt.

Lycka till!

kramar

Att vara någons fru sa...

Nackmassage funkar bättre än någon Treo i världen :)

Unknown sa...

Hej söta,
tycker så synd om dig, är ju så hemskt med huvudvärk :(
Jag lider av migrän (så jag ligger och kräks och yrar) emellanåt, var värre när jag var yngre, nu får jag det kanske en gång varannan månad ungefär. Men "vanlig huvudvärk" har jag väldigt ofta och vet du vad som gör susen på mig? Voltaren eller diklofenak stolpiller, på mig hjälper det faktiskt jättebra och jag vet många andra det funkar på med. Inte det mysigaste att stoppa upp saker i baken men vad gör man inte..

Krya på dig,
kram Catta

Malin sa...

Vill du testa något helt naturligt så tycker jag du ska prova fortodol som finns i hälsokostbutiker. Innehåller gurkmeja(!) som visst ska vara smärtstillande. Har fungerat för mig iaf :)
Lycka till!
Malin

Anonym sa...

Hej!

Första gången jag kommenterar hos dig. Tycker du (och solsidan) är underbar:)

Jag har (precis som så många andra verkar det som) tyvärr mkt erfarenhet av huvudvärk. Min mamma introducerade mig för treo när jag var typ 14 (det var hennes bästa vän.) Jag tog 2 treo i veckan under en lång period. Min man försökte övertala mig i år att sluta och sa att jag förstör min mage och framkallar huvudvärk pag alla tabletter. Jag vägrade lyssna då. I våras skulle jag genomgå en operation och fick inte ta NÅGRA tabletter 6 v innan och 2 v efter. Jag hade sååå mkt huvudvärk de första 3 v...sen gick det över :D Nu är jag fri!

Det var verkligen ett handikapp och förstörde för vår familj då jag ofta vart sängliggande. Visst får jag huvudvärk då och då men inte alls som förr. Om jag känner att det är på G kör jag som svärmor tipsat mig. Ipren, kaffe, mkt vatten och nåt salt (då salt binder vätska.) Koffeinet funkar bra på mig.

Hoppas du kan lämna treo-träsket;)

Och tack igen för ALL inspiration!

Kramar

Benita sa...

Om du har någon kontakt i England så kan jag tipsa om ett superbra medel som heter 4Head. Det är ett stick (typ som ett tjockare cerat men hårt) som man drar över där man har huvudvärken, tinningen, pannan etc. Det kyler ner och svalkar och gör att man påminns att slappna av musklerna. Kombinationen med ämnena i sticket (menthol bl a )gör att huvudvärken försvinner. Jag har ofta huvudvärk och detta hjälper utan tabletter. Var nyligen i London och köpte med mig några extra 4Head och jag kan avvara ett om du vill testa. Maila mig i så fall.

Anonym sa...

Hej!

Usch, stackars dig! Har du prövat med en 1 grams panodil i kombination med en 600mg Ipren?
- Funkar för mig ( ta dom ca 4ggr/ dagen.

Kram Beatrice

Anonym sa...

Stackarn! Hoppas verkligen du kommer på vad som orsakar din huvudvärk. Jag lider mycket av spänningshuvudvärk - ofta på lördagen när jag inte behöver gå till jobb... Dessutom är jag kaffe-/koffeinberoende, vilket betyder att dricker jag inte kaffe är dagen därpå helt förstörd. För mycket kolhydrater ger mig också ofta huvudvärk, men det är mera en molande värk, ingen dunderhuvudvärk. Det lönar sig att testa nackmassage och att hitta punkterna som får huvudvärken att släppa.

Solsidan är pop!

Eva

Stina sa...

Jag har också en hemsk migrän då och då. Inga migräntabletter hjälper på tanten här. Men om jag, precis när huvudvärken börjar, tar en Ibumetin 400 mg, så stoppar det ibland fortsatt värk.;-)
Stina

Anonym sa...

Bra att komma ihåg är att alla tabletter har biverkningar och inte på några sätt är ofarliga bara för att de är receptfria.

Jag har hört att felaktigt bett eller om man biter ihop käkarna/gnisslar tänder så kan det ge huvudvärk men nu var det ju inte alls det du frågade om ;).

Jag tror ändå som många sagt att det är viktigt att ta reda på orsaken för att kunna sätta in rätt behandling oavsett om den är medicinsk eller inte. Lycka till :)

Kicki sa...

Hej på dig tjejen!
Längtar verkligen tills Solsidan börjar igen, den bästa svenska serien som gjorts, anser jag! =)

Har tipsat dig förut men gör det igen. Jag har en otäck migrän och det enda som hjälper mig (av de receptfria sorterna) är Oriptan. Ta en tablett och ca 45 min senare är värken som bortblåst och du är helt återställd igen. Skulle inte klara mig utan denna tablett när migränen sätter in. Det bästa av allt är att man fungerar helt normalt igen och man behöver inte kasta bort en dag i onödan bara för att migränen kommer krypande. Helst suveränt! Tycker absolut att du ska prova.

Ha det gott och hoppas du hittar nåt som hjälper dig.

Förresten, vilken fantastiskt OM-klänning du köpt. Helt enkelt underbar!! =)

LOPPISLIV sa...

Hej sötis! Aj då, migrän är inte alls kul. Min mamma hade mycket migrän när jag var tonåring, varje vecka....sen slutade hon äta rött kött och vips försvann migränen?? Hon äter bara vitt kött numera, dvs fisk och fågel....lite trist tips om man älskar kött, men det funkade på henne. Fin ny OM klänning du köpt, så söt!! Jipeeee säger jag också, underbara Solsidan börjar igen....ohhhh så himla kul denna serie är. Kram kram P

Bloggbrudarna sa...

Solsidan är så bra, var oxå tvungen att påminna om starten i min blogg. Tog klippet om Schuterman rean ;)

Anonym sa...

Du kanske egentligen behöver en massage eller kiropraktor, så var fallet hos mig. Börja i alla fall med massage, det håller min huvudvärk borta och jag slipper ta tabletter. Lycka till och tack för en underbart inspirerande blog. Hälsningar Linda i Karlstad

Junitjej sa...

Jag älskar Solsidan! Jag ser framemot att Solsidan börjar sändas snart igen!

Anonym sa...

Hei P! Uff så slitsomt med migrene, har selv slitt med den siden jeg var barn. Dersom du noengang er i USA kan jeg anbefale et preparat som heter "Exedrin Migraine", det har vært en virkelig life-saver for meg ved flere anledninger.
Kan også anbefale deg å prøve massasje med varme lavasteiner, det kan hjelpe med å løse opp spenninger i nakken, i tillegg til at det hjelper deg å slappe av. Aldri feil med litt hverdagsluksus, eller hva..?
God bedring!
S i Norge

Norma sa...

I suffered from migraines for about 25 years and after much reading and trial, found medications are no good. I only allow myself Excedrin migraine brand twice a month maximum but I don't need them much after I cut out all the prescription meds. I went to accupuncture and after 4 treatments, I didn't have migraines anymore. I swear by it!!! No drugs, not invasive and not painful. Sometimes I'd go in with an active migraine and after only half hour treatment, it would be gone. TYR IT!!! You have nothing to lose except the mirgraines. Stay away from drugs. They don't help. Take care and good luck. Norma.