onsdag 26 januari 2011

NI ÄR FÖR RARA

.
.

Här syns färgen på mattan lite bättre! Den är grå/svart och kommer ljusna lite till. Days hampamattor är verkligen urfina, tjocka och lite ruffiga men ändå eleganta! (Både min randiga och den nya har måtten 250x300 för er som undrat)



Bonjour!



Men ni är väl för söta och goa!!! Tusen Tack för engagemanget både när det gällar matta, sovrumslampor och annat här inne på HofP! Det är sån lyx att ha så många att fråga om råd! De flesta av er skriver en keeper och lilla mamsen som nyss var här säger detsamma. "Klart den ska stanna", sa hon. "Du är uppvuxen med svarta mattor så det är inte alls konstigt att du gillar denna". "Fast du borde haft en vit lampa över bordet istället" sa hon sen...Gaaah:)

 Så nu ska jag fara iväg till rara Anette på Ateljé Fåtöljen och berätta att jag behåller Daymattan (om du bor i Västerås och också vill ha en så skynda skynda - de förvinner fort) Känns förresten riktigt bra att jag har bestämt mig, annars hade jag ju blivit precis som "Solsidan-Mickan" och fixat hemma med grejjer som är "på öppet köp" som sen ändå lämnas tillbaka! :)



Ha nu en fin fortsättning på dagen - här strålar solen!!!



(och btw, lamporna är beställda idag och det blir vita fast de flesta av er röstade svarta. Jag skyller detta på "H"!:)


.

30 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med om lampan ovanför soffbordet... absolut ska den vara vit eller grå..... då blir det perfect! Din mamma har så rätt så när det gäller det....
Bra att mattan går i lite mer asfaltssvart/grå och inte becksvart som blir så hårt...

Snyggt! /Jojjo

Husbysjutolfts sa...

hihi,,solsidan mickan.´
nja inte riktigt va. det verkar jobbigt. hihi.

Tyvärr får jag nog hålla med din mamma, en vit lampa vore fint ;-)
men den svarta har väl passerat öppet köp för längesen ;-)

Men kanske nån som vill byta?!

kram

Ica sa...

Jag tror du blir nöjd med vita BL. Jag har själv en vit BL3 ;-)
De svarta är riktigt snygga oxå såklart, men tänk att du inte behöver störa dig så mycket på att det blir dammigt fort (särskilt i sovrum) på de svarta. Och de vita är riktigt lätta att hålla fräscha.
Kram Ulrica

Inredningsgalen sa...

Bra val, både när det gäller mattan o lamporna!
Kommer bli så snyggt!
hahah, ja solsidan - man kan inte mer än älska dessa människor!

jenny ~ mammanochkidzenpunktse sa...

Va kul o höra att den är en keeper! Tycker den är übersnygg! MEn sen är jag ju oxå en sucker för svart!

Puss!

Anonym sa...

Nix, nu vill jag också lägga mig i...

Varför inte byta plats på lamporna, så den svarta TineK lampan hamnar över matplatsen (igen)? Jag tror att "balansen" mellan det svarta blir bättre då.

En annan sak - hoppas du inte tar illa upp...

Jag tycker att det var synd att du plockade bort kökssoffan, som jag verkligen tyckte var en keeper. Jag älskar förvisso också Eamesstolarna och de är ju onekligen väldigt populära nu. Din kombination med (gammal?) svart kökssoffa och dessa läckra stolar tyckte jag visade på integritet och egen stil.

För egen del gillar jag när man, som du, blandar gammal och nytt. Möbler och detaljer finns inte staplade i närmaste schyssta inredningsbutik - tillgängliga för alla med ett fett konto. Det gamla kräver ett tränat öga och en stor portion stil, letande samt eftertanke att hemmet ska kännas personligt, levande och stilfullt. Det tycker jag att du ständigt visar dig vara en mästare på! Jag vill också tacka för all den inspiration du delar med dig av i din blogg. Jag tycker att HoP är en riktig feelgoodblogg - precis som du själv önskar att den ska vara. Tack!

Pernillaheterjag

Anonym sa...

Din mamma har, liksom du, jättebra smak och jag håller med henne ang vardagsrumslampan. Det kan bli lite för markant med både svart matta och stor svart lampa.

Tror det hade varit fantastiskt fint med en "smutsrosa" Tine-K lampa. Undrar om de har denna modellen i färgen "blush" samma som ljushållarna? Det kanske kommer i vårkollektionen?

Testa byta plats på vardagsrumslampan och den du har över köksbordet, så ser du vad som händer när den svarta lampan kommer bort från mattan.

Lycka till, kram Nena

Anonym sa...

Varför inte byta plats på lamporna? Så får du in lite mer svart vid matplatsen och så blir det lite ljusare vid sofforna :)Helt otroligt fint hem har du oavsett!
Malin

Anonym sa...

Vad kostade mattan ????

Anonym sa...

Heisan! Takk for fantastisk blogg og en skikkelig feel-good følelse. Titter innom hver dag. Er enig med mamman din også. Den svarte Tine K lampen blir for dominerende.Tror grått eller faktisk hvitt hadde vært bedre. Du har et fantastisk hjem!!! Jeg ønsker meg Bestlite lamper i hvitt jeg også. Klem fra Oslo
Tusen takk for din positivitet og all glede du gir :-)

Piffiga Tjejen sa...

Tycker också att det var ett bra val att behålla mattan ch bryta av mot det vita golvet, supersnyggt!

Och helt rätt med vita BL lampor, kommer att bli supersnyggt! Hoppas själv på att det ska bli sådanan i sovrummet i stugan :-) Det ska bli spännande att se dina på plats senare, då ska jag visa maken hur snyggt det blir :-)

Tack för en superdupermysig och inspirerande blogg!!

Anonym sa...

Nu när alla tycker till, så tycker jag så här. Den svarta lampan hade passat bättre i vitt som din mamma sa, men sen så hänger den alldeles för högt, sänk ner den lite!

studio karin sa...

........och JAG tycker att du lyckats skapa lite spännande kontraster och en upplevelselinje. Matrummets lampa med "linjer" i trådarna matchar den linjerade mattan och de är överlag ett lättare intryck. Och så den mörkare "ön" längst bort i ögats väg, vardagsrummet med fler kontraster och mer svart. Så att rummen får lite olika upplevelser och tyngd, som en resa. Perfekt. Men vad vet jag, jag är bara inredningsarkitekt ;)
Hade bra, kram K

Kari sa...

Når jeg ser oversiktsbildet, så har nok din mamma rett. Lampen bør være lysere.

Kari :-)

Anonym sa...

Bra val. Vad kostar mattan? Skulle gärna ha en själv, i samma storlek!
/B

Anonym sa...

Tyckte det blev jättefint med mattan, bra kontrast till sofforna! Håller med mor din, en annan lampa, grå eller vit hade nog blivi pricken över i :-)

Anonym sa...

Hej!
Jättesnyggt med den fina mattan.
En fråga soffan i tv rummet, är det ektorp vit?

Kram/Camilla

Anonym sa...

Har du sett att Tine K-lampan nu också finns i "silver"? Hälsn. Karin

Anonym sa...

Vad kul! Innan jag läste kommentarerna tänkte jag: Det vore bättre att skifta plats på lamporna. Nu såg jag hur många som tyckt samma sak! Håller helt med Pernilla om kökssoffan. Den var bara sååå fin till stolarna. Du får säkert plats med ett par av stolarna ngn annanstans!?

Good luck!

LOPPISLIV sa...

Vilken härlig ny matta, så snyggt med svart, jag älskar ju den randiga du har, en sådan liknande funderar jag lite på....Gillar storleken på mattan också, mattor ska vara stooora tycker jag, det ser så mycket flottare ut då.

Du kan ju alltid byta tillbaka lampan ovanför matbordet istället så slipper du köpa en vit som din mamma föreslog :-)) Så sött med det rosa accessoarerna, fast det lila tyckte jag var supersnyggt också. Kram på dig //Paula

Anonym sa...

Supersnyggt...men jag tycker oxå att du ska byta plats på lamporna eller köpa en ny ljusare Tine K lampa att hänga ovanför soffbordet! Ha en trevlig kväll Kramizar Nina

Anonym sa...

Hejsan!!
Jag tycker verkligen att du skall ta tillbaka kökssoffan det var riktigt snyggt ihop med stolarna, nu ser det lite blackt,alldagligt o tanigt ut. Byta plats på tove adman o tine k så det svarta sprids ut mer! Det tycker jag håller ihop rummen! I övrigt har du riktigt snyggt!!Det är roligt att följa denna blogg, stil i världsklass!Gillar du inga andra saker än de från day o tine k??
godafton

Anonym sa...

Det är jättefint, men håller med din mamma. Hade du inte en fin vit lampa tidigare? Sen kanske du borde ta in ngt mer "element" enligt feng shui, det skulle nog bli ännu mer harmoniskt:) Du inspirerar alltid, besöker bloggen ofta!

Anonym sa...

Godkväll!
Har en fråga om Day mattor, kvalité mjuka eller stickiga att gå på? Är ute efter en grå/svart matta till vår hall med ekgolv. Är den inköpt i småstaden?
Tack för en supermysig blogg.
Tjing från Nettan i Norrköping

Anonym sa...

Elsker bloggen din !
Ble veldig fint med den nye matten : )
Klem Marte

Anonym sa...

God afton...håller med alla som tycker du ska byta plats på lamporna...men oavsett hur du gör har du ett vackert hem...och väldigt bra smak. Jag måste bara få fråga men hade du inte målat en fondvägg eller va de bara fusk som du fixat i datorn? Håller även med tjejen som tycker att du har en feelgood blogg man blir liksom glad o så har du ju så fint...undrar bara hur du hinner=) har själv 2 barn o jag grejar en hel del men tycker att allt tar sån lååååång tid..och att jag inte hinner ett dugg... Ha en underbar kväll. kram Ulrika Vretstorp

http://www.mammasegen.com/bloggar/jenny sa...

Grattis till fina matt-inköpet. Men är det inte svårt att hålla svarta mattor rena undrar jag? Minsta lilla damkorn syns väl antar jag. Men snyggt är det :)

/Jenny

mammaxtre sa...

Det viktigaste är att du blir nöjd med de val du gör tänker jag. Av bloggen att döma har du en mycket god smak.

Ha det gott

Mickan sa...

Tjingeling!!
Grattis till erat härliga matt-inköp.
Måste bara fråga var har du köpt mattan någonstans, med de måtten??
Jätte nyfiken har bara sett med mindre mått.
Du får ha en go kväll/natt
Mickan

Anonym sa...

Lika tjusigt som alltid hemma hos dig men jag håller med din mamma, lampan tynger ner hörnet av rummet.
S*