torsdag 10 februari 2011

EN KORTIS

.
.

God Kväll sweeties från matsalen! Japp, så här ser det ofta ut när jag är uppdaterar bloggen (som nu), halvt stående och pratandes i telefon samtidigt!:) (Dagens: Odd Molly kofta, odd Molly klänning och Rosemundetights)


Hej Hallå!



GLAD att jag har er alla rara besökare!

Detta blir en kort uppdatering för jag har blivit en sk "klassmamma" och måste strax sticka iväg till skolan och träffa de andra klassmammorna(och papporna) och styra upp hur vi ska göra för att samla in en massa pengar till en skolresa nu i vår! (Någon som har några tips på hur vi kan göra förresten?) Jag tänker själv att "en liten Floridatripp med Disneyland och grejjer" skulle sitta fint, tror ni vi kan samla ihop tllräckligt med kosing för att sticka dit allihopa i maj???;)


Önskar er en fin kväll!


Got to go!


Psst, Missa inte sista chansen att vinna en egen Bestlite!



.

29 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Du måste skämta?! min erfarenhet av att få ihop pengar är inte så lätt, oftast är det en liten klick föräldrar som jobbar mest, övriga har inte " tid " så till Florida blir nog bara en dröm, Gröna Lund verkar nog vara ett mer realistiskt alternativ. / anneli

Anonym sa...

Anneli: Ett litet tips, prova att googla ironi.

mammaxtre sa...

Jag skulle föreslå Gröna Lund, såg att ngn hann före mig :-)

Ha dt tgott

Smycket Piffa sa...

Hej!
Prova med en loppis. Alla har ju massor av grejor hemma som inte kommer till användning och där kan man få in massor av pengar. Själva åkte hela klassen till Rhodos, men då hade vi samlat pangar i 4 år.
Kramar Anette

Anonym sa...

Här på skolan är det poppyulärt att sälja hembakade bröd vid tex varuhus.Samt att sälja New body sockar.Kanon bra saker och säljer som smör.Hållbara är de med.
Lycka till med samlandet och tt ni kommer på nåt roligt resmål.Ann-Sophie

Milla sa...

Med stora barn har man gått igenom otaliga insamlingar för skolan och idrottslag... det som inbringat bästa effort kontra slit har varit som nån förslår att baka och sälja vid en bra plats, tex en lördagförmiddag. Sen att ordna bakluckeloppis mot vårkanten då folk vill ut är ett jättebra sätt, vi tjänade massor en gång till fotbollslaget. Bara det finns bra saker att sälja (och även sånt man inte tror går att sälja). Kram Milla

Jessica sa...

Min 10-åring och hans klass har sålt polkagrisar i en massa olika smaker. Jag var vääääldigt skeptisk till detta men det har visat sig gå jättebra!! Jag räknar helt klart med att jag får följa med hans klass på nån härlig resa till .....åtminstone Disneyland Paris ;-) Man måste väl få barnen att sikta långt, eller?!

Kram Jessica

Kram Jessica

Fia sa...

När jag gick i skolan sålde vi mormors kakor, olika kakor och godis sorter. Gick som smör i solsken. Polkagrisar gick också bra. Loppis är ett hett förslag. Och om det är kreativa barn kan man ju alltid sätta upp en föreställning av något slag..

Tove sa...

Hej,

Såg några kuddar på Ellos hemsida, som jag tror kanske kan vara något dig? Jättefina och dessutom urbilliga!

(se min "hemsidelänk" / klicka på mitt namn)

Kramar från en läsare

Anonym sa...

Ett tips är att sälja kakor till lärarrummet en gång i veckan. Annordna discon på skolan och sälja mycket godis, popcorn och dricka:). Disco brukar ge lite pengar. Lycka till! Kram Jenny

DINARA med HUS och TRE små sa...

Åh är det inte ett riktigt slitjobb att samla ihop pengar? Har aldrig gjort det men har fått för mig när jag har hört från andra föräldrar med äldre barn.

Haha, uppdatera bloggen gör jag likadant. Fast med en liten bebis i knät, sittandes på golvet och med en storebror eller storasyster klättrandes på min rygg ;)

♥ Min lilla Stuga ♥ sa...

Jag kan tipsa dig/er om att sälja underställ, strumpor, t-shirts etc för företaget "Ullmax". Jättebra kvalité, varma o sköna. Vi sålde det för min sons klass och gav bra vinst. :)) Det är 3-4 år sen nu och dom håller fortfarande efter många många tvättar.

Miss.Gizmolina sa...

Ciao bella!

Nu var det länge sen jag tittade in och skrev till dig. Jag ser att du njuter dagarna och GRATTIS!! till både Bea & 10-åringen! Du har ett fantastiskt vackert hem och vad kul att du upptäckt Scotch & Soda ! de har såå mycket fint och i vår lanserar de även en kollektion till jenter (perfekt till Flisan).

Jag önskar dig en festlig fredag och en amazing weekend !!

Kramar från Oslo! Miss.Gizmolina :)

Anonym sa...

Hej! En lite fråga...såg i ett inlägg för länge sen att ni varit på Sandhamns seglarhotell. Skulle du rekommendera stället?? Hade lite planer på att åka dit...men har nu hört lite både och om det stället. Tack för en superfin blogg! :) Kram Anna i Visby

Tree sa...

Wow,that would be quite the class trip - thousands of kilometers and thousands of krona!

Anonym sa...

Min gissning är att inte många föräldrar höll med om Disneyland i USA!

Anonym sa...

Vad mycket snyggt du hittade!! Men du, en fråga angående dina bilder, Lägger du på något innan du publicera dom? Jag giller färgerna som blir på dom! Hur gör du för att få dom så matta och lite "färglösa" Hoppas du vill dela med dig:)
Trevlig helg!
KRAM

Anna S (Dec74) sa...

Sonens klass sålde salami-korvar (ja, jag vet att det låter konstigt ) från www.delikatesskungen.se
Rekommenderas!! Korvarna var lättsålda och ungarna drog in mycket pengar, dessutom var salamin mycket god! :)

Kram!

Anonym sa...

Snälla, kan du inte utöka tidsfristen i din eminenta Bestlite tävling med någon dag?


Lycka till med klass-insamlingen!

Att vara någons fru sa...

Vilken vacker tavla du har där i bakgrunden, den med nystanet!

Anonym sa...

Hej, med lite äldre barn har jag varit med och sålt det mesta. Bäst gick blommor sämst loppis. Jobbigast att sälja var ved! Ett tips innan ni planerar för mycket; ta reda på vad skolan har för policy vad gäller skolresor. Antal dagar barnen får ledigt, finansiering etc. Ibland skall hela skolresan finansieras med insamlade medel och då gäller det att ligga i. Och räkna också med att flera föräldrar inte kommer lyfta ett finger, trist men sant.
Ha en bra dag! Kram/

Elisabeth

Anonym sa...

Men snälla, Florida till maj?!?!?! Liiite realistisk måste du väl ändå vara. Säger som flera andra här, satsa på Gröna Lund.

/Fia

Anonym sa...

Jag vill också ha den tavlan, med nystanet på, var har du köpt den? Kram!

cruella sa...

Loppis med tillhörande fikaförsäljning har dragit in mest pengar för oss - samlad insats också i stället för att sälja prylar dörr till dörr. En del ungar gillar det skarpt, andras föräldrar får handla en jäkla massa sockar och salamikorvar;-)

cruella sa...

Något man raskt får bestämma sig för som klassförälder eller fixare är att bara strunta i dem som aldrig gör ett handtag - det tar mycket mer energi att försöka fösa på dem än att hitta engagerade typer. Ungarna ska ju inte behöva lida för att deras föräldrar är slöa, så strunt i att reta er på sånt.

Philia sa...

Tack alla för era råd och tips!!! Vad glad jag blir, de är värda jättemycket!:)

Oh my, måste bara få klargöra för er som tror att jag menar allvar med Florida - jag försökte bara vara lite rolig!!! Klart vi inte kommer få in pengar till det, ojojoj, på sin höjd blir det någon djurpark eller liknande:)

Anna - Seglarhotellet i Sandhamn ligger fint som bara den och har en fantastisk matsal. Dock tycker jag att det kanske kostar lite mer än det smakar... Rummen är ganska "ordinära", och jag trodde att de skulle gå i mer Newportstil "a´la hotel J i Nacka" (en riktig favorit)men de ser ut som på vilket vanligt hotel som helst. Vi hade en svit när vi bodde där och den hade kunnat vara bra mycket maffigare tex.

Tove - Tack för tipset - ska kolla upp!

Att vara någons fru och Anonym - Nystantavlan är en galleriaffisch (Hayward Gallery) av Roy Lichtenstein (i riktigt bra kvalité på tjockt fint papper) och den har jag köpt i en nån nätbutik som jag inte minns namnet på.... Kanske går det att googla sig fram?

Önskar er en fin dag!!!

P

carola sa...

Mitt tips som också varit klassförälder flertal ggr är att du ber hälften av klassens föräldrar bakar en valfri kaka till ex julfesten. Andra hälften får baka till vårfesten. Sen får alla som kommer köpa sitt fika så slipper man ta med eget. Men det blir ju alltid lite över.Detta auktionerar man sedan ut under kvällen i påsar. Jag lovar att klassen kommer att tjäna pengar...

www.palindgarden.blogspot.com sa...

Min man arbetar med lax och dom har så skolklasser får sälja och tjäna lätta pengar! Många vill ju ha lax till påsk tex ;) kika gärna på hemsidan om det verkar intressan www.siljanslax.se Tack för en jättehärlig blogg, varma hälsningar Madde!

Anonym sa...

Hej!
Låt klassen göra en kokbok. Varje barn tar med sig ett matrecept och ett efterrätts- eller kakrecept. Så gjorde våra grabbar i sina klasser. Därefter satte vi samman alla recept, någon fick i uppdrag att göra en framsida till kokboken "klass xx kokbok" + rita en illustration. Så lämnade vi det hela till uppkopiering och fick boken spiralbunden. Vi kunde sålt hur många som helst! Jätteroligt och alla är delaktiga utan alltför mycket jobb.