tisdag 8 februari 2011

EN LYKTA SÅ FIN SÅ FIN SÅ FIN

.




 På lilla svarta skänken i vardagsrummet står nu en stor lykta som nog är den finaste av alla lyktor jag har sett. Såg den på bilderna från Tine K:s magiskt vackra hem i höstas och har suktat sen dess. Tycker det är så läckert att den är så pass stor, men ändå gjord för ett smalt ljus och inte ett vanligt blockljus.



Heeej Tisdag!



Denna morgon är jag absolut inte pigg och utsövd. Beabus sov i vår säng i natt och lekte propeller i 8 timmar.... Gääääsp. Sitter här i matsalen med en stor balja café latte, surfar runt på nätet och försöker piggna till lite:) Hör denna låt just nu på radion och den gör mig genast lite "alertare", för visst är den bra?



Lyktan från Tine K har jag klickat hem från Blackballon, en mysig netbutik som en söt bloggkollega nyligen öppnat:)



Söta krispiga vita rosor står också på byrån. Jag tycker alltid att de är finast när de är alldeles nya och alldeles preciiis utslagna:)


"Min lykta" hemma hos självaste Tine K. Ja, jisses vad mycket fint det finns hemma hos henne. Lampskärmen och kuddarna från samma märke som jag lånade häromdagen är dock återlämnade, snyft, så nu letar jag ny skärm till min lampfot  (ja, jag är som "öppetköp- SolsidanMickan").


När jag ser den här interiörbilden från Tine K så blir jag minst sagt sugen på att också låta "täckmåla" våra golv i vardagrummet vita. Våra tre rum i fil har ungeför samma storlek som Tines (dock har vi inte de där tjocka maffiga väggarna...) Nu är ju parketten vitvaxad men det är ju så snyggt med helvita golv. (Funderar också på om jag kanske ska ha lampskärmen till vänster till min vita lampfot?)



Mitt "eget lilla vardagsrum" ur samma vinkel nu på morgonen (inga jämförelser i övrigt;) Visst vore det fint med vita golv? (Ser ni förresten lilla Beabus som skymtar längst bort till vänster när hon tittar på Lotta? Ser ni också att jag flyttat på mattorna - igen? Nu ligger den stora svarta Dayhampamattan borta vid i tvhörnet istället:)

.
Nu skiner solen och det ligger åter ett tjockt täcke av nyfallen snö över Småstaden. Vackert vackert men nu tycker vi att det räcker va!? Jag vill ha slask och vårvibbar igen! Idag har jag Trulle hemma, för liten gosse är förkyld, och jag ska nu ta och sätta mig här och planera lite inför sommaren. Kanske en tripp till ett soligt och varmt resmål någonstans? Mmm, längtar...



Önskar er alla en fin dag!

.
KRAM




Vill passa på och åter igen tacka alla er som skriver så mycket snällt här inne. Fick massor med glada kommentarer igår och det är så roligt att läsa dem alla! Åter igen - tusen tack!:)



51 kommentarer:

Emma från kastberga sa...

Håller med dig, väldigt fräck lykta du har fått hem till dig! Jättesnygg:) och så gillar jag de vita vackra rosorna, snittblommor gör en glad!

Inredningsgalen sa...

Ja varför är alltid gräset grönare på andra sidan? Är precis som du, kvittar hur mycket jag fixar här hemma så är det alltid något man vill ha eller ändar på! Tur är kanske det, för det ger vardagen lite extra tycker jag!
Super snygg lykta, har tittat på den både en o två gånger, lite dyr bara. Men men, den lär nog stå här en dag skall du se!
Kul tävling, klart man är med o tävlar, vill man inte missa!

Fjasevas Huset sa...

dere har en nydelig stue! fint med litt kontraster, uansett hvor glad jeg er i hvite gulv, har jeg innsett at jeg nok aldri kommer til å ha det i stue området...:) iallefall ikke før barna her i huset er større:) Orker ikke tanken ¨på å måtte male hvert år! Hihi.

Men fiiint er det:)
Stor klem til deg- ps: nydelig lykt du har der ja! ELSKER TineK!
Klem fra meg

Det vita dårhuset sa...

God dagens fröken =)
Jag rå gillar den bilden jag med!!
Jag inbillar mig själv att hade vi större skulle jag våga mig på lite färg men nu är det vitt vitt vitt så långt ögat kan nå *ler*

Lyktan är VACKER!!

Kramen

jenny ~ mammanochkidzenpunktse sa...

Supersnygg laterna!

Puss!

DINARAS FAMILJELIV sa...

God dag!!

Den är fiiin den där lyktan! Underbar! Älskar allt som är i silver haha

Emelie sa...

Åh den är ju så fiiin den där lyktan! Suktar! =) Håller med om att Tines saker är mmmm! ;)

Är också hemma med liten sjukling idg. Feber och lite hosta... Men då hinner man med lite månsten också. Plocka, tvätta, diska, tvätta lite till...

Ha en fin dag!
emelie

Hemma hos Katta sa...

Godförmiddag där borta i småstaden! =)

Å vilka underbara bilder du levererar såhär på morgonkvisten. Snittblommor kan verkligen göra underverk och man blir alltid lite, lite gladare när man har en fin bukett hemma!

Ha en strålande dag!

Kraam Katta

Att vara någons fru sa...

Du har så vackra bilder! De där lyktorna är fantastiska, gillar att de är maskulina och feminina på samma gång.

Information sa...

Kan verkligen rekomendera att måla golven. Vi vitmålade hela vår nedervåning för ca 1 år sedan och jag älskar golven. Smidigt var det oxå!!!!

MVH Hanna

Anonym sa...

Hej Petra! Du tar så himla fina foton!! Jag går en fotokurs och jag hämtar mycket inspiration från dina bilder, men jag är hittills inte i närheten av dig, suck :) Tusen tack i alla fall. Kram Sofia i Bromma

Elina sa...

Fint fint! Jag börjar också få sommarlängtan :-)
/Elina

Anonym sa...

Och jag tycker att dina golv är så fina som de är! Parkett är så vackert, speciellt i sådan klassisk stil och något av det jag saknar från vårt boende i staden.

BelovedbyLinda sa...

Snyyyyggt inlägg Phille!! Verkligen härlig inspiration! Skulle lätt kunna flytta in i Tine K´s hem ;)

Fint du har det hemma med, som vanligt ;)

Stor kram Linda

Anonym sa...

Tycker att du ska måla golven, men tycker också
att du behöver få in nån brytning. Jämför man bilderna ser det lite för vitt ut hos dig. Inget liv. Men jämför man inte har du det kanon snyggt. Det här blev jobbigt. Hoppas du förstår.
Kram
Anna

Anonym sa...

Ååååå vacker lykta!!! Men 2000 spänn.... vet inte det ja!

Marika

Mia sa...

Hej !

Du har så fina bilder men vet du jag tycker dina golv är jättevackra och det är vackert med kontraster...jag ska själv vitt vaxa två golv nu när vi flyttar..tycker det är jättevackert.

Kram Maria // turagarden.blogspot.com

Anonym sa...

Varför tar det så lång tid att uppdatera blogglistan?

Anonym sa...

Tine K lyktan är jättefin, men ännu finare är den "orientaliska" rostfria lyktan du har på det lilla låga svarta bordet i vardagsrummet. :-)

Har du köpt denna lyktan på "plantagen"? Har för mig jag läste det i ngt tidigare inlägg. Var det i så fall länge sen du köpte den? Jag tycker den är såååå fin!

Blandningen av färger, svart, vitt, kitt, rostfritt och "smutsrosa" (eller lite finare uttryckt "powder" eller "blush") som man skymtar i bakgrunden i TineK:s vardagsrum är bara helt underbart.

Kan verkligen rekommendera TineKs plysch kuddar i denna underbara "smutsrosa" färg som verkligen ger vårkänsla i mitt vardagsrum nu.

Ha en härlig dag!
Kramar Nena

Helena - ullvi32 sa...

Båda vardagsrummen är fina men jag vet inte, personligen tycker jag det blir så "platt" med allt det vita. Gillar dina svarta detaljer som bryter av fint =)
Men man ska ju lita på sin egen magkänsla, det är ju en själv som ska bo i det!

Anonym sa...

Jag undrar oxå varför du tagit bort länkar till bloggarna du följer????
En härlig dag önskar jar er!

♥ Min lilla Stuga ♥ sa...

Vilken underbar ljuslykta! Jag har ju lite "mani" på sådana och håller just nu utkik efter en jättefin ljusstake från THG. (Visar den på min blogg)

Ha en fortsatt bra dag! :)

Mammasegen.com sa...

Åh vad fint hem från Tine K! Och ditt också såklart!!! Här är det också sjuka barn och feber hemma! Lite vår på det här nu!! KRAM

Anonym sa...

Hej!
Underbart hem ni har.
Matsalsbordet är väl ikea norden?
Är du nöjd med kvaliten på norden?
Snälla svara på min fråga.

Kram/Camilla

Anonym sa...

Snälla...var har NI köpt ert kontors bord?????? Skulle uppskatta såå mycket om du svara. Tack

Anonym sa...

Jisses, det är inga billiga pjäser du "klickar hem". Måste vara otroligt skönt att ha den ekonomin att kunna göra det. Jag är inte missunnsam, bara lite avis;)

Anonym sa...

Fin lykta, men shittanbittan vad dyyyyyr =) Det finns budgetvarianter som ger samma känsla/intryck. Ska nog leta upp en sån ist!

Vad gäller att berätta vad du "jobbar" med får vi ju respektera att du inte vill säga (än?) men du kan vara säker på att få massor med stöd o pepp från dina läsare! Du får så mkt cred för allt du gör redan, så du behöver nog inte oroa dig.

Kram/Greta

Unknown sa...

Jätte fin lykta, och så himla fräscht med vita rosor.
Ja, man blir verkligen helt "te sig i trasera" när man tittar på Tines hem, suck..
Men du, ditt är fasen inte tråkigt det heller, och faktiskt så älskar jag dina vitvaxade golv, tycker inte att du ska måla dem vita. Det är visserligen sjukt snyggt men du har ju det på övervåningen =).
Kör på lampskärmen, sååå snygg.

Kram Catta

Henriettæ sa...

Vilken låt lyssnar du på? Kan inte hitta länken! :)
Lyktan är verkligen superfin!! Jag bor i USA just nu, och tänkte innan jag flyttade hit att jag skulle köpa en massa fina inredningsgrejer att ta med hem - men allt jag fastnar för är från Danmark och Sverige! :D
Jag tycker dina vardagsrumsgolv är jättefina som de är - det var faktiskt de som gjorde att jag började följa din blogg för någon månad sedan! Vi har vanlig ekparkett hemma, och jag vill vitolja/luta/vaxa dem! De vita är sådär tycker jag - det blir rätt tråkigt utan golvkontrasten! Men du verkar ha ett säkert öga för design, så det kan nog bli snyggt det också!

Marie sa...

Åh, vilket vackert hem du har och vilken fantastiskt inspirerande blogg! Hit kommer jag att återvända var så säker!

Kram Tilda

Annika sa...

Hejsan! Älskar din fina blogg. :) Har en liten fråga som jag bara önskar ett litet svar på. ;) Om man kollar på bilderna från gotland och ert hus där, så är det flera tavlor med fåglar på. Några är Lars Johnsson kan jag se, men de andra var kommer de ifrån? Vore såååå glad om du ville svara!
Kram och tack på förhand.
Annika

Anonym sa...

Fin lykta men du har glömt att länka till låten... :D

Sessan ☆ Vinn OXXO Design klocka sa...

Den lyktan var VERKLIGEN delikat!! Är inte mycket för lyktor inomhus, men den där hade gärna fått flytta in hos oss ;D

Snyggt med vita golv, men jag tycker det är snyggare hos dig!! Ditt golv skapar värme & liv i det svarta & vita.

Ha en fin kväll

Anonym sa...

NEJ! Vilken hemsk och ful reklambanner som nu dykt upp högst upp när man öppnar din blogg...:-( Tidigare har man sett din underbara header samt rubriken på senaste inlägget när man gått in på din sida. En klar försämring - men jag hade nog inte heller kunnat avhålla mig från att utnyttja utrymmet för reklam om jag hade varit du...$$$ Håll bloggen fin i övrigt (som vanligt alltså), så KANSKE vi vänjer oss:-) Kram Elin

Anonym sa...

Håller med om IKEA-bannern som flyger upp när man öppnar bloggen.... sååååå trist! Snyggare utan såklart! Blir genast opersonligt. Sorry.

Catta

Karin sa...

Inte måla golven! Skulle inte du feng shuia in mer jord eller vad det nu var? Om allt blir homogent vitt blir det ju bara kallare intryck, eller?

Anonym sa...

Åh nej Petra jag hade aldrig målat fiskbensparkett, dessa golv är så vackra! Men vita plankgolv är underbart fint, är själv sugen på att måla våra golv vita på ovanvåningen, dock är det ingen som orkar ta tag i det!

AnnaF sa...

Älskar TineK men de lyktan är bara fööör dyr!
Såg en budgetvariant från Ellos i nån blogg, men kan inte hitta den där.. Synd!

mammaxtre sa...

Så fint har du hemma. Som taget ur ett magasin.

TineK är nyheter för mig. Jag är lite off känner jag ibland :-)

Ha det gott

Jenny sa...

Underbara bilder. Tycker att du ska behålla dina vackra golv som de är. Den vita och svarta stilen kommer fram utan att drunkna i ett vitt golv enligt min mening. Fast du skulle säkert få till det snyggt hur du än gjorde.

Julias Mamma sa...

Lyktan är verkligen super fin och skänken likaså.
Har även jag målat ett ny fyndat gammaölt vackert linneskåp med lejontassar, 300 kr på blocket, nu målat i Pekingsvart.
Men lyktan....2000 kr, då hade jag aldrig vågat använda den med två små barn här hemma :-D
En härlig dag önskas!
kram, Maja

Anonym sa...

Lykta för 1900:- ??????

Anonym sa...

Hej
Tycker ni har ett mkt fint hem, men jag undrar en sak. Plockar du alltid undan saker innan du fotar. Ni har tre barn men jag ser aldrig en enda pryl som ligger där den inte ska ? Bara undrar, har själv två barn och vet hur det är i ett hem då.

Handplockat sa...

Hej hopp snygging =) Lycktan är underbar =) verkligen dina golv likaså, jag har åxå fått upp ögonen för just GOLV just nu, suck blir alldeles prillig =)

njuter av din fina blogg varje dag =)

ha det bäst

Familjen A. sa...

Ja lyktan var verkligen supersnygg och passar perfekt in i ditt fina hus!

Kram Anna

Anonym sa...

Vore KUL om du svara på min fråga..nån gång.!!! Om kontorssbordet???????????
Jag håller tyvärr med att Ikea reklamen är fruktansvärd ful.Jag skulle plocka bort den direkt.
Hej

Anonym sa...

Hej,
Tycker också att du ska lyssna på Jannice råd, ta in lite brunt och grönt. Det har Tine gjort.

/Annso

LOPPISLIV sa...

Hej Petra! Ohhh den där bilden från Tine K s hem är bara sååå lovley!! Men jag tycker att ditt hem är minst lika fint, och visst finns det en likhet mellan era hem, de vita avskallade klassiska...just när man ser hur rummen går i fil och så den där vackra lampan på båda bilderna. Sååå snyggt var för sig!! Men Nix, jag hade absolut inte målat över äkta fiskbensparkett golv, tycker de är så vackra i mönstret. Jag hade nog istället kollat om man inte kan vitvaxa dem igen så blir de kanske ytterligare något ljusare i nyansen?? Vanligt trägolv är snyggt att täckmåla däremot, har ni inte det i köket ?? För isåfall skulle du ju kunna måla köksgolvet helvitt istället??

Själv ska vi vitvaxa vårt parkett golv på övervåningen som blivit så tråkigt gult med åren, så att det blir ljust som ert nuvarande ungefär, sen ska vi satsa på vita golv i resten av huset istället. Fast det är lite kvar innan vi är där :-)) Alltid har man en massa inredningsplaner, men oj så roligt det ändå är eller hur???

Lyktan är verkligen jättefin!! Ha det nu så gott. Kraaaam Paula

Anonym sa...

Nix pix till att vitmåla golven på nedervåningen..... jag ääääälskar vitt och har massor av vitt hemma men det kan verkligen bli FÖR vitt också och det tror jag det blir om du gör det på dina golv... allt smälter bara ihop då. Jag tror du ångrar dig då.. och slipa golv är ju inget man gör på en handvändning direkt.

Känn efter noga!
Hälsar Anna-Karin

Anonym sa...

Hvilken størrelse har du på tine k lampen over spisebordet? Finnes i 3 str. Takk for en perfekt blogg!! Klem camilla

Anna sa...

Så fin!! Suktar efter en sådan, men en ganska hög prislapp. Men den står nog här någongång ändå ;-)

Jag har blivit lite beroende av dina inlägg nuförtiden ;-) :-) På återseende!

Kram Anna