lördag 5 februari 2011

FENG SHUI TANKAR

.
.

.Underbar lampskärm och kuddar från Tine K i färgen Kit.



Hallå Lördag!


Åh vad denna dag har gått fort! Det var massor jag tänkt hinna med idag men hann hälften ungefär. (Jag hann i alla fall bla äta årets första Semla på ett mysigt café och akta er vad smaskig den var! Brukar max bli ett par semlor per säsong så jag njuter verkligen av de få jag sätter i mig:)


Tidigare i veckan blev det en tur till den lovely butiken Tullhuset Living (i hamnen Västerås) och då fick jag med mig ett  gäng med underbara Tine K saker hem, bara för att testa hur den snygga färgen kit passar hos mig. Fick ju en hel drös med nyttiga feng shuitips om jordelement från fantastiska Jannice här och hon tipsade bla om färgen greige (Jannice som också precis har startat en ny trevlig designblogg). Vet inte om färgen Kit är greige men fin är den, lite beigegrå åt det rosa hållet... 

Så tanken är att mer krispigt gröna växter, lite grå-beige och annat ska flytta in i vardagsrummet. Men iom att jag är så insnöad på svart/vitt så  testar jag först om det funkar med kit här hemma!:)





Haha, ser ni att jag matchar inredningen?:) Min OM klänning i plysch kommer också från Tullhuset.


Lampfoten i vitt som skymtar i fönstret på bilden ovan är dock inte lånad utan baara min!:) Åh vad jag önskat en sån länge och jag blev så glad när "Tullen" nu fått in dessa och var bara "tvungen att slå till" innan de tar slut. Först var det bara svart fot som gällde, men när jag såg de vita så ångrade jag mig direkt (de finns i grått också) De är inte direkt billiga, men så grymt snygga! Nu är det bara färgen och modellen på skärm som ska bestämmas. Ska det vara denna i kit, eller en grå med papiller eller en vit rak eller silver rak hm. Det finns också samma kuddar i färgen Fungi i butiken, som är lite mer åt det grå. Vääldigt snygg färg det också...


Nu ska vi ladda här hemma för melodifestivalen som är ikväll! Det blir chirre, gott vitt och Gino med Häagendaszvaniljglass + maaassor med smågodis framför tv:n - mums! Åh, jag är nog en riktig "schlagerfan" och denna låt är nog min favorit all time! Vilken är förresten er bästa schlagerlåt vänner??:)  
 

Önskar er alla en riktigt mysig schlagerkväll!
 
 

KRAM



 .

35 kommentarer:

Mammasegen.com sa...

Åh jag saknar Melodifestivalen...bor ju i England...Min favorit all time är nog ändå Främling med Carola...eller Diggiloo Diggiley med Herreys...eller kanske Eloise med Arvingarna!! Ha en jättemysig kväll!! (saknar plockgodiset också nu, som inte heller finns här...)KRAM

Anonym sa...

Älskar den färgen! Och det ser verkligen lite mysigare ut hos er när du tagit in detta, lite stelt o tråkigt med BARA svart/vitt (man ser inte riktigt sakerna för det finns inga konstraster att fästa blicken på om du förstår vad jag menar)! Så jag tycker att det är ritkiga keepers! Tunikan får du väl hänga framme :) (skitsnygg förresten). Väntar själv på en taklampa i färgen kit, har väntat i 3 månader nu...
Ha en fin kväll, skippar Mello, hyrt film istället!
Kram Anna

Emma från Kastberga sa...

Har skrivit det innan, men skriver det igen! Det är ett sådant vackert hem ni bor i!

Kram

Line fra huset på landet sa...

Greige er nydelig! ..og det var det hos deg også. En litt lun farge, sammen med stoffet i fløyel/sammet, så blir det en lun stemning i stua di;)
Lampeskjermen du viser er skjønn!! Me want. Liker den i hvitt eller svart også jeg.
Ha en fin lørdagskveld med Melodifestivalen:)
Klem fra Line

Line fra huset på landet sa...

....har du forresten sett bloggen "Greige"??! Masse fin inspirasjon. http://greigedesign.blogspot.com/

God klem fra Line

Tina sa...

For noen vakre detaljer og du passer perfekt inn. Flink du er! Klæm

Johanna sa...

Jag har en del prylar bla kuddar i "fungi" från Tine K. trivs jättebra med den nyansen.

Eva sa...

Helt otroligt snyggt hem du har. Inspirerande!

Anonym sa...

Vad hände med den svarta mattan??

Anonym sa...

Den färgen är skitsnygg, är en riktig keeper tycker jag och ert hem blev mkt varmare om du förstår vad jag menar. Håller med det som Anna skriver ovan, vitt är snyggt men bra för ögonen att få fästa blicken på något mer än bara de svarta detaljerna, nu kommer vi att kunna se din vackra inredning på ett annat sätt. Jättesnyggt att addera gröna Myrtenväxter, ser fräscht ut!!

DINARAS FAMILJELIV sa...

Gillar också den där färgen!!
Här blir det också Melodifestivalen och natta barnen! god kväll till er!

Anonym sa...

Jag tyckte att det blev riktigt snyggt med den lampskärmen. Både färgen och formen passar kanon! Tyckte det gav ett mjukt och behagligt intryck samtidigt som det smälte bra in med den andra.
MVH/Sofia

Ms. Kidelin sa...

Tycker absolut att det greige´a passar. Det smålter in bra och blir en lagom "kontrast". Ha en lovely schlagerlördag.

Anonym sa...

Kanonsnyggt!! Men allvarligt talat...lampor för minst 11 000 inom loppet av några veckor?
//Helena

BelovedbyLinda sa...

Snyyyyggttt gillar greige väldigt mkt själv!! Samma lampskärm som jag har fast jag har den i vitt linne :)

Ha en mysig Lördag!

Kram Linda

Anonym sa...

Bra idé att mjuka upp hemmet med mjukare toner. Skulle gäääärna ha den lampan, undrar bara hur du har råd?? När ska vi få veta vad du har börjat jobba med månntro, det verkar ju lönsamt iaf! =) Du handlar kläder och inredning för smärre förmögenheter, och klart man blir avis på någon med de möjligheterna!

Tur att Pernilla fick gå till andra chansen iaf, det var en fin sång, och ett seriöst framträdande :)

Trevlig lördagkväll!
Kram/Greta

Anonym sa...

Jättefint blev det, verkligen!
Ja vi är nog många som undrar vad du börjat jobba med, eller vad det är för projekt du håller på med. När får vi veta? För det kan väl aldrig vara så, att du faktiskt inte alls har något jobb, eller något projekt på gång?
/En trogen läsare som börjar undra

Anonym sa...

Undrar vilken färg den ur snygga odd mollyklänning har eller heter? Undrar också vad Trulles ripcurl huvtröja går att köpa?
Tack på förhand!

Anonym sa...

Jag brukar läsa din blogg men kommenterar inte alltid men nu bara måste jag göra det för det blev ju bara SÅ snyggt! Jag tycker definitivt att du skall behålla det precis som det är! Kram Linda

mammaxtre sa...

Jag åker till Västerås på tisdag och de butiker du nämner så ofta i din blogg måste jag bara besöka :-)

Ha en fin söndag

Unknown sa...

Finaste färgen, kör på den!!

Kram Catta

Anonym sa...

Superfint med lite mjukare uppblandning i allt det krispiga och lite hårda. Vårfint!
En liten fundering om dina Hunters...har du lyckat dra åt dom i spännet så de sitter tajtare på vaderna? Det ser nämligen ut så då spännena sticker ut i sidorna. Mina sitter inte alls åt tyvärr...

Hälsningar Cattis

Anonym sa...

Svart vitt hem är såååå tråkigt. Kör på MER färg. Och inte då mesigare färger. Mer färg.
Tycker jag som är så trött på alla svart vita hem...ser likadana ut. Urk

Anonym sa...

Ang kommentarer om hennes jobb,Bloggen är ju jobbet!Tack vare alla läsare så tjänar hon lamp-pengar på det.Inget fel med det men hur svårt kan det vara att förstå?Hade det funnits ett riktigt arbete hade vi såklart fått veta det,precis som vi får veta allt som shoppas och detaljerad info om sjuka barn.Ha en härlig dag!!

Ceropegia sa...

Du inspirerer!! Og du har et utrolig flott hjem!
Takk for titten. Kommer innom igjen!

Ha en fin sssøndag videre!

Anonym sa...

hur "ängslig" kan man bli vad gäller inredning o färg?

Anonym sa...

Hej!
Är Trulles skinpaj från lindex i år? har sökt både i butik och på nätet finns inga. Undrar också var hans hoodtröja går att köpa? tack för alla ideer och inspiration du ger via din blogg.

Sophie sa...

Hej!!
Tycker det blir supersnyggt med de milda tonerna till din svart/vita bas, inte för mycket färg, utan precis de dova, mjuka färgerna som du beskriver, kitt, beige, grått och puderrosa.

Sophie på Hammarö

Jenny sa...

Jag tycker att färgen på lampan och kudden är kanonfin!!

Snyggt att du matchar inredningen;)
Jag har precis också köpt den plyschtunikan (Ka-Ching pocket dress) fast i färgen chalk.
I LOVE IT!!

Kram!

Jenny sa...

Tycker verkligen att ditt hem är inspirernade och vackert. Älskar det svart och vita med GUD vad snyggt det blev med den mjukare färgen. Känns levande och vårigt. Tycker den är en keeper.
Är den vita lampfoten Tine K? Visst har du en svart sådan sedan tidigare eller är detta ett annat märke/modell?
Kram

Anonym sa...

Jag har blivit mycket inspirerad av ditt hem, men känner som många andra sagt idag, att du gjort helt rätt att kombinera med denna färg! Det gör känslan mycket mjukare och mer personlig än innan! Jag är också "avis" på att du verkar ha råd med precis det du vill ha...Jag hinner ändra stil och smak innan jag får råd till en hundradel av det jag vill ha...Men jag unnar dig det, för du verkar vara en positiv och vänlig själ...

Lisa sa...

Hej
Tycker att det blev supersnyggt med lite "mjukare" färg blandat med det svarta och vita, så harmoniskt. Jag har själv lite samma toner och älskar svart och vitt men det får inte vara bara svart och vitt, då blir det stelt, så jag har insklag av linne och har också precis köpt en renfäll och lagt på min vita träkista som jag har i mitt kök, tillsammans med svarta och vita kuddar. Gillar stilen med lite inslag av naturen. Jag är så inspirerad av ditt hem och tackar för att vi får ta del av detta. Lisa

BLONDETTY sa...

Superfint! Kul att få tips av duktiga Jannice!
Ni är grymma på inredning båda två!

Ha en skön kväll!

Kramar från
BLONDETTY

Anonym sa...

Väldigt lyckat med lite kit/greige-färgade detaljer hos dig, och lite växt(er) - det blir kanon! Ditt hem kommer ännu mer till sin rätt med det svart-vita, som ändå är "huvudingrediensen". Och du själv passar perfekt in förstås! :-)

Hälsar Pia

Anonym sa...

Jag skrev i ett tidigare inlägg, att jag tyckte du skulle ta in ngt mer element för mer harmoni. Kan inte mkt om feng shui, så jag kunde inte skriva ngt exempel. Men som på bilden med dina "test" saker är precis "the right feeling". SÅÅÅÅ HIMLA SNYGGT och harmoniskt. Återigen, tack för inspiration!