fredag 11 februari 2011

HEJ BLÅSIGA FREDAG

.
.

Utsikten från mitt vardagsrumsfönster denna morgon: Vår gata i Småstaden med massor med snö och nedfallna grenar för vi har galet väder här just nu! Brrrr.



Todeloo freeedag!


Vilken morgon vi har här! På morgontv pratar de om massa förseningar just nu och det är verkligen världens oväder! Hela huset skakar i blåsten känns det som. Är inte alls sugen på pulsa genom snön till dagis med Bea, även om det är max 10 min promenad. (Bilen strejkar nämligen på den mest olämpliga tid man kan tänka sig! Vore ju bättre om den kunde vara urladdad när det var 26 grader och sol?:)

Hur är det förresten hos er bloggisar, tokstormar det där också???



I divanen just nu med lilla lapen och i mysigaste myslpyschen från ChillN (finns hos Creative Lounge). Inne är det så varmt och skönt och jag vill inte alls gå ut...



Idag ska jag sätta mig och gå igenom alla era fina bidrag till Bestlitetävlingen bloggisar för nu är tävlingen avslutad!


Återkommer lite senare med 3 fina finalister så får ni, mina kära besökare,  rösta fram en vinnare av dessa!:)



Önskar er alla en riktigt härlig fredag!



.

31 kommentarer:

Matilda sa...

Här i stockholm är alla bussar inställda, så idag kommer man ingenstans ;)

jenny ~ mammanochkidzenpunktse sa...

Hua! vilket väder ni har...
Här är det 5 grader o ingen snö så långt ögat kan nå...

Puss!

Hanna sa...

Jag bor i Finland, Helsingfors och här är ingen storm alls. Några små lätta flingor snö hade det kommit i natt, men nu är det halvmulet och inte säskilt blåsigt heller... Hoppas INTE stormen kommer hit! Jag skall köra bil 4 timmar ikväll och åka skidor hela veckoslutet och då vill jag ju ha sol och vackert väder :)

Malin sa...

Fy vilket väder ni har. Hoppas det blir bra snart!
Här i Lund är det helt vindstilla och från mitt köksfönster kan jag inte se snö någonstans. Det ligger bara kvar i små högar här och var..

Anonym sa...

Örebro=snökaos!
Jag ska köpa massor av tulpaner idag och låtsas att det är vår....kanske funkar?
Kram Annsofie

Anonym sa...

Ja men oj vilket väder... Kom ut imorse och det var snö till knäna. Körde fast med bilen trots en Jeep 4 wd, vad hjälper det :) Nu längtar jag sjukt till våren. Tur att det ska bli fint väder i helgen, för annars hade jag packat väska o bohag och flyttat till vamare breddgrader :)
Ha en underbar dag, SNART är våren här!

Malin på ön sa...

Tokmycket snö, bilen fast borta i Sibirien, det blir pulka och vagn vid hämtning idag mao så behövs inte PTn idag ; )
Glad fredag,
/Malin

Anonym sa...

En liten fråga bara... I ett tidigare inlägg skrev jag att det syndes på bilden att du "photoshoppat" ett porträtt på dig själv, men det förnekade du bestämt och skrev att du inte ens hade PS och kallade mig otrevlig. I ett mycket senare inlägg visar du ett porträtt på dig själv igen och tipsar om hur du "Photoscapar" och fräshar upp och reducerar fina linjer på bilderna. Öhhh...hängde inte med där! Var det själva programmet du hakade upp dig på eller ljög du helt enkelt? Bara en liten fråga ;)

/Fia i Gävle

Vitt för själen sa...

Jag bor i Arboga- inte alls långt ifrån dej, o här är det SNÖSTORM!!
Men trots det har jag bylsat på både mej o hunden..nu vankas det långpromenad :)

Hoppas ni får en underbar helg. Kram Sophia

. sa...

God förmiddag!

Jag kommer från Gotland och där hemma är det massvis med snö. Nu för tiden bor jag i Malmö och här har det inte har varit snö på flera veckor!

Trevlig helg!

Ps, tjusig blogg (och tjusigt hem) du har!

Jeanette Larsson sa...

Inte helt fel att bo i Skåne idag!! Några plusgrader, barmark och ett lätt duggregn. Jag ska ta min minsting i vagnen och gå till biblioteket :)Trevlig Helg / Jeanette

ROSALIGA ♡ sa...

Hei ;)
I Oslo har det snødd i mange dager med vind og blåst. Surt og kaldt! Jeg trodde virkelig våren var i anmarsj, men der tok jeg jo helt feil.... Koser oss inne i dag - kakao og bolle-fix med syk liten frøken...

God helg!

Randi ;)

DINARA med HUS och TRE små sa...

Ungefär samma syn som hos oss. I mjukisar (dock inte från Chill utan från Abercombie&Fitch och insnöade!) Trevlig helg på er!

Philia sa...

Fia - Det är ganska stor skillnad på programmen Photoshop och Photoscape. Photoshop är mycket mer avancerat och du kan praktiskt taget ändra hela utseendet i det programmet om du vill! Jag har för mig att du påstod att jag photoshopat pannan och jag svarade att det var det enda stället som inte behövde "photoshoppas" och att jag inte hade programmet? Jag tror absout inte att jag kallat dig otrevlig, om du inte har varit det. (tycker faktiskt du har en lite otrevlig ton även denna gång du lämnar en kommentar). Photoscapen, som är gratis och som jag använder, har jag till att ändra mättnad, ton, ljus, skärpa osv osv och ibland även till att ludda till bilder, främst då de är brusiga, så nu vet du det.


P

Philia sa...

Tack alla, insnöade och icke insöade, för era goa hälsningar - härlig läsning en sån här dag då vi mest hänger inne!:)

STOR KRAM

P

Signe 1 sa...

ja oh my vilket väder, man blir ju helt knäckt!! tur att det är fredag iaf:-)

ha det gott!

sofia

17 Cherry Tree Lane sa...

Det är riktigt busväder här hos oss också! Det snöar på tvären, blåser massor och snoskottarna åker skytteltrafik i vår lilla stad. Jag måste nog ge mig ut tyvärr..men skulle mycket hellre stanna inne och mysa :). Ha en skön fredag!
Kram C

Anonym sa...

Mulet och -31 c (bättre än snöstorm)

Kramar
Katarina

"M" sa...

Hej!
Här i Göteborg är det faktiskt helt ok idaag. Det kom dock STORA blöta snöflingor igår som lämnade ett härligt slask på gatorna! Usch! "Göteborgsvinter" :-)
Har kollegor som sitter fast i Sthlm och som VILL HEM idag, vi får se hur det går!
Ha det gott!
/Madeleine

Stina sa...

Här kommer solen fram nu, efter en värstans natt med kraftig blåst och en massa snö. Mycket snö! :)
Stina

Septemberflikka sa...

Här är det också snöstorm.(Värmdö/Sthlm) Jag är rätt glad över att stora killen inte går på dagis idag och att jag är hemma föräldraledig. Det blir mys med brasa, barnfilm och bebisgos istället.

Ha en fortsatt skön fredag!

kram

Anonym sa...

Här i Åre är det en strålande vinterdag, har precis kommit hem efter två timmars lössnöåkning i strålande solsken !! :) Helt underbart!
Nu måste jag tyvärr jobba lite också..... ;)

Ha en trevlig helg, hoppas solen kommer till er också !

Kram Kicki i Åre

Johanna sa...

Här i Blekinge är det mulet men plusgrader och vindstilla. Helt OK!

Anonym sa...

Hej fina P.
Här hemma i Sthlm tog det oss 50 min! att skotta ut bilen i morse, vi laddade med extrafiltar, sand och skovel om vi skulle köra fast på vägen till farmor (dagis och skola stängda i dag så flickorna är hos bästa svärmor istället) och arbete.
Men vi kom fram till slut, Phuu!!
Vackert som ett drömlandskap ute, om man sitter inne vill säga, för ute stormar det fortfarande, men herregud vad jag längtar efter våren!!!

Måste bara få lov att säga, åh vad jag njuter att titta på ditt vackra hem!
Önskar att jag hade orken att upprätthålla samma ordning och finish dig, du är en daglig inspirationskälla!

Med bästa hälsningar
Petra från ett återigen vintervitt Sthlm

Ljusa vardag sa...

Ja du vilket väder vi fått!!! Trodde våren skulle komma men det blev midvinter istället! Vad spännande att se vilka finalisterna blev. jag håller tummar och tår ;) Ha en finfin helg. Mvh Anna

Mammasegen.com sa...

Ser nu att jag bott på din gata!!! Min ex.pojkväns syster m. familj bodde också där då i det ljusgrön/blåa huset som syns brevid det gula på bilden och vi bodde strax nedanför! Nu bor jag i england, men kan verkligen sakna Småstaden när jag läser din blogg! Ha en trevlig helg!
KRAM

Åsa sa...

Läser din underbara blogg nästan dagligen och tar åt mig av massor av fina tips. Nu undrar jag om du kan berätta var du köpte Beas fina dopklänning, det väntas nämligen dop här till sommaren =) Tusen tack!

Gry B sa...

I dag skulle jeg til Stockholm med fly fra Oslo. Jeg skulle på avdelingsseminar og stor fest etterpå, men flyet ble kansellert. Jeg som hadde gledet meg til party og kjøpe hjem Plopp, Kina og svenske magasiner!

God helg H of P :)

Anonym sa...

Pssst igen....
Undrar bara hur det går för alla LCHF anhängare? För mig går det inge vidare, vet ej vad jag görför fel? men det är tydligen bara att stå ut sägs det...eller börja träna kanske..
Misspepp är det i alla fall när vågen går uppåt..
Annsofie

Anonym sa...

Prova att behåll 'lilla skatten' Bea hemma en dag om det är så besvärligt att gå till dagis. Det är inget dagistvång på barn vet du...! Vad jag förstått så är du ändå hemma på dagarna.

Philia sa...

Tack för era hälsningar tjejer!

Åsa - Beas klänning är köpt på butiken Country House i Västerås

Annsofie - Ja det har absolut varit dåligt med kost och träningspepp! Ska bli bättre med uppdatering om det jag lovar!

Anonym - Vill bara tala om för dig att Bea varit hemma heela veckan med mig. Ja, jag jobbar hemifrån (man kan göra det också) men då behöver man tid till det också. Bea är nog den som har absolut minst timmar på dagis av alla tror jag. Ingen av mina skatter har gått mycket på dagis alls, så snälla kom inte med åsikter gällande mina barn när du faktiskt inte har någon aning om hur saker ligger till. Tack.