tisdag 22 februari 2011

LUNCHTIME

.

.
Matlagning på g i mitt just nu faktiskt mycket mycket fräscha kök! (Storstädade ju precis alltihopa i söndags)




 Hallå mitt i lunchen damer


Mår ni bra denna soooliga tisdag!?


Har sett att det är flera av er raringar som undrat hur det går med lchf och hur jag får ihop ex smarriga bullar och pizza med den. Ni som hängt med här på H of P ett tag vet ju att jag fuskar på helgerna och äter maaassor med goda kolhydrater då. Inte för att det är direkt bra på något sätt utan för att jag inte klarar av att vara helt utan godis och annat!:)



Just nu äter jag lunch och idag består den av en ost och skinkomelett med sallad till här hemma. Omelett är nog den bästa lunchen om man äter den på halvt stående fot själv! Så enkelt och gott. Går ju att variera omeletter i det oändliga dessutom. Svamp, räkor, bacon, spenat osv osv...


Jag ska försöka bli bättre på att lägga ut lchfrecept till er. Vet ju att det är riktigt uppskattat! Dessutom ska vi träna mer, både ni och jag, eller hur?;) 3 ggr i veckan är rimligt inte sant? Nu måste vi tag i detta pronto!


Nu blir det minsann powerwalk i minst en timme i solen med Bea i vagnen!


Vi ses lite senare!


KRAM


Psst. Tack för er mycket glada peppning och hälsningar angående min bräääkiga dialekt! Ni är ju bara för söta! Kanske kanske kommer det ett "litet smakprov" på härligheten framöver:)



.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hallo P
Löpning 1 mil på löpbandet imorse!!
Kör oxå med kolhydratfattigt endast på veckorna, fuskar lite på helgen.
Köttfärsbiffar m sallad fetaost avocado=mätt.
Ha en fin dag!
Spännande med video...hoppas älskar Maria M dialekt.

Mammasegen.com♥ sa...

Gud vad jag gillar ditt kök!!! Så himla fint!!
Jag måste också börja skärpa mig lite mer med mat & motion....vi bakade en massa supergoda bullar i går..livsfarligt att ha hemma..Ha en bra dag! KRAM

Photographs By Petra sa...

Jag vill också ha ett sånt läckert kök! :D Njut av det så länge det är välstädat...eller är det bara hos mig köket tenderar att slabba igen direkt ;-) Hopplöst!

Att vara någons fru sa...

Jag gillar skylten du har på snedden i köket! :) Kul med små detaljer sådär.
Och klart att du ska tofs-bröla för oss! Nu är det jugalet spännande :)

D I N A R A sa...

Åh, det påminner mig om att jag behöver städa jag också! ;)

Classic Living sa...

Omelett är den perfekta lunchen, lagom mättande och enkel att variera.

Kram
M

Anonym sa...

Hej P! Fick på råd av min dietist rådet att sluta med LCHF, då jag har diabetes och det finns för lite medicinsk forskning om vad som händer med kroppen på lång sikt med LCHF diet. "Sluta banta och börja träna" sa hon..."???" sa jag som inte tränat på typ 15 år....
Men det blev årskort på Friskis och ikväll är det Afrikansk dans på menyn!!!!
Må gott och Lycka till alla
Kram Annsofie

Anonym sa...

Jag tror inte på LCHF, utan på GI tänket. Undvika snabba kolhydrater, äta långsamma (grovt bröd, fullkornsris/pasta) och i små mängder. Mycket magert kött (kyckling) och fisk, ägg och en massa grönsaker. Skulle aldrig kunna skippa kolhydrater helt dagligen. Att svälta kroppen på kolhydrater i veckorna, och frossa i fett och socker på helgerna....nä, tror inte på det!

Kram/Greta

Anna - Hundra kvadrat sa...

Jag brukar inte ge reklam för mig själv i kommentarer hos andra, men eftersom du tog upp LCHF och recept så vill jag ändå tipsa om min och min mans recept-blogg för just LCHF. Vi själva äter efter det och för oss funkar det jättebra. Så kika gärna in där om du har lust! Våra godaste recept: varagodasterecept.blogg.se

Anonym sa...

Nej det är inte smart att äta massa kolhydrater på helgen för det tar nämligen 2 dagar för kroppen att ställa om sig. Det betyder att din kropp lagom ställt om sig till onsdagen kanske och då bränner du bara rätt i vaddå 2 - 3 dagar?

Det är därför LCHF inte är en diet som håller i längden! Och det är därför GI är vettigare där man inte helt utesluter kolhydrater utan bara äter rätt och därför är något man kan hålla :)

Anonym sa...

Oj vad fullbelammrat kök du har. Jag skulle aldrig stå ut med så mkt på bänken! Gillar rena arbetsytor. Men köket är fint! :)

Anonym sa...

Hadde vært kjempe gøy med en liten video snutt!
Resepter tas også imot med takk. Er i gang med trening og skal ta av 10 kilo før sommeren!

Anonym sa...

Gick ner 10 kilo med LCHF funkade på mig, men man ska väl alltid motionera självklart, annars hjälper inget, man kan visst fuska lite på helgen, det gjorde jag och det gick hur bra som helst.
Man ska väl inte överdriva åt något håll men potatis och ris bröd o godis, var jag extra noga med att inte äta av. finsk surlimpa om det krisade ibland.
Prova vet jag!så vet Du!!

Anonym sa...

Hej alla..
Tror inte heller på dessa dieter.... motion och allsidig kost i lagom mängd är det enda rätta!
Det finns inga genvägar. Så är det bara. Endast kortsiktiga såklart där man tappar i vikt men inget långsiktigt som man orkar leva efter i all tid... och detta jojandes fram och tillbaka är inte nyttigt för kroppen.
Mer motion till folket säger jag!!!

/Johanna

Anonym sa...

HEJ P!

jag är en ny läsare av din blogg, har bara läst den i en vecka, och gillar den. Jag håller också på att gå ner i vikt. (så där kul)
Men skulle vilja veta lite om du har tips på bra fundtion, har provat en massa och blir inte nöjd med någon. Funderar på chanels vet du om den är br? Vad använder du?
Mvh
victoria