lördag 12 mars 2011

OUT OF ORDER

.
.

Min lilla Flisan på väg till en liten vän för att gå på ett (mycket uppskattat) pyjamaskalas tidigare idag!




God kväll finingar!



Tekniska dumma problem har stört mitt bloggande hela dagen idag! Grrrrr. Det är ju så irriterande när inte uppkopplingen funkar som den ska. Kikade nyss in för att kolla en sista gång om nätet funkade och det gjorde det, som ni märker, äntligen!

Här har vi, precis som de flesta av er, kollat in Melodifestivalen ikväll och jag kan lova att skatterna var mer än nöjda att just Eric Saade vann!:) Ojojoj vad de var nervösa ett tag att han inte skulle göra det.  (Jag tycker åter igen så klart att Lena Philipsson var allra allra bäst och klart snyggast! :)

Nu väntar strax sängen och den ska bli så otroligt skön att krypa ner i ikväll! Dels för att den är alldeles renbäddad och gosig och dels för att jag haft jobbig huvudvärk (igen) halva dagen...


Vi ses imorgon vänner!


Sov så gott!




Psst, Jag har precis fått mail från Lotteriinspektionen och tydligen måste man ha något slags tillstånd från dem för att få ha utlottningar på bloggar, annars är det olagligt! Visste ni det??? Så en liten varning till er söta bloggisar som ibland håller tävlingar, ta reda på vad som krävs för att få ha dessa!


.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Men herregud!!!! måste man ha tillstånd till allting nu för tiden!!!!
Tycker det är jätte kul med lite tävlingar här och där i bloggvärlden.
Har två tjejer här hemma som också är jätte lyckliga för att det var
Erik som vann :-) kramis Ulle

Jessica R sa...

Hej!
Jag har för mig att man komma undan genom att tävlande svarade på frågor för då är det inte ett lotteri. Många sk. undersökningar som är tävlingar, ex vinn en bil, få en månadslön m.m. kommer undan genom att man får svara på en "dum fråga", hur rengör man bäst sina golv? Med dammsugare eller tvättmaskin? Kolla upp det! Men det innebär alltså att man inte kan få "fler" lotter genom att göra reklam, eller gilla på FB utan måste där i så fall svara på ytterligare frågor.

Kram J

Handplockat sa...

Tassar in i tidigmorgontimma
för att önska dej en toppen söndag
Här kryllar det av inspiration och underbara bilder SOM VANLIGT !!!

Nu ska jag njuta hos dej en stund innan jag tassar vidare

ha det bäst

Unknown sa...

Tack för rådet..:)) Men grymt löjligt är det,får snart inte göra nåt i det här landet..Önskar dig en skön Söndag..kram!!!

Anonym sa...

Har du tagit reda på vad som gäller?

Fru N och villa Någorlunda sa...

Så tråkigt, men det kanske går att lösa? Hur får man tillstånd? Hoppas din söndag blir fin, själv ska jag till IKEA och köpa nytt kök...och sedan ska vi bygga det...pust. Det lär fylla min blogg hela våren lång :)

mammaxtre sa...

Krångel med datorn vill man inte ha, usch så trist. Så fin hon är din tös.

Även jag hejade på Erik Saade. Sexåringen här hemma var nöjd så nöjd över Saades vinst :-)

På tisdag bär det av till Västerås för min del. Och Tullhuset som jag blev så förälskad i sist skall få sig ett besök. Detta tack vare dig som tipsade via bloggen om denna underbara butik :-)

Ha en fin söndag

♥ Min lilla Stuga ♥ sa...

Måste hålla med ovanstående inlägg, får man inte göra nånting i detta land något mer eftersom man behöver ha tillstånd för att egentligen ge bort en gåva på sin blogg?! Saknar ord. Jag har själv inte haft någon utlottning...än...men tanken finns ju där. OM man kallar det för gåva då? Vet du vad som gäller då? :))

Önskar dig en skön söndag och hoppas att du slipper huvudvärken och att nätet funkar. :) Kram

Petra sa...

Nu är saken det att det står inget om privata lotterier på deras sida, därför kan det ju heller inte vara något som är olagligt.

Anonym sa...

Stämmer att man måste ha en " motprestation" eller tävlingsmoment om det inte ska klassas som lotteri (som då kräver tillstånd av LI). Men det kan räcka med att skriva en motivering eller svara på en fråga.

Anonym sa...

När det gäller "mindre privata" tävlingar kan ju inte myndigheter ha koll. Men tror nog att LI håller koll nu på stora bloggar, som denna t.ex. I synnerhet när du i tävlingar samarbetar med kommersiella företag. Se det som ett gott betyg att du är så stor att de ser dig ;).

Anonym sa...

Ang lotterier. Lotterilagen gäller så länge som det är "slumpen" som avgör vem som skall vinna, tex när ni skriver kommentarer i kommentarsfält, länkar, eller liknande och det "dras" en vinnare slumpmässigt. Huruvida det står omnämnt på lotteriinspektionens sida om privat eller inte spelar ingen roll då det är lotterilagen som styr denna fråga och vi svenskar slall kunna lagen enl lagstiftaren.. En blogg kan aldrig anses privat då den är nåbar för vem som helst. Men för att komma runt lagen gäller följande, och det är att de som "tävlar" på något sätt presetar något individuellt. Tex skriven en slogan, eller fotar något med anknytning till produkten eller något annat individuellt presterat. Samt att det finns en jury som är bestående av en person från produktsidan samt någon/ra oberoende. Då är det en tävling i lagens mening. Då gäller den individuella prestationen och inte slumpen. Så sant detta med tidningar, och de betalar böter hela tiden kan jag berätta. Tack för en superfin blogg och jag hoppas att detta reder ut frågan för dig och alla andra bloggare med tävlingar. Just nu ligger det stort fokus på bloggvärden oavsett storlek på bloggen, och böterna är höga kan jag berätta.
// Juristen

camilla-svensk mamma i England sa...

ja gud....alla dessa regler...Tack i allafall för en underbar blogg!!! Så inspirerande!!!
Nu ska vi in till London till den svenska affären!!! Ryktet säger att de har semlor...:)

FruSofie sa...

Jag tyckte att det var rätt låt som vann, min stora son älskar med Eric som alla andra barn känns det som haha

Hoppas att du har vaknat upp utan huvudvärk idag och får en riktigt mysig Söndag!!


Kram

Helene sa...

Det er klart man må sette seg inn i en del regler når det gjelder markedsføring... Her i Norge har diskusjonene gått rundt produktplassering og at bloggere forteller hvor de har kjøpt ting (eller at de er sponset). Er visst en del regler rundt det også....

Meeru sa...

Nothing to do with this exact post but had to say something =) I found your blog two days ago and have almost gone through all the postings.... It is wonderful and so good!!!
I am a singel mom with two small boys and this great blog gives me hope that some day some nice man will be waiting for me somewhere too =D
And your style with all that lovely white, I want it all!!! Keep up with this wonderful style of yours!

M from Helsinki Finland

Anonym sa...

Tack för en jättefin blogg! Älskar din inredning...skulle gärna vilja dessa howardsoffor som du har, var har du köpt dessa?
Hälsningar U