onsdag 20 april 2011

MINIMAKEOVER

.
.


Söta Scillor på nya hyllor i köket. (Hyllorna kommer från Ikea. De var i någon konstig laserad mjölkig färg så det vara bara att slipa och måla själv alltså! Lilla glastillbringaren har Ingegerd Rådman gjort).




Hej hallå Onsdag!


Jag gar ju hållit på och "fixat lite" här och där här hemma senaste veckorna och bla så har köket fått sig en uppfräschning. Egentligen så hade jag tänkt göra liite mer omfattande grejjer och måla hela köksgolvet schakrutigt i vitt och grått. Men det visade sig inte vara så lätt som jag trodde... Så tyvärr bloggisar, jag kan inte bjuda er på så extremt spännande "kökspics" idag! (Men kanske blir det fixat inom en snar framtid det också:)

Färgen på väggarna är i alla fall ny och är vitare och något kallare än den som vi hade innan. Inte kritvita, eftersom Kvänumköket är målat i Dunvit utan det fick bli Dahliavitt från Alcro. En riktigt fin "nästanvit" färg. Alla lister runt fönster, tak och golv fick sig också en ny omgång vit färg. Sen har jag satt upp en Ikeahylla och tagit ner några saker från väggarna (och tagit bort hissgardiner - inga mer gardiner i köket!). Vad som kommer upp istället visar jag i ett annat inlägg!:)




Stora skålar från Tine K (finns hos Stil, Inredning & Design), musselfat och fat på fot Mateus, porslinsskärbrädor från House Doctor (finns hos Ellis Corner), tupp + vita burkar Bruka, stor keramikskål + vita  koppar Fide Fajans, flaskupa IB Larsen, ekollonglas Svenskt Tenn och våningsfat Pilliveut. Lamporna på bordet kommer från Indiska och BTC Original i taket har jag klickat hem från Lundagård.



Finfinaste bokställen med bestick i cool & ruff stil från Par Courrier. De små lamporna ska bort så fort jag hittat den ultimata, ganska stora, klämlampan att sätta på hyllan istället! Vad mer som är nymålat? Köksbordet:)


Nu ska jag och Bea & Trulle strax hoppa i bilen och fara iväg för att shoppa lite! Kanske blir det en tur till Ikea. Småstaden har ju precis fått typ Sveriges största variant av detta varuhus och det måste vi ju besöka a.s.a.p:)



Ha en riktigt fin Onsdag!



KRAM




.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Det måste vara ett heltidsjobb att shoppa som du

Anna G sa...

Nya IKEA är helt underbart :-) Känns som om storstan har kommit till vår lilla stad :-)

Nicky sa...

Så fint! :) XO

Anonym sa...

Suuuuperfint!!!

Anonym sa...

Fast det är inte sveriges största ikea. det är kungenskurva
Va fint du gjort i köket. har oxå ett slagbord och är så himla nöjd över det. kanske två hyllor ovanför vore nått.
sen tycker jag lamporna är helt underbara..undrar om dem fortfarande finns kvar på indiska? var det längesen du köpte dem?

Anonym sa...

Du är verkligen duktig på att få till det fint!
Det hjäper inte med nya saker om man inte kan komponera på rätt sätt. Tack för all inspiration!

Att vara någons fru sa...

Det är lite modigt med IKEA - där är ju alltid så vansinnigt mycket folk! Jag gillar precis när det öppnar; då kan man ströva runt lite utan att bli helt nerkörd av hysteriska människor med kundvagnar :)

Milla sa...

Nu får jag ännu lite närmare Ikea från min lilla "förort" jippi :=) Jag har inte varit där ännu men jag har hört att det är såpass stort så det inte alls blir lika trångt som tidigare även om det är mycket folk, och det är ju gött! kram Milla i "Kvickan"

Anonym sa...

Vad fint, som vanligt! Jag undrar vad du använt för färg på köksbordet? Vi är i färd att måla om vårt ekbord och vill ha tips på bra färg.
Kram Malin

Anonym sa...

ÅÅÅ, vad fräscht och snyggt!!!
Verkligen superfint!! Ni har ett helt fantastiskt kök!!!

Glad Påsk!

Kram Anna.S i Uppsala

Anonym sa...

Åh så fint!
Undrar vad det blir för snyggt istället för gardiner i köket, väntar med spänning....

Kram Camilla

IngerJohanna sa...

Kul med "makeovrar" även om de är mini. Jättefint stylat på hyllorna!

Varma hälsningar!
http://ingerjohanna.blogspot.com

Anonym sa...

Jätte snyggt!! Du har verkligen jobbat, jag veet att det tar mycket tid!!! Phu!!!!
Men det är mödan värt när det blir så fint!
/Lena

Fru N och villa Någorlunda sa...

Supersvårt med vita färger! Fick själv måla om vardagsrum och matsal tre gånger innan den vita nyansen blev rätt. De putsade taken var inte kritvita och för att de inte skulle se solkiga ut var väggarna tvungna att vara aaningen mindre vita. Men det blev bra till slut! Ditt kök är toppenfint!

Anonym sa...

Vad använder du för färg till lister?

Hälsningar
Cajsa

Carola -mitt gröna lilla rum sa...

Det blev jätte fint! Det kan vara lite svårt med vita kulörer...

LOPPISLIV sa...

Ohhh så fint Petra!! Du är så duktig på att få till det så där perfekt fint!!! Såna hyllor har jag också i mitt kök, en klämlampa kanske vore något för mig också...Ska bli kul att se vad för något du hittar. Snyggt med kokböckerna samlade synliga. Och så skriver du om att måla golvet vit och grå rutigt...Det är mitt drömgolv i kök :-)) Det kommer ju att bli hur fint som helst ska du se...oj oj så himla spännande!! Ska bli väldigt kul att se vad du hittar på för något i fönstrerna också, jag har nämligen inga gardiner i vårt kök heller, och vi har 3 fönster, trivs när det är lite naket och mycket ljus, har innan haft hissgardiner men tog bort dem innan jul och nu är det tomt eftersom jag inte kommit på vad jag vill ha istället??? Ha en underbar dag du glada och Tusen Tack för all inspiration du delar med dig av. Stor Kram P

Unknown sa...

Riktigt nice! Bokstöden är ju bara så vansinningt fina, och de vita stora skålarna ska nog också skaffa mig, är ju så vackra =)

Ha en fin dag på varuhuset,
kram Catta