onsdag 18 maj 2011

BRUDSKÅP

.



Åh vad det är vackert med sådana här kinesiska sk "brudskåp" inte sant? Bild: Baazar. (Jag kan förresten ta allt på bilden ovan. Läckert!:)



Todeloooo!



Mår ni bra söta bloggisar?

Sitter just nu och äter lunch och letar skåp! Ska nämligen ta tag i saken och köpa ett till matsalen, äääntligen:) Har länge varit sugen på att skaffa ett snyggt skåp dit, som man kan ha en där kommande Musselmaletservisen i ni vet (ja i drömmen i alla fall;).

Nu vet jag bara inte riktigt vilket skåp det ska bli och jag är otålig. Ett kinesiskt brudskåp är jag mest sugen på för det är ju verkligen ursnyggt, men ett vitt mer klassiskt vitrin är ju också ursnyggt, precis som ett svart vietnamesiskt vitrin.... Dessa är vad jag står och velar emelllan. Kan ju inte bestämma mig!

.



Ännu ett vitt brudskåp från Baazar (fler bilder från den mysiga butiken i Sävsjö hittar du här.)
 

Detta fantastiskt snygga hem skrev jag om för inte så länge sen här! Söta ägarinnan, som är en av er bloggisar, mailade så snällt lite fler bilder som inte var med i reportaget och jag lovar: det huset är tokfint precis öööverallt! 


Tror nog att det får bli ett vitt skåp i alla fall. Hmmm. Eller svart. Vad tycker du bloggis?


Nu ska jag nog ta och boka en mysig charter till oss allihopa tror jag(tipsa tipsa!:)


See ya!


KRAM



Psst, Angående gårdagens bullar! Slarvigt slarvigt av mig att inte lägga ut receptet, nu är ni ju många som undrar ser jag! Here we go: Gör en vanlig vetedeg (typ receptet som brukar stå på mjölpaketet). Tillsätt någon tesked extra kardemumma, som du stött själv lite halvgrovt i morteln. Kavla ut som vanligt till en cirkel och sporra (du använder en sporre som man köper på typ Bruka) trekanter. Lägg en rejäl klick av mandelmassablandning (ca 400 g färdig mandelmassa mixat med 200 g smör om du gör många bullar) överst på varje trekant och rulla ihop. Sen så är det pärlsocker eller hackad mandel på som gäller. Et voila - supergoda gifflar!:)


.

23 kommentarer:

elena nuez sa...

the first one my favorite!!
It is soooo lovely!!!

Camilla sa...

Sååå fina skåp! De har verkligen mycket fint på Bazaar, har bara ett par mil dit....
Vitt eller svart, usch svårt lika fina bägge två. Men det är fint att bryta av med något svart om allt i övrigt är vitt. Är själv så himla velig och det är skitjobbigt. Blev såå sugen på din halltapet verkligen jättefin. Ångrar mig nästan nu då jag beställt en annan till vår halltrappa. Men men det blir säkert bra med den ändå. Ha en bra dag!!

Jackie sa...

Superfina allihop! PBhome har ett svart mingskåp som är vackert...ett litet tips.
Jackie

Lina sa...

Åhh så fint faktiskt allt är på översta fotot håller med dig! Hoppa du hittar en resa, vi toklängtar här till mitten av augusti då vi flyger mot grekland : )

Anonym sa...

Tack för underbar läsning och inspiration! Ditt hem är helt fantastiskt! Funderar över om du har någon utbildning? Och vad du har arbetat/ arbetar med? :) nyfiken ....

Anonym sa...

Tycker du ska köra på ett vitt brudskåp - det smälter nog fint in i ditt hem utan att ta för mycket plats. (och du kan ju alltid måla det svart om du skulle ångra dig :-)

Härligt med charter. Själv åker jag och familjen iväg till solen om en dryg vecka. Ska bli sååå underbart, särskilt med tanke på att vi precis, liksom du, avklarat en andra pärs av magsjuka. :-S urk. Trodde inte man kunde få detta nu i maj, men det kunde man tydligen...

Tack för att du förgyller min dag! Livet känns lite ljusare när man kan titta in i din härliga blogg varje dag.

Kramar Nena

Unknown sa...

Hej! Kollar din blogg varje dag. Vi åker till Turkiet nästa vecka. Solresor och vi ska bo på silence resort o spa! Jätte lyxigt med massor av pooler och vattenrutchsbanor! All inclusive, så vi lär inte gå hungriga! Ett tips från mig. Kram på dig o hoppas ni kommer iväg!

Linda sa...

Hej Philia!

Tips på resa för dig o familjen: SAMOS! Underbart vacker ö, ljuvliga stränder (finns både sten och sandstränder) och klart vatten. Faktiskt inte så jätte turistigt heller (om man jämför med t ex Rhodos, Kreta osv) plus att priserna där är något lägre. Väldigt lugnt och harmoniskt där. Ön är ganska liten, men för en vecka finns det mkt att åka runt att kika på om man hyr bil exempelvis.
Har släkt som har hus där nere och kan lova att ni inte blir missnöjda om ni åker dit :)

Kram Linda

Helena Svensson sa...

Skåpen är Jätte, jätte fina... DOCK tycker jag att man inte skall blanda stilar för mycket, för det blir lätt lite oroligt även om du väljer vit som färg. Tycker du skall hålla dig till New England - industriella stilen... Min åsikt! Skall se om jag hittar exempel så skall jag visa... Ha det gott..!

Helena Svensson sa...

Yes.. Skall ge konstruktiv kritik. Hittade mina favoritkataloger, kanske kan något där inspirera.

http://www.eichholtz.nl/

http://www.madamstoltz.dk/catalog/autumn2011.html#/40/

Madame Edith sa...

Ett vitt kinesiskt brudskåp står överst på min önskelista. De är ju sååå vackra!!

Ha en bra dag. Kram/M

Anonym sa...

Ser man på, där är ju stolen oxå! Men jag tror ett lite stramare vitrinskåp skulle passa bättre hemma hos dig! Känns inte som orient stilen är riktigt du? Känns inte som det hör hemma bland danska designklassiker.

Vi har precis bokat två resor för i år, först bär det av till Kroatien för en månads vistelse där, och senare en USA resa, då blir vi borta dryga månaden. Kul! Har oxå beställt en BMW X1:a (en vit) på tal om att beställa! Längtar =)

Kram/Greta

Hanna sa...

Sardinien är härligt att åka till med barn både god mat och fantastiska badstränder!

Anonym sa...

Ååå säger jag bara. Skåp, det är något jag kan "gå igång på" ;-) Beställde själv ett skåp från Baazar till badrummet som jag blev mycket nöjd med. Men om du väljer mellan brudskåp och vitrinskåp så röstar jag på vitrinskåp vilket jag tycker är finare. Några favoriter: House Doctor vet jag hade ett stoooort svart skåp med vitmålad insida som var väldigt läckert. Tror till o med du har visat det på din blogg om jag inte är helt fel ute. Andra snygga skåp är klassiska Book av Titti Fabiani, eller den svenska motsvarigheten från Voice: Libro. Ursnygga! (Fast det kanske blir för bokhylligt?) Sen har du ju skåpet Wilma från Mio (det har jag själv) Med lådor nedtill. Love it!
Lycka till i skåpjakten! Kram Ulrika

Anonym sa...

Jag kompletterar mitt inlägg med lite länkar:
Svart vitrinskåp från House Doctor:
http://kixkoll.blogg.se/images/2010/snygg-matplats-housedoctor_68996819.jpg
Fina Wilma med lådor:
http://www.lundbergs-mobler.se/SE/Lundbergs-Mobler/SORTIMENT/Skap--skankar/Wilma-vitrinskap-med-lador-i-underskap.aspx
Och lite modernare Book, såå snyggt att täcka en hel vägg med...
http://www.furnimagz.com/wp-content/uploads/2011/01/Lipari-White-Modular-Sytem-Cabinet-With-Glass-Doors-540x318.jpg

Hälsningar Ulrika!

Anonym sa...

Kinaskåp har gått lite i "inflation" enl mig - finns till och med att köpa på Rusta nu: http://www.rusta.se/kinaskap_2_dorrar_p95501302.html

Håller nog med Ulrika här ovan att det hade nog varit finar hos er att ha ett mer "öppet" skåp där man kan se ditt fina porslin.

Detta skåp tycker jag är underbart vackert från Rivièra Maison: http://www.rivieramaisonwebshop.nl/index.cfm?/artikeldetails_EN&artikel=CU-artikel-7E1EF4E0-1F29-0BD1-72F532B761BD2C5C

Eller "Brighton" vitrinskåp från Artwood: http://www.artwood.se/

Ilva har också flera fina skåp: http://www.ilva.se/avdelning/forvaring/278/vitrinskaap

Lycka Till/Kramar Lena

Anonym sa...

Äkta kinaskåp är nog det snyggaste som finns i skåpväg! Tycker inte alls om sådana däringa låtsasgamla vitrinskåp.

Kram från mig

Brunkullan sa...

Tack för receptet!

Ett sådant skåp står på min önskelista också. De är urtjusiga. Svart eller vitt är ju frågan. Men damm syns minst på vitt, så det lutar åt det;)

Charter! Mys! Själv är jag nyligen hemkommen från 14 dagar i Florida.

Jag kan rekomendera Clearwater Beach (googla!!)på Floridas Gulfkust. Vi bodde på Hilton, direkt på den kritvita stranden. Superfint.

Det tar ca 1,5 timmar till Orlando med bil (där vi först bodde i 6 dagar och avverkade 6 nöjesparker).

Efter 3 dagar på beachen drog vi vidare längs kusten söderut, genade genom Everglades och avslutade semestern i Miami och Miami Beach.
Lovely!
Rekomenderas starkt:D

Vi for hela familjen (jag, min sambo och våra två söner 16 år och 9 år).

Annars skulle jag åka till Kroatien eller Grekland om jag skulle hålla mig inom europa:)

Kram Susanne

STILinredningochdesign.blogspot.com sa...

hej!

Kan du inte visa bilderna hon mailade, jag e tok kär i detta hus. Vi har precis köpt hus men har trots det varit sugna på visning, kan inte riktigt släppa detta hus riktigt!

Kram Madde

Anonym sa...

Hej P! Sprid lite länkkärlek och länka till bloggerskan vars skåp du visar i detta inlägg. Det vore så roligt att hitta till hennes blogg =) Vänliga hälsningar Frida

STILinredningochdesign.blogspot.com sa...

jag trodde det var huset på tågaborg:) Men detta hus var även det hur läckert som helst!

Madde

PIAZZAN en inredningsblogg sa...

Hej ! La ut en bild på min blogg i söndags på ett fint kinesiskt brudskåp som jag ropa in på Lauritz för ynka 2000kr !!!!! till min syster och hennes sambo. Kan fortfarande ångra lite att jag köpte det till dom ....älskar det !!!

Tack för en inspirerande Blogg!! / Pernilla på Piazzan ;)

Philia sa...

Tack för era hälsningar och goda råd tjejer!!! Ni gör mig glaaad:)

Frida - Den duktiga tjejen som har huset har igen blogg, så vitt jag vet. Därför - ingen länkning!


KRAM

P