tisdag 17 maj 2011

HAPPY HAPPY & BAKSUGEN





Ja det är det, eller hur?:) I alla fall oftast (och jag har också haft mina downs, tro mig:) Tror personligen på ett slags karma. Gör man gott får man till slut gott tillbaka. Och vice versa. What comes around goes around you know! Men personligen är jag nog tyvärr också långsint mot människor som är "mindre goda". Hamnar man i min svarta bok efter att varit riktigt riktigt dum mot mig eller någon jag tycker mycket om så stannar man där. That´s it.  Är du förresten bra på att förlåta?



Heeej Tisdag!



Vilken skön dag - alla är ju faktiskt (nästan) krya igen här hemma!

Och jag är sååå sugen på att baka med skatterna när de kommer hem strax. (Sötisarna har ju varit hos pappa i helgen) De tycker ju att det är så mysigt och det doftar ju så gott! Japp, bakning får det bli och jag tror vi kör massor med kardemummabullar, mums:)


.

Happy mamma letar recept i köket idag!  (Dagens: ChillN tunika + Hunky Dory kofta + Nudiejeans)


Nu ska jag äta lunch  dvs avocado + räkröra. Sen blir det hämtning av alla skatter och som sagt bullbak Härligt!


Önskar dig en riktigt fin dag!


KRAM



.

28 kommentarer:

Anonym sa...

Dessa macarones är ju så vackra tycker jag!!! Det är härligt att baka, tyvärr gör jag det alltför sällan!! Men förra våren blev jag lite lycklig när jag var i Schweiz och hälsade på min bror, jag strosade runt i en affär m hushållsapareter, el i alla fall på den avdelningen, när jag, döm om min förvåning, hittade vita kitchen aid som de sålde för 400 schweizer franc (ggr ca 6,5)!! Naturligtvis släpade jag hem och den är så fin!!!

Anonym sa...

Hej P
Löpbandet tog mig 1 mil imorse slitigt, ja
men man mår så sjukt bra efteråt...
Löpning är ett bra sätt att få bort ilska o annat negativt Endorfinerna ser till det..
Du är vacker som vanligt.
Lycka till med bakningen och allt annat du har för Dig!!

Camilla sa...

....åh, härligt med bullbak...luktar ju så gott i hela huset sedan. Har du bakat Makroner någongång? De är ju heeeeelt ljuvligt goda. Lägg gärna ut recept i så fall.
Ha en fortsatt bra dag!!

Att vara någons fru sa...

Oh yes, svarta listan har jag också. Korsar man gränsen är man där för alltid. Men hellre det än att misstro alla från början tycker jag :)

Lisa, 36år sa...

Macarons ser vi fram emot att se här :)
Jag har slitit mitt hår över dem ett antal gånger å provat många recept, men m verierat resultat ha ha ha.. Men man blir nöjd när man lyckas!
Lycka till m bullarna - de är iaf tacksamma för att baka

Pethra C. sa...

Makroner ser så ofantligt goda ut, men äggallergiker jag är, får jag fortsätta äta med ögat. ;)

Jag har varit väldigt duktig på att förlåta en gång i tiden, men nu struntar jag istället i människor som sårar och bråkar, orkar inte med att ha energitjuvar i min närhet.:)

Unknown sa...

Mysigt med bak! Och du, jag drömmer fasen om ditt kök alltså, SÅ SNYGGT!
Hoppas inte jag är med i din svarta bok, jag kan ju ha uttryckt att jag tycker lite olikt dig nån gång kanske.. men nä, det kan du nog ta ;)
Jag kan nog vara lite långsint ibland, fast bagateller släpper jag snabbt som tusan, bara jag får prata av mig.

Ha en riktigt go dag med skatterna,
kram Catta

Anonym sa...

Ville bara säga att du har ett otroligt fint hem! Blir så inspirerad varje gång jag kikar in här.. och så söta barn, med underbara kläder!

Kramar!!

Anonym sa...

avocado med räkröra lät gott.
hur gör du din räkröra?

Anonym sa...

Skulle önska att jag kunde säga ifrån bättre till människan som gör mig illa..Vad är det som får vissa att tro att de kan bete sig och säga vad som helst till mig?
Tina Törner berättade att hon klumpade ihop alla ilska och jobbiga känslor till en boll som hon fotade allt hon kunde rätt ut i ingenstans, det är precis vad jag skulle vilja göra! Bort med energitjuvar som får mig att må så dåligt i hjärtat...
Om jag bara hade orken..

Anonym sa...

Jag håller med dig om svarta boken. När en person varit falsk/elak mot mig eller mina barn då är det kört. Även om personen försöker att reparera så är jag helt stängd mot denna. Vet inte om det är bra eller dåligt. Alla borde ju igentligen få en andra chans men jag har svårt med det.
Sköt om dig och ha en härlig dag i våran fina stad :)
Kram på dig

hemma sa...

Bullbak är bästa, luktar gott och hemtrevligt i hela huset! Sist provade jag med kokos i fyllningen också (smör socker, kokos och vaniljsocker) - riktigt smarrigt!

Du har en härlig blogg som jag kikar in på nästan varje dag :-)

Anonym sa...

Önskar att jag hade lika lätt för att fortsätta vara arg, men det kan jag inte. Jag har så himla lätt för att förlåta så jag blir arg på mig själv. Men det handlar kanske också om att jag har haft turen att inte ha råkat ut för något extremt.

Jag kommer själv ihåg när man var liten och kom hem från skolan och mamma hade bakat, det fanns inget bättre och mer välkomnande att komma hem till. Nu blir jag sugen på att överraska mina barn men det får bli imorgon.

Kram från Anna i Skåne

Anonym sa...

Tråkig stämning här idag. Varför läser ni om ni inte är intresserade och inte gillar P?
/Jenny

Radhusdrömmar sa...

Fin bild på dig i köket!
Ja baka är ju så mysigt, jag brukar oftast också göra kardemummabullar, men brukar ha lite vaniljsocker i då också, det blir supergott!

Kram Johanna

helen by the westcoast sa...

Otrevlig stämning, tycker jag. Vi är faktiskt otroligt många som gärna följer din blogg P, jag blir lika glad varje gång jag får se dina nya inlägg.Du inspirerar många, så lägg dessa negativa kommentarer åt sidan.

Anna Charlott sa...

Hej Philia!

Ett par rader till dig och bara dig. Jag läser din blogg varje dag, och den lyfter mig och ger mig även inspiration. Även idag lyfter den mig, du har full rätt att uttrycka hur du går tillväga med dina känslor, vem vet vad du har med i bagaget!! Så kommentarerna som "trillat" in ovan... ja säger bara JISSES tillbaka. Tor ingen utav dom är mogen att läsa en "40 årings blogg".

"De svåra är inte att vinna, utan att resa sig varje gång man förlorar".

En som valt att läsa din blogg

Kram från Charlott

Åsa sa...

Vilket fint kök du har! Ljust o fint, inte mörkt som vårat..:)

http://asahoffman.blogg.se/2011/may/namninsamling-for-rattvisan.html

mammaxtre sa...

Men vilket fint kök du har, verkligen jättefint. Vad skönt att alla är friska :-)

LOPPISLIV sa...

Visst är det härligt när huset luktar av nybakat, sånt är så mysigt att göra med sina barn.

Så snyggt det är i köket nu med den vita bordskivan! Det ger köket ett helt nytt ljus.

Och du är vacker som en dag där du står :-)
Jag tror också på att man oftast får tillbaka det man ger, positivt ut ger positivt in osv. Kraaaam Paula

Anonym sa...

Har aldrig varit med om att någon varit så hemsk mot mig att jag inte kunnat förlåta! Vi hade många turer med min mans ex, hon gjorde mycket tråkiga saker mot oss. Men jag förstod att hon inte mådde bra då. Nu är vi goda vänner allihop. Känns bra mycket bättre än att gå och vara långsint resten av livet. Jag avskyr att vara långsint, tar alldeles för mycket negativ energi från mig...

Jag klarar inte av långsinta människor, träna på att förlåta (eller iaf att gå vidare), så mår ni bättre, jag lovar! =)

Kram/Greta

Anonym sa...

Tar priset varje gång hur lång tid det tar innan inlägget kommer bort ; )Då ska ni alla damer som är "40" få hålla er till fröken P och hennes långsinthet å vackra poserande barn. Om man nu har en blogg så fattar jag inte varför man inte klarar av att ge respons...har jag fattat fel eller blir inte det lite fegt att inte svara på frågor som någon ställer...men det är väl hårt att bli ifrågasatt. jag håller med er jag ska låta bli att läsa..inte för att P bryr sej om det och det säger väl en del.Jag fortsätter med minm egna ungar som absolut inte kan posera eller har ralphpiké men gud så ljuvliga. Enjoy <3

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Låter inte sunt med en svart bok.

Jag förlåter, och är inte långsint. Att gå omkring och "hata" är inte bra.

/Caroline

Philia sa...

Ojojoj, vilken uppståndelse hihi!:)

Anonym - Ja, jag tar bort onödiga elaka kommentarer. Varför förstår nog de flesta;)

Nu skrev jag inte att jag gick omkring och hatade som du Caroline(och vissa andra)tror. Jag hatar ingen! Vad jag menade var att om någon tex är riktigt riktigt dum mot låt oss säga mina barn så har jag svårt att glömma detta och låtsas som om det regnar och att inget har hänt. Varför är man oprovocerat elak liksom? Då är det ju något riktigt fel hos verderbörande och jag vill helst inte ha med den personen att göra mer. Negativitet och dumheter är så trist!

Önskar er alla en fin kväll!

KRAM

Petra

Angelica sa...

Hej fina du
Jag tror på att förlåta det är jobbigt att gå omkring med för mycket dålig energi. Men mitt råd är att omge sig med människor som ger en energi och där man orkar ge energi tillbaka. Att förlåta är att gå vidare men det betyder inte att man måste umgås utan tala ut och vara öppen med vad man känner. Vi är lite fega med att fråga rakt ut när någon varit dum ...
kram ha en fin kväll
Din blogg ger mig så mycket energi

Anonym sa...

Alltså, varför skulle någon vara så hemsk mot ens barn? Menar du andra barn då? Har aldrig varit med om att någon vuxen varit elak mot mina barn, det låter ju helt galet!? Däremot kan ju barn vara stygga mot barn, men de är ju som sagt BARN!

Undrar lite vad du menar?

/Greta

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Om du läste rätt Philia så skrev jag hata inom situationstecken!
Att hamna i en "svart bok" låter så grymt. Men alla har vi våra hangups!

Må så gott!

Casa bianca di Mia sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.