onsdag 25 maj 2011

IN BLUE

.
Tjing!Grubbel grubbel idag:)

Ibland undrar jag vem jag skriver för. Jag vill så gärna tro att ni läser det jag skriver för att det verkligen glädjer er. Ni ser på mina bilder för att det glädjer er. Jag vill inspirera. Jag vill göra er glada! Jag vill ge er det jag själv önskar läsa. Kvinnor är ibland så hårda, nedlåtande och dömande mot varandra. En del tycker tydligen  inte att det passar sig att ha och driva en blogg, att man ex inte får visa vad man har på sig i det här mediet när man är över 30. Det är omoget att göra så och då lider man av bekräftelsebehov. Om inte mammabloggarna fanns, vem ska man då inspireras av på nätet när man är själv är i samma ålder och situation? Av bloggar som är skrivna av barnlösa 20-åringar? Är det bara okej att blogga och skriva om sköna ytligheter och sina söta älskade barn när man är över 30 och man samtidigt är en kändis som ex Amanda Schulman?  Lider hon kanske också av bekräftelsebehov? Är det bara okej att läsa feelgoodbloggar men inte att skriva dem??? Hur gammal är egentligen den som tycker så  och vem är det egentligen som bestämmer vad som är rätt och fel. Kan inte vissa damer bara ta detta för vad det egentligen är. Ta House of Philia för vad det faktiskt är - nämligen lättsam, rolig och frivillig inspiration och feelgood till den som önskar.

Idag vill jag, sommarambassadören, inspirera i blått. I Lexingtonblått :) Fler och fler härligt blå interiörgrejjor flyttar också in här hemma. Och ett helt nytt skåp är på väg hem till mig just nu, hurrey! Dock inte blått men vitt men jag vill fylla det med massa härligt blå/vitt porslin. Blått är Flott!


Nu ska det drickas lunchlatte på trappen.


KRAM
128 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, jeg har akkurat oppdaget bloggen din via via, og har lest og lest og lest. Og jeg er enig med deg, kvinner kan være riktig stygge mot hverandre,- Man skal i hvertfall ikke tro at man er noe, for det er kvalmt!

Med blogging hører det med ris og ros. Risen kan være viktig den, om den er konstruktiv. Når den er ufin, blir det uhyggelig. Men desverre finnes det altfor mange feige sjeler der ute, som bare er ute etter å lage kvalm. Som bevisst skriver usaklige og stygge ting. Mennesker som er så feige at de ikke tør å skrive under annet enn "anonym".

Jeg elsker bloggen din, og gleder meg til å følge deg :)

Klem fra Norge

christiane sa...

Liebe Philla,
ich liebe ihren Blog. Es ist für mich wie eine gute Zeitschrift, und das jeden Tag. Danke, bitte machen sie weiter so.
Liebe Grüße Christiane

Anonym sa...

Sluta aldrig blogga människa, du är GRYM! Inspireras av dig en massa massor;)
Lo

My shabby chic house sa...

Kadisch. There you go.

Nu hoppas vi bara att budskapet går fram också.
Hos den lilla lilla skaran som kommenterar anonomt här. Flyg fula fluga flyg.

Kraaaam! Mia

Anonym sa...

Det du skriver stämmer så bra, varför inte ta saker och ting för vad det är istället för att leta fel och klanka ner. Jag hittade till din blogg i juli 2009 och blev kär;) Du inspirer och ger en härlig känsla. Visst har jag också åsikter och tankar men det går att hålla det för sig själv, jag lovar. Kram Camilla

Anonym sa...

Älskar att titta in i din blogg, den ger mig ett Feel good rus flera gånger om dagen=) så fortsätt med din blogg den sprider sååå mycket glädje!! Ha en härlig dag!!! Kram Viccan

Pethra sa...

Hej Philia!

Jag har många gånger undrat varför människor, som aldrig har något positivt att säga om en bloggare och dess inlägg, läser bloggen och det slaviskt. Varför lägger man ner så mycket av sin egna tid på att sitta och störa sig på en människa som man så lätt kan undvika, varför man har behovet av att vara så elak och försöka trycka ner någon annan. Det finns tyvärr allt för många läsare som borde lägga sin tid på att annat, t.ex. på sig själv. Sedan är det nyttigt med konstruktiv kritik, ingen mår bra av att hela tiden ha ja-sägare omkring sig, men konstruktiv kritik hör inte ihop med avundsjuka eller elakheter, men många tycks tyvärr tro det.

Jag har läst din blogg nu i ett par år, ja från starten inser jag nu och du är en sann inspirationskälla och det gäller så väl dina vackra kläder som ditt vackra hem, 2 bitar du generöst bjuder på. Bryr dig inte om vad andra säger, kör ditt race för det vi är många som gillar dig och din härliga blogg!

Kramar
Pethra

Agnes sa...

Kära P, läser din blogg varje dag! Inspireras, blir glad och ser fram emot nya inlägg : ) Kommenterar sällan för jag är själv småbarnsmamma. Så dumt med tråkiga kommentarer, det är bara ren avund! Jag läser hellre din blogg än vilken kändis som helst!

Du gör så många glada, glöm inte det! Stor kram från Göteborg! Agnes

Anonym sa...

Jag hörde på Rix FM förra veckan. En kille som ringde in och sa att kvinnor över 28 år inte borde få visa sig i bikini eller knappt vara på offentlig badstrand. Det säger väl en del om hur folk tänker...

Skit i avundsjuka människor. Vi är många här som läser din blogg varje dag för att vi tycker om den. Fina bilder, trevlig text och en massa inspiration!

Tack för att du fortsätter blogga!

Kram Marie

Anonym sa...

Jag läser sin blogg nästan dagligen och inspireras av inredning och mode. Jag gillar att du lyckas vara ganska personlig utan att berätta allt för mycket.

Jag tycker inte att alla kommentarer måste vara positiva, men det är en sak att inte hålla med och en annan att drivas av anonym avundsjuka och racka ner på ordval. Det gillar jag inte och egentligen inte heller inlägg av den här typen där du fokuserar på den negativa aspekten med bloggandet. Jag föredrar en positiv stämning som du också allra oftast lyckas ha. Märk dock att det är ditt val.

Jag vill fortsätta att läsa om det du är bäst på...att inspirera på olika sätt. Jag må ha andra ekonomiska förutsättningar och kan inte köpa allt som du köper/har. Likväl väljer jag din blogg framför många andra då jag anser att din blogg har just klass och stil och för att jag därigenom får massor med tips.

Med en önskan om fortsatt positiv inspiration!
/Anna

Anonym sa...

Ja, det där var ju bra skrivet! Håller med! Det du skriver om är ju det roliga, vackra, trevliga och härliga med livet. Bakom denna feel good du delar med dig finns förstås också en vardag som hos alla andra med allt vad det innebär som sorg, bekymmer, sjukdomar, allmänt dåliga dagar mm mm, men det vet vi ju alla att det är livet och vi kan dagligen läsa om alla hemskheter i tidningar osv.
Jag tror många behöver drömma sig bort på sådana här sidor som din och få njuta en stund utan att för den skull tro att livet är fantastiskt alltid....

Tack för alla trevliga stunder när jag tittar in hos dig!

Paula

Anonym sa...

Lägg ingen energi på de negativa kommentarer du får!Ditt inlägg "grubbel grubbel" tycker jag inte du behövt skriva. Det är ju precis det här de människorna vill som kritiserar, de vill få dig ur banals och ta bort den härliga atmosfären i din blogg. Bara ta bort de negativa och medvetet elaka kommentarerna och lägg energi på dina underbara inlägg och fina bilder. Din blogg är den bästa jag hittat, absolut FEEL GOOD. Att vi är många som älskar den har du ju bevis på nu när du vann första pris, eller hur? De som inte gillar den behöver verkligen inte läsa. Förstår inte hur de orkar??!!?? Fortsätt i samma härliga stil Philia!

Anonym sa...

Din blogg är bara så härlig! Får så mycket inspiration.... Att det finns människor som är elaka kommer man nog tyvärr inte ifrån. De skulle behöva lägga sin energi på trevliga saker istället men tyvärr tror jag de drivs av den fruktansvärda avundsjukan.
Ha´det gott!
Cissi

Anonym sa...

I love your blog and your family is near perfect and very inspiring. what else could I ask for :)

Elin sa...

Åh jag förstår att det känns tungt och blogga ibland, vet inte om jag skulle palla alla bitska kommentarer som många bloggare får dagligen! Tyvärr har det alltid funnits och kommer alltid att finnas människor som dömer andra utan att ha en aning om vad de snackar om..
Och nej de verkar inte förstå att vissa kommentarer kan såra utan ser det mest som en rättighet, att man måste få säga vad man tycker...?
Men det är viss skillnad på att säga sin åsikt och att avsiktligt trycka ner en annan person för att höja sin egen självkänsla.
Det är tråkigt att det ska behöva vara så!
Vi borde ju stå bakom varann och stötta istället (som bloggerskan ofta uppmuntrar till).
Stör man sig på bloggen - sluta läs den då för helvete.

Jag gillar feelgood-blandningen på denna blogg och kikar in här nästan varje dag. Det är klart att inte allt faller en i smaken jämt, men det är inte så att jag förväntar mig det heller.
Den ger mig mycket inspiration och man blir glad av att läsa det är det viktiga =)

Angelica sa...

Hej!
Jag undrar bara om ditt Olivträd är äkta? Omdet nu e så hur mycket ska det vattnas?
kramar tack för fin blogg.

Anonym sa...

Grattis Petra! Hoppas innerligt att du fortsätter med din blogg så länga du orkar och har möjlighet...jag är nämligen beroende av den!
Blir både glad och inspirerad av att kika in på din blogg varje dag. Härligt med en pigg och glad 3-barns mamma som kan sprida glädje till oss andra mammor ute i landet. Till människor som är nedlåtande mot andra och bara klagar vill jag säga - WHEN NOTHING GOES RIGHT,GO LEFT
Människor som orkar och har tid att störa sig på andra mår nog inte så bra själva, och borde för sin egen och andras skull ta ett steg i en annan riktning.
Varma hälsningar från norrland.

Linda sa...

jag tycker att man får blogga om vad man vill och hur man vill, men det finns ju alltid folk som har åsikter om allt..jag tycker att du inspirerar med ditt hem och din omgivning..jag har dock inte de ekonomiska möjligheterna som du verkar ha, men det är ju inte ditt problem ;)..skulle jag ha problem med det jag ser skulle jag ju inte titta hit!

Tack för att inspirerar! Du har ett vackert hem!

Kram Linda

Anonym sa...

Det är säkert inte alltid lätt att ignorera de kritiska åsikter som vissa människor skriver åt dig. Vet själv hur sårad man kan känna sig då man hör kritik riktad till en själv, 'bakom ens rygg', men ändå med tillräckligt hög röst för att man SKA höra det. Men, sådana gånger brukar jag trösta mig med att att de som säger något elakt om mig i själva verket är avundsjuka på mig! Jantelagen, se den florerar överallt. Gör man inte som 'alla andra' så vips har alla rätt att kritisera en högt och tydligt, eller som i ditt fall i text! Håll huvudet högt tjejen och sk.. i vad alla surpuppor skriver! Ha en fortsatt underbar dag! :) Suz, Jakobstad

Anonym sa...

Hej Petra. Letar oxå efter ett skåp, tycker att det är svårt att hitta ngt fint och samtidigt bra. Vad har du köpt för skåp? Behöver inspiration...pleaseeeee. Kram
N

Ulrica sa...

Herregud, jag säger bara avundsjuka.. Så tråkigt, förstår inte att de som ödslar sin energi på något som dom tycker är dåligt! Säger mer om dem än om dig! Varför reta sig över huvud taget, suck! Håller med dig om att kvinnor är hårdast mot varandra. Här talas det om jämnlikhet, men så hoppar kvinnor på kvinnor. Ska alltid kritiseras, utseende, kläder, livstil osv. Verkar som om det ibland är mer legitimt att prata, älta om det som är jobbigt och att det nästan sticker i ögonen om man säger att man är lycklig, lever med en härlig man osv. För det måste bara vara något fel... Antingen ser man glaset som halvtomt eller halvfullt, att programmera hjärnan på det positiva kan vara svårt men det går:)
Kram//Ullis

Anonym sa...

Hejsan!!
De som skriver negativt e ju bara avundsjuka. Vänd på eländet o ta de som en komplimang istället:-) Du har nått som dom vill ha!! Å största grattis!!! Super fin o trevlig blogg du har:-) You go girl!!
Kram Gittan

Sofias Inredning sa...

Konstigt att dem som stör sig på en blogg ändå läser den? Mycket underligt folk. You go girl!! :) Dem är bara avundsjuka!

Kakans mamma sa...

Hej söta du.
Jag är dålig på att kommentera men har läst din blogg sen början och den blev ju stor fort! Tror att det är den klassiska avundsjukan som slår till, vissa får helt enkelt inte visa att de mår bra. För mig är du en förebild som förstagångsmamma men med två bonusbarn, hur du lyckas få ihop allt är en gåta för mig men om jag fortsätter läsa så kommer jag att knäcka den ;) Du är alltid så glad här i bloggen och det inspirerar. Jag delar inte dina åsikter alltid men hur kul hade det vart då?
Fortsätt så, och du är ta mig tusan alltid stunning! Kram!

Johanna Dolk sa...

Fortsätt precis som du gör, jag läser din blogg varje dag och tycker att den är så inspirerande och snygg!

De som stör sig på något är ofta personer som letar efter saker att reta upp sig på, istället för att välja bort att läsa den bloggen... Märkligt sätt att göra av med energi på.

Anonym sa...

Ja, usch - men det här verkar vara ett återkommande problem för många som bloggar - har läst om det på andra ställen också. De får många trogna läsare, som vi här, som verkligen gillar att gå in och kolla vad som är nytt. Men sedan får de motta en massa "hatbrev" från konstiga människor, som inte verkar ha något vettigare för sig än att läsa saker som de själva stör sig på... Varför letar de inte bara upp bloggar de gillar och undviker de som de inte gillar?? Men kära Philia, som du ser är vi MÅNGA som gillar din blogg och som kikar in dagligen för att läsa vad en underskön 3-barnsmamma har att förtälja om sitt roliga liv! Keep on - du gör ett bra jobb! Kram!

Anonym sa...

Jag tyckte din blogg verkligen var feelgood i början, jag var bland de första läsare du hade och jag minns att jag tänkte att din blogg skulle växa sig stor eftersom den var så speciell. Den kändes som en frisk fläkt. Jag gillade framförallt din inredningsstil och att din smak kändes ganska "internationell". Jag kände mig hemma i det eftersom jag tillbringat många år utomlands. Dessutom gillade jag att du var lite äldre (sorry!) med erfarenheter som kändes annorlunda mot de bloggar jag normalt sett läser. Faktum är att jag vill läsa fler mammabloggar med "äldre" mammor som har större barn eftersom jag identifierar mig mer med det.

Men allt eftersom bloggen växte så har den enligt mitt tycke blivit sämre. Det är inte "feelgood" att visa upp dyra varor på löpande band. Det finns inget hjärta i det. Jag skulle nästan vilja kalla det feelbad! Det blir för mycket, det blir för tjatigt. Det känns inte bra nånstans. Det är inte som förr när man kände att det var DU som hade köpt något snyggt som man inspirerades av. Nu känns det bara som företag har köpt sig plats hos dig. Eller rättare sagt, nu ÄR det så att företag köper plats hos dig. Jag vet att det är så det fungerar om man vill kunna dra in lite stålar på bloggen, visst har du också rätt att tjäna ditt levebröd. Men som läsare är jag ändå besviken, det kan inte sägas på något annat sätt. Jag kan sluta läsa bloggen eftersom jag inte gillar den, absolut. Men livet är sällan så svart eller vitt eller hur? Eftersom det då och då dyker upp inlägg jag faktiskt gillar och är intresserad av så tar jag mig friheten att läsa. Jag försöker att inte gnälla men jag vill kunna ifrågasätta.

Sofia

Linda sa...

Så sant som det är sagt! Har aldrig förstått grejen med att märka ord och debattera kring hur folk skriver på sina bloggar. Men som så ofta bottnar det mesta i avundsjuka, det sticker lite extra när det går bra för någon. Det hela brukar bottna i dålig självkänsla.

Näää stå på dig Petra och skriv vad du vill och var precis som du är!

Ha en fin dag!

Kram Linda

Anonym sa...

Tenk på hvor mange du inspirerer og gleder! Deriblandt meg:-) Slutt aldri å blogge vakre deg!
Ha en fin dag. Klem Unni i Norge

Anonym sa...

Vi vet ju alla att det finns sååå mycket konstigt folk här ute i världen. Det kan man aldrig komma ifrån tror jag. Dom är bara avundsjuka på dig och ditt liv, så är det.
Strunta i det och kör på som du alltid gjort. Jätte-trevlig blogg...tycker jag Birgitta 57 år

Anonym sa...

Jag håller HELT med Sofia's inlägg ovan! Kunde inte skriva det bättre själv.
Och det är aboslut inte för att jag är avundsjuk, men jag tycker att mycket har förändrats här inne. Det blir hets av att köpa dyra dyra märkeskläder och saker. Det är inget som är bra att driva på.
Jag kan också tycka att det är trevligt att titta in emellanåt och vissa inlägg faller mig helt klart mer i smak.

Maria

Marica sa...

Jag har precis hittat till din fina blogg som verkligen är inspirerande och trevlig! Tack för trevlig läsning!

Anonym sa...

Oj vad vi ska analysera och hålla på, läs det Ni gillar strunta i om Ni vill, alla kan ju inte gilla allt/ Christel

Anonym sa...

Älskar din blogg, din positiva ,underbara fina blogg! och ditt underbart fina hus...ser gärna lite fler bilder från eran trädgård, den är helt ljuvlig!// Cissi

Sanna Nilsson sa...

Hej fina du!

Först vill jag berömma dig för ditt otroligt vackra hem och för att du alltid ser lycklig ut på bilderna du postar - vem får inte en extra push i vardagen av sådant?

Jag är en av de där 20-åringarna utan barn (och blogg för den delen) och jag måste säga att du verkligen inspirerar mig. Du verkar vara en sådan mamma jag skulle vilja bli om jag nu valde att skaffa barn. Att du väljer att visa märkeskläder på dig och dina barn och dyrare inredning, vad spelar det för roll? Du har all rätt i världen att vara den du är och om din handtvål kostar 300 spänn, det rör inte mig i ryggen. Jag blir inte mindre lycklig för det.

Inspiration är inspiration och det är gratis! Snälla, ändra inte på din blogg utan keep it coming. Du är grym!
Ha en underbar sommar!
Stoooor pepp-kram!

Elvira sa...

Fortsätt du att blogga och inspirera, för du gör det så bra!! Cyberspace är till för alla.

Anonym sa...

Hej! jag läser också din blogg nästan varje dag,tycker det är en fin blandning av inredning,mode och barn...passar mej just nu! visst finns det mycket lyxiga kläder och möbler i den men kan ju alltid välja att läsa någon annan eller hur? syftet är väl att inspirera vilket inte alltid innebär att köpa just den varan utan kanske hitta stilen endå....vänligen Hannah

hemma sa...

Håller med dig... De som inte gillar din blogg behöver ju inte läsa den!!??
Jag gillar den och tycker den piggar upp, inspirerar och jag tycker om att läsa om "normala" människor i samma ålder och sitation med familj etc.

Blogga på!!! Och grattis till priset.

kram

Anonym sa...

Hej!

Tack för en underbar blogg med fina bilder och härligt uppiggande text! Du verkar alltid vara så glad och positiv! Det är såå trist med människor (läs kvinnor) som är missunsamma. Man vill alltid ha mer än det man har men varför inte glädjas med varandra? Jag tror på karma - godhet betalas igen medan missunsamhet och annat ligger en i fatet.
Kram Jeanette

Anonym sa...

Din blogg är super!! Läser den varje dag och inspireras dagligen av text och bilder. Du ska veta att det du gör är kanon och jag vill att du fortsätter precis som du gör, du bjuder verkligen på dig själv.
Älskar din blogg och dig, även om jag inte känner dig!
Vänligen...Lena

Radhusdrömmar sa...

Du har en underbar blogg, du ska blogga för din skull, för att du tycker det är roligt och ger dig något inte för någon annans skull.

Kram Johanna

bröllopsblogg-me and you just us two sa...

Okej, så för en gång skull ska jag ta och kommentera. Jag har ju följt dig hur länge som helst men har aldrig vågat skriva något =) Du inspererar A LOT! I sommar gifter jag mig och även där har du inspererat mig från ditt bröllop. Tack för en super blogg :)Agnes

Petra sa...

Även jag håller med Sofia ovan. Har läst sedan första början, nästan, och visst har det förändrats här inne. Även om vissa inlägg ändå håller den gamla "feelgood"-tonen, vilket gör att jag ändå fortsätter läsa!

Detta är inget påhopp, men i och med att du skrev detta inlägg tänkte jag att du kanske ville veta ärligt hur somliga av oss läsare upplever din blogg idag.

Hälsning, Petra

Madame Edith sa...

Tack för en superhärlig blogg!!

Kram/M

Kajsa sa...

Du har en av de finaste bloggarna jag sett! Själv är jag en 21-årig, barnlös student, men jag inspireras till tusen av dina vackra bilder, dina härliga barn och din underbara glädje! SLUTA INTE!

Kram Kajsa

Anonym sa...

Bryr dej inte dom som skriver nått dumt du får skriva om vad du vill jag läser din blogg varje dag och för mej är det nått att se fram i mot på dagen sluta alldrig snälla. CATRINE

Anonym sa...

Hittade din fina blogg av slump för några veckor sedan - läser inte mycket bloggar men föll för din sida då vi har samma smak i mångt och mycket. Arbetar själv med inredning och du ger även mig mycket inspiration i mitt yrke - så sug åt dig, och lägg ingen tid på att grubbla om någon skriver något nedlåtande - förmodligen mår de sämst själva!

Kör hårt, du är en fin förebild för en företagsdrivande tvåbarnsmamma!

Helena N sa...

Hej,

Jag är en 35-årig tvåbarns mamma som inspireras av din vackra blogg. Älskar din inredningsstil och ditt mode - bäst gillar jag dock när du blandar upp med tips i budgetklass t ex fina krukan från IKEA häromdagen och när du har hittat något fint till barnen från någon av de stora kedjorna t ex spetstunikan till Flisan från lindex. Då kan jag köpa det själv! :-)

Bry dig inte om tråkiga kommentarer - hade jag visat bilder på mig, mina barn och mitt hem i en blogg hade jag också valt de snygga bilderna - inte bilder på smutstvätten, soporna, det nersmulade golvet, bråk mellan syskon osv som såklart också förekommer någongång hos dig..

Kram på dig

Anonym sa...

Jag blir faktiskt lite stum... Varför i hela världen kommenterar dessa människor som inte uppskattar eller gillar bloggar som denna, överhuvudtaget på bloggar. OCH varför går dom in och läser och tittar, vilket de uppenbarligen gör.

Det är helt sanslöst!! Du gör detta skitbra, dina läsare älskar det du skriver och du har ett fantastiskt hus och sötaste barnen. Vissa pallar inte det, det är den gamla klassikern avundsjukan som ständigt knackar på deras dörr. Trist! Jag hoppas att du fokuserar på det positiva och inte negativa kommentarer. Strunta blankt i det för dom förtjänar inte att du ens läser deras kommentarer.

KLart att vi mammor oxå behöver inspiration och läsa om hur andra mammor har det. Vad folk heller inte förstår är att även du har en vardag med hämtning från dagis och skola, sjuka barn emellanåt osv. Man väljer ju att skriva om det som man gillar mest, sina intressen och sånt som andra människor uppskattar. Inte sitter jag heller och skriver på min blogg om matvägran, gnäll, trotsåldrar och övriga tråkigheter. Ibland såklart, men det kan ju lätt bli lite trist! :)

Nej, bu för negativa människorna som inte har bättre för sig och hurra för inspirerande människor som bjuder på sig själva! Kör hårt och fortsätt i samma anda!

Anonym sa...

Hej!
Fortsätt skriva, mycket feelgood och inspiration är det här :)

Soliga hälsningar från en läsare på 22 år!

Anonym sa...

Jag blir ibland lite nyfiken på vad du faktiskt tjänar på din blogg. Har nog läst den i minst ett och ett halvt år nu. Ett tag var jag helt manisk, gick in hur ofta som helst och kollade så jag inte missade nåt inlägg, haha!

Jag håller med någon ovanstående att den har blivit så pass kommersiell att det börjar bli utan hjärta, och det är inte utan att jag undrar vad du själv tar initiativ till att blogga om och vad du blir köpt till att blogga om. Detta är dock inget jag hade tänkt ta upp här egentligen, men eftersom diskussionen kom upp vill jag tillföra dessa åsikter.

Ibland läser jag inlägg här som retar upp mig av olika anledningar, men det är inget jag valt att nämna i kommentarerna. När det är ett inlägg jag gillar brukar jag ta mig tid att kommentera dock. Tycker det är ett bra sätt att förhålla sig till det man gillar resp inte gillar. Att ignorera det man finner dåligt. Alternativt ge konstruktiv kritik. Eftersom jag fortfarande läser här tycker jag ju att merparten av inläggen är bra, annars hade jag SLUTAT LÄSA, inte gett mig på dig med bitchiga cybernäbbar och klor!

Jag har börjat ifrågasätta mitt eget förhållningssätt till bloggar som dina, som kommersialiserats på detta vis. Min inställning är att det är jag som läsare som väljer vad jag gör med det du förmedlar. Om det är köphetsiga inlägg så kan jag ju själv välja om jag ska köpa eller inte. Problemet är att jag hade hamnat i ett slags nformationssamhällekomasyndrom och klickade hem pinal och plagg efter vartannat för att det bloggades eller skrevs om i glossiga magasin. Jisses! Så kan man inte ha det. Så nu är jag på s.k. Detox de Luxe. Läs gärna om det i min blogg: http://www.livetenligtsara.blogspot.com

Om ditt syfte med bloggen har blivit att tjäna pengar på den för att du tycker det är såå roligt att blogga så är det ju bara till att gratulera! Det vore faktiskt kul att få betalt för att sitta och skriva inlägg efter inlägg. Men det är ju inte bara så enkelt. Jag vill nämna för den som kritiserar dig att du ju samtidigt har pressen på dig att leverera. Dina annonsörer kräver bra inlägg för att deras vara ska se så bra ut som möjligt, eller hur? Så jag tror ju inte att du lever ett bloggliv på räkmacka precis.

Men det är väl det de negativa anonymerna tror kanske, för du är ju jämt så positiv! Och vilken tur. För gnälla det är jag så bra på själv, så det behöver jag ingen som hjälper mig med ;)

Det är bara att gratulera dig till att ha kommit så långt med en fin blogg som du gjort. Jag kommer fortsätta titta in (dock inte så mansiskt kanske ;)) och är säker på att det även i fortsättningen kommer finnas inlägg som både tråkar ut och inspirerar. Men till syvende och sist är detta ändå en feelgoodinspirationblogg i mina ögon fortfarande. Med lite reklam, visst, men den kan jag inte undvika nån annanstans heller. Här är den snygg åtminstone ;)

Blogg on sister!

Любонька sa...

Я прочитала почти все твои блоги. А вернее было бы сказать просмотрела. Что-то перевела с помощью онлайн переводчика, хотя перевод не совершенен. Но суть блога ясна. В нем столько жизни, столько радости, что невозможно оставаться равнодушной. Единственное, хочется не только писать, но и получать ответ на свои послания. Тогда это действительно диалог и он действительно вдохновляет!

Anonym sa...

Hei på deg :)

Jeg er 51, har voksne barn, og har i lang tid lest bloggen din - hver dag. Her er masse inspirasjon, masse livsglede, en positiv innstilling - sånt smitter :)
Jeg forstår at janteloven i høyeste grad eksisterer i Sverige også, men synes du er flink til å heve deg over det. Hva bloggen din skal inneholde er det kun du som skal bestemme :)
Stor klem, Inger Lise i Norge

Anonym sa...

Hej,
Jag håller helt med Sofias inlägg ovan! Mitt i prick skrivet! Jag är också en av dina troga "första" läsare och jag älskar din blogg!! :-)

Men jag måste hålla med om att bloggen har förändrats radikalt sista tiden. Fortfarande finns massor härlig inspriation kvar, MEN det som ändrats och plötsligt känns konstigt, "kallt" och lite "FEELBAD", som Sofia skriver, är den onormala "märkes-köphetsen" som skapas här inne på bloggen.

Känslan av att det MÅSTE vara dyra märken på allt, annars duger du/ditt hem inte för mig som läsare, väldigt påtaglig och det känns så ledsamt.

Snälla Petra, du duger precis som du är!! Du behöver inte gömma dig och ditt vackra hem bakom dyra märken! Självklart finns det dyra märken som faktiskt lever upp till sitt pris i form av hög kvalité, eller orginell design och känsla, men oftast rör det sig bara om ett sätt att visa för andra att "jag har minsann råd", eller ett sätt att visa för andra att "jag duger"...

Den goda stilen du har, sitter inte i märkena, utan det är din känsla för färg och form som inspirerar och det vill jag så gärna att du ska fortsätta med - det är det vi läsare älskar!

Snälla Petra ta detta inte negativt, för det är menat som positiv konstruktiv kritik. Jag gillar dig och din blogg jättemycket och du får naturligtvis göra som du vill på denna, men jag tror att så länge du fortsätter såsom du gör, med denna märkes-köphets för 10.000 tals kr varje dag så kommer du få läsare som reagerar.

Kramar Anna
(38-år som inte är ett dugg avundsjuk, bara orolig över att din härliga blogg som jag älskar, är på väg att försvinna till något helt annat :-()

Anonym sa...

You go girl!!!! Gillar din blogg jättemycket, och läser den varje dag men inte slaviskt. E det inlägg som jag inte inte känner att jag är intresserad av så hoppar jag över dem eller "läser med ena ögat". Det är väl inte så mycket att orda om, jag skulle aldrig få mig för att skriva bitska kommentarer för att jag inte gillar just den biten. För jag vill ju att du ska skriva om det just du tycker är feelgood!!!! Strunt i de negativa kommentarerna, för vi e många som gillar bloggen du har!!!! Kram/ Yvonne

MJ sa...

Jag har hängt med rätt länge som läsare av den här bloggen. Tidigare kollade jag efter nya inlägg minst en gång om dagen. Numera blir det någon enstaka gång i veckan. Varför? Jo, för numera verkar bloggen mest handla om att tjäna annonsörerna och att lobba för vissa varumärken. Ena veckan är det bara Esther Eleonora det puffas för och nu är det Lexington. Det är själlöst och väldigt genomskinligt. Vad är det för feelgood med att göra reklam hela tiden?

Varför går jag in på bloggen? Jo, någonstans hoppas jag ju att den blir som förr - full av inspiration och verklig feelgood!

Frida sa...

Försök skaka av dig dig allt negativt och fortsätt så som du gör. En sann inspiratör är vad du är :) Sluta för guds skull inte visa upp dina oufits!

Anonym sa...

Jag läser din blogg i princip varje dag, och jag blir glad och inspirerad..
Det finns sååå många som bloggar, många är skitdåliga, de slösar jag ingen tid på att läsa.
De som tar sig tid att läsa din blogg som inte tycker den är bra?? stackars människor!! att de sedan tar sig ytterligare tid och skriva en massa dumt?!?! gör bara att jag tycker ännu mer synd om dem. Det handlar nog i grund och botten om avundsjuka! Ta inte åt dig, fortsätt som du är! Det tror jag de flesta av de över 4500 besökar du haft idag tycker. Kram Katta

Anonym sa...

Hej! Jag tror inte att alla de som på något sätt ger negativ feed back, automatiskt är avundsjuka. Det kan ju faktiskt handla om att de vädrar en annan åsikt. En del av dem iafall, sedan finns det givetvis missunsamma människor också.

En annan sak tänkte jag på: behövs bloggar? Klart att de inte är livsnödvändiga, men de är ju kul, men för egen del så går jag inte under utan dem, eller tycker att jag tryter i inspiration om jag inte läser dem, nej för mig är bloggar en stunds lättviktig förströelse och underhållning (i bästa fall).

Det är intressant och kul att bloggarna finns, att det finns de som orkar och vill hålla på med dem, för det är ett forum som nog inte passar alla.

Vänligen Lisa.

Anonym sa...

Funderingar i dessa tider...
Hur kan alla, som kanske inte ens uppskattar denna blogg (personligen älskar...) lägga denna tid att både läsa, kommentera på bloggen. Många skriver att bloggens karaktär ändrats, vi människor ändras under livet... Friheten att skriva om vad man själv vill, att skriva för sin egen del. Det man tycker om och vad man mår bra av och inspireras av för stunden tillhör ju ägarens val att välja!
Tycker att du inspirerar!
Kram från Elinor i Vårgårda.

MM sa...

Ja du, detta gnällande, denna avundsjuka som vissa låter sig styras av... Värst är det antagligen för dom själva! Hur du än gör, vem du än är, kommer det alltid finnas dom som har nåt att gnälla över!

Jag tog mig själv en tankeställare förut om bloggning, bloggar, bekräftelse osv. och kom fram till att om man gör det man gör, oavsett vad o hur, för att man vill det, man mår bra av det, det inte skadar någon annan, ja då må det väl vara? Jag tror det är jätteviktigt att man har självinsikt, o tar ett steg tillbaka, o ser över sig själv emellanåt. Så man inte gör något av 'fel orsaker'. Sen kan inte allt falla alla i smaken, det gör det aldrig.

Jag följer din blogg för den ger mig inspiration, ideér, den får mig att bli glad, och hade den varit en inredningstiding så hade jag köpt den! :)

Visst är det abosolut en tillfällig verklighetsflykt, men det betyder inte att jag inte älskar o uppskattar det jag själv har!

Fortsätt på det vis som känns bra för dig, det som är din kreativitet, som du vill uttrycka. Det kommer aldrig passa alla, o det är ju just det som är det fina, att det finns andra att välja på för dom då! :)

Såg en rolig, underhållande och samtidigt mycket intressant film, 'The Jonses', det var den som fick mig att tänka efter. Rekomenderas varmt!

Ha en underbar dag!

Kram,
Malin

Anonym sa...

Vill bara skriva några rader och berömma din blogg.
Brukar läsa den till mitt morgon kaffe:-)
Tycker den är jätte fin - känner att jag blir glad och inspererad när jag läser den.
STOR KRAM!!

Anonym sa...

Kan inte fatta att man har tid och energi att sitta och läsa bloggar där man retar sig på innehållet.
Jag tycker du är vacker, har en fantastisk blogg, underbart hem, stilig man, vackra barn, läcker kropp och inspirerar ofantligt mycket. Skulle aldrig vara inne hos dig dagligen om jag tyckte något annat. Jag har sagt det innan men måste säga det igen.....AVUNDSJUKA- den värsta sjuka som kan drabba jämnåriga tjejer.
Fortsätt med vad du håller på med... YOU ROCK!!!!
Härliga goa varma kramar från mig <3

Anonym sa...

Vissa älskar att "hata" dig.. ett starkt ord, men jag hoppas du vet vad jag menar. De kan inte låta bli att läsa din blogg, inklusive kommentarer, för att det ger dem en kick.. att avunsjukt titta på vad du har köpt/fått härnäst.
Just nu skiver du ju nästan bara om shopping. Shopping de flesta bara kan drömma om. Och sånt retar alltid någon!
En bra mix är inte alltid lätt att få till, men att bara flasha dyra kläder och inredning, det sticker i ögonen på folk.
Vill du undvika dessa catfighter på din blogg, får du kanske tänka om lite och inte bara skriva om "dagens outfit". Kritik är inte roligt och vad jag kan se, får du det nästan dagligen!
Jag hade aldrig velat ha det så. Jag förstår inte hur du orkar ta det!?
Ta hand om dig!
Kram Sofia

Sofia sa...

Men vänta nu... Helt köpt är ju inte Petra, jag tror inte att hon skulle visa upp en enda grej här som hon inte skulle kunna tänka sig att köpa själv. Sen spelar det ju mindre roll om vem som betalat i slutändan. Faktiskt. Kanske det till och med är så att man kan se det som att vi får fler saker att inspireras av nu än innan då hon fick lov att ge sig ut och köpa allt själv, och då blev det inte lika frekvent bloggat heller...

Anonym sa...

Hej Petra! Jag känner som många andra redan skrivit här idag...att din blogg är helt underbar med superfin inredning och massor av inspiration! Men de flesta av oss som läser är "vanliga" medelinkomsttagare, men med samma brinnande intresse av inredning och annat "feel good" som du. Min upplevelse är att du är en fin och godhjärtad kvinna, som har goda värderingar, men det kan ibland vara svårt att känna det "feel good" i magen, när man vet att det tar ett helt liv att spara ihop till den shopping du gör på några dagar. Det är bara det som gör att vissa ger utlopp för sin vassa tunga eller svundsjuka. Så, med den ödmjuka personlighet som du verkar ha, så släpp det bara och gör det du är bra på OCH tjänar en massa pengar på. Blogga loss och låt oss vanliga "medelsvenssons" få drömma oss bort och njuta en liten stund varje dag....KRAM på dig

Camilla sa...

Men hallå....är det inte bara att gratulera till att bloggen blivit så stor. Det ligger ju ett jätte-arbete bakom detta. Tror nog att du säkert får många förfrågningar om grejer de vill att du ska skriva om och säkert får tacka nej till myyyyyycket. Man skriver väl om det man gillar och får man då plagg o inredningsgrejer är det väl bara ett plus. Tänk vad företagen tjänar på detta med den reklamen. Tror inte du skulle vara bekväm att visa upp något som du inte tycker om. För mig är det helt ok och man tar väl till sig det som man gillar o det som man inte är intresserad av går ju en bara förbi. Jag har inte hittat någon annan blogg som jag får så mycket inspiration ifrån som din med samma smak som min....även om jag inte kan köpa allt så kan man väl drömma. TACK fina du för att vi får ta del av din fina blogg!!!! Fortsätt som vanligt, det tror jag de allra allra flesta vill. KRAM

Anonym sa...

Dem som inte gillar din blogg borde låta bli och läsa... Me like <3
Kram Nina P

Anonym sa...

Avundsjuka ren och skär svensk avundsjuka keep up the good work : ) kram en imponerad i Hjo Sofia

Anonym sa...

Fortsätt att blogga som du gör. Älskar att läsa och även alla dess inspirations bilder du tar....Me like
Tina//

Anonym sa...

Du gleder mange hver dag,så ikke gi deg med bloggingen!me like!

Har du vurdert å legge bloggen til facebook?


Elin Delbekk

Anonym sa...

Allt som är bra och positivt med denna blogg har redan sagts. Vill bara säga att jag är BEROENDE av denna underbara feel good blogg så fortsätt som vanligt, du är bara bäst!!

Kram från Anna i Skåne

Anonym sa...

Fortsätt med din härliga blogg!! Man blir glad när man läser och ser dina fina bilder. För att inte tala om dina ursöta barn!!!!!
Strunta i gnällmoppar, de vill bara göra det du gör!!!
DU GÖR GOTT OCH ÄR EN INSPIRATION!
Britt

Anonym sa...

Man behöver ju inte läsa din blogg om man nu tycker den är så hemsk.
Jag läser den och jag mår bra av din blogg.
Fortsätt skriv och försök att strunta i avundsjuka människor som får en kick av att klanka ner på andra.
Du är toppen tycker jag :)
Sussi

Anonym sa...

Go kväll!
Jag vill skriva så här: Du har en jättetrevlig och inspirerande blogg Petra. Fokusera på positiva kommentarer, du får ju väldigt mycket sånna, strunta i de negativa. Alla vill ju säga sitt och alla har vi olika åsikter. Det är ju så att allt du skriver tolkas olika av alla som läser den, tex det du skrev om normal kvinnokropp och stl 27 på jeans, det vart ju ett himla hallå. Många reagerade ju starkt på det, men tänk på att du har många som "håller dig om ryggen" och puschar dig istället:). Du får ju otroligt mycket positivt snudd på överdrivet ibland, ja dina barn är söta, du har ett fint hem och du ser bra ut och har snygga kläder, men ibland kan man tro att en tävling är utlyst till den som skriver det snällaste...Barnen är såååååå toksöta och du är så fantastiskt snygg alltid och ditt hem är sååååå galet underbart vackert..
Tyvärr skriver ju många att elaka kommentarer kommer från avundsjuka, och det behöver det ju inte alls vara. Bara för att man har en annan åsikt..är man avundsjuk då?? Sen behöver man inte skriva rent elaka saker som det oxå görs. Jag menar nu inget elakt med det jag skriver och jag är INTE avundsjuk! Tycker att HoP är en fin och inspirerande blogg och fortsätt med bloggandet..
Annsofie

Anonym sa...

Tycker din blogg är smakfull, vacker, med god smak. MEN jag håller med två av de längre inläggen ovan från Sofia och Anna. Hoppas du inte räknar såna inlägg som påhopp eller som helt negativt. De ger helt enkelt feedback till dig, som man hoppas du kan ta till dig! Människor är komplexa, allt är inte svart eller vitt (förutom vissa hem! ;). Tänk lite längre vad din blogg kan innebära, och påverka människor. Var GLAD för allt beröm du får (för det är klart majoriteten av alla inlägg) och den fina inkomst du får genom bloggen.

Kram/Greta

Sophie sa...

Jag ser verkligen din blogg som en feelgood blogg att få inspiration av, och det får man i massor! Det är bra gjort att dela med sig av sig själv på ett sådant sätt som en blogg gör. Man lämnar ut en hel del, och om man ibland söker lite bekräftelse, vad skulle vara så fel med det? Alla behöver få beröm och bekräftelse, och varför inte genom sin blogg?

Fortsätt i samma stil!
/Sophie

Anonym sa...

Dom Är bara avundsjuka men ändå extremt nyfikna på vad du gör, och har på dig och vilken ny inredningspryl du har för dom vill säkert ha exakt likadant!
Herregud! Att dom orkar! Du och din blogg är kanon!! Kom ihåg det! Blir glad och inspirerad här inne!!

Mvh Karin

Anonym sa...

Om man betraktas som avundsjuk så fort man har någon annan åsikt eller är kritisk så är det väl ni som skriver det som är trångsynta och småsinta.
Och bara för man inte gillar ALLT,behöver man väl inte sluta läsa.Kollar det jag gillar och scrollar förbi det andra.Krångligare än så behöver det inte vara.
Pia

Anonym sa...

Hej!
Jag läser din blogg VARJE dag och inspireras jätte mycket!! Är själv över 30 och tycker att det är underbart att få läsa om dig och din familj...känner igen mig i massor!!! Fortsätt med det du gör...du gör det kanon!!!

Mvh Malin

Anonym sa...

Kram på dig.
Mitt i prick, du har så rätt.

Mia :)

Martha sa...

Jenter slutter nok aldri å være "stygge" med hverandre..jeg liker å lese om alle slags tips..og klarer forhåpentligvis å gjøre dette for andre...
Og for all del..la oss være jenter lengst mulig..
Den beste kveld til deg;)
Klem.

Anonym sa...

I read your blogg almost every day but I have started to wonder why do you have prove your "blogg existence" all the time.

Katherine

Bodil sa...

Fortsätt i samma stil som du brukar. Får tyvärr konstatera att avundsjukan är den värsta sjukan.
Du får trösta dig med att det är de som skriver de fulaste tankarna som mår sämst.
Du e grym, bara fortsät i samma stil
/kram Bodil

Anonym sa...

I forgot to say that I love your style. Keep up the good spirit.
Don´t underestimate you as a bloggerska.

Katherine (with 3 kids)

Anonym sa...

Bloggen din er fantastisk:) Misunnelse er noe jeg misliker sterkt.Fatter ikke hvorfor folk leser bloggen din om de bare skal kritisere.Dette er ulykkelige mennesker,uten noe eget liv. Stå på! Du er en nydelig jente som sprer masse varme.

mammaxtre sa...

Du bestämmer själv Petra om vad du vill skriva ocm och vilka bilder du vill visa oss andra.

Försök att inte bry dig. Kanske är det bara den berömda avundsjukan. Kanske är det en massa bitterhet som styr. Man behöver ju inte besöka din blogg om man inte vill.

Ha det fint, och jag håller med om att blått är flott :-)

pralinen sa...

fortsätt på samma bana, vi läser ju av egen fri vilja, jag och många med mig för de fina bildernas skull, för att vi blir inspirerade, andra kanske för att de måste må lite dåligt och reta sig - det finns sådana över allt - men du skit (ursäkta ordvalet) i dem, de är inte värda att bry sig om... Tack för fin inspiration :-)

Katarina sa...

Älskar din blogg och har läst den nästan dagligen sedan länge! Den inspirerar mig vad gäller både mode, inredning & trädgård. Jag är snart 40 år, en mkt lyckligt gift tvåbarnsmamma som bor utanför Sthlm o sakta återvänder till "livet" efter ca 12 års svår sjukdom. Har missat så mkt under det senaste decenniet och behöver inspiration för att "hänga med" igen! Även om jag inte tar mig utanför dörren de allra flesta dagar och inte har råd att handla dyra märken hela tiden får jag mkt inspiration och kan anpassa det till just min/vår budget. TACK!

ÅsaS i Småstaden sa...

Petra, jag läser och inspireras av din glada, positiva blogg med en massa fina bilder både när det gäller inredning, kläder och annat. Känner till viss del igen mig i livet som 3-barnsmamma, trots att mina har en annan ålder än dina. Det är full fart och fläkt hela tiden.
Kläderna och inredningen inspirerar mig, men jag gör egna val (inte samma märken, dock liknande stil).
Fortsätt blogga på som du gör idag, ignorera all negativ avundsjuka. Skriv som du vill och om det du vill. Det är DIN blogg, och gillar man inte det du skriver eller visar här så finns det miljoner andra bloggar att läsa.
Ha en riktigt skön kväll!
Kram ÅsaS i Småstaden

Marta - litt mitt sa...

Synes bloggen din er kjempeflott og er innom omtrent daglig!
Supert at det er noen "voksne" bloggere som også viser seg fram og både kan inspirere når det gjelder interiør og klær!
Også synes jeg bildene dine er kjempeflotte!!

Stå på videre!
Klem fra Norge

miramollymalee sa...

Jag läser din blogg varje dag och tycker att den är en fantastisk inspirationskälla! Jag är också en bloggande trebarnsmamma som älskar inredning och livets goda! Anar man kanske lite svartsjuka bland de som klankar ner på dig? Som du sa, det är ju inspiration för de som vill!
/Stor supportkram Victoria

Bella sa...

Läser din blogg varje dag, ibland hoppar jag in 2-3 ggr varje dag för att se om du skrivit något nytt!
Älskar din blogg, den ger mig en massa inspiration!

..jag vill inte ha en massa inspiration från en 20åring, och då vill jag hellre läsa en blogg skriven från en över 30. Och finns det ingen som skriver så finns det inget att läsa, inspireras av.

Keep up the good work, du har en suverän blogg!

Själv är jag 34

Anonym sa...

Oj vad många kommentarer!
Vissa ämnen berör så är det bara. Jag vill bara skriva att jag uppskattar din blogg mycket. MEN, jag hoppas att du inte tror att vi som gillar din blogg tycker att ditt värde ligger i dyra märken och hysterisk shoping? Jag gillar din blogg just för att du har en god smak, tar fina bilder och skriver hyfsat underhållande.

När jag nu ändå skriver, vilket jag sällan gör, vill jag bara passa på att berätta en annan sak. Jag var för ett tag sedan på en föreläsning som hölls av en man som jobbar heltid med att jaga pedofiler på nätet. Det han hade att berätta var hårresande! Det finns alltså fulgubbar som knycker bilder på barn från bloggar bl.a och sedan använder dem inom porrindustrin. Jag vill bara göra dig uppmärksam på det då bilderna du lägger ut kommer att finnas nätet för alltid som allmänt gods.

Fortsätt med ditt bloggande, vi är många som läser varje dag! //Linda

Malin sa...

Jag har följt din blogg ganska länge nu och hittills har jag känt att den är riktigt inspirerande med en skön blandning av inredning, mode, mat, musiktips m m. Helt enkelt en skön feelgood blogg, precis som du önskar att den ska vara. Tyvärr så tycker jag i likhet med flera att den på sistone har blivit alltför kommersiell och budskapet har mer blivit att feelgood bara kan uppnås genom att köpa nytt, nytt, nytt.... Och NEJ, jag är inte avundsjuk! Jag förstår verkligen inte de som anser att all "kritik" bottar i avundsjuka. Jag tycker tvärtemot att det är lite synd, lite som att få julklappar varje dag, hur kul blir det då på julafton? Själv skulle jag inte vilja vara utan känslan av att få köpa ett klädesplagg eller en möbel som man längtat lite extra efter. Och nu skriker dina anhängare "läs inte då, om du inte gillar det du läser". Men det är ju inte så att jag ogillar bloggen utan mer att jag önskar att den mer personliga känslan kom tillbaka. Jag läser det jag gillar och hoppar över det andra helt enkelt. Men eftersom du önskar en känsla av feelgood ska jag ge dig ett tips. Det handlar inte om kläder, möbler eller någon pryl över huvud taget. Du som själv är mamma till tre söta små barn som lever i den bästa av världar och som också har uppnått den ålder då man verkligen har sett att det inte är alla förunnat att ha det så bra. Skaffa ett fadderbarn! Det ger garanterat en känsla av feelgood, både hos givare och mottagare, och om det dessutom kan få någon av alla dina anhängare att göra detsamma så har din blogg verkligen lyckats ett feelgood-syfte, i dubbel bemärkelse! Det här inlägget är verkligen inte menat som någon pekpinne på något sätt. Det är din blogg där du såklart skriver vad du vill. Ha det bra!

linda -sprudla sa...

Avunsjuka kvinnor finns sorgligt nog överallt.
Fortsätt med det du gör, du är fantastisk!!!
Kram, Linda

Anonym sa...

Hej, hallå! Är också en av dem som läst bloggen läääänge. Tycker SÅ mycket om den. Och...håll i er nu...Jag älskar när du visar alla dyra (och FINA) saker du shoppar :-P
Jag tror också att det är därför du har "dragit ifrån" många andra bloggar. Det blir lite "Wow" och "Åh!". Vill jag ha inspiration på mer D.I.Y läser jag andra bloggar. Din blogg är ändå den som för mig har hållit längst. (tillsammans med Magdalena Graafs, som är av ett HELT annat slag) Kikar ibland in på Perellis och Gynnings bloggar och DÄR kan man snacka om shopping. Men ingen kommenterar det. Det är liksom legalt att shoppa om man är "kändis".
Nej, jag hoppas att du fortsätter som du gör. Haha, jag tycker du är cool som är lite hemlig också. Man får liksom lite att fundera på då; hur faaasen kan dom ha ett sånt ljuvligt ställe på Gotland... Japp, du har det gott ställt, men hjärtat på rätta stället. Vilken kombo! =)
Kram
Stina

Anonym sa...

Tittar in här ofta men kommenterar sällan, det blir liksom inte av... Men jag blir inspirerad på många sätt. Jag är ensamstående mamma till en liten tjej. Jag har inte ekonomi att köpa det du gör heller men det behövs inte, jag får idéer och tankar på hur jag kan göra något bra av det jag har. Angående storleksdebatten blir jag ledsen då många verkar tycka att det är ok att skriva om"tjocka" lite hur som helst! Jag själv har storlek 54! Ja, jag vet att jag är överviktig men jag finns här ändå. Jag är också en människa med känslor och tankar precis som ni "normala". Jag älskar kläder, skor och att se fräsch ut. Nej jag använder inte bikini . Och ja...jag vet att det är osunt. Men tillbaka till bloggen. Fortsätt som du gör, det är det som är finessen! Vi lever i ett fritt land, strunt i alla Putins människor!/ Johanna

Anonym sa...

Jag menade purkna människor!! Johanna

Agnes sa...

Hallå!
Jag är 22 år och lever ett typiskt studentliv i gbg, dvs. raka motsatsen till ditt liv. Trots detta tycker jag din blogg är toppen! Jag kikar in här minst en gång om dagen och tycker du gör ett kanonjobb! Strunta i vad andra tycker och fortsätt med det du gör! :)
Kram Agnes

Anonym sa...

Hej Petra

Mitt råd till dig i all välmening - skippa inlägg av den här typen. Visst är det jättefint att du får stöd och bekräftelse från alla oss som gillar din blogg, men du ger också syre till de som kritiserar med avskit att såra genom att du visar att du är känslig och just sårbar... Kommentarsgranska gärna, men sluta kommentera och försvara dig så fort det kommer någon form av kritik - det leder bara till ännu mer diskussion. Försök se och ta till vara den konstruktiva kritik du får och se förbi den icke-konstruktiva kritiken.

En trevlig och skön kväll med din familj önskar jag dig!

Hälsningar
Katarina

Linda Liljeblad sa...

Jag förstår alla känslor o åsikter som du o många läsare har kring att du inte ska behöva ta elakheter o negativ kritik . Speciellt eftersom du verkar va väldigt rar o positiv o lycklig.
MEN du är inte heller speciellt vänlig mot dina medsystrar . Att du aldrig kan visa upp nåt som är mindre snyggt än perfekt är fegt tycker jag. Då tycker jag du får stå ut med att vissa är på tårna för att hitta skavanker hos dig eller anmärka när du ìnte är eller uttrycker dig perfekt.
Vi lever i ett sjukt krävande samhälle o många människor mår ganska dåligt. Istället för att håna dem ännu mer här inne borde alla se med mer förlåtelse o ömhet mot dessa o förstå att det inte är Petra det är synd om utan dem.
Självklart blir effekten av att Petras liv är så tip top ,att de får känslan av de kan trampa på henne lite . För det tål hon allt.
Om man vill bli älskad av alla måste man oxå våga visa sina brister. Petra kan ju inte ens visa en felmålad vägg :/
Sen behöver man ju inte vilja vara älskad av alla men då borde bloggaren inte skriva grubbel inlägg .
Jag har genom erfarenhet lärt mig att de flesta smickrar oss när vi gör som de vill. Men du måste alltid jobba hårt för att förtjäna deras gunst. Det blir en börda som för många i slutändan kostar mer än det ger. Om man visar sanningen om sig själv får man kärlek på ett helt annat sätt.
Nu förstår jag oxå att du mår väldigt bra för det märks att det är på riktigt ...Men vi kan inte kräva av varann hela tiden att vi ska va peppande. Alla har inte den kraften.
O snälla sluta tjata om att kvinnor är elaka mot varann. För att beteendet nånsin ska försvinna så måste vi sluta använda den frasen! Det är ju bara nåt vi kvinnor tjatar om o på så sätt förstärks det!

Anonym sa...

Du er jo expert på å dra igang sånne her diskusjoner og provosere fram både angrep og forsvar, derfor har du flere kommentarer enn de fleste;-)

Anonym sa...

Just det, det är så mycket FÖRSVAR av dig så fort det dyker upp några mindre önskvärda kommentarer härinne. Det blir bara så trist. För det sker varje gång. Detta är inte den första.
Och så är det massor av nöjda anhängare (såklart, eftersom du samtidigt är duktig) som rosar dig och så blir du nöjd och så är allt frid och fröjd ett tag till.
Det är ju som bäddat för diskussioner av alla de slag när du gär ett sånt här inlägg ovan.
Mariette

Anonym sa...

Amen!

Anonym sa...

Du lever ju en Askungensaga i mångas ögon - klart det blir provocerande när man bara går runt i OM-kläder, har DAY-inredning, talar gärna om att man har små fötter och skriver inlägg om Botox m.m. när andra lever i ett kaos med cancer och andra tråkigheter; då kan man ju verkligen undra vad feelgood står för!

M. Lindström

Anonym sa...

Hei :-)
Du skal ta det som et kompliment at noen skriver stygt om deg og bloggen din, det er nemlig et tegn på at du og det du skriver om er spesielt bra!!
Hadde bloggen din vært bare "average", hadde du nok ikke skilt deg så mye ut, og de hadde heller ikke hatt noen å være misunnelige på :-).
Du ser flott ut (slik vi mange nok ønsker å se ut, men ikke har viljestyrken til å oppnå)! Du skriver om akkurat de tingene vi jenter i 30-40 årene er opptatt av, og du har en sårbarhet i deg som gjør at du overhode ikke fremstår som en "snobby upperclass frue". Rett og slett en flott jente som har mye å tilby!!
Lykke til videre :-)
Go`klem Y

Anonym sa...

Hej Petra!

Vill bara säga att din blogg är den bästa av alla! Otroligt inspererande :)
Både jag och min syster är STORA fan till dig!
Det går inte en dag utan att jag läser din blogg, kikar faktiskt in flera gånger om dagen för attt se efter nya fina inlägg.
Så fortsätt insperera som du gör fantastiska Petra, på alla sätt!
Tråkigt att vissa människor inte kan glädjas med andra människor utan måste alltid nämna ett men... Om det är någon som inte samtycker med dig om saker och ting, eller har åsikter om hur du ska skriva eller om vad, så varför inte skapa en egen blogg med sina intressen istället?
Jag är iallafall helt säker på att vi är många, många fler som gillar dig och din blogg så låt inte dessa människor ta din energi ;)

Kramar till dig, Carina

Anonym sa...

Hei igjen :-)
Bare en liten replikk på noe som ble skrevet ovenfor av kommentarene;
Jeg elsker å titte innom bloggen for å hente inspirasjon, ikke for å se at andre har det like rotete som meg ...eller se vegger som er halvferdige malt. Det ser jeg jo hver dag her hjemme!
Go`klem igjen fra Y :-)

Anonym sa...

Herregud! Om jag vill se en felmålad vägg eller kläder som inte sitter snyggt så läser väl jag en annan blogg eller?

Det är ju det som är toppen med din blogg, du ger inspiration!! Och att du blir sponsrad är toppen, det visar att din blogg gjort succe!
Reklam finns i alla inredningsprogram på TV, det är väl ingen som klagar på Bygglov eller Äntligen hemma?

Kram Madde
PS Fortsätt i samma stil!!

House of Philia sa...

Tusen TACK för all support tjejer!!!! Ni är fantastiska!!! Jag kommer inte sluta blogga jag lovar:)

STOR KRAM TILL ER ALLA

P

Anonym sa...

Jag säger bara det SLUUUUUTA NUUUUUUUUU!!! Alla ni som inte säger att ni är avundsjuka, det är ju precis det ni är så det skriker om det!!! Läs inte då om ni inte pallar att någon annan har det bättre eller mår bättre än just dig...kom inte och säg att du inte är avundsjuk på Petras liv vad det gäller allting, jag blir så fruktansvärt trött på människor som er som måste hålla på att gnälla om ditten och datten.

Jag ÄLSKAR DIN BLOGG PETRA och jag tycker att du är fantastiskt snygg och hoppas jag själv ser precis lika vacker ut som du när jag är i din ålder...snart där och jag har precis samma intresse som dig. Inredning, barn, kläder/mode,resor, LIVET, fika, happenings mm. Jag tycker du är helt GRYM som delar med dig av ditt liv. Jag tycker du ska klappa dig på axeln flera gånger om för att det går så bra för dig med din blogg. Det är väl underbart att få titta på alla fina inredningstips, kläder, recept, som någon skrev ovan om dyr tvål tex...det är väl härligt att få läsa om det man inte själv kan köpa sig jämt!!! Det är väl härligt att man kan unna sig det ibland och sen som sagt köpa en billigare variant eller spara ihop till det!!! Fortsätt i samma anda, jag börjar min dag (mammaledig) med att starta upp datan och se om det finns någon ny härlig inspiration...och detta gör jag flera gånger per dag = ) Du tackar ju ja till märken du gillar och jag förstår inte agg emot sponsring!! Du förgyller min härliga vardag och ger mig inspiration på alla möjliga sätt, så snälla fortsätt vara precis som du är. Med hjärtat och smaken på rätt ställe = ) Största kramen till från Jessica i Göteborg

Sanna sa...

Men jisses... Att anse att någon ska byta innehåll i sin blogg och inreda på ett annat sätt för att andra människor mår dåligt och har cancer - lägg av!!
Jag tycker det är otroligt respektlöst att göra dessa jämförelser då jag är säker på att det finns både fysiskt sjuka och mindre välmående i allmänhet, som läser denna blogg och faktiskt finner den givande och inspirerande.
Försök vara glada för andras skull istället för att trycka ner.
Kritik i all ära men det här har spårat ur!

Anonym sa...

Amen SUCK!!!! Huuuur orkar folk vara så negativa, det är väl klart att P känner av wibbarna härinne, hon är inte mer än människa med hjärta, samvete och känslor, precis som alla andra. Skulle hon aldrig lufta sina egna tankar i inlägg som detta skulle hon ju framstå som en vägg, dvs allt bara rann av henne, totalt okänslig och omänsklig. Jag älskar den här bloggen, den ger mig så mkt inspiration och du ska ha all cred Philia som varje dag året om delar med dig av ditt liv till oss, alltid packeterat i inlägg med vackra bilder och personliga texter med en tvist av humor. Tänk om folk visste hur mkt jobb det ligger bakom alla dessa inlägg... Och all denna kritik mot sponsring, kom igen, det är 2011 och vem skulle inte utnyttja det? Ftg:en kommer mer och mer använda sig av den här sortens direktmarknadsföring.
Du är grym på att blogga P!! Kram b.

Anonym sa...

Det är klart att folk blir avundsjuka! En person som ser bra ut, inte behöver arbeta, make och barn är perfekta och dessutom inte behöver betala något för vare sig kläder eller inredning kan säkert reta många. Det kanske är bättre att skriva att du är sponsrad?! Jag tror att du förstår att folk retar sig. Tyvärr har ju detta blivit en reklamblogg och personligen saknar jag den blogg som en gång var.

Väljer att vara anonym idag!

Lotta sa...

Det bästa med bloggar är ju att de som inte vill läsa dem inte behöver göra det! Hoppas de personer anser det själva...
Själv har jag hittat din blogg för ett par månader sedan, är 21, har inga barn (ännu) :) men njuter av den ändå. tycker om hur du skriver och dina inspirerande bilder och kläd-inputs.
Ha det fint och fortsätt inspirera oss :)

Anonym sa...

Jisses..om jag fick 1 kr för varje gång ordet avundsjuka skrivits hör ovan skulle jag kunna köpa en hel gardero med Odd molly kläder!
Tjatigt..... avundsjuka är ett fult ord tycker jag, hitta på något annat som ni kan diagnostisera folk med!
Annsofie

Anonym sa...

Jag erkänner att jag många gånger är avundsjuk på dig, för att du kan shoppa så mycket...det skulle jag också vilja göra!! Men jag älskar att läsa din blogg, den inspirerar jättemycket och skit i surkärringarna...fortsätt med det du är bra på att BLOGGA!
kram jessica

Anonym sa...

Hej! Jag är en älskare av din blogg men är själv ofrivilligt barnlös och blir riktigt ledsen när du skriver att man i stort sett måste vara i samma situation som dig för att inspirera, alltså ha barn. Det håller jag inte med om! Det finns säkert måste även barnlösa, i vår ålder, som också kan vara en stor inspirationskälla. Inspirationen sitter inte i barnen, iallafall är det min åsikt. Fortsätt göra det du gör, I like it! KRAM den ofrivilligt barnlösa

Anonym sa...

Hej!
Du har en så jättefin blogg med fina och inspirerande bilder.
Vet inte om du känner igen henne, men Malenami (http://malenami.indiedays.com/) har också lite liknande tankar som du, fastän barnlös men jätte glad och inspirerande med fina bilder :)
Jag har hittat en helt ny värld i era bloggar och det känns ok att vara tvåbarnsmamma och trivas hemma mm.. igen :)Plus att jag sparar massor då jag kan närsomhelst logga in och kolla på era fina bilder och tips, behöver inte köpa så mycket tidningar längre!
God fortsättning, keep up the good work!

DREAMS of JOSEFIN sa...

Hej P, jag läser din blogg flera gånger om dagen. Du ger min inspiration och glädje. Din blogg är fantastisk, full av feelgood! Du verkar vara en fantastisk människa, fru och mamma. STOR KRAM och power till dig! // Josefin

Anonym sa...

Älskar din blogg. Älskar dina fina bilder på dig, dina barn och ditt hem. Kram. /Molly 47 (Snygg och 47 ;))

Anonym sa...

Hej! P
Du lever ett liv många unga och gamla bara drömmer om. Du verkar köpa det du har lust med oavsett vad det kostar och gör det ganska ofta vad jag ser som läser din blogg varje dag. Mycket nytt och dyra märkes saker både till dig och barnen och hemmet. Ordet inspiration kan vara mycket... som du säkert förstår tolkar vi det olika. I inredningsblaskorna vimmlar det ju av inspiration om vackra saker, miljöer och dyl. till olika priser och man väljer ju vad man vill läsa.Man kan ju känna feelgod när man ser vackra saker, snygga kläder och vackra människor. Många vill köpa likadana prylar, köpa likadana kläder mm kanske laga samma goda mat som bloggaren osv... andra blir sura eftersom de inte har den ekonomiska möjligheten och får bara sukta och sucka.. tänk om jag hade det som henne.. även om man inte vill erkänna det själv... så P jag anser att många har ganska normala reaktioner här inne. Om du känner att du får feedback och ger andra det så har du ju hittat det som du vill att din blogg ska förmedla. För egen del önskade jag att jag kunde köpa lite mer av det du " tipsar" om. Mycket är såå snyggt men för dyrt för mig!
MVH Anki

Anonym sa...

Älskar verkligen Din blogg och den är verkligen den absolut bästa som finns!! Du är så fantastiskt duktig på att ge "feelgood" och dina foton är superfina!! Du är enastående snygg och vacker, har bedårande söta barn och ett otroligt vackert hem! Du verkar vara en supersnäll, go och fantastisk mamma och tjej!

Förstår att du blir ledsen och sårad över negativa och elaka kommentarer! Som många redan har skrivit så finns det tyvärr så mycket avundsjuka och missunsamma tjejer! Förstår verkligen inte varför dom fortsätter att läsa din blogg?? Försök att inte ta åt dig och snälla underbara du - sluta inte att blogga!
Du ger så otroligt mycket till oss som ÄLSKAR din blogg!!

Var rädd om dig finaste Petra!!

Tusen tack för allt du ger mig med HoP!!

Stor varm kram Anna.S i Uppsala

Anonym sa...

Någon i ett inlägg högre upp, var avundsjuk på allt fint du kan handla dig, är det något att vara avundsjuk på, det materiella? Varför är shopping och grejjer så viktigt? Vill vi ge våra barn och barnbarn ett hållbart samhälle så pallar inte detta stycke planet för vårt destruktiva levnadssätt, köpbegäret inberäknat.

Så, detta inlägg hade inte mycket att göra med vad alla har skrivit om, men tyckte att det kunde platsa iafall. /Hej från Lisa.

Anonym sa...

Sikkert tøft å utlevere seg selv og gjøre så mye postivt ut av hver dag for alle oss fans.Også får du mye unødvendige negative kommentar som sårer og ødelgger ditt gode humør.Jeg syns det er flott å følge med på innspill på interiør,klær,mat og diverse du skriver om.Keep doing what you are doing!Love it!Kanskje vi ses på Kallithea.Hvis jeg tør kanskje jeg sier hei:-)hi,hi...Kommer sikkert til ikke å tørre..Når reiser dere?Vi drar den 5 juni:-)My favorite place.Vært der mange ganger fra jeg var liten.Tror det er min 34 tur.Og jeg er 32 år.Så ja jeg elsker Rhodos og 32 ganger på Sunwing.Blir så kos.God tur! Hilsen stor fan fra Norge.Cathrine

Anonym sa...

Jag älskar din blogg - den är verkligen guldkant i vardagen! Du bjuder så mycket på dig själv och tar fantastiskt fina bilder.
Go Girl!!!!

Anonym sa...

Hej!!!Forsästt i sammma still ÄLSKAR DIN BLOGG.Avundsjuk är namnet,det är lite synd om såna människor.Lev livet det går aldrig i REPRIS.Heja.