söndag 26 juni 2011

BADE BADE BADE

.


.

Bilder från dagens dopp! Flickornas ursöta baddräkter kommer från Stella Cove.



Bon soir!



Det blev inget Kneippbyn och inte heller någon båtutflykt idag, inte än i alla fall:)

Vi har mest varit på stranden och eftersom inte semestern tagit fart på riktigt än så har det varit alldeles tomt  på "vår strand". Vi har haft den helt för oss själva att busa och stojja på!

Jag är verkligen inte någon badnymf, inte i Sverige i alla fall!;) I Mälaren hemma vill jag absolut inte bada för där är ju vattnet ofräscht och brunt och man ser inte sina egna fötter när man vadar i.... Ålar och snokar och jag vet inte vad kan ju finnas i vattnet! (har fått något av detta slingrandes runt benet en gång - hu vad läskigt det var)

På Gotland är vattnet däremot kristallklart, sanden är alldels len och fin men....det är ju iskallt i vattnet! Hade tänkt göra en inpackning nere vid bryggan men nope, där doppades det inget huvud i den isvaken. Skatterna, som badar glatt vilken temperatur eller färg vattnet än har, tycker ju dessutom att det är såå kul att stänka kallt vatten på sin mams... Hur är det med dig söta bloggis - älskar du att bada i skandinaviska vatten?



Vi torkar oss med fräschaste blå/vita badlakanen från Lexington (som ju matchar min Lexingtonbaddräkt med stjärnor perfekt:) Finns att klicka hem i fina butiken Hvita Villan på Hönö som btw har riktig sommar-rea just nu!



Nu blir det grilltime!:) Ikväll kör vi både lyxigt och flottigt med oxfilé, grillade sparrisar, bea och pommes (funkar ändå för jag sprang 6.5 km imorse;).



Önskar dig en mysig kväll!



KRAM



.

41 kommentarer:

Att vara någons fru sa...

Huh, jag är precis som du är - vägrar att späka mig i svenskt vatten *s* Det ska vara sensommar och ordentligt uppvärmt i så fall. Annars? Inte en chans.

Anonym sa...

Underbara bilder. Ser SÅ härligt ut!
Men jag råder dig (tyvär) att ta bort bilderna på dina "lättklädda" barn.
Jag vet, pga mitt arbete, hur "hett villebråd" just sådana här "badräktsbilder" är i riktigt sjuka kretsar.
Vänligen Maria (polis)

casaofmia sa...

Ser härligt men kallt ut, håller med om att det är skönast att bada i Medelhavet!

Anonym sa...

Det är bara på västkusten man kan bada, annars är ju vattnet helt konstig i Sverige. Det saknas ju en superviktig ingrediens; SALT!!! hihihi Och nä, det får ju inte va för kallt heller... Kram/Yvonne

Anonym sa...

Nämen kan du inte ens under en festhelg sluta räkna kalorier? Ska man inte unna sig ibland utan att alltid se till att med säkerhet 'springa bort' kalorierna..? Fest är fest och vardag är vardag, är nog det sundaste tänkesättet.

Anonym sa...

"Att skita när arslet är fullt" är väl ingen konst i ditt fall. Med andra ord, kan man förse sig med kläder, möbler, prylar, smink,resor barnkläder och dessutom förmodligen lyft och silikon både här och där då har man obegränsade tillgångar, vilket de flesta inredningsbloggare inte har. Dina månadskostnader måste överstiga flera hundra tusen. Dina barn ser också ut som små bortskämda "brat" Gud vad jag är glad att jag inte är så självcentrerad som du är vidriga Philia

HasaSlasa sa...

men Herre Gud!!! tänker inte ge mig in i ngn diskution med ngn annan läsare( alla får ha sina åsikter!) men att börja kritisera och ha förutfattade åsikter om oskyldiga små barn! det var bara lågt! (tycker jag!!!) jag tycker ni är skitfina allihopa! och skulle gärna sätta på mig den där baddräkten...nästa år iaf. då graviditetskilona ska vara helt väck! och inte tänker jag bada i den heller, utan bara vara och vara Hot Mama! ;) just like U

guttemamma sa...

Hei fra Drøbak og Norge!!
Jeg bader helst i "Syden"..:-), men her i Drøabk er det herlige strender som jeg elsker å være på om sommeren. Drister meg uti når det er en 18 grader,men kan jo ikke si at det er varmt akkurat:-)
Baderdrakten din er knallfin!!
Ha en herlig uke og klem fra Anette♥

På vår gata sa...

Vilka underbara bilder! Ni ser ut att ha haft det riktigt härligt, även om det var kallt i vattnet. Idag kom jag precis hem från en underbar vecka på Gotland. Denna vackra ö! :)

Kram Daniela

Anonym sa...

Älskar din blogg, älskar din stil:)
Hälsningar från Island

Anonym sa...

Kan du inte skriva ett inlägg om hur du fotograferar och hur du redigerar? :) hade varit såå uppskattat!

mammaxtre sa...

Underbara bilder. Jag är tyvär en badkruka till mamma. Utomlands, då är jag en badande mamma :-)

Ha det fortsatt fint

Julia sa...

Vilka härliga sommarbilder. Men man kan nästan se hur kallt det är i vattnet =)

Jag älskar att bada, även i Sverige och helst på Gotland!!

Önskar er en fin kväll.
Kraam Julia

Kerstin sa...

Hej Philia!

Läste just en tråkig kommentar ovan. Hoppas du kan släppa sådana.
Själv läser jag din blogg med njutning. Gillar din stil både när det gäller inredning, trädgård och kläder. Dina fina bilder inspirerar mig och jag tycker att det är fint att du bjuder på dig själv och ditt hem. Dina barn är jättesöta.
Midsommar på Gotland verkar mysigt. Själv har jag firat hemma med min älskade man, min fina gamla pappa och vår underbara hund. Lugnt och mysigt. När det gäller bad så är jag en badkruka. Brukar dock bada i juli då havet blivit varmare.
Ha det fint / Kerstin

A House With A View sa...

Din baddräkt är helsnygg, den vill jag gärna ha i sommar :)) Trista kommentarer ovan, som vanligt en hop avundsjuka personer...

Kraaaaaaaaaaaaaam aka

Anonym sa...

Gratis kläder...och prylar. Vi är väl inte dumma i huvudet...! Urk för att hela tiden göra reklam för grejer du fått. Opersonlig blogg.

Lise-Lott sa...

Härliga bilder! Hoppas ni har det underbart på ön!

Anonym sa...

Älskar Gotland, den ön är helt underbar :)
Tack för en fin och inspirerande blogg. En piff i vardagen. / Lotta S

Anonym sa...

Jeg bader kun når det er mange 20 grader,en rikitg pyse. Din blogg er kjempebra.Utrolig søte barn!!De anonyme som bare skriver dritt,er bare misunnelige på deg.Du er heldig!!!Klem fra Tine

Anonym sa...

Badar inte heller speciellt ofta i Sverige..:-) Vilken stl har din stora tjej i Stella Cove baddräkten? Tänkte beställa men har fått för mig att den kan vara liten i stl.
Kram Maria
PS Skit i knäppa kommentarer ovan! Förstår inte varför de läse om de stör sig så..

Anonym sa...

Som sagt...strunta i surpuppor! Men du kanske skulle tänka över polisens kommentar....läskigt ju! Kram/ Karin

Anonym sa...

Till Anonym och en del andra Anonyma! Inte för att jag vet, men kanske är det så att det här är P:s sätt att jobba och tjäna sitt levebröd på?
Tänk så mycket tid hon lägger ner på att fotografera vackra bilder och dela med sig av sin vardag till oss läsare. Reklam finns överallt och alla som förmedlar den får betalt! Barnen är ursöta, P är duktig på det hon gör och sluta upp med att vara så missunsamma och avundsjuka, det är så trist!!! Att hon sedan råkar vara född i en familj med bra ekonomi är väl knappast hennes fel!?
Sluta läs om du stör er! Att sedan kalla P "vidrig" säger mycket mer om dig ANONYM än det gör om henne! Inte många av oss skulle använda sådana ord till en annan människa. Du borde skämmas!
Kram till P! Elisabeth i Skåne

Anonym sa...

det jag måste säga är ändå att svenskt vatten!!! vad är dte för fel på det?? bortskämda dem som inte kan bada i det..det är min åsikt

Anonym sa...

felet är att det finns läskiga ålar i det ;-)

LOPPISLIV sa...

Härliga badbilder du bjuder på. Vi har lyckan att bo relativt nära havet, ca 20 minuter så har vi vit sand mellan tårna och helt klart och långgrunt vatten i vår lilla favorit havsvik. Dit vi åker dagligen när vi är lediga och det är solsken ute :-) Men sjöar, helst inte, jag vill se botten för att vilja bada :-)) Ha en fin måndag. Kram P

Anna sa...

WOW! Jante ( Anonym 26 juni 2011 19:25 ) har visst kikat ut ifrån garderoben där hon hör hemma!

Underbart att du tar dig tid från dina dagliga sysslor och ting att läsa en blogg du inte diggar helt och sedan dissa totalt. Jante är fantastiskt!

Karma, karma....

Här kommer ett tips - One should treat others as one would like others to treat oneself.

Jag absolut ÄLSKAR House Of Philia!

Dessa jante-kärringar är bara sooo yesterday.... jisses - ge upp! Ingen bryr sig om vad ni skriver.

KRAMAR!!!!

Anonym sa...

Hej
Så härligt ni har det,och alltid fina bilder bjuder du på.
Läste en tråkig kommentar här och hoppas på att du inte bryr dig om den.
Jag gillar din blogg och tycker om att läsa den och du verkar vara så gullig.
Ha nu en trevlig semester.
Kram

Anonym sa...

Hej igen
Jag som skrev ovan här.Glömde skriva ,jag skulle inte heller bada i Mälaren för fy vad snokar det är allra helst på Björnön.
Lotta från Västerås.
Kram

Lisa sa...

Älskar oxå att bada i havet. Friskt (aja iskallt ibland), klart (aja när det inte är alger) underbarat (alltid!!)
Hurra för vårt fina Gotland!!
Tack för en underbar blogg, å ta hand om varandra.

Bygg upp dina medsystrar - försök inte att dra ner dem.

Kram Lisa

Anna-Panna sa...

Fina fina P. Jag hoppas som många andra att du "skakar av dig" påhoppen här. Det börjar bli riktigt låg nivå.

Vi förstår att du har det gott ställt o kan unna dig o din familj det bästa. Och jag för min del blir inte ett dugg avundsjuk, jag blir inspirerad!! Sen verkar du ha ett varmt hjärta och vara otroligt sympatisk.

So keep up the good work!

Och du har rätt, havet känns så mkt fräschare än våra sjöar där man inte ser sina egna fötter. Men jag badar allt där ändå. Men om en vecka denna tid befinner jag mig på gotlandsbåten så då blir det till att unna sig lite havsbad... Vem vet, vi kanske ses på Kneippbyn? :)

Varma kramar

Anonym sa...

Takk for all glede du gir meg gjennom din blogg!!! Ha en skjønn dag!!! Klem

Villa Humlebo sa...

Härliga bilder från Gotland!
Någon gång hoppas jag att vi reser dit på semester, men just nu är jag förälskad i Österlen!! Så där blir vår semester i år. :)

Ha en fin dag!
Mia

Anonym sa...

Hej fina du:)
Det är så tråkigt med avundsjuka människor som bara vill få andra att må dåligt. Varför ens läsa din blogg om den personen stör sig så.

Jag får så himla mycket inspiration av dig. Din blogg är en favorit!Så tack för att du bloggar:)
Ha en underbar semester nu. Många Kramar från Sofia

Lotta ♥ ohlovely.se sa...

Hej du!

Jisses, så tråkigt med allt negativt. Att folk ska vara så avundsjuka... typiskt svenskar. Tyvärr. Fortsätt du på ditt sätt, det är så många som gillar dig! :)

Kram från Lotta

PS: Underbara bilder igen! (antar att det är din man som fotar dig, han är himla duktig måste jag säga. Bättre än min man. ;)

Anonym sa...

Vad ska man säga, vad är det för fel på oss svenskar eller rättare sagt vi som bor i detta land...??? Vi kan inte glädjas åt att vissa folk har det bra, lever gott och kan unna sig saker av kanske lite dyrare märken och vanor än andra. Då skall det genast "trackas" ner och gå till fruktansvärda personangrepp på (i detta fall) en P som har turen att se bra ut, med eller utan implantat, vilket vi inte har en aning om. Och skulle så vara fallet, vad fasen spelar det för roll?! Jag följer denna blogg sen några månader tillbaka och jag gillar den. P har möjligheten att köpa mycket fina saker och de har ekonomi för det, inget att snacka om och de har garanterat jobbat för att kunna njuta och leva som de gör! Om man nu är så avundsjuk så man har mage och tid att skriva såna där taskiga inlägg - lägg den tiden och kraften på en utbildning kan ge ett jobb där lönen är hög så kan man sen köpa fina grejer:)! Alla har ett val, välj ett som känns rätt! Väljer man fel - kritisera inte dem som lyckats, för oftast har de personerna kämpat!
Go for it P, njut av livet och fortsätt som du gör! Det är ju inte så att du tvingar folk att läsa din blogg:)! Inte mig ialla fall, jag gör det självmant! Puss o kram Elin

Anonym sa...

Ja, jag älskar att bada kallt, både i insjö och hav. 17-18 är nog favorittemperaturen - det är kallt när man går i, men efter ett tag går det över och det hettar så härligt i huden... Tycker faktiskt det är rätt så ofräscht att bada i 25-27 plus, inte uppfriskande för fem öre.

Anonym sa...

Ålar...nejdu, de är utrotningshotade och inte så vanliga längre. Dessutom så finns faktiskt i kusttrakterna längs gotland och Öland, så akta dig. Våra "smutsiga" grumliga insjöar, som en del är, tyder på humus och näringsrikt vatten, inget konstigt i det.

Liza sa...

Hei Philia,

Har man råd har man lov;)
Liker selv å kle mine barn i fine klær.
Til Anonym skaff deg ambisjoner og sikt høyere.

God sommer til dere alle.
Liza

Anonym sa...

Heja Philia!
/Jenny

Anonym sa...

Fasinerende lesning - enten så elsker man bloggen eller så er man negativ og kjempe misunnelig.
Jeg lurer mer på hvilke tanker du har fremover med bloggen utover mat,trim,slanking, sengetøy, blomsterbed osv.
Du skriver lite om jobben din utover bloggen, kultur, litteratur, ambisjoner osv. Tror det er her mange av de misunnelige kommentarene ligger, de ser bare hus og hjem og ingenting annet.
Fortsatt fin sommer

Anonym sa...

Hej P!
Jag läser inte din blogg varje dag men kikar in då och då, mest för att inspireras av din inredning, vilken jag uppskattar :-) Jag gillar din blogg, ser gärna att du fortsätter. Det som skulle kunna understrykas är ovanstående kommentar om bilderna på dina barn. Har tänkt på det förut men varit dålig på att säga något om det. Har genom arbetet också erfarenhet av "sjuka" människor och även om det i "vanliga" människors ögon är ofarliga och söta bilder på dina barn, så är risken att de hamnar i kretsar och på hemsidor du INTE vill att de ska hamna! Lättklädda barn är ett "hett byte". Inga söta barn ska hamna på "fel sidor och i fel krestar". Folk tror de är skyddade, tills deras bilder plötsligt dyker upp där de inte hör hemma. Så det är mitt tips till dig, visa dina söta barn, men tänk på vinklar och kläder! /T