onsdag 22 juni 2011

ETT LITET KAKRECEPT

.


Hello snyggingar!


Mår ni bra denna onsdag, bara två dagar före midsommar??

Själv håller jag på och städar och tvättar och stryker och packar för fullt. Imorgon far vi nämligen till sommarparadiset Gotland - hurrey! Men vi kommer faktiskt tillbaka en kort sväng nästa helg för att gå på ett bröllop:) Vi har självklart villan under uppsikt av grannar när vi är bortresta + att den besöks regelbundet + att vi har värsta larmet + ett par kameror kopplade till webben så det är ingen som helst idé att ens försöka bryta sig in i detta lilla "fort" !(Vet att ni är ett par som undrat hur jag vågar skriva att vi är bortresta - nu vet ni!)
.
På Gotland ska jag som vanligt köra mina sköna löpturer på små kalkiga vägar, äta massa sura Levain och söta bullar från Rute, åka båt på havet, fiska, bada, plocka smultron, strosa i Visby, laga god sommarmat, göra små utflykter med skatterna, hänga med mamsen och papsen, besöka favvokeramikerna och bara njuta av lugnet och ljuset vid havet. Nu är det är verkligen sommar...


.
.
Idag bjuder jag er på ett recept på en smarrig kaka jag och Trulle gjorde häromdagen! Denna riktigt kladdiga kaka blev en superfavvis hos skatterna och det är det verkligen inte alla bakverk som blir ( mina kräsna små gillar ju inte ex marsipan, vispad grädde, stark choklad, kaffesmak, nötter, mandlar etc ) Ska serveras med färska bär och grädde vid sidan om, till de som önskar;)

Så här görs den:

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det kokande vattnet och rör om. Sikta samman de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten. Häll sen smeten i en bröad form och grädda i 175 grader i 40 min. Låt sen kakan svalna och dela i två bottnar. Fyllning: Koka smör, socker och mjölk i ca 5 min. Ta av från plattan och låt svalna något innan du rör ner vaniljsocker, äggulor och florsocker. Dränk in båda bottnarna på insidan med fyllningen och lägg ihop dessa med fyllningen mot varandra. Pudra lite florsocker över.


Nu blir det fortsatt hemmafix!

(och spana in nya bilen som precis rullande in på infarten:)



KRAM





14 kommentarer:

Lisa-majamyra sa...

Tack för receptet! Borde bli populärt hos barnen.
Åh, avis att ni ska till ön, det var ett tag sedan vi var där. Ha det gott!

Anonym sa...

Hei!
Hvilken bil har dere kjøpt?

H.
Norge

Vintage for Kids sa...

Mm låter toksmarrigt! Den här får definitvt provas!

Anonym sa...

Härligt, härligt!! ;-) Mums, ska nog prova det receptet, tack! Hoppas ni får en toppen vistelse på ön och att ni har en riktigt trevlig midsommar. Blev så nyfiken på vad det är för bil?? Vi är oxå i biltankar/köp och all inspiration, idee`r mottages!;-)) Söta du, vart har du köpt dom fina kuddarna du hade på balkongen? Förresten, där hade du verkligen fått till det! Kram

casaofmia sa...

Låter härligt! Kakan måste jag prova! Glad midsommar!

Camilla sa...

Åh, nu blir jag faktiskt lite avundsjuk. Din beskrivning av er kommande semesterledighet på Gotland låter ljuvlig.
Ha det så bra och tack för härlig daglig läsning! Själv har jag inte längre tid att blogga då arbetet och familjen tar all tid. Det var lättare under föräldraledigheten :-)
En nackdel med att sluta blogga är att jag också har slutat att fotografera, dumt, det måste jag göra något åt.
Kram Camilla

Anonym sa...

Kakan ser väldigt väldigt god ut, men den är så mörk... Ska det vara kakao i också kanske, eller choklad? Det står inget om det i receptet.
/Anna

Anonym sa...

Jag tycker att det är trist att så mycket av din blogg handlar om märken-märken-märken och pengar-pengar-pengar. Känns ytligt och inte alls så varmt och mysigt som du verkar vilja framställa det.

Skulle du inte kunna visa mer saker som inte behöver kosta skjortan. Uppskattade att du visade barnens kläder från H&M.

Ha det gott!

Katarina, (från småstaden)Västerås

Att vara någons fru sa...

Så himla trist egentligen, att man måste helgardera sig för att kunna berätta att man åker bort. Jag hoppas att ni får det alldeles, alldeles underbart.

Sandra sa...

Härligt med Gotland! Och vilket smarrigt recept.
Ha nu en riktigt skön midsommar.
Kram

www.palindgarden.blogspot.com sa...

Mm den kakan måste provas!
Du har säkert redan vart där men jag gillade Leva Kungslador på Gotland nu när vi var där i våras, himla mysigt ställe och gott fika!

Hoppas ni får en fin midsommar på ön!
Kram

Pernilla sa...

Ska det va choklad i kakan??? Söt du är i långt hår förresten ;)
//Pernilla

FJÄDERNEJLIKAN sa...

Mmm det lät gott, ngt jag absolut måste prova! :-) Ni får ha en jättehärlig vistelse på Gotland, själv börjar jag min semester imorgon, och det ska bli sååå skönt.
Kramizz

Mrs Moet sa...

Hej

Denna måste jag prova direkt.
Passar nog fint i morgon till jordgubbarna.

Trevlig Midsommar.
Kram Åsa