torsdag 16 juni 2011

GRÖN MATTA

.
.

Trädgården just nu!:) (Magnolian som är planterad i gruset till höger har kommit dit idag)Tjingeling sötisar!


Här har jag efter upp-packning och annat ägnat eftermiddagen åt att fixa i trädgården. Projekt "rensa gräsmattan från allt vad ogräs heter" har pågått ett tag och börjar ge resultat! Bara lite lite "fnuss" finns kvar här och där. Har en sån där grej som man kan köpa på ex Plantagen och som drar upp maskroserna med roten - effektivt! Sen har jag klippt och rensat och donat och ja, jag är riktigt nöjd med vår gröna matta just nu. Dessutom är ju vädret absolut fabulous just nu i Småstaden - skönt att man slipper sakna Medelhavsvärmen för mycket;)
Min favvis i trädgården: vita Pioner! Jag har 10 stycken pionbuskar, både chockrosa, babypink och vita varianter. Lovely lovely.


Så här ser rabatten på framsidan ut. Vita rosor, myskmadra, buskbomsklot, klotsyren, och en hel drös med växter i olika gröna, vita och mörkt lila färger som jag inte kan namnet på, hmmm...


Ni blir det middagsfix och sen tänkte jag att vi ska sitta ute och äta grillad kyckling, grillade grönsaker och Aioli i kvällssolen - mysigt! (Skatterna har ju tjuvstartat sommarlovet i en vecka, det började ju egentligen igår)


Hoppas du får en skön kväll kära bloggis!KRAM


.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken drömträdgård ni har. Jag blir GRÖN av avund. Jag läser din blogg varje dag och jag är så fascinerad hur du får till allt vackert, både inredning och kläder! Hur gör du för att orka sköta 3 barn, vara piffih och ha det så fixat hemma???
Hälsningar Charlotta

Camilla i England sa...

Åh superfint! Pioner är mina favoriter också! Här blir det middag ute i Windsor med några andra svenska tjejer som också bor här utanför London! Längtar! Ha en bra kväll! Kram

casaofmia sa...

Superfin trädgård!

Anonym sa...

Härligt med trädgårdsbilder! Jag tycker om din rabatt och likaså stenytan med vyn mot huset. Vackert!

Anonym sa...

Vilken trädgård!!
Är avis på dina gröna fingrar och braiga smak!
Tack för inspiration!
Madde i Karlskoga

Heims lille verdenshjørne sa...

Nyyydelig hage:)

Anonym sa...

En superblogg! Läser flitigt varje dag! Mycket vacker trädgård o jättefint hus!
Tack för att de delar med dig me vackra bilder o rolig läsning!
Kram
Eva Z

Anonym sa...

Underbar trädgård.

Kram Camilla

Linda-Sprudla sa...

Åh, vilket vackert hus och underbar trädgård ni har!
Kram, Linda

Anonym sa...

Utan att du nu PLOCKAR bort min kommentar...som du alltid gör. Mhh!!?.. Du måste knna ta för och nackdelar. Allt kan inte vara blomstrande fint och bra jämt..ELLER? ..Har man en öppen blogg så har man. Annars får man väga FÖR ELLER EMOT..
Nåväl, Din flyg rädsla. Känner sååå med dig. Har sån panikångest inför flygning och gråter som ett barn. Hjälp!!. Har gått till doktorn och fått lugnande som jag tar då. Efter behov. Och då jag känner det behövs. Super. 1 timma innan start. Lugn som en katt...! Tack snälla dokorn. Ett tips. Och dessutom ofarligt. Nödvändigt!!!. Hjärtat slår lugnt och man känner sig bara super duper lugn. Annars risk för hjärtinfarkt!!! Nä prata med doktorn. Jag har otroligt kontroll behov och är övertygad att det är orsaken + klaustrofobisk känsla. Vill inte vara instängd. Phu!
Ha det bra.

Tja ba tjena. Vi hörs...om du vill..

Madeleine - Mamma till Lova - Oslo sa...

Jisse så härligt det ser ut! Sommar!! :D

mammaxtre sa...

Så fint ni bor. Väldigt trevligt ser det ut.

Ha det fint

Anonym sa...

For en fantastisk hage:-)

Hvilken modell er solbrillene dine fra Marc Jacobs?

Ha en fin kveld!

Fru N och villa Någorlunda sa...

Ljuvlig trädgård! Roligt att se utomhusbilder på ert fina hus :)

@my casa sa...

Vilken fin gräsmatta, önskar min var likadan...
Jätte fina trädgårdsbilder!

LOPPISLIV sa...

Välkommen hem igen, hoppas du får hjälp med din flygrädsla, det låter jobbigt!! För det är ju så kul att kunna resa utan ångest. Jag tycker också det är lite obehagligt men inte alls som du...Lycka till!!

Underbar bild från er trädgård, så fint ni har det. Skulle önska att kunna förstora bilderna för att se alla detaljer lite mer :-)) Pioner är en favorit sommarblomma, jag har köpt 2 ljusrosa plantor som jag planterat i trädgården i år, måste nog köpa några vita också :-)) Ha en fin dag. Kraaaam Paula

Anonym sa...

ÅÅÅÅÅ, vilken drömträdgård Ni har!!!! Så otroligt vackert med alla pioner....

Du är helt fenomenalt duktig på ALLT som du gör - är så imponerad av din energi och positivitet!!

Ha en riktigt skön och mysig helg!

Kramar från Anna.S i Uppsala

Elina sa...

Vilket underbart hus och trädgård ni har!

Fin helg!
Kram Elina

camilla sa...

Så fint! Den översta bilden åker i min inspirationsmapp för vår utbyggnad. Lånar gärna bilden i ett inlägg och länkar till dig om det är ok! Misstycker du så tar jag självklart bort inlägget.

Mvh

Camilla