tisdag 12 juli 2011

BREAKFAST TIME

.
.


Morgonrufsig pömsig jag njuter min lilla frukosstund (bilden är tagen "i smyg" - det är därför jag blundar. Klänning ChillN)





Gooood morning!


Idag känner jag att jag ska verkligen ska ta vara på den här dagen. Inte så att jag ska göra en massa utan tvärtom, göra lite men långsamt och verkligen ta in allt det som är så fantastiskt här. Varje upplevelse, stort som smått, och lagra bland sommarminnena! Doften av örter på hällen, smultronfläckar på Beas knän, smaken av nygrillad fisk, bryggan under mina fötter, vattnet som kluckar, min lila skatt som skrattar... Det är ju så lätt att man tänker på annat hela tiden (typ jag borde checka mailen och vad ska vi göra nästa vecka etc) men inte idag, idag ska jag baara var här och nu...




La familia bär ut det som alla vill äta till frukost. I min familj äter ingen samma frukost som den andra förresten! Det är rostat bröd, surdegsbröd, fil, yoghurt naturell, välling, youghurt med smak, flingor, gröt, marmelad, musli, vanligt smör, extrasaltat smör, ost, kaviar, oboy, kaffe, thé osv osv. Är det bara hos oss eller är det samma hos er??? (Vem är det då som håller i kameran? Det är älskade papsen som tillsammans med mamma är tillbaka på ön:)



Kolla koncentrationen och den indragna överläppen på Beabus:) Man kan tro att hon gör ett litet break i frukosten för att fånga vackra fjärilar med håven men nej nej nej. Hon letar sniglar, såna dära stora äckliga ni vet, brrrrr. (Nattlinne från Popupshop)



Frukosten är avklarad och vi har en strålande dag framför oss!:)


Så det söta bloggisar får bli dagens lilla tips! Njut av stunden, sommaren, ledigheten och av era skatter/pojkvänner/män och vänner. Den här ljuvliga julidagen kommer ju aldrig igen, så är det bara:)


Carpe Diem snyggingar!


KRAM



.

27 kommentarer:

Bokcaféet i byn sa...

Kloka ord! De ska jag ta med mig denna härliga sommardag! Solen skiner även nere i Skåne idag och himlen är blåaste blå.
Kram Anna

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Fina kloka och sanna ord! Mindfullness. Här och nu.
Är rätt bra på det, men en påminnelse behövs ibland! Idag skall min man och mina döttrar hitta på ngt medans jag skall få en egen dag. Läsa, plocka, lyssna på musik och bara vara.

Kram och tack för fina bilder du bjuder på!

Anonym sa...

Nyt dagen med familien. Vi nyter regnfulle sommerdager i fjellet:-). Koselige bilder du deler med oss i dag. Anita/Norge

Kakans mamma sa...

Vad skönt ni verkar ha det!
Här hade vi tänkt att gå ut och njuta av solskenet men så kom ett enormt moln i otäck färg och vips så försvann värmen och det goa'. Kloka ord och jag tycker inte att fotokvaliteten sjönk när du började använda iphonen! Lika fina bilder då med. Hoppas ni får en fortsatt fin dag på ön.

Anonym sa...

Skönt att höra att det är fler familjer än vår som har precis hela bordet fullt av olika saker när det ska ätas frukost! Märkligt det där, men vi är ju alla olika, så även vad gäller frukostsmak. Njut dagen!

Anonym sa...

Du har så rätt så... Är det någon mer än jag som kan känna lite stress över allt roligt man "måste" göra under semestern. Vill att barnen ska vara nöjda hela tiden och det är inte alltid så lätt att ordna med kompisar i semestertider, då alla är på olika håll... Hur gör man för att alla i familjen ska vara nöjda ?

Linruz sa...

Hihi känner igen det där att alla vill ha olika på frukostbordet.
Utefrukost är verkligen så härligt.
Njut nu av din dag.
Kram kram
Lina

Little Miss Norway sa...

Sounds like you're having fun, enjoy it all!

Such a beautiful setting - wish the sun was shining here, but it's hello from a cold miserable Cheshire countryside - we do have cows in the next field tho! :-)

Stor kram!

Mxx

Milla sa...

Härlig frukost! Vi har också en hel del olika favoriter, det blir en del att plocka fram men frukost i semestertider får ta tid. Ta till vara på dagen är en bra övning, vissa dagar blir inte alltid så då man har ledigt, då dagarna tycks försvinna utan att man fått en bra känsla. Utmaningen som någon frågar här ovan, att få alla nöjda är tuff. Både med små barn och stora barn (har erfarenhet av tonåringar numera...) Om det är full rulle annars med en massa aktiviteter blir ledighet lätt en pärs. Förmågan att ha tråkigt ibland är underskattad, något att öva på för både stora och små... Men som plötsligt kan förvandlas till roliga iakttagelser om man har tur. Mina långa somrar på landet minns jag ofta var låååångsamma och tråkiga, speciellt när man blev äldre och det regnade ett tag. Men en helt ok känsla att känna, tror det även är helt ok när man är vuxen med, men ganska tabu. Kram Milla (som har jobbar-tråkigt....)

Marta - litt-mitt sa...

For noen fantastiske bilder du viser!!!
Det ser ut som om dere virkelig koser dere!!
Fine tanker omkring det å ta vare på sommerdagen!

Har et lite spørsmål:) Den store, sorte lykten som står på bakken ved frukostbordet, hvor er den fra / hvilken merke er den?
Var så fiiin:)

Ha en strålende dag!
Klem fra Norge!

Clara sa...

Underbart! Nu går det ingen nöd på er, precis som det ska var under semestern.

Ha en härlig dag och lycka till med att bevara sommar-minnen:)

Kramkram

Att vara någon fru sa...

Jag njuter långt in i märgen när jag ser dina bilder! Känns som en minisemester att titta in här hos dig.

casaofmia sa...

Härliga ord och härliga sommarbilder! Vilken sommar ni har i Sverige! Längtar nästan hem nu.

Anonym sa...

Så sant, leve i nuet, ta vare på øyeblikket.
Gode minner er det mest verdifulle man har...

Ha en strålende dag, og takk for den gode
sommerfølelsen du formidler :)
Lise

Anonym sa...

Hej, tack för superfina bilder och att du delar med dig av din familj och ert liv :-)
En fråga, de fina vita lamporna som hänger på armeringsjärnstaketet, var kommer dom ifrån. Har letat efter sådana ..... Tack på förhand om någon vet!
Hälsningar från soligt Skåneland

Anonym sa...

Härliga bilder du delger oss, jag blir såå sugen på att åka till Gotland! Men, jag ska kämpa två veckor till innan det blir semester.
Tack snälla du för all fin inspiration, älskar att se dina fina bilder!
Kram Lena

projecantasi sa...

Hello P,
I wonder, your house of the overall settlement plan and floors plan.
I think you have a big garden.
I would like to publish this information to you about your house. Is it possible?

Kram / Eda

@my casa sa...

Fint skrivet och fina bilder!

Nu fortsätter jag njuta dagen, jag tror det blir i vattnet just nu:)

Anna sa...

helt olika frukostar i vår lilla familj också!

Linda från Bellahome.se sa...

Så himla fina inspirerande bilder, jag får super mycket inspiration till vår egen trädgård när jag ser bilder från ert sommarhus. Och visst måste man påminna sig själv ibland att leva i nuet och bara njuta av vad sommaren har att erbjuda ..

Liselott sa...

Vilka härliga bilder! Sagolikt...Blir tårögd;-)
Carpe diem sweetie:-)

Anna-Panna sa...

Åhhh...alltid så fina härliga bilder du bjuder på. Kom själv hem från Gotland i går kväll, har haft en del att läsa ikapp här ;) ser att vi bägge var i Visby i söndags när det var så varmt!! Vi köpte/hyrde en fikakorg vid porten vid Almedalen o satte oss där...bra länge. Vad jag däremot INTE hann med var just LEVA kungslador o det grämer mig lite. vi åkte förbi flera ggr men fick aldrig tid - konstigt nog!

vi bodde 1 mil norr om Visby. Perfekt boende, vi hyrde en stuga/litet hus via en privat annons så man visste ju inte exakt vad som väntade men det var över förväntan. Dessutom delade vi det med våra vänner o deras två små barn, så det har vart jättetrevligt. Även om det kanske räcker med en vecka kan man känna, att leva så "inpå". ;)

Fortsätt njuta av din tid på ön. Jag har redan bestämt att vi måste tillbaka nästa sommar (o våra vänner har dessutom börjat kolla efter stuga där) Underbar ö.

KRAM

Julia sa...

Åååh vilket härligt parasoll du sitter under.
Instämmer med alla andra, man blir verkligen glad av alla dina sommarbilder här inne..

Hoppas ni får en mysig kväll.
Kramar J

Johanna Stålros sa...

Låter som en dag med mindfullness på hög nivå! Härligt, och såå himla viktigt...Kram Johanna Ps ditt parasoll är nästan lika fint som mitt;)

Anonym sa...

Hej!
Underbart ställe att vistas på. Känns Provencelikt.
Vet att du redan haft frågestund men ställer ändå en fråga. Jag undrar om du har några favoriter bland Odd mollys höstkollektion samt om du brukar sälja plagg på t e x Tradera? Kram Helene

FJÄDERNEJLIKAN sa...

Kan bara hålla med när det gäller frukosten, då alla här också vill ha så olika frukostmat! :-)

Kram och ha en fortsatt skön kväll!

Mia sa...

... suck :( skrev ett långt underhållande inlägg om vår mega frukost här hemma...

så vips försvann allt när jag sände in det, nåväl en annan gång...

Tack för en bra Blogg iallafall, gillar de skarpa bleka bilderna. :)

Semesterhälsningar från Norr