lördag 30 juli 2011

DUKTIG KICKA

.




Dagens duktiga Beabus hjälper pappa att tvätta bilen!:) (Shorts HM och tröja Esprit)




Tjingeling!




Idag har vi bla haft gemensamt trädgårdsprojekt med våra goa grannar! I strålande sol har det sågats och och grävts och donats och nya syrenplantor har kommit på plats. Nu ska det strax bli mysig middag här och ikväll tänkte jag bjuda på thaimat med doftande citrongräs och limeblad i cocosmjölk och röd curry, mums:)



Önskar dig en härlig lördagskväll!


KRAM


.

15 kommentarer:

Att vara någons fru sa...

Å vilket skönt väder ni har haft! Här har det regnat och varit sunkigt - inte för att det gör så mycket, men ändå. Härliga bilder som alltid.

Anonym sa...

Låter underbart! Själv är jag gift med en man från Thailand, men som växt upp i Sverige. Jag min lyckans ost får njuta av hans underbara matlagning flera ggr i veckan! Skall avnjuta en stark thaisallad med grillad kycklig nu...Ha en härlig lördagskväll! Kram Malin

Madde - Dagarna.nu sa...

Hoppas att det håller i sig seedan när hon blir lite äldre ;)

Hoppas att ni får en mysig kväll!
Kram

Line sa...

veldig søt bilvasker!

Høres deilig ut med thaimat :)men her jeg er nå er det nesten for varmt til å spise...sjeldent!...så vi nyter

Ha en deilig kveld !

Johanna Stålros sa...

Vilken bra hjälp! Önskar er en mysig kväll! Kram J

a piece of happiness sa...

NÄHÄ så kan du inte skriva....recept please ;)

Malin och Prinsessan sa...

Åh så gott det där lät! Ni kommer garanterat få en toppenkväll med en supergod middag :D

tinajo sa...

Härligt med sol - och lite lagom barnarbete! :-)

Hemma hos Katta sa...

Vilken söt liten hjälpreda ni har! =)

Tycker era middagsplaner låter helt underbara, gud så gott med thai!

Ha en fin kväll! Kraamar /Katta

Meine Dinge Franka sa...

She's so sweet and full of energy!

Salut!
Franka

Anonym sa...

Brukar läsa din blogg då vi nyligen byggt nytt hus och därför letar inredningsinspiration. Tack för all inspiration på den fronten! Inte många bloggar kan leverera som du.

Däremot skulle jag vilja påtala en sak som jag länge tänkt på. Du har som du såklart är medveten om oerhört fina barn och verkar vara en kärleksfull och rolig mamma. Det jag vänder mig mot är att det lyser så starkt att det är viktigt att påvisa hur söta, vackra och duktiga de är. De är ju såklart allt det där men jag tror personligen det är lurigt att visa så tydligt för barn att det är riktigt viktigt att vara söt och duktig. För visst duger man väl ändå? Kanske man tycker att man alltid måste vara söt och duktig eftersom det är då man blir bekräftad?

Jag vet att du inte bloggar om barnuppfostran i huvudsak men jag skulle så gärna se ett inlägg där du skriver några rader om hur du tänker kring de ideal som samhället prackar på våra barn och hur du vill forma dem till självständiga, starka och ödmjuka individer. Hur tänker du kring detta? Eller låter du bli att fundera kring det?

Här är en länk till ett inlägg jag gillar gällande hur man kan bekräfta barn utan att ge beröm för utseende och prestation:

http://ladydahmer.se/2011/may/utkast-maj-12-2011-1.html

Tack för att du delar med dig av din vardag och ger inspiraton!

Mvh Maria
(Anledningen till att jag är "anonym" är att jag inte har en blogg)

Dagar man minns sa...

"Varje år rinner uppskattningsvis 2 000 ton olja, drygt fem ton tungmetaller och 5 000 ton rengöringskemikalier ner i de svenska vattendragen, som en direkt följd av att bilar tvättas nära dagvattenbrunnar."

Det är ju både vanligt och lite mysigt att tvätta bilen hemma på garageuppfarten på sommaren. Vad många inte tänker på är hur det påverkat miljön. Var och en gör sitt eget val förstås (förutom i de kommuner där det är förbjudet och straffbart med biltvätt hemma), men det kan vara bra att åtminstone veta om miljöpåverkan. Läs mer på kommunens hemsida:

http://www.vasteras.se/bobygga/gatorochtrafik/biltvattpagatan/Sidor/biltvattpagatan.aspx

LOPPISLIV sa...

Söt liten hjälpreda ni har :-))

Härligt med solsken, här hos oss i södra sverige har det regnat hej vilt idag, men det har trots det varit milt och fint nu ikväll så vi har kunnat sitta ute ända till midnatt.

Kraaaam Paula

Luvied sa...

Hej P!
Jag har just hittat din fina blogg och sitter och läser ikapp äldre inlägg, jag gillar verkligen både det du skriver, din stil och dina fina bilder! Tyvärr har jag lite svårt att läsa den ljusa, lila texten. Jag får vinkla skärmen fram och tillbaka - är det ingen som har påpekat det tidigare? Jag förstår om du vill ha kvar färgen, men jag tror att läsbarheten skulle öka om du gjorde texten bara lite mörkare. Stor kram!
/Louise

Anonym sa...

Åhhh, kommer ihåg när jag själv var liten och skulle "hjälpa pappa" att tvätta bilen. Dessvärre var det grus och jag tappade svampen, men förstod inte bättre, så jag fortsatte att tvätta bilen med grus i svampen = repor!!! Uschiamej, det var inte lyckat. Har för mig att bilen var rätt ny också :) Sånt man minns... Hoppas ni hade en fin kväll. Kram kram