torsdag 21 juli 2011

GOOOOD MORGON

.
.

,
Dagens färgmatch: Scandicfåtöljen och Lisbergsöronen!:) (Flisan och Bea har idag skaldjurströjor från HTKAF, bara för att vi är på västkusten;) och jeans från Zara)



Helloooo!



Gaaah, vad jag har sovit gott inatt! Känner mig utvilad och fresh:) 

Här har vi precis ätit mumsig hotellfrukost (älskar sådana) och ska nu fortsätta vår lilla expedition här i goa Göteborg! Så söta bloggisar, kom gärna med fler tips på roligt man kan med skatterna! Jag checkar I-phonen under dagen och håller mig uppdaterad med era små tips som kanske dyker upp (och tusen tack för de ni redan gett mig, supergulligt av er!)




Flisan med våra suveräna Göteborg Citycards som gör vårt turistande här supersmidigt!



Hoppas du får en fin dag vännen!



KRAM



.

30 kommentarer:

Cathrine sa...

Kanske många som redan tipsat men du som älskar goda bullar får inte missa JÄTTEBULLARNA i stadsdelen HAGA. Dom finns bl.a på det pittoreska fiket HUSAREN.
Ha en skön vistelse i Göteborg. Sveriges bästa stad :D

christiane sa...

..ich war in den 90èr Jahren des alten Jahrtausends in Göteburg,
gibt es dort nach diesen Dinosaurierpark?
Es war auch " Summersale", und ich habe tolle Sachen eingekauft.
Viel Spaß, bis bald,
Christiane

Att vara någons fru sa...

Herregud vad vackra barn du har (inte så förvånande kanske)! Till och med i Lisebergsöron :)

Ha världens finaste dag och ta hand om varann.

Tant Johanna sa...

Så kul att du är i Göteborg!
Du får inte missa världens bästa inredningsbutik, Artilleriet på Magasinsgatan. När ni ändå är där tycker jag att ni ska ta en kaffe på stans bästa café, Da Matteo på Magasinsgatan.
Hoppas ni får en fin dag!
Kram Johanna

Anonym sa...

Hej Petra!

Ett fantastiskt kul ställe att besöka när man är i Göteborg är Universeum, man har lika kul barn som vuxen :)

*Universeum fyller dessutom 10 år i år.
(http://www.universeum.se/)

Hoppas ni får en underbar dag!
Kramar J

Angelica E sa...

Det ser ut som om ni har en underbar semester!!! Och när man läser om alla tipsen så blir man supersugen på att ta en sväng till Göteborg! Det är alldeles för många år sedan jag var där.

Ha en ljuvlig torsdag med finaste familjen!

Kraaaaaaaaaam från ett soligt Mallorca!

BelovedbyLinda sa...

Kul att ni är här och hälsar på vårat GBG :) Ni får ju inte missa att strosa runt i Haga och Linné finns massor av goa fik och resturanger att besöka. Sen måste du besöka Artilleriet på Magasinsgatan, himlans fin inredningsbutik!

Ha det bäst!

Kramar Linda

ansi-balansilivet.blogg.se sa...

JAg bor i Gbg och har en dotter som är tolv år. Idag ska vi in till stan och åka Paddan. Riktigt roligt att se Gbg från vattnet och åka under stans alla broar. Sen ska vi äta god glass på café i Trädgårdsföreningen,. mitt i stan. Vi ska även kolla in en del mysiga affärer, Grandmas på Nygatan gillar jag. Finns även ett urmysigt franskt café mittemot, Le pain fraincaise. Igår var vi i Slottsskogen som jag verkligen kan rekommendera med barn. Massor med djur att titta på och en del även att klappa. Sen finns där Plikta, en av de bästa lekplatserna i hela Sverige :) Imorgon ska det regna så då åker vi till Universeum. Det blir en heldag där för det finns så otroligt mycket att se och göra.

Casa of Mia sa...

Ha en härlig dag i Götet! Slottsskogen o Botaniska är jättefint! Håller ni er i stan kan rekommendera Saluhallen o gatorna däromkring, mycket härliga affärer.sedan missar ni ju säkert inte Heden o Gothia cup eftersom ni bor nära!

Jessica sa...

Hälsar er välkomna till Sveriges framsida!!! ;)) Hoppas ni får en bra dag!! Kram till er!

Jessica sa...

Förresten! Glömde att skriva detta i förra meddelandet... En " mammaaktivitet" ( som kanske inte är så roligt för barn, men väääl för damer ;)) är att besöka Gunilla Stenman´s ( Melmelli) vackra showroom på Grönsakstorget! Hej svejs, igen!

Anonym sa...

Hej, var i Gbg för ett par dagar sen med mina 2 tjejer som är 3 och 7 år. En tur med Paddan var poppis samt en tur rill botaniska trädgården gillar de oxå. Jag gillar blommor och barnen gillar att springa runt och i botansika fast det massor av ytor att springa runt på. Ha en bra dag.
// Heidi

Anonym sa...

Hej där...Botaniska trädgården ett måste för liten och stor och även trädgårdsföreningen med sitt stora vackra växthus med både ovanliga växter och annat. Ute både i Botan och trädgårdsföreningen får man inte missa vår stora landskapsarktekts, Ulf Nordfjells, underbara trädgård. Behöver man sedan något i magen ska man äta räkor nere på räkrestaurangen där man får hämta sina räkor själv med små radiostyrda båtar, som mina barn har älskat när vi var där och dom vart små // Marie

Mia Bark sa...

Tyvärr har jag inga Göteborgstips att ge....Men jag tittar in för att säga tack för god inspiration. Jag har alltid tänkt att inredning måste följa en viss linje - i hela huset. Ganska tråkigt upptäckte jag sent om sider. Här hos dig har jag insett att det är ok att blanda och att det i sin tur gör ett hem levande och härligt. Så tack tack...Vill du se "ditt verk" kan du titta in till mig på http://blogg.mama.nu/happyvardag. Inlägget är idag och heter Ernst, bygglov och äntligen hemma.. Ha en fin dag...Kram Mia

mammaxtre sa...

Så fina barn du har.

Paddan är en trevlig tur att ta. Det brukar barnen uppskatta.

Balders Hage är en trevlig butik för oss som gillar inredning och annat :-)

Ha det fortsatt trevligt!

Anonym sa...

Besök Marrakech Inredning, underbar affär med marrokansk atmosfär, allt noga utvalt av supertrevliga ägare!

Där kan Du snacka om att Göteborg goes Tine K med real stuff!!! Ligger nära Feskekyrkan.Kaserntorget 6.

Tips 2

Spela sedan snyggaste trebarnsmamman ever, JLO:s senaste hit på You Tube

"On the floor ft. Pitbull" så kan Ni alla skaka rumpa i hotellrummet! sååååå braaaaaaaaa låt!!!

Nananan na na na na na na nananananaaaa, tonight we gonna hit on the floor...:-)

Ha det gött för här i norr regnar det...

Anonym sa...

Välkommen till GBG,
Missa inte att se skärgården, ditt kan ni ta er med någon av båtarna som ingår i kortet ni köpt. Spela minigolf i Slottskogen, och passa på att äta piknik. Maten köper ni på ICA Focus mitt emot Liseberg. Där hittar ni allt. PÅ kvällen rekommenderar jag restaurangen Sjöbaren i Haga.
Ha en bra semester

fiffi sa...

Det verkar som du fått en heldel tips redan så jag hoppas över det. Dock måste jag säga att Flisan är underbart söt i sina liseberg öron. Du har verkligen fina barn.
Hejsan svejsan från ett mycket grått Skåne

Anonym sa...

Om ni vågar, ta älvsnabben över till Hisingen ;)
Gå av på Eriksberg och strosa runt på Norra Älvstranden. http://www.alvstranden.com/images/PDF/kajpromenaden.pdf och köp kaffe och glass på Cafe italia http://www.cafeitalia.eu/
Bakom färjenäsparken har de dessutom byggt en ny stor lekplatts http://mrsanita.blogg.se/2010/july/eriksberg-ny-lekplats.html

Från Ramberget har man otrolig vy över staden, men vill ni hålla er på stansidan, kan man åka upp till Masthugskyrkan för en nästan lika bra.

Anonym sa...

Slottskogen och alla djuren. Grönbergs på kungsgatan och Josephssons glas o porslin vid domkyrkan

Anonym sa...

I love your blog but I can't enjoy it. Why don't you blog in english???

Anonym sa...

Finaste lilla donnan. var stolt Petra!!!!

Anonym sa...

Räkmacka på heaven 23, högst upp vid svenska mässan (mittemot Liseberg) Trevlig semester :)

Johanna Stålros sa...

Så söta. Kram J

Charlotte sa...

Vad härligt ni har:). Liseberg är fantastiskt för barnen;)! Kram

Anonym sa...

Välkommen till Göteborg! Ytterligare ett tips är Styrsö i södra skärgården, spårvagn till Saltholmen, båt till Styrsö och väl framme lunch på pensionat Styrsö skäret. Mycket bättre än så blir det inte och resan tar mindre än en timma! Trevlig semester! / J

Anonym sa...

Hoppas att du inte blir sur, utan tar det för vad det är, för lite komiskt är det, men tycker du inte själv att ert offentliga liv börjar bli mycket likt Familjen Jones, i den Amerikanska komedin. Sponsresa till Göteborg är inte dåligt!

Hälsningar från Småstaden

Anonym sa...

Vad fint att flickorna jämt har likadana kläder... Utstuderat?

//Katarina

Anonym sa...

Familjen Jones! Hihi, du menar den här?

http://www.youtube.com/watch?v=Vpj8p3PWHZY

Ja, nu när du säger det så!! :)

Anonym sa...

Kunde inte låta bli att kolla klippet!!

Och kan bara hålla med : )