torsdag 7 juli 2011

GOTLANDSMORGON

.
.

En glad och nöjd Beabus roar sig denna vackra julimorgon!
Good morning sweeties!
Måste bara skriva en sak idag om min lilla sida "on the net":) Såg att jag fått ett par kommentarer angående mitt småbarnsliv! Att det skulle vara annorlunda? Mitt småbarnsliv innehåller givetvis det som ingår i alla andras. Skatterna kan kivas, matvägra, trotsa, skrika och busa preciiis som alla andras barn! Så klart är det så. Jag har även skrivit om detta flera ggr här på H of P. Men jag ser det inte som någon big deal! Barn är barn och jag tycker inte det är så där jäättejobbigt om mina skatter ex trotsar eller bråkar. Inte om någon annans barn gör det heller för den delen:) Jag vet flera som tycker att "busiga barn" är tokjobbiga men jag tycker inte det. Skatterna är mao helt vanliga små barn, både lugna ibland och busiga ibland. Men att jag inte skriver om det så särskilt ofta är nog för att jag själv inte tycker det är så inspirerande att läsa om "vardagskiv" på andra mammabloggar! Det ingår ju i mammalivet - thats it. Jag fokuserar helst på det roliga och det härliga med att ha fått dessa älskade små gryn - både i livet och på bloggen:)


Nu - plagen!


KRAM


P


.


37 kommentarer:

Anonym sa...

Åh så härligt att läsa om din positiva inställning till mammalivet! Blev alldeles glad här :-). Jag kan känna mig lite less på att alla suckar o stönar över hur jobbigt det är att ha barn som att de har blivit "drabbade" av detta.

Jag tror att du får lyckliga barn som känner sig älskade som har en så positiv mamma istället för de barn som hela tiden får höra hur jobbiga dom är.

Stor kram!
/Anna

Annika sa...

Du är så klok! Behövs inget mer.

Hälsar en något äldre läsare men trivs här ändå!
Annika

Att vara någons fru sa...

Helt rätt. Eländet finns ju där ändå, det räcker - jag behöver inte läsa om det också *s* Fokusera på vad du vill.

Allt blir ju vad man gör det till.

Anonym sa...

Vilket skönt sätt att se på mammalivet!

Hanna sa...

Din positiva inställning är det som gör din sida sååå härlig!!! Och såklart ditt underbara inredningssinne!!!
Keep it up girl!!!

Anonym sa...

Du har rätt!

Anonym sa...

Så härligt att höra!

Anonym sa...

Vilka härliga bilder på Bea. Vad bra att du kan ta kort igen :)
Forstätt det goda jobbet med en kanonbra blogg.
Bra svar också förresten.
Ha det gott

/ Lotta S

kristina - ingen vanlig dag sa...

Kanonbra skrivet! Jag tycker inte heller att det är något som man måster eller bör fokusera på i sin blogg. ycket hellre läser jag om glada och positiva saker. Givetvis kan det omnämnas men precis som du skriver är det ju så livet är med barn - och ibland kan det vara i ett smått komiskt sammanhang och värt att tas upp just därför.

Kör på med din härliga stil och blogg!
Kram / Kristina

Anonym sa...

Håller helt med dej! Barn e barn, ibland världens goaste och ibland inte men så e livet. Roligare att läsa om de mysiga stunderna för att inspireras och glädjas!! Kram Linda

Anonym sa...

Vad fint med fåglarna i zinkbaljan! Vet du/någon var man kan hitta liknande?

Kristina sa...

Tack för ett bra inlägg. Fortsätt att fokusera på det positiva, det gör jag. Det finns stunder i vardagsstressen som är jobbiga för oss alla men där ska vi inte lägga vårt fokus.

Hälsningar,
Kristina

Anonym sa...

Bra innlegg:) Jeg er helt enig med deg,det finns flust av magasiner, blogger og ikke minst face book hvor man kan lese om alt det der....

Anonym sa...

Jag hade mina aningar att detta inlägg skulle feltolkas.
Jag är inte ute efter en blogg där man dag in och dag ut kan läsa om vardags tjafs. Jag skrev en antydan, de som vet vad det betyder, kanske kan försöka förstå vad jag menade, till övriga bemödar jag mig inte att förklara.

Jag förstår nu att du valt att skapa en blogg där du helt kör din egna bana, där det inte finns utrymme för andras tankar och frågor. Och det är helt ok, personligen är jag inte intresserad utav att läsa sådant.

Dina trogna följare av din lilla sida verkar ha fullt upp med att behöva försvara dig pga många konstiga inlägg som mest handlar om avund.

Detta var bara en liten tanke, eftersökte lite mänsklighet i denna blogg, och innan alla nu kommenterar ordet mänsklighet, ber jag er att försöka tolka detta ord på ett bra sätt.

Förstår nu att de mammor som följer denna blogg e lite som ett A lag av mammor, som inte känner sig drabbade av att blivit föräldrar, som älskar deras barn lite, lite mer än vanliga mammor, mm mm mm.

Detta sista är ingen kritik mot dig, mest ett bevis för mig att denna blogg inte är något för mig, vilket jag vet att du inte bryr dig om det minsta, så det är inget någon behöver kommentera.

Denna blogg riktar sig inte till oss vanliga mammor, hur mycket du än försöker förklara det, vilket jag tycker är synd....

Varken du, petra eller någon annan behöver ödsla tid på att kommentera detta inlägg, sådana som ni har ändå missuppfattat allt jag skrivit, kör ni på er bana, så kör jag på min, så e alla nöjda och glada.

Tack och hej.

Anonym sa...

Hej Petra! jag har nu följt din blogg säkert 1 år och jag tycker den är inspirerande och jätte härlig att läsa, för att inte tala om alla tips du ger både i klädväg och inredning. Precis min smak! Tack för det! Så jag håller med om att du inte behöver skriva en massa om att barn skivas och bråkar ibland! Det är ju fullkomligt naturligt och en del av vardagen emellanåt. Fortsätt du i samma anda! Ha de så härligt på Gotland! /Annette

Anonym sa...

Hej
Även om du nu inte vill skriva om när dina barn trostar osv. men jag undrar bara hur hanterar du deras kiv, trost utbrott osv. EFtersom du inte tycker det är jobbigt, låter du det bara vara och dem får hantera det själva. Skulle bara vara kul att veta hur du gör?

Anonym sa...

Hej,igen samma anonym som ovan..en liten eftertanke bara.."rid" på denna våg. du är en VÄLDIGT stor blogg P om man kollar på tailswep. så var rädd om dina läsare och svara tex på vissa frågor, skriv om det som dina läsare efterfrågar.HAr sett flera bloggar som varit stora en tid för att sen läsare tröttnar på bloggen för att den blivit för stor och för att det skrivs om samma samma samma..
Nu verkar det vara några som vill veta hur du uppfostrar dina barn eller iallafall hanterar trost osv...
Om du nu inte vill skriva om det ok. Men din huvudvärk som du skriver om titt som tätt är heller inte så roligt läsning ..bara en jämförelse.
MÅNGA kvinnor lider av migrän, jag bla. har haft det sen 13 års ålder och jag tycker det finns roligare saker att läsa om.
Thats all for now.
Detta är bara ett råd ingen negativ klang eller så.

Anonym sa...

Tycker som du. Undrar över dina senaste inlägg på kläder att klicka hem byxor,linne och toppen från honkey dory hittar inget av detta på den sidan du hänvisar till? Kan ju vara slut

Anonym sa...

Anonym:

Jag är absolut ingen "A-lags mamma"!

Jag har nyligen varit utbränd, är arbetslös, överviktig... Jag har 2 barn som kan vara mycket krävande!

Men jag blir glad och peppad av att läsa Philias blogg. Hon och många andras bloggar gör mig driven att kämpa på för att få det bättre, faktiskt.

Ang älska sina barn så tror jag alldeles säkert att alla älskar sina barn och vill våra barns bästa, vi har bara olika ork och syn på vad de mår bäst av.

Ang bloggen så är det helt och hållet upp till Philia vad hon vill skriva om, hon har inget "ansvar" mot oss läsare att skriva mer eller mindre om vissa saker!

Jättesöt Bea som leker med träfåglarna :-)

Kram och ha en fin dag!
/Anna

Anonym sa...

Oj,oj.Jeg skriver sjelden her,men nå vil jeg bare si at denne bloggen drives av Petra og at det er kun hun som bestemmer selv hva som skal skrives. Om hun har småbarn som en av hovedtema betyr ikke at hun behøver å skrive om barneoppdragelse.Synes forøvrig HoP skriver veldig blandet,litt om alt. Jeg er også hjemmefru,men lever et helt annet liv enn Petra,men jeg digger denne bloggen.Jeg får masse tips om klær og inredning.Også får jeg veldig lyst til å feriere på Gotland.: )Stå på Petra!Du er deg selv og din egen herre og har mange som liker din blogg.De andre som ikke liker denne bloggen,bør lese noe annet.Det er fritt valg!Klem fra Tine

Anonym sa...

Nej Petra kan skriva om precis vad hon vill i sin blogg men glöm inte att det är tack vare oss som hon lever sitt glassiga liv. Utan besökare- ingen inkomst, därför kanske det inte är helt fel att lyssna på tankar från oss...

Anonym sa...

Hej! P
Roligt att läsa din blogg som har allt, vackra bilder, familjeliv lite bling,bling och mat. Vad kan en mamma mer begära... jag vet att alla mammor lever sk mammaliv med barn som är just som du skriver BARN, det vet man och inget man behöver skriva om.. man vill ju läsa om annat så att säga. Jag har en fråga till dig: Det jag skulle vilja veta är vem som målat de vackra ritade fågeltavlorna( en svan, och en gås tror jag mfl) som din mor och far har på lantstället på Gotland. Inte dem av Lars JOnsson, jag har faktiskt en av honom.DE hänger i allrummet/vardagsrummet nere på några bilder.Har sett dem på bilder förra året också i dina Gotlands inlägg... så härliga tavlor! Skulle vilja veta konstnärens namn, någon lokal konstnär från Gotland eller? Vore snällt om du kunde svara! Älskar din mammas inredingsstil på Gotland så smakfullt och genomtänkt:)
Ha det gott på ön. Kram Kamilla/ Örebro

Anonym sa...

Hej alla!
Det kanske inte ska finnas ett kommentars fält alls?
En blogg är väl till för att skriva "dagbok" på nätet...ialla fall var det ju så från början.
Många tycker ju att P är dålig på att svara på kommentarer, och visst det finns ju annat att göra än att sitta framför datorn hela dagarna.
Många läser denna blogg och det är ju omöjligt så klart att göra alla nöjda..vi är ju olika, men som sagt..det är ju tack vare oss läsare som bloggen är så stor och ger så klart P reklamgrejor och fina kläder!
Bloggen har ändrat innehåll ganska mycket sen starten 2009, och var kanske lite bättre och "vardaglig" då, nu blir det bara glassigare och ännu mera märkes galet! Fast vi vill ju läsa om det oxå eller hur?
Vi har en gårdsbutik här i Ö, tänker inte hänga ut den även om jag vill, den går väldigt bra! Hon har lyckats, men hon är inte mrs Charmtroll själv, hon har i takt med att butiken växt blivit mer och mer tyken och snorkig.. och jag tror att det är viktigt att vara mån om sina kunder och ge dom vad dom vill ha..
Alltså nu säger inte jag att det gäller P, du verkar varken tyken eller dryg, men det jag menar är att man kanske får ta sig tid att svara på lite fler mail och frågor. Vi som kommenterar blir ju tokglada om vi får ett svar precis som du P antagligen blir när vi skrivewr till dig..
Håller med anonym här ovan...den här staben av perfekta A-mammor behöver inte skriva försvarstal nu, vi har väl alla rätt till våra åsikter? Jag menar inget illa med detta alls så det så..
Annsofie
ps. Till er alla som tycker att det är fegt att vara anonym, så har man inte så mycket att välja på! Ska jag skaffa en blogg bara för att kunna visa alla vem jag är?

eastcoastmom sa...

Här är en till som gillar det positiva med att vara mamma. Har bloggat - det hette dagbok på nätet när jag började 1997... - och väljer att dela med mig av en pyttebit av min vardag som utlandssvensk. För egentligen skriver jag för mor- och farföräldrar i Sverige, inte behöver de veta att deras barnbarn är jobbiga ibland? Diskbänksrealism, nja tack.

Alla vill vi olika med våra bloggar och vill läsa och veta olika saker. Läsarna visar vad de gillar med att besöka, eller inte.

Keep up the good work, Petra!

Hälsningar från eastcoastmom, just nu i Sthlms skärgård
imorron Madrid
i vanliga fall Connecticut

grrringo.blogspot.com

Anonym sa...

Tycker också att bloggen är supermysig att läsa och jag gillar den även om jag tycker att den kan bli lite som FB ibland..lite väl happy och shiny på ytan. Jag tycker dock, om man har en så stor blogg med reklamintäkter mm som man faktiskt får pga många läsare,att man borde ta sig lite mer tid att svara på frågor än vad P gör.

Lines CountryLiving sa...

Keep up the good work!

Det er jo nettopp det som gjør denne bloggen så spesiell!! Den er som en liten vitaminpille :))

Anonym sa...

Å ha barn er en stor velsignelse og stort sett det beste med livet;-)
Jeg leser ikke så mange mamma blogger, mest fordi jeg ikke liker at man utleverer sine barn (det man skriver av roliga historier om barnen kan for dem kjennes svårt när dom blir eldre)Leser denne bloggen mest pga inredningstips.

Anonym sa...

Var och en tar ansvar för sig själv och gör det som tillfredsställer oss och uppfyller våra värderingar. Eller förhoppningsvis strävar vi däråt! Det känns som om många ovan inte mår bra av olika anledningar. Sök upp någon att prata med. Eller sök upp det ni längtar efter. Jag tror inte att någon mår bättre av att klanka ner på andra. Och om P känner pengar på reklamintäkter, wow säger jag bara. Tycker det är fantastiskt när människor hittar något de brinner för och kan leva av det. Det är min strävan också. Tack för en superblogg och härlig inställning!

Anonym sa...

Oj, nu drar vi på växlarna och börjar analysera om folk mår bra eller inte.
Konstigt att en liten fråga kunde väcka så stora känslostormar hos folk.

Tycker att denna blogg förlorar sin charm när allt framställs så perfekt, det känns inte äkta.

Tycker att det är jätte bra att detta lyfts fram, det är stora frågor detta med blogg ansvar, vilket är värt att reflektera över...

Anonym sa...

Jag tycker att det är lite härligt att få klicka in på H o P och få bli peppad av den glada atmosfär som P ändå sprider. Om jag vill läsa mer om gnälliga barn och småbarnsproblem så finns det ju utmärkta föräldraforum där allt sådant diskuteras ur alla möjliga tänkbara perspektiv. Jag tycker att H o P håller en skön nivå, det finns så mycket elände här i världen så varför skall vi alltid fokusera på allt som kan tänkas vara lite jobbigt? Nä, det är skönt med en positiv inställning istället! Kram på er alla! Hälsningar från Nina

Camillas vita villa sa...

Hej!
Tycker alltid att det är såå mysigt att läsa din blogg. Jag blir inspirerad av ditt fina hem och dina snygga kläder. Jag har stora barn, så om du skrivit om småbarnsliv med allt vad det innebär hade din blogg inte intresserat mig. Snälla du,fortsätt skriva precis som du hittills gjort.
Kram Camilla

Anonym sa...

Petra du är min idol!
Hälsningar från Småland!

Anonym sa...

Till anonym;
Anledningen till att bloggen blivit så stor är ju Petras egen snygga personliga stil. Om så annonsörer uppfattat det också är det ju fantastikt för henne att få lite fördelar. Hon lägger ju antagligen ner ganska mycket tid på den = ett jobb.
Gillar man inte bloggen är det ju bara att sluta läsa den...
Hon har skrivit flera gånger att det ska vara en feel good blogg och att hon inte vill ha elaka eller negativa kommentarer - då får du acceptera det. Varför envisas du? Det här är inte hjärnkirurgi, det här är harmoni och estetik när den är som allra bäst.
Ge dig nu.

Anonym sa...

Jag är mamma till fyra normalgalna (vad nu som är normalt och när man nu är galen är upp till var och en att tolka) barn. Och nä, för det mesta tycker inte jag det är så himla jobbigt heller. Jag visste faktiskt inte innan att man var i A-laget för det, men det var ju enkelt att ta en plats då;) Gillar din blogg! Kram/Yvonne

Anonym sa...

Hej!
Tycker oxå att det är roligare och trevligare att läsa om positiva saker...som sagt elände och gnäll kan man läsa och diskutera på så många andra ställen/forum/tidningar och TV. Tänk om fler människor kunde fokusera på det positiva i livet istället för det negativa! Livet blir vad man gör det till! Kör på som du alltid gjort, Petra!!! Säger det igen... Jag älskar att läsa din blogg =) Kramiz Nina R

Anonym sa...

Jag gillar din blogg just för att du INTE skriver om blöjbyten och annat tråkigt...det är underbart att få titta på dina fina bilder och få tips om ett och annat vackert till hemmet. kram; Ella :)

Anonym sa...

Det är bra! Fokusera på det positiva mår man bäst av :))