måndag 11 juli 2011

SKÖN & SOLIG ÖSTERMALMSVÅNING

.
.

Så fräscht och så fint är det i detta ljusa hem tycker jag!



Hej alla härliga bloggisar!



Ny somrig julivecka har vi idag!:) Hur är det med er förresten raringar, har ni också semester nu? Eller tar du den kanske lite senare? Berätta!:)

Här är vi fortfarande klädda i pyjamasar och jag har precis ätit frukost ute, jordgubbar och fil i skuggan under oxeln med utsikt över den soliga viken - mysigt.

Hittade en så härlig lägenhet i senaste Sköna Hem. Ett hem som känns både krispigt, fräscht och glatt med lagom mycket färg - me like! Hemmet tillhör Emma Sahlin, moderedaktör på Damernas Värld, hennes man och deras son Harry (så heter mitt lilla brorsbarn också - jag bara älskar namnet Harry numera:)




Precis rätt härliga Bistrokänsla har man fått till i detta kök! Kakel upp till taket kan inte bli fel. Läckert också att de sparat det gamla lappade golvet.



Lyxig hotellkänsla ville familjen ha i sitt sovrum och det har  de verkligen lyckats med. Ljus heltäckningsmatta och tunga gardiner från golv till tak.



Hos Harry - kan ett litet gossrum bli soligare och härligare?


Detta hem var verkligen ett bevis på att det ena behöver inte utesluta det andra tycker jag. Man kan ju faktiskt ha både avskalat, designat, lantligt och fluffigt lyxigt hemma samtidigt:)


Nu ska jag snöra på mig mina löparskor och ta dagens runda här på ön!



Hoppas du får en fin start på veckan!


.

KRAM


.

20 kommentarer:

Att vara någons fru sa...

Sista arbetsveckan nu, sen blir det tre ljuvliga veckor där jag kan pilla mig i naveln och bara ta det lugnt :)

mina finaste. sa...

Love it! Och tack för härliga semesterbilder från Gotland. Jag längtar mig galen och vad som egentligen är fem små korta dagar känns evighetslånga :D

På Nylund sa...

Verkligen ett underbart hem! Helt i min smak. Kram Daniela

Lotta sa...

EN vecka kvar... men SEN!!! :)

Anonym sa...

Hej!
Här har vi semester hela familjen hela långa (eller kanske snarare korta ;)) sommaren. Härligt, härligt. Man måste verkligen passa på att njuta!
KRAM

Anonym sa...

Vi har semester i ett hus i Køpenhamn. Huset ær som att vandra runt i levande inredningstidning. Allt ær så perfekt så jag blit lite stressad att barnen ska ha sønder nåt, george jenssen, musselmalet, bestlite el louis poulsen tex. Hoppas att danskarna trivs i vårt hem i "Småstaden"! Ha det så bra:)

Anonym sa...

Krispigt hem...????? Hmmm, vad menar Du då?

Salladsblad kan smaka/ kännas krispigt liksom våfflor som är frasiga men hur är ett hem krispigt?

Anonym sa...

Mammaledig till september så jag njuter allt jag kan!
Visst är Harry ett fint namn, vår son heter det;)
Njut!!

Johanna Stålros sa...

Vilket ljusinsläpp!!!!!! Undrar om det är lika ljust när de ska sova- då blir det knepigt- eller??? Kram johanna

casaofmia sa...

Oj så läckert!

Linda från Bellahome.se sa...

Vilken mysig lägenhet. Visa gärna fler bilder från sommarhuset på Gotland, det verkar vara såå mysigt. Tack för en jätte inspirerande blogg.
//Linda från Bellahome.se

Anonym sa...

Hmm, börjar jobba imorgon efter tre veckors semester. Men jag låtsas att jag har sommarlov som barnen, tills i augusti och bara hälsar på lite på jobbet så det känns helt okej. Jobbar natt, så jag har ju dessutom en del ledigt. Bara att fortsätta njuta av sommaren. Ha det gott! Kram/Yvonne

Jessica sa...

Här var det mammaledig ett bra tag till....andra barnet, helt fantastiskt! Sitter just nu med en kopp the och kladdkakeballerina som man kan doppa...inget bra för beachen, men gott!! Till helgen går min man på semester och vi ska ut till Skärgården med syster yster och familjer i en vecka, härligt! Du ger mig inspiration kära Petra allt ifrån inredning till livet = ) ha en toppenkväll, kramar från Jessica i Göteborg

Katarina sa...

Nydelig leilighet!! Kram

FJÄDERNEJLIKAN sa...

Är inne på min 3:dje semestervecka, njuter varje sekund, trots att vi denna sommaren tagit beslut om att vara hemma hela tiden, förutom små dagsutflykter. Vi håller nämligen på att anlägga vår trädgård. :-) Men hade mer än gärna besökt Gotland, som ser sååå mysigt ut, har ju aldrig varit där, så det är kanske dags att planera in det till nästa sommar. :-) Kramizz och njut på!

mammaxtre sa...

Jag jobbar min sista veckan, sen är det också min tur att njuta av lediga dagar.

Hemmet du visar upp ser väldigt trevligt ut. Du har rätt, det ena utesluter inte det andra.

Ha det gott

Anonym sa...

Jobbar bara till torsdag denna veckan, sen väntar en 5 v lååång härlig semester. En vecka bokad uppe i Bohuslän och resten tar vi som de kommer, med båtturer ut på öarna och besök i små gulliga kuststäder längs med västkusten.

Vi har ett projekt kvar på vårt hus i sommar och det är att stenlägga entrén upp till huset med granit på golvet/trappan och shiffer på grunden/muren och därefter inhandla "piff" till nya uteplatsen som ska bli en "lounge-del" i anslutning till vårt inglasade nya vardagsrum. :)

Tack för en superfin blogg och all inspriation du ger varje dag!
Kram Nena

Anonym sa...

Semestrar i underbara Bohuslän i vårt sommarhus hela sommarlovet. Ljuvligt!

Tack för en trevlig blogg!

Sara

Gullkorn sa...

Nyyyyydelig hjem!

Titter innom for ønske deg og dine en fortsatt flott sommer og ferietid. Flott feriested dere har, herlig!

Vi flyr til Barcelona i dag og til Sitges- ferien kan begynne! Goood sommer-

Hanne

Karin sa...

Ingen semester för en fattig student inte men har lyckats göra något bra av det genom att skaffa sommarjobb på min barndomsö tjörn där mina föräldrar bor. Jobbet är ganska portabelt så imorgon eftermiddag följer det med till en annan ö; smögen. Gotland ser underbart ut, har aldrig kommit mig dit trots att jag älskar ö-liv. Passa på att njuta ordentligt!

Varma sommarhälsningar från västkusten och en nytillkommen läsare av din blogg:)