söndag 24 juli 2011

SOFT SUNDAY






Min älskade älskade 10-åring. Stor nog att förstå en del men absolut inte allt av det som händer!




Hello fina ni!



Idag kör vi en supersoft söndag här i Småstaden! Vädret är blåsigt och halvdant och ingen av oss är direkt sugen på att göra något särskilt så skatterna kör mest tvspel och alfapet och leker med vänner. Vi är nog alla fortfarande ganska skakade efter det som hände eller vad känner Ni???




Dagens pastalunch i finaste marockanska skålen. Gjorde en variant av gårdagens grillade kyckling och det blev faktiskt supergott. Hällde i ganska mycket olivolja i stekpannan (typ 1 dl) och hade i tomatpuré, lite vitlök och chiliflakes. I sen med pepperoni och kyckling som fick värmas i oljan på medelvärme. Sen blandade jag denna röra med al dente spagetti och lite persilja. Mums!


Dagens jag fixar lunchen. (Klänning/tunika Ester Elenora)


Nu ska jag strax sätta igång att göra smörbullar (liknande de i Rute som jag fortfarande känner sånt himla sug efter:) Men egna hemmgjorda bullar till eftermiddagsfikat är inte fel det heller och till hjälp med bakandet har jag Trulle. Just bakning känns som en superbra sysselsättning en sån här dag...


Ha en fin söndag!



KRAM


P


.

18 kommentarer:

Karin sa...

Svårt för både vuxna och barn att förstå hur nåt sånt här kan hända. Vår äldsta är 12 år så hon har lyssnat mkt på nyheter och så tillsammans med oss och vi har pratat om det hemska som hänt, men som sagt svårt att förstå.

Kycklingen ser verkligen smarrig ut, här ska grillas just kyckling snart.

kristina - ingen vanlig dag sa...

Ja baka är helrätt idag. Jag ska göra en marängtårta med blåbär från trädgården.

Och jag kan förstå att det är svårt att förklara för en tio-åring. Inte ens vi vuxna kan ju förstå. Jag har en två-åring som är glatt ovetandes och får oss att le och skratta ändå mitt i allt elände.

kram / Kristina

mammaxtre sa...

Här hemma vill jag inte att min sexåring ska bläddra i kvällstidningarna. Bilderna är banne mig barnförbjudna.

Det som hänt är oerhört tragiskt.Ofattbart att ta in.

Ha det fint i småstaden.

Fröken Råsmart sa...

Ja, knappt att vi vuxna förstår vad som hänt. Fruktansvärt!

Tack för alla tips om besöksmål på Gotland du gett här på bloggen, jag besökte flera av dem när vi var där förra veckan. Missade tyvärr smörbullarna på Rute, men det blev flera andra bröd med hem därifrån. Så mysigt!

Anonym sa...

Det er veldig godt å vite at verden rundt bryr seg om vår lille nasjon Norge!
Takk P, for at du viser at du bryr deg! Det betyr mye at verden rundt viser sin omtanke.
Dette er vanskelig, vondt og man blir sint, sint, sint.

Att vara någons fru sa...

Det är omöjligt att inte bli påverkad. Det finns runtomkring och är så nära inpå.

Mikaela sa...

Ofattbart och alldeles för vanligt att sådana galenskap sker..

Snälla söta rara, skulle du kunna tänka dig att ge några "Västerås favoriter". Jag och min mamma tänkte besöka staden i veckan och det vore roligt att veta vart man kan hitta härlig inredning och vart en god lunch kan avnjutas.

Ha en fin söndag!

Casa of Mia sa...

Man är väldigt påverkad och ont i magen så fort man tänker på vad som hänt!
Jättegott lunchtips!

Anonym sa...

Det känns som att vi alla befinner oss i en kollektiv avgrund fylld av sorg. Detta är helt ofattbart.

Anonym sa...

En nyhet från Ester Elenora?

Anette guttemamma sa...

Takk for varme tanker fra deg og mange andre svenske bloggere,det varmer! Dette har vært en uvirkelig helg for oss alle her i Norge, tv har stått på non-stop, men det grufulle går alllikevel nesten ikke inn...
klem♥

fiffi sa...

Funderat mycket på varför man är mer skakad över det som hänt i Norge än det som händer dagligen överallt i världe. Förstå mig rätt, jag har blivit rejält omskakad över det som hänt. Jag sörjer med de drabbade och får ont i hjärtat när jag tänker på alla föräldrar och anhöriga. men just därför ställer jag mig frågan. Helt plötsligt blir vi varse om att det mest osannolika kan även hända oss, för det ligger så nära oss. Helt plötsligt händer inte katastrofen flera 100 tals mil bort utan bara runt hörnan.Slutligen, vi måste ta mer vara på varandra värna om de när och kära.

Rester till middag sa...

Visst blir vi påverkade av det som händer och när man inte själv förstår, så är det svårt att förklara för barnen.
Jag har aldrig kommenterat hos dig innan, men jag har läst din blogg i en månad nu. Regniga dagar har gjort att jag har haft tid att gå tillbaka och läsa sedan bloggens början. Vi spelar inte i samma ekonomiska division och jag kan inte lägga så mycket pengar på inredning och kläder, men jag unnar verkligen de som kan att göra det. Din blogg ser jag som en inspirationskälla och jag gillar dina bilder skarpt. Ha en fortsatt fin söndag!

Johanna Stålros sa...

Vem kan förstå denna hemska gärning, jag vill ändå tro på att människan i grund och botten är god...Kram J

Milla sa...

Det tar tid att ta in, att på något sätt försöka förstå, så det får ta tid. När något händer så nära så är det förstått mer berörande - så funkar det för de flesta av oss sociala varelser och är inget konstigt. Men just denna händelse är så extraordinärt extrem och fruktansvärd så den hade för min del berört så djupt ändå även om den inträffat längre bort från oss... Vi i Skandinavien är ju inte på något vis bättre eller sämre än andra, men klart att vårt öppna samhälle blir mer utsatt. Tyvärr så finns ondskan på lut överallt och måste tas på allvar, men HU vad det är svårt att ta in! Fasansfullt.... kram Milla

På vår gata sa...

Ja, visst är man fortfarande påverkad av det som hänt.

Kram Daniela

Anonym sa...

Snygg tunika! Jag har en likadan! Vad har du till din, jeans, leggings...?

Anonym sa...

Satt och läste din blogg, min son på 5 år tittade på skärmen - snyggt kök mamma! Säger han och tittar på ditt kök :-) lite gulligt!