onsdag 13 juli 2011

VERY AMERICAN STYLE PÅ MAVENS

.



.
På Mavens i Kappelshamn - ett ställe jag ger PPPPP!



Howdy girls!


Ikväll har vi ätit middag på en supercool restaurang här på ön som heter Mavens Diner Café. Den ligger mitt på landet i ett litet fiskeläge och är ett ganska nytt ställe i äkta amerikansk 50-talsstil, fast snyggt avskalat och modernt. Menyn består mest av hamburgare, club sandwichar, wrapes, brunch etc men det är inte vilka burgare som helst. De är fantastiskt goda sådana med hemmgjord pommesfrites och de är gjorda av det allra bästa köttet från en gård här på ön (Ejmunds) - mums:) Du kan få hummer också om du vill, med rosa champange. Och världens godaste milkshakes har de också, mmm.



Jag åt en Club Sandwich med rökt kalkon och drack Vaniljshake till - smaskens:)

Så det får bli ett till litet Gotlandstips - åk till Kappelshamn med skatterna och hela familjen kommer att bli kanonnöjd! (Bea älskade att dansa till jukeboxen och dricka shakes)


Nu ska jag faktiskt läsa färdigt en jättespännandebok som jag köpte häromdagen nämligen Paganinikontraktet av Lars Kepler - ojojoj en så läskig svensk deckare den är... (kan inte sluta läsa tokspännande böcker, jag slukar dem på ett par dagar!:)



Önskar dig en skön kväll!


KRAM



.

32 kommentarer:

Anonym sa...

Och ni fick äta gratis förstår jag, som tack för reklamen?

Anna-Panna sa...

Åh vad jag önskar jag var kvar på ön. Hade ingen uppkoppling där..eller det funkade jättedåligt rättare sagt (Telia) så jag kunde inte uppdatera mig så bra, visste ju att du va där o säkert hade massor med braiga tips här på bloggen :) Men jag noterar - till nästa år! :)

Ser helt fantastiskt ut detta, dit måste vi bara åka. Kan tänka mig att barnen skulle gilla det (psssst...jag "plussade" i fredags, när vi va på gotland, så om allt går vägen är vi en trebarns-familj nästa sommar)

KRAM.

Att vara någons fru sa...

Vilket ställe! En såndär milkshake skulle jag mer än gärna sörpla i mig :)

Anonym sa...

Jättesynd med outtalad reklam..bloggen känns inte lika äkta då, tyvärr. Tror du P skulle vinna på att vara mer rak, för fina inlägg och fin reklam det gör du helt klart.

Anonym sa...

Du borde sälja bilderna till restaurangen. Ser verkligen jättegott och superfresch ut och gör ju vem som helst hungrig så här på kvällskvällskvisten.

Ha en fin kväll!
Hälsningar
Isabelle

Anonym sa...

Du borde sälja bilderna till restaurangen. Ser verkligen jättegott och superfresch ut och gör ju vem som helst hungrig så här på kvällskvällskvisten.

Ha en fin kväll!
Hälsningar
Isabelle

Linda sa...

Ser riktigt trevligt ut!

Vad är det för en fin tunika du har på dig? Odd Molly?

Kram

Anonym sa...

Ser ut att vara ett jätte mysigt ställe. Men det måste vara väldigtnyöppnat va? Vi bodde nämligen i Kappelshamn sist vi var på Gotland (även alla mina somrar som liten) jätte mysigt liten "fiskehamn".

Kram J

Stämningsfullt sa...

Hej!
Vilket häftigt ställe! Superfina bilder.
Jag har själv precis läst ut den boken och håller med om att den verkligen var bra och spännande. Har missat första delen som jag måste köpa nu och dessutom är det en trea på gång.
Ha en bra kväll.
Kram Vanja.

Mia - some kind of wonderful sa...

O det ser gott ut! Mysigt ställe minst sagt.. Ser att dom har trädgårdsmöbler från fri form.. Just sådana har vi med. Haft dom nu i 5 år och dom kommer nog bli här länge till. Tidlösa och alltid lika snygga att få ställa fram...

//Mia

@my casa sa...

Ser väldigt mysigt ut, va kul med ett nytt place!

Miranda sa...

Åh! Vad fint!

casaofmia sa...

Åh amerikanskt på Gotland, ser härligt ut!

Maria - Wikers liv sa...

Tufft ställe! Snacka om American burger... ;) Club sandwich lät ju inte helt fel... när man som jag är lite barnsligt förtjust i go´a mackor... ;)
Har också läst Paganinikontraktet, men tyckte att ettan "Hypnotisören", var bättre, faktiskt. Eller läskigare, kanske är ett bättre uttalande ;)

/ Maria

Anonym sa...

Kära underbara, söta och goa Du!
Än en gång tusen, tusen TACK för att Du delar med dig av Dina helt fantastiska bilder från ön!!! Njuter så otroligt mycket av dem och längtar enormt mycket till Gotland...

Ert nya hus är helt superfint och trädgården är het makalöst vacker - den i särklass finaste jag någonsin sett!!!! Hälsa din föräldrar att jag är djupt imponerad!!

Bea är söt som socker precis som sin mamma och Ni ser ut att ha en alldes underbar semester...

Imorgon ska min man, våra tre skatter och jag åka till Öland på semester och bara njuuuta av ledigheten - precis som du skrev så fint häromdagen.

Än en gång - varmt tack för att Du förgyller och inspirerar VARJE DAG!!!

Du har världens bästa blogg!!

Godnattkram från Anna.S i Uppsala

Anonym sa...

Antar att maten inte kostade något, snygga bilder du är duktig med kameran, hare fortsatt gott ,,,

Anna @ Amerikana sa...

Åh, mysigt & gott med lite Amerikana:mat;) Härlig semester! Kramar från Cali!

Anonym sa...

Paganinikontraktet är bra! Läste själv också ut den snabbt men deras första bok som jag just nu inte kommer på namnet på är faktiskt ännu bättre. Tycker jag!

Benita sa...

Men snälla anonym(a), ge er (dig?) nu. Vad är det som säger att detta är sponsrat? Vi andra är bara nöjda över fina snygga Gotlandstips.

HOUSE of ADELA sa...

Härliga fina bilder! Gotland verkar helt enkelt toppen! Otäckt tycker jag att vissa människor är så missunnsamma så man direkt tror att man är "betald" eller sponsrad för att man fotar och berättar om ett ställe man tycker är trevligt....jag förstår inte det där. Och om man nu skulle vara det, vad är det med det då i så fall???;)

Önskar er en fortsatt skön semester!
Adela

mammaxtre sa...

Vilka fina bilder. Tips om trevliga ställen är väl värda att skickas vidare.

Ha det fortsatt fint

Philia sa...

Tack för era hälsningar och tack för att ni skriver mycket snällt jämnt!:)


Anoyma - Hahaha, nej jag får inte "gratis hamburgare" av lilla Mavens i Kappelshamn:)Tror inte den bilintesserade ägaren är någon H of P läsare direkt så de vet nog inte ens vem jag är.

Önskar er en fin dag!


KRAM

Philia sa...

Linda - Tunikan är mycket riktigt en Odd Molly och är från vårkollektionen så den borde finnas att få tag på!


Önskar dig en härlig dag!

KRAM

P

Anonym sa...

Jättefin tunika!!! och ursnygg i håret är du. du passar i den färgen som är på tunikan, osäker om jag gör det dock.

Camilla S

Line sa...

Det spisestedet så herlig ut! Elsker amerikanske diners :)

Ønsker deg en fin dag på øya!

Anonym sa...

Måste bara skriva att du är otroligt bra på att fota!

G

Anonym sa...

Hej P!

Bästa inspirationen - som vanligt!
Men jag trodde inte du skulle göra reklam för designers revolt!!

Anna J

Anonym sa...

Men vad då hahaha? Det är inte ett dugg märkligt Philia att många läsare undrar när du är och när du inte är sponsrad. Du brukar inte vara ett dugg tydlig med det och dold reklam är faktiskt inte tillåtet. Så istället för haha tackar jag för info att detta inte var ett sponsrat inlägg. Egentligen borde du, precis som tidningar osv måste, skriva "reklam" under de inlägg som är det. Skulle ta bort en hel del missförstånd och irritation. /Jes

Therése S sa...

Vilket mysigt ställe.

Evis sa...

Oj va härligt det ser ut!!! Just på ett sånt ställe ska Club sandwichar ätas! :)

Anonym sa...

Så roligt, jag är en trogen Philia läsare... Och tog en burgare där samma dag... Men synd att det var mitt på dagen så jag "missade" dig! Dessvärre måste jag säga taskig service på stället men bra mat. Absolut ett annorlunda Gotlands tips!
Kram Jenny

Madde - Dagarna.nu sa...

Synd att jag inte läste din blogg under semestern. Vi har ju precis varit på Gotland och så missar vi detta ställe.
Får skriva upp alla dina tips till nästa sommar.