fredag 22 juli 2011

YESTERDAY







Igår var jag i en av de mest inspirerande inredningsbutiker jag har besökt tror jag!




Bonjour snyggingar!




Mysig fredag vaknar vi upp till idag!:)


Denna dag blir det hemresedag och det känns helt okej för det spöregnar verkligen över fina Götet just nu!

Snart ska vi åka ner och mumsa hotellfrukost igen men först lite fler bilder från igår!:)




På Ostindiefararen mitt i Göteborg! Wow wow wow, jag blev så impad av denna båt. Förstå att de seglade ända bort till Kina, vilket tog ca 1,5 år(!) och hämtade hem det vackraste blå/vita porslin med detta lilla skepp??? (Mycket uppskattat ställe av skatterna som for runt och lekte Jack Sparrow. För mindre busiga barn som lätt trillar över kanten, typ i Beaåldern, och som lätt ramlar i branta trappor etc är det nog inte så lämpligt...)



On shipboard!



Flisan älskar musslor kokta i vin! Det är hennes favvorätt så hon var hel nöjd. Jag åt goda färska Smögenräkor och Trulle testade en kopp Cappuccino för första gången:)


Skaldjurslunchen intogs på en liten mysig restaurang på Feskekörka! En fantastisk saluhall med alla olika sorters fisk och skaldjur du kan tänka dig. Om jag bodde här i Göteborg så skulle jag handla där jämnt:)



I ett jättemysigt kvarter vid Magasinsgatan.

Sen bar det av in till city för att besöka lite affärer (blev inte så mycket eftersom skatterna inte direkt gillar detta. Konstigt...;)



Helt underbara butiken Artilleriet! Den soffan vill jag ju bara ha...



Jag och duktiga trevliga Sofia som driver Artilleriet. Kände att jag ville åka hem direkt och göra om, blev så inspirerad!


Urmysigt fik och bageri som ligger vägg i vägg med Artilleriet. Surdegsbröd och härliga specerier - me like:)




Nu -frukosttime!




KRAM




19 kommentarer:

fiffi sa...

Jag blev verkligen sugen på en tur till Göteborg, efter att tittat på dina fina bilder. Men inte idag, idag blir det en mer oglamourös resa till Kristianstad. Ha en bra hemresa.

På vår gata sa...

Vilka härliga bilder! Ni verkar ha haft en underbar dag!

Kram Daniela

Fia sa...

Vilken mysig blogg du har o du är alltid lika snygg (t o m när du är sjuk;) Fick tipset av bästa svägerskan att titta in här för att få inspiation t Gotlandsresan nästa vecka, o det var ju helt rätt <3 Nu har du prickat in en massa destinationer åt mig (till makens förtret)...!
Stor kram från fia (tillyst.blogspot.com)

Anonym sa...

Lika fina bilder i detta inlägg såklart!
Verkar vara en väldigt inspirerade butik. Älskar skåpet till vänster på första bilden, såå snyggt!

Hoppas ni får en bra dag trots hemresa.
Kramar från ett regnigt Örebbro

Anonym sa...

Kul att ni haft det så bra i underbara göteborg.. och vilken tur för er att det vräker ner just i dag då ni ska hem.
Tänkte faktiskt på er när jag vaknade av regnet i morse.. funderade över vad jag kunde ge för gbg tips för en regning dag :-) Men nu behövs de inte :-)

Ha det fin fint!!!
Kramar!

a piece of happiness sa...

Tack för alla tips om mysiga saker att göra i Gbg. Universeum har vi varit på men Ostindiefararen har vi inte varit på. Inte heller har jag varit på Artilleriet. Och du har fått oss att byta hotell. Vi brukar bo på samma hotell hela tiden men det här kändes så fräscht.

TACK!

LOPPISLIV sa...

Hej hopp sötis!! Så fin affär du hittade, den måste jag ju bara besöka när jag kommer upp nästa gång. Har sonen i Gbg så jag är där lite då o då, men denna mysiga butik har jag helt missat. Skeppet har jag sett och det är bara sååå häftigt!! Göteborg är en trevlig stad, så go atmosfär där tycker jag. Ha en fin resa hem. Kraaam Paula

Anonym sa...

Ta det lugnt på vägen hem- E18 avstängt pga översvämning...
http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.1293465-ovader-stanger-e18

//L

Anonym sa...

Vilka bra ställen ni hittade till! Men du vet väl att "Ostindiefararen" som ni var på inte är orginalet!? ;) Denna fina kopia har byggts av riktiga eldsjälar under många år. Jag var på den för ca 14 (!) år sedan, då hade de inte kommit så jättelångt. Vi var i smedjan där de smidde alla järnspikar, en av spikarna som håller ihop skeppet har jag smitt, minsann!

KrAm!

Michela sa...

Hej,

först & främst lovord för din snygga blog som visar att enkelhet är ofta snyggast.
Butiken du besökte igår är riktig fin men vill även tipsa om www.gretaoanna.se

Kram

Att vara någons fru sa...

Vilket ställe den där butiken! Hade haft svårt för att åka hem!

Anonym sa...

Oj vad många bloggar som visar bilder från Artilleriet! Måste vara något alldeles speciellt! Får bli ett besök nästa gång Gbg, besöks. =) Fina bilder du bjuder på, som vanligt!

Bokcaféet i byn sa...

Låter som en jätte mysig semestertripp ni varit på! Man inser när man kikar runt på olika bloggar hur otroligt många mysiga ställen det finns att besöka i Sverige!
Regn även i Skåne idag.
Kram Anna

kristina - ingen vanlig dag sa...

Ja, vilket underbart ställe! vilka härliga dagar ni haft.
/kristina

Casa of Mia sa...

Sa kul att ni hittade Artilleriet, så mycket snyggt! Lunch på Gabriel i Fiskekörkan är ju fantastiskt. Ni har verkligen prickat in många fina besök i Göteborg.

Anonym sa...

Hej! Jättefina bilder...men nu till något helt annat...står här och blandar ihop ingredienser till ett av dina recept - Danakaka - det ser ut som om där ska vara kakao i alla fall av färgen att döma på bilden...men där står inenting om kakao i receptet...hur göra??

Philia sa...

Tack för era hälsningar girls!:)

Det är ingen kakao i Danakakan!!!

Kram
P

Karin J sa...

Vad roligt att läsa att ni haft det så bra i mitt älskade Göteborg! Götheborg är en favorit även för mig och som sjöfartsstudent är det en dröm att en dag få segla med:) och trots att jag bor här så har jag helt missat artilleriet men det får bli ett besök dit snarast!
Trevlig helg!

Hanlie Joubert sa...

this shop look incredible! thanks for sharing through beautiful pictures.
have a wonderful day
♥ hanlie