tisdag 23 augusti 2011

CHOKLADBOLLAR & LÖPNING

.
.


Just nu checkar jag in Per Morbergs chokladbollsrecept (ääälskar Per Morberg:) Trulle och jag ska nämligen göra sådana tillsammans när han kommer hem från skolan idag! Blir nog en liten äppelkaka också (till de andra i la familia;)




Tjing!




Idag känner jag mig pigg och helt frisk igen så nu ska jag strax ringa min PT och boka in veckans pass! (Har ju haft jobbigt halsont ett par dagar) 

Får inte börja "mitt nya liv" med att bara äta chokladbollar så idag blir det minsann en löptur:) Ska äta nyttigt nu men velar mellan lchf och klassiskt hälsosamt typ mer grönt och mindre fett. Saknar lilla grova goda smörgåsen på morgonen så mycket vid lchf....



I köket! Måste få upp något på väggen över soffan till höger men jag kan inte bestämma mig om det ska blir a: vajrar med skatternas foton och teckningar, b: dansk snygg konstaffisch från typ museét Lousiana, c. stort foto på gullig kladdig glassätande skatt, d: ruffig text tavla från House Doctor, e: flera inramande gamla bokillustrationer på ex bestick ch annat köksigt i silverramar, f: planch med klassisk dansk Cirkelkaffeannons....



Nu blir det i alla fall lite lunch och det får bli gårdagens blomkålsgratäng med kalkonbröst idag (lchf:) - mums!



Önskar er alla en fin tisdag!



KRAM


P


.

39 kommentarer:

Anonym sa...

Hej & Tack för en superskön blogg :) Jag röstar definitift på vanlig hälsosamt istället för LCHF !! Jag har själv kört LCHF och tycker att det är en bra livsstil, men om man ska träna mycket så tycker jag att man orkar mindre med LCHF i magen + att som du säger saknar man brödet och frukten så dasligt :)) Ha en fortsatt toppendag!! / Soliga Norrlandshälsningar

Lynetmor sa...

Hei, så fint kjøkken dere har :-) Ønsker deg en fin dag :-)

Anonym sa...

Hej...Pia heter jag och är inne och läser din blogg så gott som varje dag...så inspirerande!:) Jag tänkte bara tipsa om Lisa Bengtssons underbara taxporträtt. Det kanske vore något för dig att sätta upp på väggen. Ha det så bra och tack för all inspiration!/Pia, Karlskrona

Kickan Style sa...

Gjorde också chokladbollar förra helgen! Mums :) Hittade faktiskt en webbsida som hette: www.chokladbollar.com... galet!

Lycka till med baket!

Hälsningar Kristina

Anonym sa...

Hej, jag är också för hälsosamt och grönt. Kan omöjligt skippa det mörka brödet på morgonen. Soliga hälsningar ifrån ett 30gradigt Schweiz:-)

Annette sa...

Lchf fungerar fint för mig när jag tränar och tävlar. Funkar faktiskt mycket bättre än innan! Och likaså för min sambo som också tränar mycket och tävlar regelbundet.

Men, jag saknar som du säger det grova brödet. Så det äter jag på helgerna och ser inga problem i det! Lycka till!

Att vara någons fru sa...

Du har det så otroligt vackert hemma! Jag hoppas på recept på chokladbollarna sen :)

jessica sa...

Satsa på vanligt hälsosamt!! Det håller bäst i längden tycker jag och som sagt har man tänkt sig att träna mycket så behöver man också kolhydrater.
Jag röstar nog på vajern med kidsens teckningar, foto osv..personligt och fint!

kram på dig

Formelle Design sa...

Chokladbollar är gott :)
Hellre vanlig hälsosamt än LCHF även om det säkert är jätte bra.

Fint kök ni har!

//Johanna

Sofia - Petite Ruth sa...

Vilket underbart mysigt kök ni har. Verkligen hemtrevligt. Och så inspirerande också nu när vi är i husbyggartagen.

Angående käket. Jag röstar på snarare klassiskt hälsosamt än strikt LCHF men där du håller koll på kolhydraterna och äter nyttigt fett. Du behöver kolhydrater för att orka träna, men inte för mycket kolisar! Jag skulle tipsa dig om att äta långsamma kolhydrater (som t.ex osötat grovt bröd eller gröt) till frukost för att orka med dagen, en liten liten portion långsamma kolhydrater (ingen pasta fy, snarare typ quinoa) till lunch och noll kolhydrater till middag. Mycket protein och nyttigt fett (främst omättat) till varje måltid.

Sandra sa...

Jag kör alltid på balans och hälsosamt tänkande vad gäller mat. Det passar min kropp och även min träning. Är inne i v.40 på min graviditet och tycker att det passar bra även i detta tillstånd, även om några fler godsaker slinker ner nu än då ;) Lycka till med baket !
Kram

Mia sa...

Måste kolla in Pers recept ;)..

Tycker det låter vettigt att du kör mer sunt förnuft när det gäller kosten...Har själv kört LCHF men känner att jag inte orkar träna på samma sätt...Har inte samma energi...Däreomt är LCHF grymt bra mot sockersuget!!

Jag tycker alternativ a och c är personligast och charmigast....

Fint kök btw...

Kram

Camilla sa...

Härligt att känna sig på bättringsvägen! Mumsigt med chokladbollar, är hans recept något alldeles speciellt? Jag brukar viska i vispgrädde med elvispen i chokladbollarna om jag vill att de ska bli extra goda.
Jag körde LCHF innan jul förra året, vikten minskade men jag kände mig hela tiden svullen i magen. Därför har jag bestämt mig sedan en dryg vecka tillbaka för att köra "vanligt" hälsosamt med motion. Detta resulterade i -1,6 kilo första veckan. Fast jag har ju lite mera hull att jobba bort :-)
Lycka till vad du än väljer, du är alltid så disciplinerad i allt du gör så det kommer garanterat att gå vägen.

Camilla

Anonym sa...

Vilken myt att kolhydrater behövs så mycket när man tränar....undrar hur Björn Ferry lyckades träna och vinna medalj på LCHF kost då liksom....man ska däremot hitta det som passar ens kropp...OCH kolhydrater finns i både mjölkprodukter och framförallt grönsaker så där får man det ändå. Många myter att LCHF är helt kolhydratsfritt för det behöver det verkligen inte vara!!! och det där med att sakna mörkt bröd, men ät det då, funkar ju om man nu vill...sen finns det ju massor av goda fröbröd etc som kan bakas som är LCHF. =) Vill du ha maaaassor bra recept kolla in söta Åses blogg på www.56kilo.se

Anonym sa...

Haha vad skönt att läsa att det är fler vuxna som gillar chokladbollar och inte bara jag! :-)
När syrran fyllde år härom veckan köpte jag en chokladbomb till henne, dvs en GIGANTISK chokladboll, och satte ett ljus i. Dock inte lika god som de jag gör själv (har ju tränat sen barndomen... :-)).
Jaja nog om det.
Mitt tips är att du sätter upp en större tavla el bild på väggen. Tror det kan bli ett rörigt intryck annars då du har "mkt" saker runtomkring, på hyllorna bla.
Tack för en inspirerande blogg!

Mvh, Kristina

Casa of Mia sa...

Mums med chokladbollar, vilket jättefint kök ni har! Trevlig tisdag

Johanna Stålros sa...

Fint kök ni har. Satsa på vanligt hälsosamt! Och fall för frestelser i bland;) ta en boll åt mig oxå....Kram Johanna

Anonym sa...

Jag tror att man ska tillåta sig äta det mesta. De flesta dieter ger ngn biverkning efter en tid. Nej, ät varierat och var lycklig för att du kan! Gäller bara att använda sunt förnuft och se till att förbruka de man stoppar i sig!!
Kram Cina

Anonym sa...

Jag skulle välja barnteckningar på vajrar. Har det själv och gillar det men så gillar jag lite mer färgglatt och kaotiskt också:-)Det skulle kanske kännas lite för rörigt för dig?
/Marie

Caroline sa...

De där stolarna är så sablans snygga!

Ida sa...

Jag röstar för vajrar med foton och teckningar. Vi har en del foton i svarta ramar utplacerade (och fler är på väg upp) så i vårt kök skall jag nu rama in lite teckningar och annat kul från dottern och lite "spralligare" foton på familjen om du förstår vad jag menar. Tycker köket är ända stället man kan ha det lite lekfullt och inte så seriöst. Så känner i allafall jag.. Ha en bra dag och njut av chokladbollarna, tar gärna recept om de är goda! Kram Ida

Sara sa...

du har det så fiint! jag skulle nog välja at ha kort på barnen och deras teckninga( då förändras det självmant med tiden!) och köket känns personligt. tycker att det ska synas att det bor barn i köket. det är mysigt!
sen tror jag nog att du kan äta vad du vill, bara du rör dig och gör av med det som stoppas in! =) själv försöker jag bli av med mitt sockerberoende, så just nu är det LCHF som gäller för mig! tänker att man kan börja med gi när man stabiliserat kroppen. och inte blir ett galet sockermonster så fort nga kolhydrater slinker i! .. har lite abstinens just nu...he!
ha de bra och kör hårt!

Stine sa...

Hei! Hva om du kjøper et stort lerret og lar barna dine være kreative - da får du et "maleri" som du kan ha glede av i lang tid!

Lina Gardelid sa...

Kom in till mig och se om du hittar nåt du gillar till väggen vetja! :) Din stil tror jag det är... sen får vi se om det faller dig i smaken. http://linagardelid.blogspot.com/

Läser din blogg ofta och inspireras av det du hittar på!
Lycka till med ditt nya liv!

/Lina

Living by S sa...

Hej du fina =)

Röstar också på en hälsosam livsstil med mera grönt. Kroppen behöver sina naturliga vitaminer.
Själv kör jag med "separera-dieten". Den bygger på att man separerar ifrån någon ... Mao så äter jag inget kort och gott.
Gillar verkligen dina fina köksbilder. En fråga; vart har du köpt Tolixstolen?
Kram Fia

Filippa sa...

Hej,
Jag tycker du ska köra på en vanligt hälsosam livsstil. Det tror jag håller bäst i längden. Kroppen behöver lite av allt - även kolhydrater.
Läste just även det här vilket känns lite läskigt:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13512576.ab

kram

Anonym sa...

Jag gillar mycket om dina muggarna. Var har du köp de?

Soul of Maïa sa...

Vilket supermysigt kök ni har, förstår att det inspirerar till bak och mys.
Väldigt vackra bilder på dig i min lilla Buddha i vit turkos, så roligt att se.
Här en liten text om vad stenen kan göra för dig:
Turkos
Skänker kärlek, lycka och tar fram det vackra
i oss. Fyller oss med harmoni, skyddar kroppen
och ger fysisk kraft. Bär den för att dra till
dig nya vänner och kärlek och glädje.

Stor Kram

Camilla sa...

Såg tipset du fick av Lina Gardelid ovan. Kan varmt rekommendera hennes fina tavlor. Har själv den med änglavingarna o fått såååå mycket fina kommentarer om den. Älskar den!!
Gott med "negerbollar", ja man får säga det.
Ha en skön kväll!
KRAM

Anonym sa...

Jag tycker varken eller vad gäller dieterna! Du är ju för hård mot dig själv att inte unna dig en grov smörgås till frukost! Eftersom du är van att tänka bort kolhydrater tycker jag du ska köra mer GI tänk ist för ren LCHF. På sätt och vis innebär det ju en hälsosam livsstil, för GI är ju en form man kan leva med alltid. Då äter du din grova macka på morgonen. Vad gäller kolhydrater är små mängder av fullkornspasta/bulgur/ris ok, potatis i små mängder ibland, likaså.

Men skippa snabba kolhydrater, vitt bröd, pasta osv. Skippa socker, godis/kaffebröd, inte för mycket frukt. Men välj inte lightprodukter utan riktigt smör, feta yogurten osv.

Som LCHF men mer "levnadsvänligt". Det i kombination med all din träning, så kommer du hålla dig slank o fin, jag lovar Funkar super på mig som har liknande figur som din"! =)

Kram Sandra

Dr Molly sa...

Jag hade då aldrig kört LCHF. Dels för att långtidssstudier visar ökad risk för hjärt-kärlsjukdom och "åderförkalkning" och dels för att livet för mig är fattigare utan mina älsklingsrätter. Man måste ju liksom inte va så extrem. Tallriksmodellen, mindre portioner och mycket motion räcker långt!!!

KRAMAR

Anonym sa...

Kolla in Aftonbladets hemsida. Där diskuteras LCHF vara eller inte vara mellan Fredik Paulun och Annika Dahlqvist. kram Katarina

Ulla-Britt sa...

Jag föreslår att du börjar med vajrar och hänger det du gillar i en blandning med foton,affischer o teckningar.Snart hittar du några favoriter och kan rama in dem t.ex i plexiramar.Muiji har sådana.
Tack för en trevlig blogg.

Anonym sa...

Måla en egen tavla syrran!

/Lillebror

Veera sa...

Jag tycker första alternativet. Svartvita kort och teckningar som barnen har gjort. Ska själv skaffa en :)
/Veera

J. sa...

Jag tycker större tavla, och följer en blogg där bloggerskan är konstnär/designer, underbara tavlor, vet att hon målar på fler just nu o tror att det går att specialbeställa mått och kanske t.o.m. önska motiv....! Spana in hennes blogg för idéer: http://vagnelind.se/category/konst/

projecantasi sa...

Your home is very beautiful and very clean at all times. Do you suffer from a lot of time for cleaning? As if your house is not dirty at all.There are fairies flying at night in your house cleaning? Or that you? :))

Kram / Edâ

Anonym sa...

Kolla in Ulrika Davidssons fröbröd i boken Raw Food. Gjort på nötter, linfrön, morötter och ägg. Det går inte att tro att det inte är mjöl i!
http://www.bokus.com/bok/9789153436812/raw-food-med-tva-detoxveckor/

Anonym sa...

Hei. Takk for en så munter, fin og inspirerende blogg du skriver og oppdaterer jevnt. Det er veldig mye satt pris på. Jeg titter innom opptil flere ganger daglig. Jeg lurer på om du kan gi meg et godt tips på puter man kan ha i Eames Plastic chairs? Jeg har 6 stk og barna når ikke opp til bordet. Og til vinteren kan det også være godt med noe varmt i baken. Har du noen godt tips? Takknemlig for svar :) Mvh Vic