onsdag 10 augusti 2011

EN LITEN TITT IN I BEAS RUM

.
.

Gillar fönstrerna in mot Beas rum jättemycket. Superbra att ex kunna "smygkika in lite" och se om hon fortfarande sover eller om hon hittar på något busigt! (Skönt att se också att det i allafall finns ett flickrum som det inte är fullt renoveringsstök i:)




Hallå Onsdag!



Här är det fortfarande tjejrumsfix som pågår! Håller för fullt på att rensa garderoben (som också ska målas) i Lo lo´s rum på kläder och sortera leksaker (typ en miljard yttepyttesmå omaka Barbieskor och Pollyhattar....:)

Borde egentligen vara på gymmet istället känner jag! Måste måste måste skaffa gymkort någonstans a.s.a.p. för att bara springa ibland räcker inte för mig. Gaaah, att man aldrig kommer dit? Har man bara börjat gå på gymmet regelbundet någon månad så är man ju fast sen, det vet man ju liksom. Förresten girls - kan vi inte köra gympeppning idag på House of Philia? Vad tränar du tex och varför? Hur ofta? Var tränar du om du bor i Småstaden? Är det någon som har/ eller är en superbra PT någonstans? Gymtips pleeeease!


Nu ska jag och Bea gå och hämta ett paket på posten nere på stan. I det ligger lite höstyheter till moi bla dessa gröna snyggingar som jag suktat efter. Hoppas bara de passar nu också!:)



Vi ses senare finingar!


KRAM


P


.

53 kommentarer:

På vår gata sa...

Vilket mysigt rum!

Jag skulle också behöva komma igång med träningen, nu till hösten. Här blir det mest power-walks... Men, det är ju bättre än ingenting, eller hur?! ;)

Kram Daniela

Att vara någons fru sa...

Bea har nog det bästa rummet i stan tror jag. Otroligt vackert. Och riktigt snygga skor du har införskaffat!

Vad det gäller träningspepp är jag nog inte rätt person just nu. Om inte "äta kladdkaka" räknas som en gren, förståss.

Lilla huset på prärien sa...

Själv tränar jag zumba på Sats. Jag älskar zumba! Man tänker inte ens på att man tränar. Aj, aj... träningverk idag!

Vilket underbart litet barnrum du har till din tjej - urfint!

Lycka till med träningen!! Pep, pep... :)

a piece of happiness sa...

Det blir spännande att se Stora tjejens rum när det är klart. Du är verkligen en som genomför dina renoveringar i en rasande fart, det gillar jag.

Träningen består numera av ett F&S kort. Tränande innan sommaren
2-3ggr/veckan.

Vi kommer att få en ny fräsch lokal i höst och det ser jag fram emot. Med styrketräning också.

Helene sa...

Tøffe sko!
Jeg sliter selv med å finne en treningsform som passer inn i livsstilen (3 barnsmamma), og har funnet ut at den eneste tiden jeg har til meg selv er om morgenen før barna står opp.... Skal derfor forsøke å løpe før 6.... jeg vet, galskap
Gym har jeg forsøkt, men det ender med at jeg ikke har tid... og får dårlig samvittighet for at jeg ikke anvender medlemskapet....

syli sa...

Pep pep, ibland är det svårt att komma iväg men det är ju sååå skönt när man väl tränar och ännu bättre när man är klar!

Löpning känns som den bästa grundträningen - effektiv på alla sätt, och att sen kombinera med ett PT pass i veckan för styrka och ännu mera pepp är min favorit.

Radhusdrömmar sa...

Fint att ha en fönster in så där. Hon har ett jättesött rum!
Jag gör som du med träning, springer ca 3 gånger i veckan. Men när det blir kallare och mörkare får jag hitta på något annat, måste köpa mig ett träningskort någonstans.

Kram

Myke minutter sa...

Ah for et nydelig jenterom! Den kaninlampen er på ønskelisten til vår storesøsters rom :) Jeg er fan av Jillian Michaels workout dvd'er, spesielt 30 Day Shred, men det finnes flere for et hvert behov. 20 minutter intensiv nonstop på stuegulvet har man alltids tid til. Og det beste er å slippe å bruke transporttid til gymmet og tenke på om man har en Bad Hair day ;))

the super ordinary sa...

Bea har nog det finaste flickrum en flicka kan få ! Så fint!

Jag är instruktör i boxing och spinning så jag tränar ganska hårt under vinterhalvåret. Under sommarhalvåret är det löpning och cykling som håller igång mig. Men nu ska jag börja på ytterligare ett gym där jag även kan löpträna och dansa afrikanskt, zumba, core boll, bodytoning, step up och framförallt YOGA.. med mycket mera.. Älskar variation på det hela.
Men än så länge så njuter jag av den friska luften..

Vi har med planer på att göra om pojkarnas rum här. Herman har faktiskt egna fina planer som jag tycker vi absolut ska gå efter : ) Men när vi börjar det projektet är en annan fråga. Det är ju lite pyssel..

Lycka till med allt !

Hemma hos Katta sa...

Bra med träningspepp! =)

Här blir det bodypump i höst är tanken! Känner att det är såå välbehövligt att träna upp kroppen igen och bygga lite muskler!

Beas rum är maklöst fint, sött, lugnt och inbjudande! Du är fantastiskt duktig på att inreda och få till det!

Kraam kraam

Anonym sa...

Hej! Ska bli kul att få se Lo lo´s rum när det är färdigt.
Jag tränar 3-6ggr i veckan och har gjort det sen januari. Spinning o body pump en gång/v och zumba 2-4ggr/v. Tycker absolut att du ska prova på Zumba. Jag älskar det och det är SUPERKUL! Har man väl provat så blir man nästan lite beroende =)Lycka till med både träningen och renoveringen.
Kramiz Nina R

Inredningsgalen sa...

Springa är inte min grej, går lång promenader med hunden istället. Annars går jag på ett gym i vår lilla stad som har Les Mills pass. Blir 6-7 pass i veckan och favoriten är spinning, pump och body combat! Ja älskar träna och skulle inte klara mig en dag utan det. Som nu sitter jag här på jobbet och är trött och seg, kl 17 väntar spinning på mig och sen efter en timme är jag pigg igen!
Super skönt!

@my casa sa...

Så gulligt rum! och vilka coola skor!

Henriettæ sa...

Oh, det är så himla fint med sådana fönster!! Vi bygger ny innervägg till vår son (i Beas ålder), och kollar på om det går att göra något liknande. Har du lagt upp en planlösning på ert hus på bloggen? Hade varit kul att se!
Vad gäller träning är jag sjuk just nu, men annars springer jag tre gånger i veckan och kör cirkelträning hemma med hjälp av vikter och Jillian Michaels olika dvder. Skitbra är de!!

Milla sa...

Jag ska själv ta mig iväg till gymmet idag! Har fått en rejäl svacka över sommaren och pga ett ont knä. Men det är bara att se framåt! Jag älskar ju styrketräning, ger ett bra resultat på kropppen och har en hög förbränning dessutom. Sitter still mycket i jobbet, och när man är 40+ så behöver musklerna helt klart få en skjuts. Jag bor ju in grannstaden på andra sidan Mälaren och tränar på ett bra gym där som har Body Pump, zumba, functional training mm, leta efter ett ställe som har allsidig träning så blir du säkert nöjd. Body Pump är suveränt bra och har stor peppningsfaktor i musiken för mig. kram Milla

Camilla sa...

Min sambo är PT, vi träffades genom att jag hyrde in mig hos honom pga bristande motivation, men oj oj vilken motivation man fick ;)

Mita sa...

Men hjälp va fint!! Jag håller också på och fixar och donar i mina tjejers rum, men de är lite större, men ändå inte "stora", så det är inte alldeles lätt.. =)
O såg att vi har tittat på samma skor!! Fast jag vill ha dom i en annan färg!

Vita villan sa...

Känner som alla ovanstående att efter sommaren fikande så behövs det ett rejält pepp! Zumba och spinning bra för både kropp och knopp!

Vilket bedårande rum bea har!

Kram Maria

Rikans sa...

Så gulligt flickrum:). Glädjer mig att se när Lo Lo's rum är fåfengt!!! Vi är i full gång med husbygge så här tas all inspiration tacksamt emot;). Har tre barnrum att inreda ett grabbrum och två flickrum......+++++ alla andra rum !!!!!

Ang träning har jag satt igång igen efter semestern. Har vaken tid eller motivation att träna på gym. Så försöker springa 3 gånger i veckan och Tränar corebar framför tv'n i tillägg. Vet inte om corebar har kommit till sve. Bor i Norge och är en Norsk tjej som utvecklat denna träningsform. Går speciellt på mage, rumpa och lår...http://www.coremon.no/
Lycka till med både träning och renovering:)

Anonym sa...

Jag styrketränar 2-3 ggr/v, är medryttare på en häst 2 ggr/v,powerwalkar/löper 1-2 och jobbar heltid! Mamma till barn 6 o 10 år är jag oxå! Bor i villa med allt som där finns att göra. Jag tycker ofta det är svårt att få tiden att räcka till. Fixa med barnrum behöver jag verkligen oxå göra, men sånt får lixom vänta, och vänta....

Men du P, har ju stora möjligheter att hinna med allt du vill, så jag tycker aboslut du ska börja träna. Själv gillar jag inte att träna i grupp, gillar att träna styrketräning självständigt, och på de tider som passar. Jag är smal med 52 kg till 165 cm, men vill behålla styrka o fasthet, därför kör jag styrketräning. Kondition får jag av PW och löpning och ridningen.

Kramar
Stina

Bilge sa...

HEJ! DET ÄR ETT SÅDANT RUM JAG ÖNSKAR ATT MIN DOTTER SKALL FÅ.. FÖR JAG HAR ALLTID ÖNSKAT MIG EN DOTTER.. SÅ SMÅNINGOM... FÖR ALLA TJEJER SOM ÄR INTRESSERADE AV ORIENTALISK DANS FINNS DET KURSER TILL HÖSTEN PÅ BILGEDANCE SÅ CHECKA IN PÅ MIN BLOGG O LÄMNA EN KOMMENTAR!! kram <3

Johanna Stålros sa...

så ljuvligt fint hon har det! Här tränas det inte alls, bara bakas och äts gott, får ta det sen;) hihi Kram Johanna

Anonym sa...

Snygga skor, men oj dyrt. 3000 kr för ett par stövletter!?! OMG.. Önskar jag hade dom "extra pengarna" ;-)) Kanske kan börja blogga!??! ;-))
Förresten super fina tapeter du valt ut...Det är utgifter åt höger och vänster hos er. Resor, kläder, inredning, renovering, ny bil....osv
DET GÅR BRA NU!!!!

Anonym sa...

Hej! Jag skulle vilja rekommendera Crossfit! Jag har alltid löpt 3-4 ggr i veckan kombinerat med bikram yoga men har alltid saknat styrka i min träning. Funderat länge på styrketräna men inset att det var inget för mig men så prövade jag Crossfit och är mer eller mindre beroende:) Underbar blogg du har!
http://www.youtube.com/watch?v=tzD9BkXGJ1M

Julia sa...

Gud så sött lilla Beas rum är. Älskar ideén med fönstret.

När det kommer till träning började jag köra spinning i våras. (kan erkänna att jag haft ett uppehåll nu under semester, oops!) men nu är jag igång igen. Jag älskar att köra spinning, och så passar det mig perekt då jag fick problem med mitt bäcken när jag väntade min son Hugo.

Lycka till nu Petra!
Vi kan väl hjälpas åt att peppa varann... :)

Kraam Julia
I örebro

Caroline sa...

Så otroligt fint och mysigt rum har hon!

Johanna sa...

Jag känner nog också att jag är ganska nöjd om jag hinner springa eller PW:a ett par gånger i veckan. Med småbarn, jobb och hus blir det liksom inte mycket tid över. Jag försöker istället se över lite vad jag stoppar i mig. Det har blivit väldigt mycket "fel" mat nu i sommar. Sen har det väl också att göra med hur pass vältränad man vill bli.

Du har inte funderat på att köpa någon form av träningsredskap som du kan använda hemma?

Casa of Mia sa...

Vilket gulligt rum Bea har! Jag har inte kommit igång med min träning ännu men i slutet av augusti sätter jag igång, går på gym och efter ett program som min PT ha satt ihop och som passar mig. Två gånger i veckan blir det!
Supersnygga skor!

Anonym sa...

Hejsan!
Jättefint och praktiskt med fönstret in till det fina barnrummet och nya rummet blir också spännande att se. På tal om träning så kom jag och min syster på en lite rolig grej för att peppa varandra. Vi startade (mest på skoj) en reseblogg för våra vänner och familj i somras när vi var i USA och nu har vi fortsatt att skriva vår träning där. Då kan vi följa varandra och bli lite extra peppade, jättekul! bilbobtour.devote.se

Kram C

Anonym sa...

Petra, vad har du för taklampor i barnens rum?
Var kan man hitta fina sådana?

LOPPISLIV sa...

Halloj Petra! Vilket underbart rum din lilla Bea har, vilken flickdröm i rosa...Lovley!!

Såå din stora tjej "Flisan2 ska kallas för "Lo lo" nu :-) hiiihi så är det ju, de blir större och får nya smeknamn, låter lite tuffare med detta nya :-) Ska bli spännande och se vad du hittar på i hennes rum. Blir nog toksnyggt skulle jag tro, tyckte det lät så fint med turkosa möbler och lite guld, lite indiskt tema är ju superfint till en stor tjej. Min tonåring har svart och vitt, vit bas och tuffa svarta accesoarer, jag tycker det är så roligt med denna stil, som har mer lantligt och pastelligt för övrigt i mitt hem.

Träning ja...detta året har jag lagt det helt på hyllan, förra året var jag jätteduktig och sprang mycket men inte i år...vet i katten varför men har inte haft det minsta lust till att träna och det känns i hela kroppen och knoppen, så till hösten blir det gymkort för mig också :-))

Kraaam Paula, tack för all inpspiration du alltid ger, gillar din blogg a lot :-))

LOPPISLIV sa...

Lovely ska det givetvis stå ovan :-))

Anonym sa...

Hej på dig!

Tips på bra träning i den fina lilla små staden måsta bara bli FEELGOOD - bästa instruktörerna och bästa passen. Jag kan varmt rekomndera detta gym. Och du - om jag förstår det rätt - är hemma ibland på dagtid - så har dom massa grymma lunchpass att gå på. Dom har precis gjort om omklädningsrummen och hela styrkan. Nytt och frächt:). Och vill du ha en grym PT - hör bara av dig:). Bor i småstaden Enköpng:) Kram och tack för en härlig sida med goa bilder och inlägg:)

Marie sa...

Tycker du ska prova mysiga gymmet Member 24 (mitt emot Tabazco). Avspänd stämning, alla åldrar och trevlig personal. Finns en PT där som heter Rikard Robbins, otroligt trevlig kille, och har hört att han är en bra PT också.

Emma sa...

Säger bara, Olga rönnberg! PT online. www.mammafitness.se

Helt outstanding!

Kram emma

Elina sa...

Vilket jätte gulligt rum hon har!
Ang träning så springer jag och tränar på pass, det trivs jag bra med.. fast skulle gärna börja gymma också. Annars gillar jag att simma, jätte bra träning för hela kroppen.

Kram!

Mitt lyckliga lantliv ♥ sa...

Jag köpte kettlebells i början av sommaren och det är det absolut bästa jag gjort. Man kan träna igenom kroppen på ca 30 minuter och ha härlig träningsvärk dagen efter. Vissa övningar ger rejäl pulsökning också. :)
Kan också rekommendera Olga's sida, gillar den då hon ofta använder sig av just Kettlebells.

Kram kram Jeanette

Anonym sa...

Hej Philia!

Vilken fint flickrum Bea har!!!!

Apropå träning så tränar jag zumba, afrodans och core på N'Joy. N'joy är något dyrare än F & S, men man slipper att förboka en massa pass och det är inte lika trångt som på F & S....

Zumbadans är en riktigt kul danskombination som består av danserna Salsa, Marengo, Cumbia och Reggaeton. Du får en mycket mer tonad kropp....

Core fokuserar på att träna bålen som magen, ryggen, stussen & höfterna... Där är en väldigt bra och effektiv träning som ger snabbt resultat. Rekommenderar särskilt denna träning till personer med ett stillasittande yrke...
Kram K

Anonym sa...

måste oxå slå ett slag för Olgas blogg, jag kör bara träning hemma vilket är skönt då jag slipper lägga onödig tid på att ta sig till/från gym. Kör med kettleballs o crossfit/intervall MEN gick till PT o fick genomgång av kettleball för det är lätt att göra fel!

Sophie sa...

Håller med Emma, Olga is tha shi..! Man behöver inte gå till ett gym för att bli vältränad, kan göras hemma eller ute. Även Paulo Roberto har en sund inställning till träninig, han tränar för att kunna äta... Själv springer jag ute och kör på säck och gör basövningar med stång i garaget.

Anonym sa...

Säger bara Bodypump- The fastest way to get in shape från Les Mills!!

Halvan sa...

Hej! Den fina lampan i Beas rum, var kommer den ifrån?
Kram Halvan

Anonym sa...

Vill du testa Zumba, Dansverksta´n, har gratis pass på tisdagar kl 19.00 på trädäcket vid hamnen, intill restaurangerna och Tullhuset, d v s vid vackert väder. Annars kostar det 70 kr på Dansverksta´n. Du kanske vill ha något hippt ställe, men om inte, finns det bra PT på Apalby Friskcenter.

Helena

Maria sa...

Feelgood Västerås!
Helt klart bästa gymmet med bra pass och trevlig personal. Finns även personliga tränare där som är bra.
// Maria

Anonym sa...

Mitt tips på träning är body balance och indoor walking! IW är enormt konditionskrävande, verkligen det bästa för förbränningen, roligare än spinning. Body b tränar styrka, balans och smidighet. Lycka till med träningen!
Therese

HUMLA sa...

Så fint det är i Beas rum. Du får verkligen "till det" när du inreder. Lycka till med stora tjejens rum!!

Träningen ja; det är väl vårt gemensamma dåliga samvete oss mammor emellan. I alla fall gäller det för mig :) Hoppas du hittar nåt bra gym.

Anonym sa...

Hej bästa P!! Supermysigt rum Bea har, jag är på jakt efter ett lika dant överkast till min dotter, har letat i varenda butik o på nätet... Vart har du köpt det?? Lisa

Siri sa...

LOVE IT!!!! Nydelig jenterom :=)

jessica sa...

Jättegulligt rum, hon måste stortrivas där!

Jag har varit lite lat i sommar med träningen men är nu igång igen. Jag löptränar, löptränar även med intervaller, boxing och styrka med kettlebells. Det viktigaste i träningen är att även styrketräna. Det är då det händer nåt med kroppen...
Den bästa inspirationskällan är Olga Rönnberg. Gå in på hennes blogg och låt dig inspireras:
http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/
Ha en bra dag!
kram jessica

Anonym sa...

Hej!

Som några skrev tidigare så är Olga Rönnberg väldigt bra. Om hon inte förändrat något så tar hennes pass 20 minuter att genomföra vilket ju alla hinner med. Hon har ju själv 5 barn så hennes tips och råd när det gäller träning är efter de "förutsättningarna".
Vill du bara gå på pass så får du väl kolla vilket gym som har mest intressanta klasser. Vet att Sats har barnpassning där jag bor, kanske kan vara bra ibland?

Vad bra att du vill komma igång och träna!

Lycka till!!

Vänliga hälsningar,
Kristina

Sandra sa...

Godmorgon!

Själv har jag kommit in i en jättebra vana nu efter semestern. Kör Paolo Roberts "en kvart om dan" koncept. Men sen är det ju lite fusk i det där för med streching o allt så är det ju faktiskt lite mer "30 min om dan". :) Eftersom jag är en morgonmänniska så hinner jag med det innan jobbet oxå. Helt perfekt! Men jag tror man ska börja försiktigt. Så att det passar i vardagen.

Ska bli kul att följa dina träningsframsteg i höst!

Kram,
Sandra

Anonym sa...

Hej Petra!
Tack för en underbart fin blogg. Jag började följa bloggen för några veckor sedan och nu måste jag titta in varje dag:)
Ett tips är Power plate. Ultimat när man vill styrketräning men har lite tid. Går fort att köra igenom hela kroppen. Kolla upp detta!
MVH/Caroline

Anonym sa...

Kör med PT Marie på Feelgood två ggr/vecka. Hon är bäst! Tränar dagtid då det är lungt och skönt där...
/Annika