måndag 15 augusti 2011

I HELGEN SOM VAR & LANDETLÄNGTAN

.

.
Bilder från i lördags: underbart bebbegos och ute på prommis med snygga mamman Annie! (Min klänning: Lexington Clothing.)




Tjingeling nya sköna vecka!





Just nu känner jag mig full av energi och det känner jag mig faktiskt nästan alltid så här års när vi närmar oss hösten!

Jag får massa ideér om olika projekt som jag vill starta och tycker hösten är både så inspirerande och mysig. Känna att man "boar in sig lite mer" hemma och gör om och shoppar ny härlig höstgarderob:) Tända brasan och baka och dona. Härligt! Sen får jag ett enormt sug efter naturen. Vill sätta på mig stövlarna och packa picknick och sen ut och leta svamp med skatterna (fast jag hittar aldrig någonsin någon svamp men det är ju en annan sak;) Sen får jag faktiskt även en sån himla lust att flytta ut på landet. Till en stor härlig villa i lite herrgårdsstil med några riktigt pampiga gamla ekar runt och sen bara hästhagar och stubbåkrar så långt ögat når...




Underbara lilla charmiga Harry (och min egna lilla älskling i bakgrunden:)



Min lillebror med sin fina lilla famij



Hur är det förresten med dig rara bloggis - tycker du att hösten är härlig du också eller kanske tycker du det motsatta???:)


Nu blir det lunchfix!



Vi ses senare vänner!


KRAM



.

41 kommentarer:

Anonym sa...

Høsten er deilig, og gir også meg massevis av inspirasjon. Måtte le litt av dine manglende soppfunn på soppturer :knis: Man må vel vite hvor det vokser, for å traske rundt i skogen med ungene på jakt etter sopp en hel dag er sjelden noe suksess ;) Herlig å tenne lys igjen, bake (for om sommeren er jeg ikke like sugen på bakverk som om høsten og vinteren!), finne frem pledd og bøker igjen. Gleder meg til å følge dine prosjekter, P! Ha en god dag. Klem fra Tonje

Anonym sa...

Ps: Liker Buggisen til Harry, mine barn har også "vokst opp" i buggis! :)

Mrs G-mammasegen.com sa...

Låter underbart med höstplanerna! Jag älskar också hösten och speciellt om det är sån där frisk klar luft..och höstkläderna..och att man kan vara inne och pyssla och mysa utan att känna att man borde vara ute..Sen att det ibland brukar vara runt 18 grader här i England fram till november gör att det inte känns lika tufft med höst och vinter här..KRAM och tack för underbar inspiration!

Helene sa...

var akkurat inne og så på Lexington Fall collection, og der lå det så mange herlige høstbilder.... så noe bra er det jo;-)

Filippa sa...

Åh, nämen visst är hösten härlig! Och även farlig i vissa fall, för mig... Plånboken brukar eka lite tom efter min höstshopping;) Allt jag gör om dagarna är att vänta på en regnig dag (när man får tända ljus och äta bullar;) Kram Filippa♥

niinaslycka sa...

Hej,
Jag älskar också hösten och speciellt alla snygga höstkläder. Det är något speciellt med hösten, varje gång känns det som en ny terminstart:)Barnens kläder ska gås igenom osv, härligt tycker jag!
Ha det gott!
/Niina

VivanDivanGoesFashion sa...

Jag älskar också hösten. Det är nog egentligen min bästa årstid och får precis samma känslor som du. Mysigt att få krypa ihop i soffan med en kopp te och tända ljus...

Kram
/Vivvi

Anonym sa...

Ja, jeg er lik deg der. Mine favorittårstider er høst og vår/forsommer. Om sommeren synes jeg det er altfor varmt, og om vinteren altfor kaldt. Men det er vel akkurat disse ekstremt kalde og varme periodene som gjør at jeg venter, lengter og setter sånn utrolig pris på isse "venteårstidene" som vår og høst. Jeg bor på landet jeg da, og elsker å gå turer i skogen med hunden i massevis av høstløv. Begynne å strikke noe igjen, under pledd på sofaen mens jeg spiser noe hjemmebakt og ser endelig noe bra på tv.
.. og ikke minst.. prosjektene inne.. når jeg og barna lager noe fra naturen. Dørkrans av paradisepler eller kastanjer for eksempel. Dekker festbord med fine lerkekvister og kongler og stearinlys og å invitere venner på gode grytemiddager av gode råvarer som høsten byr på. DET er mys det;)

jennyhammarström - mitt liv som mamma sa...

- HALLOJ !
Just nu pågår 2 tävlingar hos mig. En där du kan vinna valfritt iphone skal, och en där du kan vinna valfri vara ifrån Gniztra.com (dom har allt ifrån heminredning till smink)

Ta en titt vettja & se om något intresserar dig:

http://jennyhammarstrom.blogg.se/2011/august/tavling-vill-valfri-vara-fran-gniztracom-1.html

http://jennyhammarstrom.blogg.se/2011/august/utkast-aug-10-2011.html

Önskar dig en härlig dag <3

Att vara någons fru sa...

Lantlivet är verkligen oslagbart. Särskilt på hösten!

Anonym sa...

Alle årstider har sin sjarm, men høsten er MIN årstid! Det er noe med fargene, luktene og stemningen som rører ved meg, høy himmel, klar luft, frostrøyk og det at naturen går til ro, for nok engang å våkne og slå ut i full blomst til våren.
Støvler, tykke gensere, farger i brunt, rødt, mosegrønt og ullhvitt, jatakk! Det har vært en utrolig dårlig sommer her i Norge, men jeg er likevel klar for høst, bring it on!!
Ha en fantastisk uke :)

SiriH

Anonym sa...

Jaaa! Jag älskar också hösten, speciellt för att det är jaktsäsong. Finns inget mer avkopplande och spännande än att tidigt, innan det knappt är ljust komma ut på pass och se naturen vakna till liv. Närmare naturen än så kan man inte komma. Att sedan få fälla en älg och njuta av ett hängmörat kött av högsta kvalité en hel vinter, det är livskvalitet!

the super ordinary sa...

Jaa, jag känner faktiskt lite som du. Inte en herrgård då kanske, men vara på landet är fint.
Men man får såå mycket energi till mycket och det är härligt!!
Jag har med en bror som fick en flicka för en vecka sedan. Nu blir det mycket baby shopping här kan du tro. Å ja, jag har frågat om lov.. ; )
Ja, nu får det nog bli nått ätbart här med..

Emmie sa...

Sitter i skrivandets stund och tankar medelhavsvärme på en ö i Grekland, och här känns höst och vinter väldigt avlägset. Jag älskar hösten och det är på många sätt min favvoårstid, men jag är INTE redo än!!!

Kram på dig fina du. ♥

Rikans sa...

Ja hösten är härlig:)... Men jag tycker faktisk varje årstid har sin charm... Men visst ska det bli mysigt att bura in sig och tända massa ljus.. Men vi måste bara bygg färdigt våra hus först;)

Elina sa...

Jag älskar hösten, nästan lika mycket som sommar. Om det är en sån där fin höst med sol och härliga färger. Di beskrivning av höstlängtan är så mitt i prick just nu!

Kram Elina

Anonym sa...

Din klänning e ju underbar!
Är den från höstkollektionen eller?
Tacksam för svar!
Kram till dig

mammaxtre sa...

Varje årstid har sin charm. Jag är glad över alla de fyra :-)

Hösten får gärna vänta lite till dock, några veckor eller så. Sen får hösten komma med stormsteg.

Ha det fint

MagasinetByAlexandra sa...

Jag är faktiskt uppväxt på landet i en herrgård och mina föräldrar bor kvar. När de pampiga trädkronorna blir alldeles eldröda-gula-orangea är det fantastiskt och när man som barn hoppade i de enorma lövhögarna var lyckan total! Landet och den platsen ligger mig varmt om hjärtat.

Annars tycker jag bäst om vår och sommar, men din beskrivning på hösten får mig att faktiskt längta! Det gäller att vända allt till det positiva om något känns lite tungt.

Tack för att du fick mig att längta lite till hösten! Alexandra

Casa of Mia sa...

Åh jag håller med, jag älskar hösten, den krispiga luften, skogen som luktar så gott, alla fina färger och mörkret på kvällen!

Maria sa...

Jag tycker jättemycket om början på hösten. När det fortfarande är ljust ganska länge om dagarna och löven börjar skifta färg. Speciellt de dagar då solen skiner och det är lite kyligare i luften, så att man ändå har lusten att vara ute men man får klä på sig lite mysiga och varma kläder.

Ang landet så är det ingenting för mig. Bor tillräckligt på "landet" redan (lilla Sura :P) och ska jag flytta blir det nog till en stad. En större ville och stor tomt däremot, det står högt upp på önskelistan just nu.

Kramar Maria

Eva sa...

Gillar precis som någon skrev tidigare den tidiga hösten. September och halva oktober är hur mysigt som helst! Sedan kan jag tänka mig att gå i ide under andra halvan av oktober och hela november för att vakna till igen lagom till första advent.

Tycker dock att det är för tidigt med höst redan i mitten av augusti. Vill ha några veckor sommar till innan jag är redo för höst.

Anonym sa...

Visst är det härligt hur hösten inspirerar! Jag fullkomligt älskar hösten och allt den kommer med, det är skönt att dra sig tillbaka lite och släppa alla sommar-måsten. :)

Sandra sa...

Hösten är min bästa årstid. Är alltid full med energi och inspiration. Att både vara kvar i stan och som idag baka och kunna gå till gymmert eller åka till landet för svampplock är underbart. Denna höst ser jag fram emot att bli mamma för första gången (vilket kan bli när som just nu) och det ger hösten en alldeles särskild glöd förstås.
Njut av hösten! Det tänker jag göra.

Anonym sa...

Mja, om hösten är full av strålande sol, klarblå himmel och knallgula löv så har den sin charm. Men dagar som knappt blir ljusa, regn och rusk dag efter dag och en aldrig sinande ström av leriga dagis- och skolkläder som behöver tvättas och torka tills nästa dag... nä, det är inte riktigt min grej. Tacka vet jag sommaren!!! Men plocka svamp är ju aldrig fel oavsett väder, det är väl där man får samla höstenergi. Och så gillar jag faktiskt att vi har olika årstider, trots allt. Ha det gott! Kram/ Yvonne

Johanna sa...

Jag är nog också en sån som gillar hösten. Har samma klänning som du på mig idag, ser jag :D

Annika sa...

Hej!

Hösten är underbar!!! Håller fullständigt med. Vem längtar inte ut till landet. Hittade en blogg om en familj som slog slag i saken - drömlivet på landet. http://vitadromgarden.blogspot.com/
Ha en härlig höst
Annika

Kine sa...

Hei !

Jeg følger bloggen din og finner svært ofte inspirasjon til dagens gjøremål, takk skal du ha ! Jeg elsker også høsten, for meg starter året med høsten. Da får jeg overskudd og lyst til å starte opp med nye prosjekter :)

Ha en fin kveld !

Kine

Linruz sa...

Hösten är vi absoluta favritårstid.
Aldrig mår jag så bra när jag får boa in mig hemma, tända värmeljus och bara njuta.
Kram kram Lina

Johanna Stålros sa...

Hösten är helt underbar och supermysig..... Så söt bebis. kram J

LOPPISLIV sa...

Hösten är härlig det är så sant. Den höga luften, alla färger i naturen och lugnet som infinner sig efter semestern, mysiga kvällar med tända ljus och raggstrumporna på :-)) Mmmmmm myspys.....

Stort GRATTIS till 1:a priset i tidningen ISABELLAS, som bästa inredningsblogg!!!
Fick mitt nummer på posten idag och såg dig där...Hurra för dig :-)

KRAM Paula

Maria - Wikers liv sa...

Visst är hösten härlig!!!! Tänk, att jag känner precis som du. När hösten kommer vill jag bo på landet och blicka ut över skogsdungar, åkrar och grannens hästar ;) Eller ännu hellre; bo i skärgården, strosa längs vattenbrynet och lyssna på vågskvalpet, för att sedan gå in och värma mej vid brasan med en kaffedrink ;)
/ Maria

Lärarinnan sa...

Håller med dig om höst känslan. Fast i år tycker jag sommaren gått så fort, så jag hade gärna haft värmen kvar ett tag till. När hösten väl är här så är det dock rätt mysigt. Ha en trevlig kväll:-)

Casa bianca di Mia sa...

Men vad är det med er? Är det konstigt att två eller flera bloggar kan likna varandra, när det finns flera tusen???!
Om man gillar upplägget på en blogg och tar efter lite av den stilen, varför kan man inte se det som en komplimang då?
Blogga gör vi väl för att det är roligt och vill dela med sig av köptips bla..!?
Så tänker ialla fall jag.

Personliga påhopp fattar jag inte vitsen med!! Gör ni så öga mot öga också? Nej, det tror jag inte. Anonym.. vilken "tur" att ni kan använda er av det! *ironi*
Mvh Mia

Anonym sa...

Men nu får ni sluta, om ni nu tycker så illa om Petra och anser att den ena bloggaren härmar den andra, varför läser ni dessa bloggar då? Det är inte bra att slösa energi på sånt som får er att bli sura och irriterade. Lägg er energi på sånt som får er att må bra istället!

Anonym sa...

Høsten er den beste årstiden!!! :)
Ha en fin dag! Klem Siv

Anonym sa...

Jag blir bara så förvånad på alla grälsjuka, trista typer som orkar hålla på. Kanalisera den energin på något meningsfullt istället. Välj att se det ni gillar. Jag gillar HoP och flera andra bloggar. Känner ju inte bloggarna personligen och har heller inte en massa värderingar. Ser det som underhållning, feelgood, inspiration you name it!
Låt de vara det!! Maria

Anonym sa...

Oj vad det är många inlägg som försvinner härinne?
Flera stycken som är borttagna av Petra.
Trist att det bara är de "bra" som får stå kvar.
Det ger inte det hela rättvisa.

Hälsn My O.

Anna @ Amerikana sa...

Åhhhh! Jag längtar också till lite höst, det är bra varmt här i Schweiz för tillfället. Vi är på väg att skaffa nytt boende, så det blir flytt, inredning & lite till att fixa med;) Och fiiiiin BestLite lampa som äntligen ska på plats;) TACK igen snälla P!!!


Sedan kan jag inte låta bli att kommentera dessa spydiga "anonyma" kommentarer här. Jisses, ladies som kommenterar fritt....kommenterar man positivt eller negativt i vilken blogg som helst, så står du för vad du tycker och visa vem du är. Ganska enkelt, eller hur?! Skulle ni verkligen säga allt detta elaka till HOP eller ROK om ni mötte dem i "småstaden" (!) personligen?!

Är inte livstilsbloggar till för att bli inspirerad och inspirera?!

"imitation is the sincerest form of flattery"

KRAMAR!!

Anonym sa...

Du har en härlig blogg! Tack! Kram Linda

Anonym sa...

Nu verkar jag ha missat något: vilken blogg är det som liknar House of Philia? Jag gillar ju denna bloggen skarpt så jag vill gärna kolla in den andra också - finns ju många som delar smak och stil och ju fler desto roligare anser jag! Skriv gärna vilken det är. Och för övrigt är det ju ganska enkelt - gillar man inte en blogg så går man inte in på den mer. Svårare än så är det inte! :-)

Kram Pia